perjantai 4. helmikuuta 2022

Tuleeko maailmasta parempi paikka?

Eilisen uutisen mukaan maailma muuttui hiukkasen paremmaksi paikaksi. Tarkoitan tietenkin sitä, että ISIS-johtaja Abu Ibrahim al-Qurashi räjäytti itsensä ja perheensä. Sitä en sitten osaa sanoa, pääsikö hän tällä teollaan nauttimaan paratiisiin 72 neitsyen palveluksista. Tai mitä hänen vaimonsa - kuinka monta heitä nyt sitten onkaan - siitä tuumaavat. 

Vaikutuksiltaan vielä hankalammin tulkittava on sisäministeri Krista Mikkosen (vihr) ilmoitus siitä, että virkamiestyöryhmä selvittää parhaillaan, millä tavalla Suomi varautuu mahdolliseen hybridivaikuttamiseen rajoillaan ja onko tähän liittyvissä säädöksissä korjattavaa ja laeissa uudistettavaa.

On tietenkin selvää, että turvapaikkahakemusten käsittelyssä on sekä tehostamisen että kriteereiden tiukentamisen varaa. Mutta kun asiaa hoitava ministeri on poliittiselta kannaltaan vihreä, pelkään virkamiesraportin joutuvan joko mappiin öö tai vaihtoehtoisesti tulevan tulkituksi todellisesta sisällöstään riippumatta siten, että kehitysmaalaisten maahantulo helpottuu entisestään. 

Toivon tietenkin olevani tässä asiassa väärässä, mutta eduskunnan eilinen keskustelu turvapaikkapolitiikasta ei oikein viittaa sellaiseen. Siellähän puhuttiin jopa laittomasti maassa oleskeleville tulossa olevasta oikeudesta välttää maasta poistuminen hankkiutumalla opiskelijaksi. 

Jussi Halla-ahon (ps) mukaan esitys houkuttelee suomalaisten elätettäväksi "käytännössä maksuttomalla eli verovaroin kustannetulla opetuksella, avokätisellä oleskelulupapolitiikalla ja sosiaaliturvalla, joka kattaa kenet tahansa, jopa laittomasti maassa olevat". Tämän ministeri Tuula Haatainen (sd) kuitenkin kiisti ja vakuutti, että kaikille opiskellijoile asetetaan toimeentulovaatimus.

Nähtäväksi siis jää, millä tavalla asiassa edetään. Joka tapauksessa on selvää, että välittömästi COVID-19-pandemian päätyttyä EU:n alueelle pyrkivien turvapaikanhakijoiden määrä lisääntyy. Ja siksi juuri nyt olisi aika tiukentaa turvapaikkapolitiikkaa ja vähentää Suomeen saapumisen vetovoimatekijöitä.

Lisäksi heidän aiheuttamansa kustannukset saattavat nousta entisestään, kuten Wille Rydman (kok) huomasi todetessaan, että henkilö, joka on saanut yhden tai ehkä useammankin kielteisen turvapaikkapäätöksen, alkaa kuormittaa järjestelmää toisen prosessin kautta. Hän sanoi, että tällöin vääränlaisia henkilöitä on sekä turvapaikkaprosessissa että esimerkiksi koulutukseen liittyvässä prosessissa

18 kommenttia:

  1. "Tämän ministeri Tuula Haatainen (sd) kuitenkin kiisti ja vakuutti, että kaikille opiskellijoile asetetaan toimeentulovaatimus."

    Ennustan että kyseisen toimeentulovaatimuksen tulee täyttämään KELAn maksama harkinnanvarainen toimeentulotuki.

    VastaaPoista
  2. Suuren valtiopäämiehen Putinin pienuus korostuu karikatyyrisimmin silloin kun hänelle avataan viisi metriä korkeat hallintopalatsin kultakrumeluuratut ovet ja hän marssii sisään samalla kun oven kummankin puolen sotilaat koreissa univormuissaan vetävät naama peruslukemilla kättä lippaan.

