keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Venäjän Ukraina-aggressio paljasti maastamme vätyksiä ja jämäköitä ihmisiä

Venäjän aggressio on saanut aikaan monenlaisia reaktioita. Tässä vaiheessa on kuitenkin selvää se, ettei yksikään maa lähetä sotilaita avustamaan ukrainalaisia, vaikka jotkut toimittavatkin aseita ja USA sekä EU asettavat pakotteita, jotka eivät haittaa kovin paljon niitä itseään. 

Toisin sanoen länsimaat ovat ilmaisseet halunsa istahtaa katsomoon seuraamaan kuinka Ukrainan käy. Tässä joukossa on myös Suomi, jossa käydään kovasti keskustelua siitä, tulisiko meidän tarjota aseita hyökkäyksen kohteelle. Näin siitä huolimatta, että saatamme vanhana Venäjän osana olla juuri sen valtio, jonka vuoro seuraa Ukrainan jälkeen.

Tästä kaikesta tulikin mieleeni, että yksi mielenkiintoinen esille tullut ilmiö on venäläisvetoisen jääkiekkoliigan eli KHL:n suomalaisjoukkueen kannattajayhdistys, joka vaati jämäkästi Helsingin Jokereiden poistumista kyseisestä liigasta. Seurajohdon eli jääkiekkolegenda Jari Kurrin vastaus siihen oli kuitenkin suorastaan huvittava hänen vedotessaan KHLn kanssa tehtyihin sitoviin sopimuksiin. 

Toisin sanoen jääkiekkolegenda ja hänen kaverinsa asettuvat sopimusten taakse tilanteessa, jossa heiltä vaaditaan reagoimista äärettömän paljon merkittävämpään rikkomukseen kansainvälistä lakia ja tehtyjä sopimuksia vastaan. Hyvä kuitenkin, että Jokereiden johdon vätysmäinen reaktio poisti ihmisiltä sen harhakuvitelman, että jääkiekkoilijat olisivat jämäköitä ihmisiä. 

Toki lienee niin, että Kurrin ja Jokereiden johdon todellinen motivaatio ei ollut sitoumuksista kiinni pitäminen, vaan omaan laariin satavasta rahavirrasta luopumisen vaikeus. Mutta pysähtyy se nytkin, mikäli seuran kannatuskerhon asenne ulottuu muuhunkin kannattajakuntaan. Sitä paitsi todellisen syyn kertominen olisi ollut paljon rehellisempää kuin höpöttely sopimuksista ja niiden noudattamisesta. 

Jämäkäksi voitaneen Kurrin sijaan sanoa toista entistä huippu-urheilijaa, eli sprinttihiihtäjä Martti Jylhää, joka vaati maastohiihdon maailmancupin päätöstapahtuman siirtämistä pois Venäjältä. Toistaiseksi kansainvälinen hiihtoliitto ei ole vastannut hänen ehdotukseensa, joten voimme lähiaikoina seurata istuuko sielläkin Jari Kurrin kaltaisia vätyksiä, vai löytyisikö edes hiihtourheilun hallinnosta vahvoja miehiä ja naisia, jotka eivät halua seurata aitiopaikalta sitä, kuinka itänaapurimme käyttää 1930-luvun lopulta tuttuja keinoja naapurimaidensa alistamiseen.

22 kommenttia:

 1. Tuossa mennään nyt noin niinkuin yleisinhimillisesti ottaen pahasti pieleen.

  Urheilu, eli aikuisikään jäänyt ja kehityksellisesti symbolitasolle siirtynyt leikkiaines, on kylläkin eurooppalais-länsimaalaisessa kulttuuripiirissä syntyisin antiikin Kreikasta -- ja tämän ihmisen historiassa aivan erityislaatuisia kognitiivisia saavutuksia tarjonneen kulttuuripiirin ulkopuolelta tulevilla on edelleenkin tarjota lähinnä senkaltaisia puukkohippasia, joista vanhoihin eurooppalaisiin yhteiskuntiin vaeltaneet toiskulttuuriset nyt antavat uutisaiheita päivittäin.

