maanantai 14. helmikuuta 2022

Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikka johtaa tilanteen kärjistymiseen entisestään

Kokoomus on suomalaisen politiikan gallupsuosikki ja ensimmäisten aluevaalien voittaja. Sellaisena sen näkemyksillä on oppositioasemasta huolimatta suuri painoarvo, koska puolueella on hyvät mahdollisuudet nousta seuraavaksi päähallituspuolueeksi. 

Siksi oli mielenkiintoista lukea puolueen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopran näkemys maahanmuuttajanuorten jengiytymisestä ja sen aiheuttamasta uhasta. Sekä ennen kaikkea hänen näkemyksensä kuinka asia korjataan. 

"Jengirikollisuuteen tulee puuttua Kokoomuksen esittämin keinoin, muun muassa rangaistuksia koventamalla ja mahdollistamalla rikoshyödyn takavarikointi jengiläisiltä ripeästi. Myös maahanmuuttopolitiikkaa tulee tiukentaa siten, että rikoksiin syyllistyneet palautetaan vääjäämättä kotimaihinsa ja oleskelulupien suhteen suositaan henkilöitä, joiden kotoutumisennuste on hyvä."

On totta, että kaikki nämä ehdotukset ovat sinänsä oikean suuntaisia. Mutta yhtä lailla selvää on, etteivät ne riitä edes poistamaan jengiytymisen perussyytä eli väestön nopeaa etnis-kulttuurista muutosta. 

Ongelmahan johtuu perimmältään siitä, että kehitysmaalaisten maahanmuutto on ollut liian laajamittaista hallittavaksi. Mikä on puolestaan seurausta siitä, ettei suojelua hakevilla ole ollut todistamisvastuuta turvapaikan tarpeesta, vaan epäselvät tapaukset on maahanmuuttovirastossa tulkittu hakijan eduksi. Eikä edes negatiivisen päätöksen saaneita ole palautettu kotimaihinsa, elleivät he itse ole tahtoneet. 

Siksi Kopran esittämään keinovalikoimaan olisi ennen kaikkea lisättävä turvapaikantarpeen osoittamisvastuun siirtäminen hakijalle sekä hylätyn hakemuksen tekijän sulkeminen suomalaisen yhteiskunnan ulkopuolelle turvapaikkaan, josta voi poistua ainoastaan maan rajojen ulkopuolelle.  

Surullisen tästä asiasta tekee se, että moni suomalainen äänestäjä ei ymmärrä Kokoomuksen linjan riittämättömyyttä edes siinä tapauksessa, että se menisi sellaisenaan läpi seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Ja antaa sille siksi poliittisen tukensa myös seuraavissa eduskuntavaaleissa. 

Niinpä on odotettavissa, että kehitysmaalaisiin maahanmuuttajiin liityvät ongelmat kärjistyvät entisestään myös seuraavalla vaalikaudella, kunnes tilanne eskaloituu siihen mittaan, että jopa demarit tajuavat tanskalaisten aateveljiensä ja -siskojensa tavoin tilanteen mahdottomuuden. Valitettavasti Suomesta ehtii siihen mennessä tulla varsin erilainen paikka kuin nykyisiin, koska koronapandemian sulkemien rajojen avautumisen voidaan olettaa johtavan uuteen turvapaikanhakija-aaltoon kohti Eurooppaa. 

11 kommenttia:

  1. Joskus (vai onko vielä toiminnassa?) oli porukka joka kutsui itseään Oraan suojelijoiksi. Onko Kokoomuksesta tulossa Osmanin suojelijoita?

    VastaaPoista
  2. Tilanne on toivoton, eli suomen kansa on tuomittu tuhoutumaan. Suvakit sanoo et sitten sulla on uusii, uudenlainen kansa, jotka ovat ihan yhtä suomalaisia kuin suomalaisetkin.

    PS kannatus alue-vaaleissa oli huono osittain siksi, kun kansalta oli taas päässy unohtumaan matuvyöry koronan takia, kun ei Vihtupäähallituksen toiveiden mukaista 200 tuhannen matuvyöryä nyt syntynytkään eikä niitä täten voitu eri tekosyiin päästää sisään suomeen.

    Eli on jo unohdettu edellinen matuvyöry ja kaiketi media on salannut vaivihkaa Suomeen lennätettyt ties kuinka monet "perheenydistämiset" sun muut mitä tässä on ollut viime vuosina.

    Eli aina annettu matumäärä Suomess on ikään kuin uusi normaali, ja perinteiset puolueet voi jatkaa samaa touhuaan. Vaikka tilanne on se, etttä pikipäiden kasaaminen maahan on kumuloituva ilmiö. Ei se historian saatossa auta mitäään, jos joku kansallismielinen puolue onnistuisi torppaamaan 4 vuodeksi matuvyöryn, kun seuraava suvakkihallitus voi päästää sisään vaikka 2 miljoonaa pikipäätä.

    Samoin velanotto...jos joku vastuullinen hallitus pystyisi 4 vuodessa säätämään toimintaa siten, että velkaantuminen saataisiin juuri ja juuri kuriin, niin hullu kansa äänestää sen jälkeen valtaan suvakkivittupääkoulutyttö hallituksen, joka nopeasti tuhoaa edellisen säästöt ja pystyy velkaantumaan vaikka 200 vuoden edestä nopeasti

    VastaaPoista
  3. Meidän ainoa toivomme on koko läntisen maailman tuhoutuminen. Jos kaikki suurkaupungit nuketettaisiin valikoidusti, pelkästään sillä tuhoutuisi maailman lähes kaikki vihervassarit ja saattaisimme selvitä sadalla miljoonalla kuolleella. Koska valikoiminen tuskin on mahdollista, joudumme sietämään nelisensataa miljoonaa valkoista hyvinvointikuollutta. Pääasia, että jäljelle jäävät 10% ovat ne oikeat 10%.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sinähän pitänet itsestään selvänä omaa kuulumistasi tuohon eliittijoukkoon, jonka eliittiin lukeutuisit?

