torstai 17. helmikuuta 2022

Eva Biaudet ei ymmärrä monimutkaisia asioita

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan uudesta puheenjohtajasta Jussi Halla-ahosta (perus) jouduttiin äänestämään, vaikka yleensä nämä nimitykset tehdään yksimielisesti, koska kyse on puolueiden jo aiemmin keskenään sopiman paikkajaon toteuttamisesta. Syynä tapahtuneeseen oli valiokuntajäsen Eva Biaudetin (ruots) vaatimus.   

Mielenkiintoista kyllä, äänestyksessä puolueiden sopimaa paikkajakoa vastusti peräti kuusi jäsentä äänestämällä tyhjää. Tämä on tietenkin varsin erikoista, eikä ole omiaan luomaan valiokuntaan hyvää työilmapiiriä. 

Biaudet selitti toimintaansa vuosikymmenen takaisilla asioilla kertomalla, että "en voi sille mitään, että se vielä vaikuttaa, että hän on julkisuudessa, niissä Scripta-kirjoituksissaan toivonut hänen poliittisten vastustajiensa… että he ansaitsevat tulla raiskatuksi. Eikä hän koskaan ole halunnut vetää takaisin tai pyytää anteeksi. Hän ei koe, että siinä on mitään ongelmaa ja on nimennyt minut ja Filatovin näihin naisiin."

Todetaan tässä nyt kuitenkin, ettei Halla-aho ole koskaan toivonut yhdenkään naisen tulevan raiskatuksi. Ei edes Eva Biaudetin. Sen sijaan hän on todennut nykyisen maahanmuuttopolitiikan seurauksista, että "raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan."

Tämä on ilmeisesti kansanedustaja Eva Biaudetille liian monimutkainen asia ymmärrettäväksi. Kuten myös se, että toisin kuin Halla-aho, hän itse on omilla toimillaan epäsuorasti aiheuttanut sen, että suuri joukko suomalaisia naisia ja tyttöjä on joutunut maahanmuuttajamiesten tappamaksi, raiskaamaksi tai muuten kaltoin kohtelemaksi. 

Silti en vaadi Biaudetia tunnustamaan omaa syyllisyyttään tai pyytämään anteeksi, sillä naisten kokemat rikokset eivät ole seuranneet hänen pahantahtoisuudestaan tai olleet hänen tavoitteenaan tai edes toiveissaan, vaan johtuneet yksinkertaisesti hänen ja hänen kaltaistensa tyhmyydestä. Eikä olisi kohtuullista vaatia ihmisiä pyytämään anteeksi tekoja, joita he eivät kykene edes ymmärtämään.

Biaudet väitti myös, että Halla-aho olisi toivonut myös itsensä tulevan raiskatuksi. Tässä hän viitannee Ylen artikkelista löytyvää, ilmeisesti Halla-ahon blogista aikanaan kopioitua, kohtaa, jossa tämä kertoi, että "kollektiivisessa närkästyksessäni huomaan välillä, että minun on vaikea tuntea aitoa sympatiaa näiden rikosten uhreja kohtaan. Tunnen houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät. Yritän kuitenkin olla ajattelematta näin. Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov."

Tässäkään Halla-aho ei toivo Biaudetin tulevan raiskatuksi, kuten tämä väittää. Sen sijaan hän listaa julkisuudesta tunnettuja naisia, joiden toiminta on johtanut maahanmuuttajien tekemiin raiskauksiin.  Mutta kuten edellä tuli jo todetuksi, eihän Biaudet kykene ymmärtämään kovin monimutkaisia asioita. Eikä hän näköjään osaa edes pitää suutaan kiinni silloin, kun käsillä olevat asiat ovat hänelle liian vaikeita ymmärrettäväksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sananvapaus ja jumalanpilkka
Mitä on vihapuhe?
Maahanmuuttajan painajainen

27 kommenttia:

  1. Eihän bidee ymmärrä yksinkertaisiakan asioita!
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  2. Napoleon luokitteli upseerinsa äkykkyyden ja ahkeruuden perusteella neljään jokkoon. Muille hän löysi tehtävän, muttei neljännelle, tyhmille ja ahkerille. E.B. voisi vetäytyä vaikka mökilleen polttopuita hakkaamaan, jolloin hän saisi vahinkoa aikaan korkeintaan itselleen.

    VastaaPoista
  3. No, tämä on yleistä myös miehillä. Kun puhutaan lillukoista niin siirretään puhe lillukanvarsiin.
    Esimerkkejä löytyy jokapäivä ihan elävästä elämästä. Viimeksi eilen kun kerroin että tuli lumi, ja lumiesteet katolta. Heti tuli kädettömältä kysymys että itekkö asensit. Eli syy on minun, ei lumen. Ei, en asentanut.

