maanantai 19. heinäkuuta 2021

Ruotsalaislasten ja poliisin ampumistapauksista

Eilisen päivän ja tämän aamun aikana on meillä julkaistu laajalti mediassa (Helsingin sanomat, Ilta-Sanomat, MTV3) Ruotsissa sattuneesta tapauksesta, jossa oli ammuttu kahta lasta. Teon motiivia ei tiedetä, mutta epäillään, ettei ampujan tarkoituksena ollut osua lapsiin.

Tapahtumapaikka oli Huddingen Flemingsbergin lähiö, jonka lähes 16 000 asukkaasta on Wikipedian mukaan syntynyt ulkomailla 57 prosenttia. Siten sattumuksen perimmäisenä syynä lienee ruotsalaisten harrastama maahanmuuttopolitiikka. 

Tapaus on herättänyt jälleen ruotsalaispoliitikot ja esimerkiksi asiasta vastaava sisäministeri haluaa nähdä toimintaa jengien panemiseksi kuriin. Myös pääministeri on ilmoittanut olevansa epätoivoinen ja vihainen tapauksen johdosta.

Vaikka suomalaismediat kertoivatkin laajalti edellä kuvaamastani ikävästä tapauksesta, vaikeni se kuin muuri toisesta eilen sattuneesta - ja epäilemättä paljon vakavammasta - episodista. Siinä poliisimies yritettiin murhata päähän ampumalla tämän pysäytettyä mopedin, joka kuljetti kahta miestä. 

Tapaus osoittaa jokin aikaa sitten tapahtuneen poliisimurhan tavoin, että Ruotsissa virkavallan kunnioitus on lähes olematonta. Samalla se viestii siitä, kuinka yhteiskuntaan on pesiytynyt ryhmiä, jotka haluavat elää täysin irrallaan muusta yhteiskunnasta ja hankkia toimeentulonsa rikollisilla keinoilla. 

Mutta sattuu ja tapahtuu sitä muuallakin. Iltalehti nimittäin kertoi, että Tokion tulevalla olympianäyttämällä uzbekkimiehen epäillään raiskanneen naisen työvuoron päätteeksi. Jostain syystä raiskaajaksi arvellun henkilön tausta muslimimaassa ei yllättänyt allekirjoittanutta. 

Kaiken edellä kerrotun lopuksi on syytä jälleen kerran kysyä suomalaisilta poliitikoilta ja heitä äänestäviltä kansalaisilta, että olisiko tästä kaikesta opittavissa jotain? Ja jos on, kannattaisiko sitä soveltaa myös suomalaisessa politiikassa?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
17-vuotias nuorukainen olikin äitinsä kanssa asuva somali
Jengirikollisuuden tilasta Suomessa ja Ruotsissa
Miten hallitus reagoi poliisiylijohtajan huoleen?

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kohta Suomessa, Ohisalon johtamat viherkommunistit takaajina siitä, maanpettureiden johtaman kokoomuksen avustamina!

   Kalergi-suunnitelam

   Poista
 2. "Tapaus osoittaa jokin aikaa sitten tapahtuneen poliisimurhan tavoin, että Ruotsissa virkavallan kunnioitus on lähes olematonta."

  Ja tämä on tulos ennaltaehkäisevästä toiminnasta (EET) ja loputtomasta ymmärtämisestä, sensuurista ja selittelystä.

  Itse Helsingin steissillä lapsesta asti pyörineenä ymmärrän, että osa nuorista yksinkertaisesti on mätämunia jotka eivät kertakaikkiaan usko pullahalaajia vaan kovaa kuria. Jos sitäkään.

  Ja tässä tullaan asian ytimeen: _kaikki toimet jotka tätä kehitystä torjuisivat ovat rasismia, kun kyseessä ovat muut kuin valkoihoiset nuoret._

  Se on syy siihen miksei mitään oikeita keinoja voi käyttää. Vastassa on heti kommunistiämmien armeija määkimässä rasismia ja sosioekonomista asemaa vaikka nuoret tulisivat taloudellisesti täysin vakaista oloista.