  Kulttuuriin sisältyvän leikkiaineksen arvioimisen klassikko on historioitsija Johan Huizinga, ja tuon aineksen roolia voitaisiin mielestäni hyvin verrata esimerkiksi "rahan" -- eli puhtaasti uskonnollislaatuista kaikkivoipaisuuskuvitelmaa edustavan symbolitason leikkikalun -- rooliin maailmanlaajaksi levinneessä mutta eurooppalaisella uudella ajalla lopulliset muotonsa saaneessa talousajattelussa.

  Hinnanmuodostuksen odotusarvoilla pörsseissä käytävä kauppa on yhtä vähän "jämäkkää" kuin urheilumiesten ylläpitämät eri lajien nykymuotoiset turnajaiset. Tai miten sen nyt sanoisi -- on mahdollista myös, että urheiluareenoilla käytävät taistelut ovat vähentäneet primitiivisen väkivallan määrää ihmisen historiassa.

  Militaariaggressioiden edessä meidän ei pitäisi reagoida puolta valitsemalla ja taantumalla tuntoihin joissa väkivalta näyttää "realismilta", vaan pikemminkin heittäytyä surullisiksi -- että näin sitä taas sorrutaan ihan vapaaehtoiseen sosiopsyykkiseen alennustilaan, jossa kukaan ei oikeasti "voita" mitään.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyvät päivän uutiset kertovankin, että myös tuonne Ukrainaan hakeutuu vierastaistelijoita joista osan motiivina on puhdas seikkailunhalu. Mahtavatko nämä sitten täyttää nuo "jämäkkyyden" vaatimukset?

   Poista
 2. Tuhkaa kiinnostaa nähdä miten tavalliset fanit lähtevät toimimaan.
  Arvot ja periaateet joutuvat nyt koetukselle. Jatkavatko fanit tuotteiden ja lippujen ostamista sekä yleistä seuran tukemista? Sanat ja teot ovat kaksi eri asiaa.

  VastaaPoista
 3. Ennen MM-finaalia Markku Jokisipilä toivoi FB:ssa, että Vladimir Putin kestää edessä olevan pettymyksen.

  Tämä kieli poskessa esitetty toivomus voittaa älyllisyydessä 6-0 professorin ja kommentoijien johtopäätökset.

  VastaaPoista
 4. Professorin mielestä vajaat neljä miljoonaa ihmistä, jotka ylivoimaisesti äänestivät Janukovichia 2010, nyt sitten puristavat taskuissaan käsiä nyrkkiin ja levittelevät seinilleen Ukrainan, tuon lempeän ja demokraattisen taloustiikerin, arojen Sveitsin ja eurooppalaisten arvojen tyyssijan, lippuja. Professorihan nimittäin, valkoisen akateemisen liberaalin tapaan, _tietää_ kansallistunteen ja kansallisuuden olevan vain jotain pikkuisen epäilyttävää ja hassua kerhoilua, joka jostain syystä huvittaa alempia luokkia. Managerivaltion manageriluokan edustajana (ubi bene ibi patria) hän _tietää_, että kyseessä on vain sattumalta päälle saatu pelipaita, jonka tällä hetkellä kuuluu olla sinikeltainen, eikä siirtoikkuna ole auennut.

  VastaaPoista
 5. Putinin ego..on tässä ratkaisevassa asemassa

  Hän siis pyrkii otsikoihin..aina laajenevissa määrin, ja suvakit nappaa syötin, eli Hän aina vain suuremmissa määrissä ja hallitseva otsikoissa..imbesillien valemedioiden johtamissa medioissa. Kun taktiikka pitäisi ollla päinvastainen.

