tiistai 22. syyskuuta 2020

Väkivaltaa Havukoskella

Kirjoitin eilen väkivallasta vantaalaisessa Myyrmannin ostosparatiisissa. Tänään oli valitettavasti syytä kirjoittaa väkivallasta toisella puolella Vantaata.

Eilen julkisuuteen nousi nimittäin itävantaalaisen koulun vakava väkivaltatapaus. Siinä joukko 12-13-vuotiaita oppilaita oli kuristanut ja videoinut yhtä oppilasta. Lopputuloksena tämä oli menettänyt tajuntansa ja paikalle oli kutsuttu sekä poliisi että ambulanssi. 

Tapauksesta ovat nyt kirjoittaneet laajasti kaikki maamme valtamediat. Ihmetystä vain herättää, että itse väkivaltatapaus sattui jo lähes viikko sitten, mutta uutisointi alkoi vasta eilen. 

Epäilenkin vahvasti, että väkivallanteko haluttiin pitää poissa julkisuudesta, koska kyseinen koulu sijaitsee erittäin monikulttuurisella Havukosken alueella. Lisäksi kiusaaminen oli jatkunut jo kuukausia eikä koulu ollut tehnyt juuri mitään lopettaakseen sen, vaikka vanhemmat olivat olleet opettajakuntaan yhteydessä.

Voisiko siis olla niin, että maamme monikulttuuristamista ajavan median oli lopulta pakko reagoida kuristetun sisaren levitettyä tiedon sosiaalisen median kautta, josta tieto lähti leviämään kuin kulovalkea. 

Tekijöiden tai uhrin etnisestä taustasta ei ole edelleenkään uutisoitu mitään, mutta olemme saaneet lukeaksemme vantaalaisen koulutoimen kootut selitykset miten näin on päässyt käymään. Nähtäväksi jää, miten järjestelmä reagoi tapahtuneeseen - passitetaanko uhri suomalaisen tavan mukaan johonkin toiseen kouluun ja rangaistaan pikkurikollisia nuhteilla ja pienellä jälki-istunnolla? 

Joka tapauksessa tämäkin väkivaltatapaus osoittaa, että maailman parhaaksi mainostetulla suomalaisella koululla on sokea pisteensä koulukiusaamisessa. Samoin se osoittaa, että koulutoimen tosiasiassa hiljaa hyväksyessä kiusaamisen se saattaa eskaloitua hengenvaarallisiin mittoihin. Tämä kehityskulku ei rajoitu pelkästään uussuomalaisiin, vaan kyllä koulukiusaamiseen kykenevät ja ovat aina kyenneet myös kantasuomalaiset.

Kaiken kaikkiaan juuri nyt olisi tärkeää, että maamme poliittinen apparaatti eli ennen kaikkea Sanna Marinin (sd) hallitus ottaisi asiakseen linjata toimia, joilla koulukiusaamista ja -väkivaltaa ryhdyttäisiin taltuttamaan. Ohjenuorana pitäisi olla välitön puuttuminen ja toimenpiteiden kohdistaminen uhrin sijasta kiusaajiin: tässäkin tapauksessa uhrille oli järjestetty koulumatkojen ajaksi turvamies sen sijaan, että olisi huolehdittu kiusaajien toiminnan lopettamisesta.   

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Väkivaltaa Myyrmannissa?
Ruokafasismia Helsingissä
Seksuaalirikosten yllättäviä käänteitä

31 kommenttia:

 1. Uhri on tavallinen suomalaispoika. Hänen siskonsa on avautunut asiasta Facebookissa ja Vantaan Puskaradiossa. Vaikka asiaa ei ole suoraan sanottu, merkeistä päätellen asialla ovat olleet somalit, samaan tapaan kuin Vantaan Kuusijärvellä, jossa joukko hiukan vanhempia nuoria oli hukuttaa suomalaisnuoren. Sielläkin ilmeisesti päätekijäjoukko muodostui somaleista. Asia häipyi julkisuudesta kesän aikana.

