lauantai 26. helmikuuta 2022

Baltzarin vapauttava tuomio ei puhdista demareita

Romani, kulttuurineuvos ja kirjailija Veijo Baltzar (sd) on saanut käräjäoikeudelta vapauttavan tuomion syytteestä, jonka mukaan hän olisi syyllistynyt mm. törkeään ihmiskauppaan. Päätöstä perusteltiin sillä, että "asiassa on jäänyt näyttämättä, että Baltzarin tarkoituksena on ollut saattaa asianomistajat pakkotyöhön, seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi taikka muihin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin".

Syyttäjä oli kuitenkin äärimmäisen tyytymätön oikeuden ratkaisuun. Siksi on odotettavissa, että tapausta puidaan vielä ainakin hovioikeudessa. 

Itse asiassa syyttäjän kommentit olivat varsin poikkeukselliset korkeasti koulutetun lakimiehen suusta kuulluksi. Hänen mukaansa "lehteen ei voi laittaa kirosanoja". 

Lisäksi hän mainitsi, että "näyttää siltä, että käräjäoikeus on aika monessa kohtaa arvioinut väärin esitettyä näyttöä ja sen luotettavuutta. Tässä on ollut sana vastaan sana -tilanne. Yksi sanoo toista ja viisikymmentä muuta sanoo toista." Ja jatkoi epäuskoisena, että "sitten on todettu, että jää järkevä epäilys syyllisyydestä."

Tämä lienee tulkittava siten, että syyttäjä on varma käräjäoikeuden ratkaisun virheellisyydestä. Tosiasia kuitenkin on, ettei hän onnistunut vakuuttamaan oikeuttaa Baltzarin syyllisyydestä. Ja koska näin on, ei oikeutta istuneella tuomarilla ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa vapauttava tuomio. 

Itse kukin voi tietenkin ajatella tapauksesta mitä haluaa, mutta toistaiseksi Baltzar on virallisesti syytön ja siihen meidän on tyytyminen, elleivät korkeammat oikeusasteen päätä toisin. Ennakoin itse tätä vaihtoehtoa jo epäilyjen noustua julkisuuteen myös siltä kantilta, että miltä nyt vapauttavan tuomion saaneen romanin poliittiseksi kodiksi asettuneen pääministeripuolueemme toiminta näyttää tapauksen valossa. 

Niinpä päätän tämän aamun kirjoitukseni kopioimalla tuon huomioni myös tähän.

"Toistaiseksi Baltzar on kuitenkin virallisesti syytön törkeään ihmiskauppaan, sillä syylliseksi hän muuttuu vasta, mikäli oikeus näin toteaa. Siitä huolimatta on selvää, että nyt käynnissä oleva prosessi vahvistaa SDP:n asemaa täysin kritiikittä etnisiin vähemmistöihin suhtautuvana puolueena.

Kysymys tietenkin kuuluu, että ulottuuko tämä sinisilmäisyys myös valtakunnan huipulle nyt, kun maan pääministeri sattuu olemaan demari ja puheena olevan puolueen puheenjohtaja?"

15 kommenttia:

  1. no ei puhdista, kuiinka idiootti ja hyväuskoinen tarvii olla, että tuhoaa maansa kikrutukseen ja homotukseeen

    minne voimavarat on länsi-euroopassa suunnattu, silloin jopa keskinkertainen dick-taaattori näkee tilaisuutensa koittaneen ja näkee vastapuolen heikentyneen ja alkaa olla agressiivinen

    Ilman suvakkeja, tätä koko shittii ei olis milloinkaan tapahtunu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis Venäjän hyökkäystä, kuten moni muukin shit olisi jäänyt tapahtumatta..mut ei...suvakki-ideologia rules mitä? haha. Eikä venäjä olis uskaltanu hyökätä, jos Trump tai vastaava olis us pressana

      Poista
  2. Baltzarin vapaputtava tuomio ei puhdista demareita mutta heittää kyllä vahvan epäilyksen varjon oikeuslaitoksemme ylle. Jos aikoinaan mediassa kerrotut tiedot ovat edes osapuilleen paikkana pitäviä, vapauttava tuomio kuuluu sarjaan "onneksi oli tuttu tuomari, juu". No, syyttäjä valittaa. Eikä syyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovi antaa vankilatuomion ja demlakorkein vapauttaa. Oikeuttahan tämä.