    VastaaPoista
  4. Luulenpa, että Biaudet ymmärtää, mitä Halla-aho tarkoitti, mutta haluaa tahallaan ymmärtää väärin.

    Oikeusvaltiosta paljon puhutaan, niin eikö periaate olekaan enää se, että rangaistuksen jälkeen on rikos sovitettu? Eihän Antti Kaikkosen tuomio haitannut hänen valintaansa ministeriksi. Kovin on valikoivaa tämä vanhojen muistelu

    VastaaPoista
  5. Hyvin puhuu taas kerran Proffa! Biudee on niitä erivapaudella edenneitä... Kuis muuten olis päässytkään eteenpäin?

    VastaaPoista
  6. Pakostakin ajattelee, että politiikkaan hakeutuu keskimääräistä ymmärtämättömämpiä naisia. Se tässä pelottaa, että näillä naisilla on yhä enemmän valtaa. Biaudet oli RKP:n presidenttiehdokas. Hän sai enemmän ääniä kuin viisas ja taitava Sari Essayah. Mitä tämä kertoo puolueen ja naisten ymmärryksen tasosta? Tällainen vähemmän viisas nainen on ollut jopa kaksi kertaa ministeri!
    Tämä Biaudetin väärinymmärrys on oikaistu sen tuhannen kertaa. Mutta hän ei nyt vaan ymmärrä. Kertooko tämä siitä, että naisvaltainen hallitus ottaisi Suomeen lisää väkivaltaisia muslimeja vaikka mitä pahaa tapahtuisi. Naiset eivät ymmärrä raiskausten, murhien ja tappamisen lisääntymistä, asuinalueiden slummiutumista, valtavia taloudellisia menetyksiä, koulujärjestelmän tuhoutumista, terveydenhoidon rapautumista, työttömien määrän merkittävää lisääntymistä, länsimaisen kulttuurin korvautumista onnettoman huonolla uskontokulttuurilla. Koska naiset eivät ymmärrä, että päätöstä A seuraa asiat B, C, D ja E. Mutta hyvä muisti heillä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä muisti, kun heitä on loukattu.

      Poista
  7. Niin, Halla-aho on toki tuomionsa saanut ja tuomittu rikoslain pykälän mukaan. Mutta että oikein viharikoksiin syyllistynyt! Huomioitavaa on millaisen painoarvon noille Halla-ahon tuomioille oikein antaa. Itse rinnastan jonkun uskonrauhan rikkomisen punaisia päin kävelyn ja kypärättä ajamisen välimaastoon.

    Tässä taasen Eva Biaudet koettaa nostaa omaa häntäänsä uhriutumalla samalla ohittaen puolueiden sopimat paikkajaot.

    Ps. Mielenkiintoiset kuvat oli Hesari uutiseensa valinnut.

    VastaaPoista
  8. Toistaako historia itseään? Vuonna 2010 puhemiehen vaalissa Sauli Niinistö sai jatkokauden vain 89 äänellä. En muista äänestikö Biaudet silloinkin tyhjää.

    VastaaPoista
  9. Hesarin eilisen jutun kommenttiosiossa kovasti väitellään, kumpi puoli ei ymmärrä lukemaansa (Halla-ahon tekstiä), puolustajat vai rouva Biaudetin puoli. Tuo jälkimmäinen, ikävä kyllä, näyttää olevan voitolla. Itsekin osallistuin, Halla-ahoa puolustavalla kommentilla, tietenkin. Ja huom., olen nainen.

    Kyllä nautin lukiessani blogia, kiitos Professori!

    VastaaPoista
  10. Niin hyvin muotoiltuja lauseita, mitä Halla-aho käyttää, ei näytä tosiaankaan suuri osa ihmisistä (tai ainakaan se äänekkäin osa) ymmärtävän. On liian monimutkaista joidenkin älylle.Tai sitten se on vain tarkoitushakuista tulkintaa. Sitä kai enemmän.

    Halla-aho puhuu ja kirjoittaa älykkäämmin, kuin juuri kukaan muu eduskunnassa. Voisipa melkein käyttää raakaa vertausta, että helmiä sioille. Tarkennuksena että eivät ole kuitenkaan sikoja ne muut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enimmäkseen kai tahallista väärinymmärrystä. Väärä ihminen sanoo oikeita asioita.

      Poista
  11. Halla-aho on tuossa "kansanryhmää vastaan kiihottamista" ja "uskonrauhan rikkomista" koskevien lakien poliittiseen tulkintaan hirttäytyneiden tekopyhien taivastelijoiden kritisoimisessa yleensä ottaen oikeassa, mutta sanoessasaan että "heihin ei tehoa mikään muu kuin se että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan" hän erehtyy ihan perustavanlaatuisella tavalla.