  Ilmeisesti kiusaajajengissä on ollut Kytöpuiston oppilaiden lisäksi näiden sisaruksia. Kyseessä on törkeä väkivalta, sillä uhria on hakattu, potkittu ja lopulta kuristettu niin että lapsi on menettänyt tajuntansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että monenlainen kurjuus ja väkivalta lisääntyy noilla alueilla. Sosiaaliset ongelmat ovat moninaisia. Koulussa opettajat ns. sammuttavat tulipaloja, toivottavasti eivät kuitenkaan konkreettisesti.

   Poista
 2. Kaipa tuon korjaavan ajattelun tulisi lähteä liikkeelle ihan aasta ja beestä -- tosiasioiden tunnustamisesta -- ja yksi pohjimmaisista tosiasioista on se, että suomalaiset ovat historiallisesti alistettua kansaa, jolle koululaitos ja oppisivistys ovat olleet lähinnä keino nousta meitä hallinneen erikielisen herrakansan -- eli yleensä ottaen "paremman väen" -- piiriin.

  Yksiarvoisen yhtenäiskulttuurin Suomi vaikiinnutti kirkon, kasarmin ja koulun instituutioiksi, jotka ovat vahvoja kuin valtiot valtiossa. Jokaisessa noissa laitoksista elävät omat sisäiset "lait", ja kaikissa on oma valta-auktoriteettirakenteensa, ja kikkien "hengen" mukaista on yrittää pitää om,at ongelmansa sisällään, eli ratkaista ne oman valtapiirinsä ongelmina eikä tuoda niitä julkisesti näytille ja keskusteluun.

  Ja tällaisista syistä johtuen nuo instituutiot ovat sekä sosiologisesti että psykologisesti niin sairaita kuin mikään ihmisyhteisö ikinä olla voi.

  Ja voi vain kuvitella, että kun näin jo valmiiksi sairaaseen tilanteeseen sitten tuodaan vielä mukaan täydellisesti eurooppalaiseen perinteeseen sopeutumaton vieraskulttuurinen tekijä -- kyllähän se merkitsee ainakin kouluinstituution osalta tosiasiallista totaalista romahdusta. Ja näin siis ihan riippumatta siitä koskevatko käsiin räjähtävät "yksittäistapaukset" pelkästään vieraskulttuurisia, vai onko kyse jo oman väkemme romahtaneista sosiaalisista kyvyistä. Nehän tulevat nimittäin myös yleisen väkivaltaistumisen kuvaan mukaan ennemmin tai myöhemmin.

  Mutta jos uskallan ennustaa, sanon, ettei tämänkään tapauksen yhteydessä -- kuten ei taannoin myöskään niin san otun "Alppilan tapauksen" yhteydessä -- koskaan tulla varsinaisiin perimmäisiin kysymyksiin pääsemään käsiksi. Keskustelu hukkuu omiin tabuaukkoihinsa ja muuttuu tavan mukaan yhtä puoluetta mustamaalaavaksi mölinäksi.

  VastaaPoista
 3. Kummatkin blogissa käsitellyt väkivaltatilanteet ovat saman yhteisöllisen sairauden erivivahteisia oireita. Seppo Oikkonen yllä hyvin kuvasi sairauden alkusyitä. Meitä vaivaa yhteiskunnallisen elinvoiman ehtyminen, kaiken (paitsi "äärioikeiston") suvaitseminen eli välinpitämättömyys ja kansallinen apatia. Aikuisia, vanhempia, opettajia, ei ketään enää kiinnosta suomalaislasten kohtalot monikulttuurisissa helveteissä, eli esim. rikastetuissa kouluissa. Kunnioita siinä sitten lapsena isääsi ja äitiäsi, mokomia selkärangattomia pelkureita…
  t. Historix

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kommentteja! Lyhyessä ajassa median ja päättäjien luoma ilmapiiri on tehnyt täyskäännöksen. Aikaisemmin moitittiin suomalaisia alemmuuskompleksista ja rohkaistiin olemaan ylpeitä maan saavutuksista ja kansan kyvyistä. Nyt on päädytty kyseenalaistamaan koko suomalaisuus ja suomalaisen kansan olemassaolon oikeus.