      Poista
  3. "Yksi sanoo toista ja viisikymmyntä muuta sanoo toista." Tuomio olisi ilmeisesti tullut vain siinä tapauksessa, että Paltsar itsekin olisi ollut syyllisyyden kannalla. Ei olisi jäänyt epäilystä syyllisyydestä.
    Demla vauhdissa.

    VastaaPoista
  4. Tässä on nyt kaksi vaihtoehtoa:

    joko syyttäjä oli lähtenyt soitellen sotaan vaatien peräti kymmenen vuoden tuomiota pelkkien kuulopuheiden perusteella henkilölle, joka tunnetaan runsaista yhteyksistään poliittiseen eliittiin.
    Se ei vaikuta oikein realistiselta.

    Todennäköisempi vaihtoehto on, että syyteyn kanssa parempina aikoina usein ja runsaasti poseeranneet poliittisen eliitin jäsenet ovat muistuttaneet käräjäoikeutta vaikutusmahdollisuuksistaan kehottaen pohtimaan seuraamuksia siinä valossa.

    Mutta mitä minäkään ajattelen!
    Eihän sellaista voisi Suomessa tapahtua;
    eihän tässä nyt kai missään banaanivaltiossa olla...?

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Ehkäpä ajaa moottorikelkalla puuhun.

      Poista
    2. Miksi Veban itsemurhata pitäisi, kun elämä hymyilee leveää mustalaishymyä?

      Poista
    3. Vahinkoja voi vieläkin sattua. Hovi ei käsittele, jos Veijolle sattuu onnettomuus.

      Poista
    4. Miksi Veballe onnettomus sattuisi?

      Poista
  6. Suoraan sanoen ihmettelen suuresti sitä miten vähään ymmärrykseen perustuen kansakunnan kaapin päällä kekkaloivat napamiehet ja -naiset valitsevat kaikenlaisia toiskulttuurisia suosionsa ja palkitsemisensa kohteiksi. Blogistin viesti SDP:lle on kyllä oikeutettu -- se puolue on hyvinkin härskisti käyttänyt monikulttuurisuusmannekiineja oman kannatuksensa kasvattamiseksi, eikä epäonnistumisista jostain syystä raaskita puhua saati suoskia noita puolueen tekopyhiä tolvanoita tarpeeksi.

    Se voisi vaihtaa nimensä, tuo puolue. Intersektionaaliset Feministit rp. "Me toteutamme tasa-arvon, keinolla millä hyvänsä." Harrison Bergeron elää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai SDP nyt monikulttuurisella ratsasta, eihän?
      https://twitter.com/Rane72646372/status/1489917554575429632?s=20&t=T4IehX_sKtWmhXY9vspjoA

      Poista
    2. no On!!..joku miss helsinkikin on yleensä joku pikipää vaikka näyttäisi kuinka karseelta. Vuoden "turkulainen" on yleensä myös pikipäää


      sitten parin vuoden päästä jäävät kiinni jostain huijauksesta.. Mahtaakohan Suomess edes olla ainoatakaan rehellistä turhista/ pikipäätä...ei montaa

      Poista
  7. Veijo pitää isot juhlat, kunniavieraina tietysti Haloset ja Lipposet perheineen. Totta kai PM Marinkin sinne tunkee itsensä, koska nythän Veijo Baltzar on toistaiseksi puhdas kuin pulmunen. Tarja voisi ehdottaa, että Niinistö antaisi Veijolle ihmisoikeusneuvoksen arvonimen. Onkohan sellaista, jos ei, perustetaan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!