sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Aamu-uutinen Venäjältä antoi toivoa paremmasta

Minulla ei ole koskaan ollut juuri mitään hyvää sanottavaa toisten tietojärjestelmiin tunkeutuvista hakkereista. Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvää. Tai kuten tavataan sanoa, poikkeus vahvistaa säännön. 

Tämä hyvä poikkeus oli ensimmäisenä vastassa tänä aamuna, kun avasin tietokoneen. Siellä oli kansanedustaja Timo Heinosen (kok) twittaamana tieto, että hakkeriryhmä oli tunkeutunut Venäjän TV-kanaville siten, että ne lähettivät todellista tietoa Ukrainan tilanteesta. 

Nähtäväksi jää, miten venäläiset suhtautuvat asiaan, sillä tähän asti he ovat kuulleet ainoastaan Putiniin propagandaa, johon on sisältynyt mm. väite siitä, ettei operaatiossa olisi tullut omia tappioita. Sekä paksu valhe, jonka mukaan heidän armeijansa ei olisi aiheuttanut ukrainalaisille lainkaan siviilitappioita. 

Oma toiveeni - ja luulen suurimman osan maailman ihmisistä yhtyvän siihen - on, että venäläiset nousisivat Putinin hallintoa vastaan ja lopulta kaataisivat sen. Valitettavasti sellainen vaatii kuitenkin suunnatonta rohkeutta, joten pidän toiveeni toteutumista kohtuullisen epätodennäköisenä. 

Oman osansa samaan suuntaan on kuitenkin tehnyt myös Suomen eduskunnan ulkoasian valiokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (perus), joka julkaisi venäjänkielisen videon suoraan venäläisille. Toivon mukaan se lähtee leviämään Venäjän kansalaisten parissa.

Yleisesti ottaen olen pannut tyytyväisenä merkille, ettei Venäjän hyökkäys ole sujunut siten, kuin sen johto olisi toivonut. Sosiaalisen median perusteella maan tappiot ovat olleet merkittäviä ja tätä näkemystä tukevat useat videoklipit (esimerkki ja  toinen). Samalla länsimaat Saksaa myöden ovat lopultakin saaneet rivinsä järjestykseen ja ovat sulkemassa Venäjän kansainvälisen rahoitusjärjestelmän (SWIFT) ulkopuolelle sekä toimittamassa ukrainalaisille merkittävää aseapua

Nähtäväksi siis jää, kuinka venäläisten veljeskansaansa kohdistama sota-aggressio päättyy. Ja kuinka Suomi siihen lopulta reagoi - hakeeko se turvaa läntisestä sotilasliitosta vai jatkaako edelleen omin voimin luottaen ison naapurinsa hyväntahtoisuuteen uskoen, ettei meille voi tapahtua samoin kuin nyt on tapahtunut Ukrainalle ja jo sitä ennen Georgialle

Tähän liittyen on joka tapauksessa varmaa, ettei Suomen pitäytyminen läntisten maiden joukossa ole jäänyt Putinilta huomaamatta. Eikä tämä jää myöskään seurauksitta, mikäli Vladimir Vladimirovitš selviää aloittamastaan Ukraina-operaatiosta ilman vallanmenetystä.

Pienenä sivuhuomautuksena haluan lopuksi todeta, että kansalaisaloite NATO:on liittymisestä sai pikavauhtia 50 000 kannattajaa. Itse en sitä lähtenyt allekirjoittamaan siksi, että meillä on olemassa demokraattisen prosessin kautta valitut johtajat, joiden tehtäväksi tämä päätös kuuluu, eikä kansanäänestyksen järjestäminen asiasta johtaisi kuin valtavaan venäläiseen disinformaatiotulvaan ja muuhun hybridivaikuttamiseen - tai pahimmillaan jopa Ukrainan esimerkin mukaiseen venäläisten sotilaalliseen interventioon. 









  

28 kommenttia:

  1. Historian toistaiseksi hirvittävin wokeltaja, omaan narsistiseen uhriajatteluunsa täysin käpertynyt Hitler, jatkoi valitsemallaan linjalla hamaan katkeraan loppuun asti. Sitten hän teki, kuten amerikkalaiset psykoanalyytikot olivat jo 1942 ennustaneet, itsemurhan.

    Hänellä ei ollut näppiensä ulottuvilla käytettävänään atomipommia. Entä jos olisi ollut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei epäilystäkään. Hitler olisi hyödyntänyt optionsa. Onni hirvittävässä onnettomuudessa oli, että Hitlerin juutalaisvainot ajoivat maasta ne henkilöt, jotka olisivat tuon pommin voineet hänelle tehdä.

      Tämän päivän kysymys tietenkin kuuluu, että onko Putin valmis oman pomminsa käyttöön?