  Ja täten egon vahvistuessa- vain lisää hänen suuruuden

  hulluja vaatimuksiaan

  toisaalta...mitä hv merkitystä sillä on EU lle tai Suomelle

  kun onhan senyt hv varmaa..että Venäjä EI pysty mitenkään uhkaamaan länsieuroooppaa mitättömillä sotavoimllaan


  Punaarmeijas oli varmaan kymmenii miljooniii äijjiii


  sit joku tulee selittään että 140 tuhatta ryssää jonkun rajoilla olis "kauhistuttavaa".. kun jopa Talvisodas suomi pystyi mobilisoimaan 320 tuhat äijää..miksi 10 kertaa väkirikkaampi Ukraina ei muka pystyisi torjumaan jotain T-72 tankeilla ehkä hyökkäävää Ryskii vain ainoastaan 130 tuhat joukkkoooo, kun jo pieni Suomi torjus sen 70 vuot sit

  What the problem with Ukrainians? ansaitsevatko edes olla oma valtio? jos noin surkeeta pelleilyy on

  VastaaPoista
 6. Suvakit, Vihersiirtymät..ovat heikentäneet länsimaita niin paljon, että jopa keskikertaiset Putlerit alkavat valtaamaan elintilaa homotukseen keskittyviltä sekopää Euroopan mailta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa myös, että punavihreät sekopäät ovat vuosikausia pelanneet Putinin pussiin näkemällä valtavia määriä natseja kaikkialla. Nyt Putin käyttää tätä merkittävää natsismin nousua tekosyynä Ukrainan denatsifikaatioon.

   Poista
 7. Kannattaako siirtä miljardeja jonnekkin Afrikkaan suvakkien toimesta, ja ajaa oma maa avuttomaan asemaan?

  VastaaPoista
 8. Hulluu touhuuu!!!! Menossa Euroopassa, Suomes!

  Puna-armeijat kolkuttelee rajoja! Yhteiskunnan palvelut piiputtaa, koronat sun muut

  Verot kiristetty äärimmilleen ja niistä saadut tulot lähetetään neek. Afrikkaan tai Italiaan! Toki sekään ei riitä, vaan velkaantuminen on holtitonta ja kasvaaa!¨

  Suomalaiset on kurimuksessa, ei varaa enää edes pian autol liikkumiseen tai talon lämmitykseen!

  Kaikki yhteiskunnan instituutiot on solutettu ja irvikuvia alkuperäisestä tarkoituksestaan.

  Ruuan hinta raketoi! Kuten muuukin inflaatio

  Ihmiset pyritään asuttamaan väkivaltaisiin slummeihin (tiiviisti, ympäristöystävällisiin, lol) 26 neliön betonilääviin!

  Jopa Raision keskustassa jotkut somali-jengit hakkaa ja ryöstää työssäkäyviä työmatkoilla rautaputkilla alikulkutunneleissa!

  Hallitus keskittyy intersektoniaaliseen feminismiiin! ja yleiseen homotukseen

  Turhapaikan haku oikeus on kaikkein tärkein! Oma kansa ensin (jos ollenkaan) ajattelu on vahingollista!!!!

  VastaaPoista
 9. Kaikkien niiden KHL-joukkueiden, jotka tulevat muualta kuin Venäjältä, pitäisi tehdä yhteinen päätös liigan jättämisestä.

  VastaaPoista
 10. Nyt anomus Natoon ja välittömästi. Mikä se on oikein se Nato-optio? Onko se ihan Suomalaisten keksimä? Halla-aho sanoi aamulla, että optio on harhauttamista. Et voi ottaa palovakuutusta kun talo on jo tulessa. Tuomioja oli tietysti vanhana Venäjän ystävänä ihan toista mieltä. Peritäänkö Lipposelta konsultointipalkkiot pois, kun Nord Stream 2 -kaasuputki hanke keskeytetään? Mitenkähän Esko Aho paran käy, jos hänen pankkinsa joutuu pakotelistalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, NATO-optio ei ole koskaan ollut muuta kuin suomalaisten politikoitsijoiden itse keksimä termi,
   jolla kansalaisia harhautettiin kuvittelemaan Suomen voivan liittyä NATOon jos Venäjä alkaa uhkailla sotilaallisesti.

   Pelottavaa on, että moni politikoitsija tuntuu alkaneen uskoa tähän valeeseensa itsekin.