   Median ja päättäjiemme käytös omiaan kohtaan on alle kaiken arvostelun. Maan johdon tulisi valaa uskoa tulevaisuuteen, mutta sen sijaan se lannistaa omaa kansaa suhtautumalla siihen rasistisesti. Kirjaimellisesti voi sanoa, että melkein kaikissa puolueissa vallassa oleva tekopyhä vihervasemmisto kaksoisstandardeineen on kansan vihollinen.

   Poista
 4. Apatiaa, kumartakaa ylivallalle. Onneksi noilla ÄÖ lukemat on kengänpohjissa, nälkään ne kuolee. Harvoin sanon mutta nyt...

  VastaaPoista
 5. Ei liene aivan väärin väittää, että Perussuomalaisia suomalaislasten ja aikuisten kohtalot monikulttuurisessa helvetissä kyllä kiinnostavat. Sen vuoksi sieltä on esitetty ajatus, että humanitaarinen maahanmuutto tulisi lopettaa kokonaan. Ei olla valmiita siihen kansalliseen itsemurhaan, jota muut puolueet ovat tarjoamassa suomalaisille. Niiden mieletä suomalaisten osana on olla maksajana ja sietäjänä, kun maahan haalitaan väkeä, joka on yksiselitteisen haitallista oli sitten kysymys työllistymisestä, rikollisuudesta, tukiriippuvuudesta tai yhteiskunnan ja esim. koulujen yleisestä turvallisuudesta. Kun maahan tuodaan mitään osaamattomia ihmisiä maailman primitiivisimmistä kulttuureista, tuloksena on ongelmia, jotka ovat esim Ruotsissa jo lähteneet käsistä.

  VastaaPoista
 6. Tällaista väkivaltaa on Suomessa kaikkialla, missä on maahanmuuttajia. Poliisi ei tee mitään. Poliisin sosiaalityöntekijät syyttävät koronaa. Ainoa keino rajoittaa väkivaltaa on humanitäärisen maahanmuuton kokonaan lopettaminen. Lisäksi palauttamalla kotimaahansa jokainen, jolla ei ole oleskelulupaa tai oleskelulupa on päättymässä, voidaan vähentää terroria. Lisäksi median tulee ryhdistäytyä, jotta kansa saisi tietää, missä todella mennään.
  https://www.vahtera.blog/post/black-lives-matter-oikeus-terrorisoida

  VastaaPoista
 7. Pääkaupunkiseutu jatkaa eriytymistään muusta Suomesta,,,Maailma kylässä festivaalit pesiytyneet jo kouluihin. Ei mene enää kovinkaan kauaa kun natiivioppilaat ja -opettajat hakeutuvat rauhallisimmille alueille ja eriytyminen ja slummiutuminen on ottanut askeleen kohti Ruotsin kohtaloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähävaraisten on pääkaupunkiseudulla vaikea hakeutua rauhallisemmille alueille, joilla on vähän rikastusta, sillä vuokrat ovat sellaisilla alueilla korkeita. Kävin viime kesänä Espoon Tapiolassa kauniina kesäpäivänä, ja se päivä painui mieleeni tosiaankin kauniina kesäpäivänä, jolloin oli helppo hengittää, sillä käyskennellessäni pitkin viihtyisää kesäistä Tapiolaa näin yhden käden sormilla laskettavan määrän rikastuttajia...

   Jo bussilla/metrolla/raitiovaunulla matkustaminen on rasittavaa, jos siellä on yksikin rikastuttaja, joka "puhuu" eli huutaa puhelimeen koko matkan ajan - ja puhelimen kaiutin on tietenkin päällä...

   Erityiskiitos Professorille vieraskielisten mittarin linkittämisestä!

   -Helsingitär-

   Poista
 8. Mitenkähän se takavuosina hehkutettu kivakoulu-projekti jakselee?

  VastaaPoista
 9. Niin, miltähän noista opettajista tuntuisi, jos saisi joka päivä pelätä, lyökö työkaveri turpaan tai kuristaa hengiltä?