    Einstein ei olisi tarvinnut tuollaista. Hän tarvitsi turvapaikkaa juuri tuollaisia paetessaan. Ne massamittaiseksi kasvavan kansainvaelluksen edustajat, jotka nyt tänne vaeltavat tai Putinin hybridisodankäynnin operaationa rajalle passitetaan -- niillä ei pääsääntöisesti ole mitään tekemistä turvallisuudentarpeen kanssa. Käytännössä ne ovat jo tehneet tästä ennen turvallisesta maastamme turvattoman.

    Mutta mistään tällaisestahan emme saa täällä keskenämme puhua. Älyllinen rehellisyys on nyt synti. Einsteinilla ei olisi täällä enää mitään tekemistä. Kun hän irvailisi siitä, että sotilaat ovat saaneet isot aivonsa Luojan jonkin käsittämättömän erehdyksen seurauksena, nyt hänet tuomittaisiin vihapuheista.

    Salman Rushdie sanoi, että jos hänelle nyt langetettaisiin se fatwa, kuolemantuomio, joka hänelle taannoin islamin nimissä langetettiin, hänelle ei enää myönnettäisi turvapaikkaa. Hänet leimattaisiin vain vihapuhujaksi. Niin se käy.

    Eläköön keisari Frans Josef! Eläköön Sauli Niinistö! Eläköön Sanna Marin! Eläköön Annika Saarikko! Eläköön Krista Mikkonen! Eläköön Maria Ohisalo! Eläköön Iris Suomela! Eläköön Krista Kiuru! Eläköön Li Andersson! Eläköön Anna Maija Henriksson! Eläköön! Eläköön! Eläköön!

    VastaaPoista
  3. että mitenkö Hallitus on varautunut miljoonan pikipään maahanvalloitukseen?

    No siten että vastaanottokeskuksia mobilisoidaan, ja suomalaisten talot ja asunnot takavarikoidaan pilkkahintaan ja suomalaiset pistetään teltttaan asumaan pihoille ja että suomalaisten aseet takavarikoidaan ja YLElle ja valtamedialle budjetoidaan lisää rahaa suvaitsevaisuus propagandan levittämiseksi entisestään

    VastaaPoista
  4. Sitä mukaa kun noita päänkatkojakultin persläpiä saadaan monttuun niin kyllä, maailmasta tulee parempi paikka.
    Nythän, ainakin YLE:n mukaan operaatiossa kuoli myös naisia ja lapsia.
    Se jätettiin aluksi kertomatta, että 24:n karaatin pelkuri räjäytti itsensä ja samalla ne naiset ja lapset kun peli oli menetetty.
    Onneksi Suomi on ainoa maa jonne nämä murhakultin jäsenet voivat aina palata ilman pelkoa rangaistuksista.
    Haaviston unelma on hakea jo tänne haalattujien kaapu-akkojen siipat lihapatojen ääreen, yksityislennoilla toki.
    Utin pojat ovat todenneet olevansa koronan kourissa jos sellainen komennus tulee.
    Hakekoot Haavisto itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Lapsesta" tulee 10 vuodes tai alle terroristi jos on tullakseen

      Poista
    2. Niin kai. Oma kokemukseni kertoo sen, että ei se sirpale tai luoti välitä yhtään lähteekö se miehen, naisen tai lapsen lähettämänä.
      Siinä mielessä länsimaissa iskostettu moraalikäsitys on täyttä huttua.
      Päättäjille tekisi hyvää käydä joskus viettämässä muutama viikko "pelipaikoilla" ilman mitään erityisjärjestelyitä.
      Ei siis mitään erikseen tehtyä suojaa vaan tavan jantterina.
      Nykyisinhän noissa vierailuissa paskapaperitkin vaihdetaan pehmeänpään versioon. Tämä on fakta.