      Poista
    2. Venäjällä on tysyn automatisoitu ydinase joka kykenee tuhomaan koko maapallon, minkä helvetin takia tuollainen on edes rakennettu, ei ainakaan sodan käyntiö varten sillä tuo tuhoaa koko maapallon elämästä tuhansiksi vuosiksi.
      Mitä ilmeisemmin tuo oli se jolla diktaattori putin uhkaili sotaan puuttuvia. Se maa jolla tuollainen ase on joka pytyy tuhoamaan koko maapallo, pitäisi eliminoida ja nopeasti, kyllä jää Hitleri kakkoseksi putinin rinnalla.

      Poista
    3. Kaikki ideologiat, kun niiden edellä mennään ja järki on jäänyt, ajetaan aina lopulliseen tuhoon asti. Suuntaa ei milloinkaan muuteta järjen äänellä. eli Kommunismum, Berliini -45..ja "monikulttuuri", monikulduurin ongelmat suvakkien mielestä ratkaistaaan monikulduuria ja pikipäiden maahan muuttoa lisäämällä. Kunnes tulee rommaus tai kansa on vaihdettu, myös suvakit itse.

      Poista
  2. Tuollaiset hyökkäyssodat tahtovat helposti laajentua. Itse en edelleenkään pidä ajatuksesta, että poikamme joutuisivat tulevaisuudessa sotimaan Naton sotia, Herra tietäköön, missä. Siksi toivon suuria tappioita Putinin joukolle ja Venäjän fiksulle kansalle rohkeutta ripustaa aleemmuskopleksinen (?) johtajansa Moskova valotolppaan varoitukseksi muille sotahulluille vallantavoittelijoille. Näin välttyisimme tällä erää turvautumasta arvelttavan sotaisaan järjestöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Välttyisimme tällä erää turvautumasta arveluttavan sotaisaan järjestöön". Tuo on varmaan suoraan Putinin propagandaoppaasta.
      Tällä hetkellä tuntuisi aika mukavalta kuulua Natoon tietäen, että poikamme saisivat sieltä apua tarpeen tullen.

      Poista
    2. Joka kylästä tässäkin maassa löytyy entisiä palkkasotilaita ja muukalaislegioonassa käyneitä seikkailumieliä. Ei sinne naton joukkoihin muita kuin ammattisotilaita laiteta. Itse olen täysin sinut asian suhteen.

      Poista
    3. Näinhän se on, että joudumme päättämään paljonko olemme valmiit maksamaan siitä, että voimme välttää sellaisen katastrofin, jonka uhriksi Ukraina on joutunut. Tai johon jouduimme itse vuonna 1939.

      Poista
    4. Valitettavasti tälläkin sivulla on näitä vainoharhaisia, jotka näkevät Puten trolleja joka paikassa. Haista sinä Ano 12.05 pitkä paska.

      Poista
    5. Sori, väärä osoite. Piti olla Ano 12.00.

      Poista
    6. Kukapa ei toivoisi suuria tappioita Putinille, mutta tosipaikan tullen se toivominen ei paljon auta, pitäisi olla vähän kättä pidempää myös. Natolla sitä on, ja sen vuoksi lähes kaikki EU:n jäsenet ovat myös Naton jäseniä. Jos et ole aivan tietämätön tollo, olet selvillä, että Nato-maihin ei juurikaan hyökkäillä. Paskan haistattaminen on tosi älykästä argumentointia.

      Poista
    7. Ja Putinin trolliksi vihjaileminen on yhtä älykästä, jos kommentoija toivoo samalle herralle tappioita.��

      Poista
  3. Ihmisiä kokoontunut Pietarissa ja Moskovassa kaduille vaatimaan sodan lopettamista. Onko viesti tarkoitettu Putinille, Ukrainalle kehotus antautumisesta vai houkutella toisinajattelijat esiin vai kaikkia kolmea? Veikkaampa kun kyseessä Venäjä niin "mielenosoitukset" ovat kaikkia kolme.

    VastaaPoista
  4. Mainitsitte kirjoituksessa esimerkkinä Georgian mutta on hyvä muistaa myös Moldovan kyljessä oleva venäläinen paise.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitat transnistriaa. Sekin syntyi Venäjän kätilöimänä sodan kautta, mutta vuoden 2006 kansanäänestyksessä paikalliset ihmiset tukivat selvästi alueen itsenäisyyttä. Vaalien rehellisyydestä on tosin esitetty vahvoja epäilyjä.

      Transnistrian väestö jakaantuu melko tarkoin kolmeen osaan eli romanialaisiin, venäläisiin ja ukrainalaisiin. Näistä kaksi viimeksi mainittua ovat hyvinkin saattaneet ainkain vuonna 2006 kannattaa eroa etnisesti lähinnä moldovalaisten ja romanialaisten asuttamasta Moldoviasta. Tiedän kuitenkin aivan liian vähän tästä "venäläisesti paiseesta", jotta osaisin ottaa siihen sen kummempaa kantaa kantaa.