    Uhriajattelu on mielenmekanismi, joka toimii täsmälleen päinvastaisesti. mitä enemmän uhreja tulee, ja mitä omakohtaisempia ne ovat, sitä tiukemmin uhriajatteluun käperrytään. On vahnhempia, joiden omat lapset ovat tulleet toiskulttuuristen pahoinpitelemiksi, mutta jos nämä vanhemmat ovat ideologisesti hirttäytyneet uhriajatteluunsa, edes omien lasten joutuminen pahoinpidellyiksi ei muuta kuin vain vahvistaa heidän ideologista tunnustuksellisuuttaan.

    Uhriajattelu on psyykemme alitajunna kaikkein katalin ansa. Juuri se vaikuttaa silloin kun todellisuutta ei kaikessa sen pahuudessa haluta ottaa oman nahan alle, ja mieli kehittää kiertoteitä selittääkseen kaiken parhain päin.

    Ja siksi uhriajattelulle on oma poliittinen lokeronsa, ja siksi oma aikamme kehittää näitä ihmisyyden todellisuudesta mitään ymmärtämättömiä "ihmisarvo- ja -oikeusideologioita".

    Kansanperinteestä löytyy viisautta, jonka olemme nyt menettäneet. hyvin yleisesti hyväksytty yhteiskunnallinen moraali. Monet vanhat sananlaskut kertovat juuri tuosta moraalista. ”Omat koirat purivat” – se tarkoittaa, että on oikein, jos se joka on opettanut koiraansa puremaan toisia, tuleekin itse purruksi. Samaa tarkoittaa ”Saa maistaa omaa lääkettään”. – On harhainen illuusio elää jossakin absoluuttisessa tyhjiössä tai kuplassa, jossa ”oikeudet” jotenkin vain toteutuvat ilman että kukaan joutuu niiden toteutumisesta huolehtimaan tai maksamaan hinnan.

    Jussi Halla-aho herätti taannoin määrättömästi närkästystä kirjoittamalla tuon tekstinsä toiveestaan että joka tapauksessa monkikulttuurin myötä lisääntyvät raiskaukset osuisivat niihin jotka ovat monikulttuurisuutta olleet edistämässä. Lusuntoon sisältyvä moraali on juuri se mikä vanhoissa sananlaskuissakin on. Saa maistaa omaa lääkettään.

    Tätä lausuntoahan jaksetaan jatkuvasti nostaa uudelleen ja uudelleen esiin – mutta sisällön sijaan wokeltaja puree sormea joka osoittaa kuuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen juttu, johon Halla-ahon menneisyyteen hirttäytyneet usein edelleen tarttuvat, on tuo hänen KKO:sta saamansa tuomio.

      Hän ei kuitenkaan ole "lainrikkoja" sanan varsinaisessa merkityksessä. Itse asiassa koko oikeusjuttu oli kansalaistottelemattomuutta sanan parhaassa merkityksessä -- hänen provosoivan kirjoituksensa tarkoitus oli nimenomaan kiinnittää huomiota lain sisäiseen sekavuuteen ja ristiriitaisiin tulkintaperusteisiin. Hän jopa suuntasi tekstinsä suoraan tämän lain taustavaikuttaja Mika Illmanille otsikoimalla tekstin "Muutama täky Illmanin Mikalle".

      Ja kuten tiedämme, niin kyseinen nimetty toimija sitten reagoi KKO:n tuomioon lausumalla, että nyt ne osoitettu rajat joissa joku saa provosoida, jne. -- Eli kyse todellakin oli nimenomaan tarkoituksellisesta kansalaistottelemattomuudesta -- kohteena oli huono laki ja tapa jolla sitä käytetään.

      Ja siis käytetään edelleen. Mitään ei jutusta opittu. -- Samaan aikaan kun tähtisilmäinen pääministeri omaan hyveellisyyteensä tikahtuen kommentoi EU:n "oikeusvaltioperiaatteen" voittoa painostettaessa Puolaa ja Unkaria, samaan aikaan meillä on sitten näitä täysin keskiaikaista käsiterealismia edustavia lakeja, joita sovelletaan mitä poliittisimmin.



      Poista
  12. Aika toivotonta on kun maan johdossa olevat, periaatteessa älylliset ihmiset leikkivät tahallaan tyhmää ja tietämätöntä.

    Pelkkää poliittista peliä se tietysti on, mutta uskomattoman lapsellista sellaista
    - näin niinkuin aikuisten ihmisten maailmassa.