      Poista
  5. Debatoija edellä kuvailikin todennäköistä kohtaloamme Suomen kansalaisina. Kansalaisina, jotka valtio on hylännyt. Kansalaisina, jotka vuosikymmenestä toiseen äänestävät valtaan tahot, jotka hankkivat heille tuhoa. Kansalaisina, joista valtio haluaa tehdä alamaisia. Kansalaisina, joiden älyllinen elämä on loppunut. Kansana, jonka fyysinenkin olemassaolo hiipuu ja ennen pitkää loppuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä yhteydessä olisi hyvä pohtia, mikä saa kansan äänestämään siten kuin se äänestää. Oma käsitykseni on, että tässä asiassa on mediavallalla suuri rooli sen ohjatessa vaalikarjaa oikeaan karsinaan tehdessään joidenkin näkemyksestä ainoan oikean totuuden ja mustamaalaamalla toisten näkemykset modernein leimakirvein.

      Poista
    2. Kun katselee kansamme äänestyskäyttäytymistä niin olemmehan onnellisuuden lisäksi maailman tyhmin ja masokistisin kansa.
      Vaalikarja nauttii kun potkitaan nivusiin aina ja ikuisesti.
      Ei haittaa paljonko veroja ja elämisen kustannuksia korotellaan. Ei haittaa vaikka tuontiväkivalta lisääntyy. Järjestelmäpuolueita pitää vaan äänestää ettei vahingossakaan munille potkiminen lopu.
      Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista, perkele.

      Poista
  6. no on..surullista..kun kansa äänestää oman tuhonsa puolesta

    VastaaPoista
  7. noh..jos kansa äänestää oman tuhonsa puolesta, mikäs minä sitä olen muuttamaan tai arvostelemaan....

    VastaaPoista
  8. Nyt on käynyt jo hyvin selväksi, että punavihreitä naisia ei saisi milloinkaan päästää valtaan. Onko koskaan nähty näin täydellisen järjetöntä ja kantasuomalaisille vihamielistä hallintoa kuin tällä hetkellä. Maahanmuutto- ja ilmastopolitiikka on suuruudenhullua vailla minkäänlaista suhteellisuudentajua. Tavoitteena on jonkinlaisen moraaliposeeraamisen vuoksi tehdä Suomesta koko maailman sosiaalitoimisto ja olla esimerkkinä muille hiilidioksidipäästöjen lopettamisessa 15 vuotta ennen muita, maksoi mitä maksoi.
    Toivottavasti hallitus hajoaa riitoihinsa hyvin pian.

    VastaaPoista
  9. Wille rydman huomasi, että tässä on hyvä tilaisuus huomauttaa niin voi taas ottaa pisteitä tiukoista mutta eihän sille asialle tarvitse mitään tehdä vaan kannattaa sitä asiaa kuten kokoomus on tehty aina ennenkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiukoista linjauksista piti kirjoittaa

      Poista
    2. Uskon kyllä, että Rydman itse on asiansa kanssa rehellinen ja tosissaan. Valitettavasti hän ei kuitenkaan ole huomannut puolueensa olevan eri kannalla ainakin aina silloin, kun sillä on ollut tilaisuus oikeasti vaikuttaa näihin asioihin. Mutta kyllä noilla mielipiteillä kokoomuslaisia äänestäviltä saa aina sen verran ääniä, että pääsee eduskuntaan - ja auttaahan Rydman samalla vähentämään kilpailevien puolueiden saamaa äänisaalista, mikä puolestaan selittää puolueen sietokyvyn.

      Poista
  10. Korona tuli kreivin aikaan, ainoastaan se on estänyt uittupäähallitusta haalimaan arviolta 200 tuhatta pikipäätä suomeen. Toivottavasti korona ja matkustusrajoitukset kestään ny ainakin vuoden sit tässä viellä.

    Vaikka mitään takeita ei ole että seuraava hallitus olisi tässäkään asiasssa paljoakaan parempi.

    VastaaPoista
  11. ikäänkuin noita pikipäitä ei olis ennestään jo tarpeeksi.. Todellisia työvoimapulan paikkaajia täh?

    Juuri siksi tässä onkin "työvoimapulaa" kun paljon normaalien kantis suomalaisten työvoimaa ja aikaa menee juurikin näiden kunniakansalaisten monituisten tarpeiden täyttämiseen ja palvelemiseen

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!