      Poista
  5. Myös sodan ensimmäiset positiiviset vaikutukset on syytä huomioida. Ihmisten tajuntaan alkaa nyt upota, että ilmastohumpan pitää nyt loppua. Pikkutyttöjen pillin mukaan tuli tanssittua liian kauan. Kuka olikaan se, joka juuri vasta myi koko Suomen puolen vuoden öljyvaraston?
    Pojot Zhelenskylle. Esiintyvällä taiteilijalla pitää tietysti olla draaman tajua, mutta siltikin, ja sirkuksen traagisin hahmo _on_ clowni. Kuvitelkaa esim. Petteri Orpo vastaavaan tilanteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poliittinen keskustelu on selvästi tervehtynyt. Enää ei olla superjärkyttyneitä väärän sanan käytöstä eikä pidetä tv-studiota turvattomana paikkana, kun siellä joku on ilmaisujen sävyistä eri mieltä. Ainoastaan Ano Turtiainen on kehdannut vitsin vuoksi vaatia sukupuolineutraalin sanan käyttöönottoa miehittäminen-sanan sijaan.

      Nyt puhutaan oikeista asioista, mutta hinta keskustelutyylin muutoksesta on niin kova, että oikeastaan kaipaan wokettamisen aikoja takaisin.

      Poista
    2. "Poliittinen keskustelu on selvästi tervehtynyt. Enää ei olla superjärkyttyneitä väärän sanan käytöstä eikä pidetä tv-studiota turvattomana paikkana, kun siellä joku on ilmaisujen sävyistä eri mieltä."

      Ällös huoli, cancel-woketus, monikulttuurirummutus ja intersektionaalimädätys kyllä jatkavat voittomarssiaan kriisin aikana sekä etenkin sen jälkeenkin. Se on tervettä ainoastaan ryssän edesottamuksien suhteen tällä hetkellä.

      Poista
    3. Mutta Halla-ahon voisi , aseetkin sillä omastatakaa kun harrastaa sra-ammuntaa.
      Sekä venäjän kielitaitoisena voisi heeittää herjaa ryssille.

      Poista
  6. Sitä miettii että kuinka helposti tuohon natoon hyväksytään uusi maa, eli vaikka suomi tässätapauksessa. Mediasta saa sellaisen kuvan, ja poliitikkojen puheista, että senkun vain anomusta sisään, niin se on siinä, ja saamme näytellä putinille keskaria isojen hartioitten takaa. Ei kai tuohon natoon marssita kuin hollitupaan? Media tapansa mukaan ei anna laajaa tietoa, vaan lähtee tuohon yksipuoliseen natomölinään mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomella ei liene vaikeuksia päästä mukaan: kotimaamme täyttää kaikki vaatimukset. Aikaa se kuitenkin vie ja mikäli prosessi lähtee käyntiin, voimme olla varmoja, että Venäjä tekee kaikkensa torpedoidakseen sen. Siksi olisi parempi, jos neuvottelut voitaisiin käydä poissa julkisuudesta tai NATO jopa kutsuisi Suomen jäsenekseen.

      Poista
    2. Olen samaa mieltä. Ei NATO:oon hakemista kannata pitää kaiken aikaa keskustelussa ja antaa Putinille peliaikaa torpata jäsenyytemme tavalla tai toisella. Demokraattisesti valitut päättäjä ovat valtuutettu tekemään päätöksia maamme parhaaksi. Nyt heillä olisi tilaisuus näyttää olevansa luottamuksensa arvoiset.

      Poista
  7. Tuhkaa jäi mietityttämään se että Ukrainassa tehtiin lakiesitys jossa aseenkanto- ja itsepuolutusta vapautettiin enemmän. Tuhka kuvittelisi että itä-euroopassa maat alkavat keskustella enemmän tästä. Annetaanko kansan aseistautua vapaast,i kannetaan sitten seuraukset, hyvässä, pahassa ja rumassa?

    Tuhkaa myös pelottaa että Venäjä saattaisi käyttää taktisia ydinaseita Ukrainan armeijaa vastaan.

    Nythän se uhkaa muita maita puuttumasta niiden käytöllä. Missä se kynnys menee jos aseita ja varusteita alkaa mennä enemmän Ukrainalle.

    Nyhän on myös perustettu ulkomaalaisia joukkoja sisältävä vapaaehtoisosasto. Saa nähdä miten iso siitä tulee?

    VastaaPoista
  8. Kyllä tässä kohta tapahtuu niin, että Ukrainassa huomataan olevankin tuhatmäärin geelitukkaisia _varsinaisia_ pakolaisia, jotka kiireesti lennätetään Suomeen pois sodan jaloista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti näin tulee käymään.

      Poista
    2. siis pikipäitä! no joo...taas teko syy ottaa vaikka 60 tuhat pikipäätä suomeen

      Poista
  9. Ukraina pistää hyökkääjälle hanttiin. Kiova kestää, Harkovasta ajettiin venäläisjoukot pois. Ukrainan nappaamat sotavangit kertovat surkeista olosuhteista. Venäjän tappiot ovat hirmuiset.

    Ydinohjusjoukoillaan pelotteleva Putin pitää vangita. Kenraalit, davai!

    VastaaPoista
  10. Ennustan, että Sanna Marin kohtapuoleen ilmoittaa olevansa raskaana ja siirtyvänsä äitiyslomalle.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!