  Kannattaa seurata tätä kehitystä PT-mediasta (ja jakaa linkkiä sinne) - Pave on siellä aika hyvin tilanteen tasalla.


  t: Vitjaantunut Stadilaine'

  VastaaPoista
 3. Jos naapurimaan pääministeri ei olisi murskannut noita jengejä muutamaan kertaan mitenhän paha tilanne olisikaan?

  VastaaPoista
 4. Mutta kun ihmistä koskevat perustavanlaatuiset tosiasiat ovat liian yksinkertaisia -- eli ihan liian vaikeita -- hyväksyttäviksi tai opittaviksi.

  Siis että ihminen on lajityypillisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento, ja kaikki mikä meissä on perusihmistä, välittyy meihin varhaisessa lapsuudessa jo paljon ennen kuin mikään tietoinen -- kielellinen, opillinen -- vaikutusmekanismi on kehittynyt. Niin sanotut 2kulttuurit" ovat kovia kognitiivisia tosiasioita, jotka evoluutiossa ovat taanneet yhteisäjen selviytymistä, ja jotka näin ollen ovat "perinnöllisiä" jos mikä.

  Eikä toisilleen liian erilaisia kulttuureja saisi yrittää sekoittaa keskenään. Se on kaiken ihmisyyden tuho, niin sekoittajien kuin sopeuttamisyritysten kohteena olevien. Perustavanlaatuinen ihmisyys romahtaa lopulta puolin ja toisin.

  Kun emme noista kulttuurisista yhteisövoimista ja yhteisöominaisuuksista pysty mitään ymmärtämään -- emmekä oman aivan harhaisen moraalimme, tai sitten vieraskulttuureihin ihastuvan narsismimme -- vuoksi edes yritä ylittämättämiä kulttuurieroja ymmärtää -- seurauksena on vanhojen eurooppalaisten kielellis-kulttuuristen kansallisvaltioiden sisäinen romahtaminen massiiviseksi paisuvan kansainvaelluksen jalkoihin.

  Ja niin se käy. Mikään järki ei auta, kun sitä ei käytetä. On kirjoitettu jopa lakeja, jotka estävät meitä pohtimasta ihmisyyttämme niin syvästi, että kulttuurien rooli kaikessa paljastuisi. Vain sumea mussuhumanismi on enää sallittua. Ja sateenkaaren riemunkirjavat narsistiset efektit suorastaan toivottuja.

  VastaaPoista
 5. Valitettavasti suurin osa äänestäjistä ei ole kiinnostunut politiikasta, eivätkä siten ole tietoisia maahanmuuton ongelmista ja erityisesti Ruotsin tilanteesta. Näinollen suurella osalla äänestäminen tapahtuu muilla kuin järkiperusteilla. Vastuuton ja moraaliton media pimittää tosiasiat, ja paatuneet tai typerät poliitikot veisaavat samaa tolkutonta suvaitsevaisuus/ihmisoikeussoopaa. Koululaitos on valjastettu lasten ja nuorten aivopesuun, jonka tuloksia voi ihailla vaikkapa ylioppilaskirjoitusten valioaineissa, jota ääliömäisempää ja suomalaisia halveksivampaa tekstiä on vaikea kuvitella. Vihervasemmisto pilaa tämän maan, elleivät ihmiset herää todellisuuteen.

  VastaaPoista
 6. Ei ollut sattumaa, että hallitusneuvotteluissa sisäkanisterin paikan otti hutisalo ja ulkokanisterina on hinttihaavisto.
  Tarkoituksena oli kärrätä Suomeen ainakin se miljoona kehitysmaalaista nuorta "koodaria" kaduille koodailemaan.
  Onneksi tuli korona, se pelasti Suomen. Toivon, että tämä pandemia jatkuu vielä kaksi vuotta muutoin tulee uusi invaasio jonka rinnalla 2015 on lastenleikkiä.
  Nyt on vihreiden etsikkoaika tuhota maamme sisäinen turvallisuus ja kello käy.

  VastaaPoista
 7. Ei siinä linkkaamassasi uutisessa poliisin päähän ampumisesta puhuta vaan joku ajoi mopolla poliisin päälle ja poliisi löi päänsä katuun.

  VastaaPoista
 8. Tarkemmin sanottuna sanottiin vain, että mopolla ajettiin päälle ja päähän tuli haava.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!