  Tulevaisuus näyttää synkältä. Joskus 1990-luvulla ihmettelin, miten suomalaiset riehaantuivat tappamaan toisiaan 1918, kun olin lukenut Ylikankaan Tien Tampereelle. En ihmettele enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne pelkää jo.
   Jos eivät 'oppilaita' niin 'oppilaiden' isoveljiä, isiä, jne....

   Poista
 10. Jos pojasta kasvaa tulevaisuudessa uusi
  Ratko Mladic reinkarnaatio, ja alkaa toimenpiteisiin,lupaan katsoa muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellaista MIESTÄ tarvittaisiin käsittelemään maahamme tunkeutuvia barbaareja ja niitä Arkadianmäen maanpetturi-rottia, jotka sallivat ja jopa edistävät tuota barbaarien invaasiota maahamme.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 11. Ottamatta kantaa siihen, mikä jengi on tämän systemaattisen pahoinpitelyn takana – se tulee julkisuuteen aikanaan valtamedian peittelystä huolimatta – huomio kiinnittyy kahteen asiaan.

  Ensimmäinen on tietysti valtamedian toimintatapa. Asiasta vaietaan niin kauan kuin voidaan. Sitten kun asia tulee somen kautta julkisuuteen, kauhistellaan kyllä näyttävästi, mutta mitään informaatiota jutussa ei ole nimeksikään.

  Toinen on koulun toiminta tai paremmin sanottuna toimimattomuus. Väkivaltaa on siis jatkunut pari kuukautta eikä sen enempää koulu kuin sosiaaliviranomaisetkaan ole saaneet aikaan mitään. Kuvaavaa on kouluviranomaisten byrokraattinen suhtautuminen, jossa leijaillaan joissakin paperisissa sfääreissä:
  ”Vantaan perusopetuksen johtaja kertoo, että kaupungilla on velvollisuus pitää huolta yksilönsuojasta, joten siksi kurinpitotoimia voi kommentoida vain yleisellä tasolla. … lievissä tapauksissa oppilasta puhutellaan tai järjestetään kasvatuskeskustelu oppilaan kanssa, ja siitä kerrotaan vanhemmille. Varsinaisia kurinpitotoimenpiteitä ovat vasta vakavimmissa tapauksissa jälki-istunto, kirjallinen varoitus tai määräaikainen erottaminen”. ja ”Ensin keskitytään uhriin ja kurinpidolliset toimet tehdään vasta sen jälkeen … vakavissa tapauksissa pyritään myös huolehtimaan siitä, että väkivallan uhrin asiat saadaan kuntoon mahdollisimman pian ja tavallinen arki palautuu nopeasti”.

  Niin mediaa kuin viranomaistoimintaakin leimaa ideologiaan pohjautuva byrokraattisuus, todellisuudesta vieraantuminen ja vastuunpakoilu.

  VastaaPoista
 12. "Ensimmäinen on tietysti valtamedian toimintatapa. Asiasta vaietaan niin kauan kuin voidaan."

  Niin tulee jatkumaan jo pelkästään tästäkin syystä: "Enemmistö toimittajista on punavihreitä, taistolaisprofessorit kouluttivat heitä",
  https://vapaasana.net/2019/07/06/enemmisto-toimittajista-on-punavihreita-taistolaisprofessorit-kouluttivat-heita/

  Heidän agendaansa kuuluu mm. "5. Valtava maahanmuutto tuhoamaan [kansallinen] identiteetti", http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  Lisäksi heillä ja heidän tukemillaan maanpetturipoliitikoilla on tukeva selkänoja takanaan:
  "EU-komission puheenjohtaja: Siirtolaisten vastaanottaminen ei ole vapaaehtoista – se on velvollisuus", https://www.kansalainen.fi/eu-komission-puheenjohtaja-siirtolaisten-vastaanottaminen-ei-ole-vapaaehtoista-se-on-velvollisuus/ - EU:n aatteellisen isän vapaamuurari-kreivi Coudenhove-Kalergin suunnitelman toteuttamista kanta-eurooppalaisten tuhoamiseksi.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 13. Maamme virallisen totuuden marxilaismedia jälleen kerran suojelemassa lastemme elämiä tuhoavia ali-ihmispaskaa olevia sukurutsaisia äo50 muslimiloisia.Heille ja heidän lapsilleen on aika kostaa nämä jatkuvat yksittäistapaukset järjestelmällisesti.Liian kovia otteita EI ole enää edes teoriassa.Ajatelkaa lapsia vai kuinka se punaisten fasistihuorien Suomalaisvastainen vihapropaganda ISIS-syöpäläisten maahantuonnin kohdallakin meni..Nollatoleranssi punaviherterrorille.