   Poista
  2. Natosta ei seuraisi kuin se, että Suomi joutuisi vastuuseen Baltiasta, ja myös ydinohjusten maalitauluksi, jo sota

   niin Jenkit lähettäis komppanian (200) äijää neekeritt suomeen Lol, ja antaa jotain satelliitti tiedustelu tiettoo....siinä kaikki

   Poista
  3. tuo onki mielenkiintoista, kun innokkaimmat Nato-fanatikot kuvittelee, että Yhdysvallat tulis kuin ritari valkoisella ratsulla pelastaan Suomineidon lohikäärmeen kynsistä, kun todellisuudessa, Yhdysvallat ja muut isot Natomaat tarvii Suomenkaltasia nmaita jotka voidaan uhrata niiden edestä ..

   Poista
  4. Tuo USA:n luotsaama Nato ei nyt ihan suurin rauhanenkeli ole sekään.

   https://twitter.com/sahouraxo/status/1496175951264337932?s=20&t=wyWIdVqpq1RZv9VMM2zeew

   Poista
  5. Kummasti se NATO vain tuli tukemaan Viroa, Latviaa ja Liettuaa Venäjän aggressioiden suuntauduttua siihen suuntaan Krimin aggression jälkeen.

   NATO lähetti välittömästi kaikkiin kolmeen maahan ensin tanskalaisia hävittäjiä, seuraavalla viikolla USAlaisia.
   Pian saapui jokaiseen maahan panssarijalkaväkipataljoona, joita on vaihdettu kolmen kuukauden rotaatiolla.
   Nyt on tullut vielä lisää.

   Ja ryssäntrollit sekä kavaltajakommunistit haluavat meidän uskovan, ettei tämä liittolaisapu koskisi Suomea laisinkaan...

   Poista
  6. Ja niin se Qrequiski odottaa kiiltävää ritaria valkoisesa haarniskasa :P

   Poista
 11. Et oikein pataljoona? eli max 700 neek....todellla vakuuttavaaa

  VastaaPoista
 12. Nuoriso ei muista Kuuban kriisiä, mutta se kannattaa kerrata oppikirjoista. USA antoi silloin esimerkin siitä, kuinka suurvalta suhtautuu, kun vihollisblokki aikoo tuoda massatuhoaseita naapuriin. USA uhkasi maailmansodalla, elleivät Kuuba ja Neuvostoliitto peräydy suunnitelmasta. Ei ollut silloin puhettakaan siitä mantrasta, että kunkin maan pitää saada tehdä itse omat turvallisuuspoliittiset päätöksensä.

  Ukrainan osalta kannattaa myös lukea historiaa yli sadan vuoden takaa ja viime vuosikymmeniltäkin. Silloin voisi valjeta, että tilanne ei ole mustavalkoinen. Tietysti Venäjän kiroaminen on ymmärrettävää, jos lähtökohtana pidetään USA:n maailmanherruuden oikeutusta, mutta se tulisi silloin sanoa ääneen, itselleen ja muille.

  Mitä tulee 1930-lukuun, muistuu mieleen Hitlerin sopimukset. Tuoreeltaan allekirjoituksen jälkeen hän naureskeli lähipiirilleen, että nuo idiootit luulevat, että hän noudattaa sopimuksia. Sopimusten suhteen Nato on osoittautunut yhtä luotettavaksi.

  Suurin uhka Suomelle sodan syttyessä on kansallinen ydintalvi, sillä olemme niin lähellä Pietaria ja Moskovaakin. Nato-yhteytemme ovat jo nyt sen verran kiinteät, että meidät tulkitaan vihollismaaksi. USA:lla on jämäkät sotilaalliset näytöt kaoottisesta perääntymisestä mm. Vietnamista, Somaliasta ja Afganistanista ja Suomelle ne eivät lupaa hyvää. Kaiken kaikkiaan Suomen sini- ja yksisilmäinen jämäkkyys isojen poikien teatterissa on huvittavaa.

  VastaaPoista
 13. Hyökkäys paljasti kaikille, että Venäjä haluaa edelleenkin orjuuttaa toisia kansoja. Isovenäläinen imperialismi elää ja voi hyvin.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!