      Poista
    2. No en mitenkään erityisesti. Sitä paitsi se joukko ei olisi välttämättä mitenkään "eliittiä" missään muussa mielessä kuin siinä, että se arvostaisi _oman_ kulttuurin eloonjäämistä ja säilyttämistä enemmän kuin mitään muuta. Ei minulla ole mitään hinkua kuulua mihinkään "eliittiin". Ajatus on jopa hivenen vastenmielinen.
      Breivik oli muuten oikeassa. Eivät mutiaiset mitään todellisia vihollisia ole. He vain toimivat, kuten heidän kuuluukin toimia. Vihollinen löytyy aivan muualta.

      Poista
  4. Kukahan kertoisi Jukka Kopralle -- ja poliitikoille ylimalkaan -- ettei "maahanmuutto-ongelmia" voida ratkaista yksilölähtöisen ajattelun pohjalta.

    Sosiaalisesti sitovissa kulttuureissa, joista nämä vaeltajat tulevat, vallitsee kokonaan eri suuntaan menevä yhteisömoraali kuin mitä me uuden ajan eurooppalaisen ihmiset tavoittelemme. Sosiologian isä Emile Durkheim nimitti kehittymättömille yhteisöille tyypillistä moraalilaatua "mekaanikseksi solidaarisuudeksi". Se tarkoittaa ankraa normimoraalia, jossa yhteisön paine määrää mitä saa tai ei saa ajatella, sanoa ja tehdä.

    Normimoraalin kasvatut voivat nimenomaan olla hyvätapaisia, oppineita, kaikin puolin sopeutuvia. Paitsi etteivät ole. Oliko Osama bin Laden köyhä, huonotapainen, oppimaton?

    Ja noista kulttuureista eurooppalaisiin vanhoihin valtioihin saapuvat eivät suinkaan etsi itse kosketuskohtia tai sopeutumista kohtaamaansa kokonaan toisenlaatuiseen yhteisötodellisuuteen. kaikkialla he eristäytyvät omille asumisalueilleen, joisin syntyy valtioita valtiossa. Mitään muutä mallia ei jo olemassa oleva kansainvaellus tarjoa.

    Ja sosiaalisesti sitovan normimoraalin ikävin ilmiö on se, että jokainen "omiensa" joukosta irronnut ja "sopeutunut" vaeltaja jättää jälkeensä normipaineen aukon, johon oma yhteisö vastaa kehittämällä kaksi kertaa vahvemman normipaineen. Jo maahantulijoiden toiset sukupolvet ovat edeltäjiään radikalisoituneempia.

    Niin etteivät ne nuorisojengit ole ollenkaan sitä mitä me niissä näemme ja kuvittelemme niiden olevan. Ne ovat ihan tietynlaatuiseen yhteisöllisyyteen kuuluvia ihan tietynlaatuisia ilmiöitä. Niiden lääkkeeksi ei riitä mitk'ään mitä me oman "orgaanisen omantunnonetiikkamme" pohjalta pystymme yrittämään.

    Ja ihan epätoivoisesti olemme jo yrittäneet. Kuten muutkin kansainvaelluksen kohteen aolleet eurooppalaiset maat. Silti mitään "sopeutumista" ei tosiasiassa ole tapahtunut. Yksilölähtäinen ajattelumme toki näkisi aitoa sopeutumista niin niin niin mielellään -- mutta kun ihminen on sillä laillan lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento, ettei sosiodynaamisesti eri suunnasta omaa vahvistautumistaan hakevien kulttuurien keskenään sopeutuminen ole mahdollista.

    Meillä on sisäministeri, joka ilmeoitti eduskunnassa uskovansa, että terroriteot ehkäistään sillä että potentiaalisia terroristeja kohdellaan niin hyvin, ettei heillä "ole tarvetta2 ryhtyä julmiin tekoihinsa. Kysymys: oliko Osama bin Laden köyhä, huonotapainen tai oppimaton?

    VastaaPoista
  5. Demareiden äänestäjäkunta on varttuneempaa väkeä, joka äänestää heitä vanhasta tottumuksesta maailman tappiin asti. Demareille ei siis valitettavasti tule tarvetta muuttaa kurssia vaan heidän osaltaan entinen meno jatkuu.

    VastaaPoista
  6. Mutta jos lähdetään siitä ajatuksesta, mitä sisäministeri sanoi 2015, että turvapaikan hakijoiden motiivien arvostelu on rasismia, niin sehän kattaa jo kaiken sen mitä mieltä kokoomus on ja mitä pitäisi tehdä asian korjaamiseksi.

    VastaaPoista
  7. Ei siellä äänestyskopissa mitenkään poikkeavasti ajatella ja varsinkaan tunneta. Tunne siitä, että minä nyt olen tässä vähän parempaa väkeä kun äänestänkin kokoomusta vain vahvistuu.

    VastaaPoista
  8. Kokoomus on lähtenyt taktisesti puhumaan persujen äänellä näissä asioissa. Joskus ennenhän mainostivat puoluettaan työläisten puolueeksi, eli menivät vasemmiston tontille. Kokoomus yrittää ajella useilla rattailla. Tuntuun toimivan.

    VastaaPoista
  9. Eipä tuosta paskan jauhannasta ole mitään apua jos jostain nyt onnistuisivat säästämään siirtäisivät ne rahat joillain kikkailijoilla herlinin kavereilla palkkaisivat pari johtajaa lisää valtiolta ryöstettyyn ihan mihin tahansa yritykseen

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!