  VastaaPoista
 14. Opetusministeri Li Andersson pitää parhaillaan julkisuudessa kovaa metakkaa siitä, kun joku ps- valtuutettu oli antanut possuilleen kahden somalipoliitikon nimet.

  Hän ei ole sanallakaan kommentoinut tätä oman sektorinsa asiaa, vaikka muuten hakee julkisuutta kaikin keinoin. Se ainakin paljastaa tekijöiden taustat.

  Kiusaamistapauksissa ehdottomasti syyllisten pitäisi vaihtaa koulua. Nykyisin uhri joutuu kauemmas kouluun ja menettää ystäväpiirinsä. Onko tuokin nyt niin vaikeaa käsittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaanpa, että tästä tapauksesta Li Andersson ei tule pitämään kovaa meteliä. Ja jos oiken ahdistellaan, tulee löytämään runsaasti tyynnytteleviä ja ymmärtäväisiä selitelmiä.

   Poista
 15. Anderson kiusaa perussuomalaisia. Minkähänlainen koululainen lienee ollut?

  VastaaPoista
 16. Ihan vaan yhtenä ideana muiden joukossa: koulupihojen ulkokulmiin valvonakamerat korkeisiin torneihin, koulurakennukseen toiset valvontakamerat.
  Tässä Kytöpuiston koulun tapauksessa kiusaamisesta oli toistuvasti tiedotettu koululle, mutta se ei johtanut toimenpiteisiin. Yhtenä syynä saattoi olla havaintojen hataruus. Valvontakameroilla ainakin todistettavia havaintoja syntyisi.
  Valvontakamereoihin voisi liittyä tiettyjä laillisuusnäkökohtia, mutta asiat saataisiin varmasti järjestettyä, jos hyvää tahtoa olisi.

  Muutoin kouluaikaan koulualueella tapahtuneesta koululapsen pahoinpitelystä tulisi syyte nostaa rehtoria ja välituntivalvojia kohtaan. Tämä loisi painetta järjestää asiat paremmin.

  VastaaPoista
 17. Jääskeläinen: kameravalvonta ei tule toteutumaan, eikä syynä ole pelkästään se, että se muuttaisi koulun pihan vankilan pihaksi -- toteuttaisi joko Orwellin valvovan Isoveljen silmän tai Foucaultin panoptikonin.

  Se et i tule toteutumaan sen vuoksi, että viranomaistahon pitäisi ensin tunnustaa valvonta tarpeelliseksi ja luokitella valvottavat valvottavien lokeroon. Siihen eivät minkään viraston ihmiset -- nuo tosiasiassa jo totalitaristisoituneen yhteiskuntamme uskolliset "pienet rattaat" pysty. Jo poikkeaminen "positiivisen syrjinnän" kurssilta on heiltä liikaa vaadittu.

  Ja huomautan, että tämäkin jo täysin toivoton yhteiskuntatilanteemme tarvitsee selityksekseen historialliset tosiasiat- Me olemme historiallisesti alistettua kansaa, ja voimme edelleen itsenäisyydestämme huolimatta valita vain meille vuosisataisesti sisäsitetyistä roolivaihtoehdoista: olemme joko alistajia tai alistettuja. Muistutan, että tilastoissa komeilemme edelleen keskinäiselle kiusaamistaipumuksellamme, esimerkiksi työpaikkakiusaaminen on meillä kaksi kertaa yleisempää kuin eurooppalaisissa maissa keskimäärin.