    VastaaPoista
  13. Biaudet nyt ei ole mitenkään tasapainoinen ihminen. Häntä kuvaa eräs hänen vanha blogikirjoituksensa, näin ulkomuistista referoituna, jossa hän kertoo kuinka hänen seisoessaan liikennevaloissa, suojatien ylitti kaljupäinen köriläs. Hän näki mielessään ilmeisen rasistin ja alkoi soittaa raivokkaasti torveaan. Miksi tällainen henkilö on sitten poliittisesti näkyvällä paikalla. Syynä on hyvin mahdollisesti RKP:n kulttuuri, johon kuuluu omista huolen pitäminen ja niinpä Biaudetillekin on etsitty erilaisia suojatyöpaikkoja sen enempää pätevyyttä kuin sopivuuttakaan kyselemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kakistokratia

      Poista
    2. Kyseinen naisoletettu on varustettu onnettomuudekseen sataprosenttisilla naisaivoilla.
      Niinpä hän ei kykene tekemään päätöksiä järjellä, vaan estrogeeniryöppyinen tunne ottaa hänet valtaansa tilanteessa kuin tilanteessa.
      Sen aallolla ratsastaen hän sitten ajattelee, sanoo ja tekee miltä hänestä sillä hetkellä tuntuu.

      Tunnereaktiotkin vaikuttavat hänellä jäävän parhaiten muistiin;
      ei se, mitä joku joskus teki, vaan miltä se hänestä tuntui.
      Ja tuntuu edelleen vuosikymmenten jälkeen...

      Poista
  14. Itse tajusin jo ensimmäisellä lukukerralla, mitä Halla-aho tarkoitti kirjoituksellaan. Miten siis voisi ilmaista asiansa, jos kouluja käyneet eivät ymmärrä suomen kieltä. Tyhmyyskö on ylevintä alamaisissa, kun ymmärrys saadaan kukistettua joko älämölöllä tai sanomisten vääristelyllä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Biaudet ei ole käynyt kouluja. Äidinkieli ruotsi.

      Poista
  15. Toisaalta asian voisi kertoa esim. näin: Kun kerran raiskaukset lisääntyvät, toivoisin totisesti, että uhreina eivät olisi naiset ja tytöt, jotka eivät ole yhteiskunnallisilla päätöksillään aiheuttaneet kyseistä tilannetta. Tarvitaanko poissulkevaa puhetta ja olisiko tämäkin vielä vihapuhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko tämä laiton lausuma? "Toivon, ettei ainakaan tilanteeseen syyttömiä raiskata." Varmaan oikeudessa väännettäisiin sanasta 'ainakaan'. On tämä touhu mennyt hienoksi.

      Poista
  16. Kun Biaudet oli ministeri, lähetin hänelle sähköpostin jostain silloin ajankohtaisesta asiasta. Hänen avustajansa vastasi ja haukkui minut läskifasistiksi mitä rumimmin ilmaisuin. Hävetti ministerin puolesta avustajan antama vastaus ja tuhosin sähköpostin. Se oli oma paha moka. Tuolle viestille olisi ollut paljon käyttöä, myös tässä yhteydessä. Sen jälkeen ovat koneet ja postilaatikot moneen kertaan vaihtuneet, joten viestiä en mitenkään saa palautettua.

    VastaaPoista
  17. Sanotaan näin, että nämä bideet yms, ns " kusevat " omiin muroihinsa vihassaan kantis miehiä kohtaan. Samaan aikaan sympatiseeraavat väkivaltaista ideologiaa, missä koirakin on arvokkaampi. Ja H-A oli/ on ihan oikeassa.

    VastaaPoista
  18. Kovasti tuo Biaudet aikoinaan tosiaan itki eduskunnassa, että mitä hän sanoo lapsilleen, kun turvapaikkalakia jonkin verran kiristettiin. Suomalaisista hän ei ole ollut koskaan huolissaan, mutta kummasti niitä häntä äänestäneitä kuitenkin on.

    VastaaPoista
  19. Tuo raiskausjuttu voi olla sivuseikka. Voipi olla, että kiveksi Biaudetin kenkään on jäänyt myös Halla-ahon muistutus blogissaan siitä, että Astrid Thors junaili Biaudetin v 2010 yhdenvertaisvaltuutetuksi 20 pätevämmän
    hakijan ohi. Biaudetin opinnothan ovat jääneet ns vaiheeseen.
    Mutta politiikka ja demokratia on siitä mielenkiintoinen alue, että siinä voi nousta korkeisiin asemiin täysin alamittaisia persoonia. Papukaijoja, joilta puuttuu edellytykset mihinkään älylliseen toimintaan. Vaikka ajatus loppuu, puhe ei.

    VastaaPoista
  20. Varsinkin Etelä-Intiassa ihmiset oppivat pyörittelemään päätä, niin että valloittaja ei saanut selkoa oliko heillä kantana kyllä vai ei. Opetelkaamme uutta kielenkäyttöä sekavassa nykymaailmassa sekavien syyttelyjen keskellä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!