  Ja nämä sisäistetyt motiivit eivät tietenkään nouse tietoisuuteemme, vaan toimimme niiden ahdoilla omaa tilaamme tajuamatta. Esimerkiksi tuo toiskulttuuristen "positiivinen syrjintä" on tosiasiassa vain "paremman väen" yksi tapa alistaa ja kiusata yhteiskuntamme peruskansalaisia, jotka toivoisivat että oma yhteiskuntamme ensisijassa huolehtisi omista jäsenistään.

  Tapa jolla entisessä isäntämaassamme ei pystytä ottamaan maahanmuuttokriittisiä ruotsidemokraatteja keskustelun piiriin, samoin kuin tapa jolla meillä luokitellaan perussuomalaiset yhteiskuntakelvottomiksi "rasisteiksi" kertoo synkkää kieltään juuri siitä, miten vahvat kahtiajakavat kiusaajaroolit meillä de facto yhä yhteiskuntatodellisuudessamme jylläävät.


  VastaaPoista
 18. Video on jo ehditty sensuroida facebookista, tosin vissiin myöhystyivät vähän ..

  VastaaPoista
 19. Monenlaista sensuuria maahantunkeutuneiden barbaarien suojelemiseksi:

  "Vantaan kaupunki aloitti ”kauhujen koulusta” kirjoittavien toimittajien blokkaamisen somessa",
  https://www.extrauutiset.com/vantaan-kaupunki-aloitti-kauhujen-koulusta-kirjoittavien-toimittajien-blokkaamisen-somessa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 20. IL 23.9.2020

  Vantaan kouluihin etsitään vartijoita – apulaiskaupunginjohtaja: Ei liity kouluväkivaltaan

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ca865de3-9ed6-404f-a566-083183cde059

  Tehtävän kuvauksessa kerrotaan, että Vantaan kouluihin haetaan vartijoita vuoden loppuun saakka. Työaika on maanantaista perjantaihin kello 07–15.39.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo työpaikkailmoitus on ehditty jo poistaa. Mahtoiko tulla joku pykälä vastaan vai huomattiinko yritys jossain sosiaalisessa mediassa.. yhtä kaikki havainnollistaa hyvin sitä paniikinomaista tilaa, jossa yritetään näyttää siltä kuin tehtäisiin jotain, samalla paeten Seppo Oikkosen mainitsemiin tabuaukkoihin heittämällä kritisoijien niskaan rasismisyytöksiä kuin nurkkaan ajettu noita kirouksia.

   Poista
 21. Niin kuin kommenttikentässä jo ehdittiin ennustaa, on koulun rehtori Maarit Hosio jo ehtinyt aloittaa Twitterissään kriitikoidensa syyttelyn ja uhkailun oikeustoimilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari pätkää Hosion itsensä kirjoittamana hänen omalta twitter-tililtään.

   Näin hän esittelee itsensä: Rehtori vantaalaisessa koulussa, kiinnostunut pedagogisesta johtamisesta ja välittämisen kokemuksista. Tohtoriopiskelija.

   Ja näin kouluaan: Huipputiimissä töitä tarjolla 1. luokan opettajalle! Kytöpuiston koulu on 1-6 luokkien monikulttuurinen koulu, jossa on innostunut ja yhteistyötä arvostava työyhteisö. Tää on loistava mahdollisuus aloittaa työ yhteistyössä muiden opettajien kanssa. Tsekkaa mol tai oikotie ja hae!

   Tästä syntyy tietynlainen luonnekuva herkkähipiäisestä karriärististä ja epäilys siitä, että oman uran ja rasismisyytösten pelon takia pahoinpitelyyn ei ole puututtu vaan sitä on pyritty piilottelemaan.

   Poista
 22. Ehkäpä nämä tekijät (maahanmuuttajataustaiset tai kantasuomalaiset) ovat ottaneet mallia persujen toimintatavoista:vasaralla päähän ja mielellään oikein kunnolla. Ehkäpä olisi suotavaa tuomita kaikenlainen väkivalta vai onko äärioikeistolaisten (valkoisten ihmisten) väkivalta jotenkin parempaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedostava ihminen ymmärtää,että vain äärivasemmistolainen,siis antifan väkivalta on sitä parempaa ja hyväksyttyä väkivaltaa.
   Niin,ja tietenkin se rauhanuskonnon...

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!