Kokoomuksessa on syntynyt mielenkiintoinen tilanne itsensä alusta asti sorsituksi tunteneen Kirsi Pihan hyökättyä puolueen arvokonservatiivista siipeä vastaan. Hän teki sen vertaamalla näitä enoon, "joka tulee sukujuhliin aina kännissä. Se on kiusallista, mutta annetaan sille pullo ja annetaan sen kato olla tuolla nurkassa, kun tuo meidän eno nyt on vähän tuommoinen."
Hän kertoi ehdokkaaksi asettumisensa johtaneen arvosteluun internetissä. Sen seurauksena hän myös kertoi, että "viikon aikana mä mykistin 468 Twitter-tiliä”.
Pihan ulostuloon reagoivat tämän aamun Helsingin sanomissa monet muut kokoomuslaiset. Varapuheenjohtaja Elina Valtonen kertoi, ettei puolue tarvitse ”ajatuspoliiseja” vaan vahvaa omaa linjaa.
Pääkaupungin kokoomuslaiseksi pormestariksi nouseva Juhana Vartiainen puolestaan puhui moniarvoisuuden puolesta sanomalla, että ”Kokoomuksen vahvuus on siinä, että puolustetaan hyvää taloudenpitoa, oikeusvaltiota ja Euroopan unionia, mutta puolueeseen täytyy mahtua niin hippi kuin pappi. Olen itse arvoliberaali, joka sisältää sen, että ihmiset saavat olla perinteisten arvojen kannattajia, jos haluavat".
Vartiainen totesi myös sen suomalaisen politiikan itsestäänselvyyden, että "jos haluaa vaikuttaa hyvien asioiden puolesta, niin on paljon tärkeämpää koettaa päästä valtaan ja vaikuttamaan kuin käyttää kovin paljon aikaa sen miettimiseen, onko oma puolue riittävän samanmielinen."
Itse Kirsi Pihan hyökkäyksen pääkohde eli Wille Rydman (kok) otti puoluetoverinsa kritiikin vastaan pienellä piikillä todeten, että "puolueissa useinkin on tilanteita, että yhdestä ja samasta paikasta kilpailee useampi henkilö. Sitten äänestetään ja jatketaan matkaa. Politiikassa tämä kai yleisesti ottaen tunnistetaan demokratiaksi."
Pihastä hän totesi, ettei "tunne ketään toista henkilöä, joka yhtä voimakkaasti ja rumasti itse edelleenkin lietsoisi puolueen sisäistä vastakkainasettelua" ja mainitsi tämän tyylin olevan "päinvastoin kuin hän itse haastattelussa antaa ymmärtää, voimakkaasti sisäistä vastakkainasettelua korostava". Nähdyn perusteella analyysi osuu täsmälleen kohteeseensa.
Toinen Pihan kritiikin kohteeksi arveltu henkilö eli eduskuntaan nouseva Atte Kaleva (kok) kommentoi Pihan ulostuloa maltillisesti todeten, että häntä "hiukan kyllä huvittaa" se, kuinka "omaa suvaitsevaisuuttaan kuuluttavat eivät omassa puolueessaan hyväksy erilaisuutta". Tätä on toki ihmetellyt viime aikoina moni muukin.
Omaa linjaansa Kaleva luonnehti maahanmuuttopolitiikassa perussuomalaiseksi, mutta EU- ja Nato-kysymysten erottavan hänet näistä. Siitä huolimatta hän toivoi Kokoomuksen tiivistävän yhteistyötä Perussuomalaisten kanssa, koska nyt vahvasti vallan kahvassa olevan vihervasemmiston vastavoimaksi pitäisi muodostaa oikeistokoalitio.
Muslimien maahanmuuton seurauksena Suomeen ilmaantuneesta salfismista ja jihadismista Kaleva totesi, että "olisihan se kauhean herttaista, jos ongelmat ratkeaisivat ummistamalla silmät". Pihalaiseen ja vihervasemmistolaiseen suvaitsevaisuuteen hän teki kuitenkin eroa kommentoimalla eduskuntaan niin ikään nousevaa Suldaan Said Ahmedia (vas) todeten tämän tuoneen vasemmistolaisia teemojaan johdonmukaisesti esiin: ”hän ei häpeä olla sitä mieltä mitä on. Kyllä se on kunnioitettavaa.”
Politiikan jonkinlaisena kommentaattorina en voi olla päättämättä tätä merkintää toivomalla, että Suomessa poliittiseksi valtavirraksi nousisi kalevainen suvaitsevaisuus yhdistettynä pragmaattisen politiikan harjoittamiseen, jonka seurauksena markkinatalouteen perustuva ja kansan vaaleista toiseen tukema politiikka nousisi myös maata hallitsevan valtioneuvoston linjaksi nykyisen vihervasemmistolaisen agendan sijaan.
Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kirsi Piha ja Ano Turtiainen ne yhteen soppii, huomenna viedään pussauskoppiin!
ISIS-naiset, Kärnän lupaus syödä hatullinen paskaa ja muita mielipiteitä
Atte Kaleva johtaa vaalikarjaa harhaan kertomalla totuuden islamista
Tulee mieleen hemmoteltu lapsi, joka kiukuttelee, kun ei saakaan tahtoaan läpi. Lisäksi tyypillisesti tällaisen suvaitsevaisen hyvän ihmisen suvaitsevaisuus koskee vain samalla tavalla ajattelevia. Muiden kanssa hän ei edes keskustele, sanoo hän.
VastaaPoistaHän perää sitä, että puolueen puheenjohtajan pitäisi panna konservatiivit kuriin. Näin hän kohtelisi siis omankin puolueensa jäseniä. Suvaitsevaisuus huipussaan.
Täysin ala-arvoista on verrata eri mieltä olevia alkoholistienoon.
Todella hyvä oli, ettei Pihasta tullut pormestaria.
Taisi kokoomukselle tulla pelastus viime hetkessä, kun Piha älysi luopua pormestariehdokkuudesta. Silmiinpistävän usein nämä liberaaliksi itseään julistautuvat osoittautuvat suvaitsemattomiksi yhden ainoan sallitun totuuden edustajiksi, joille heidän mielipiteestään eroavat näkemykset antavat aiheen sekä hyökkäävään käytökseen että uhriutumiseen. Kokoomukselle olisi varmasti eduksi, jos Piha siirtyisi muodollisestikin siihen puolueeseen jota hän tosiasiassa edustaa.
PoistaAlkoholistitäti on yleensä vielä nolompi juhlavieras kuin alkoholistieno. Miksi siis Piha jäi puolitiehen vertauksessaan?
PoistaKokoomus on viherkommunistien apupuolue mitä tulee suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoamiseen barbaarien invaasiolla ja suomalaisten LGBT-mädättämiseen.
PoistaKalergi-suunnitelma
Rappioliberalisti Piha edustaa äskenmai nittua pahimmillaan.
PoistaKalergi-suunnitelma9
Vartiaisen muotoilu, että Kokoomukseen pitäisi mahtua niin hippi kuin pappikin, on täydellisen historiantajuton. Totta on, että Piha on viisikymmentä vuotta ajastaan jäljessä elävä hippi -- mutta koko tragediaan sisältyy nimenomaan se, että nykyisin myös aatteellisesti hapantuneet papit edustavat samaa viisikymmentä vuotta ajastaan jäljessä tulevaa "jäljestätulevien valtavaa laumaa".
VastaaPoistaKokoomuksen maahanmuuttokriittiset jäävät omassa viiteryhmässään niin pieneen vähemmistöön, että heillä tuskin tulee olemaan mitään neuvotteluasemaa missään pöydässä. Orpon edustama populistinen "suvaitsevuus" -- eli silmien ummistaminen monikulttuuristumisen yhteiskuntaa armottomasti hajottavilta vaikutuksilta ja tosiasiallisena motiivina toimiva utopia "halpatyövoimasta" -- tulevat jatkossakin olemaan ainoa Kokoomuksessa mahdollinen "ideologia".
Perussuomalaisten kohtalo ratkeaa sen myötä, ymmärtävätkö he valita puolueensa puheenjohtajaksi Sakari Puiston. Hän on ainoa joka voisi nostaa puolueen muun politiikan kentän yläpuolelle.
Ihme, että Suldaan oli sitä mieltä, että vasemmistolaisen monikultturistiapinan tulisi saada olla sitä mieltä "häpeämättä" mitä on :DDD
VastaaPoistaTätä samaa tullaan näkemään lisää samalla lailla kuin jenkkien liberaaliporukoiden etnisten edustajienkin taholta, jotka taistelevat erittäin härskisti omien eturyhmiensä puolesta valkonaamoja vastaan.
Onkohan kokoomuksuilla pula taitajista?
VastaaPoistaMissähän nyt mennään, kun Iltalehti laittoi julki positiivisen jutun persupoliitikosta?!
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ef4ef622-959e-4f8b-b922-a35b4ae06f07
Sakari Puisto väitteli Cambridgen yliopistossa tohtoriksi fysiikasta käsitellen tutkimuksissaan metallipintojen toimimista kemiallisten reaktioiden katalyyttinä.
Sakari Puisto tähtää hallitukseen. Ja juuri kun kokoomusväki riemastui Halla-ahon erosta! Ja taas tulossa älykäs ja korkeasti koulutettu mies persujen johtoon. Ja taas pelättävissä kokoomuksen ja sitä vielä enemmän vasemmalla harhailevien puolueiden puheenjohtajien itsensä munaaminen väittelyissä persujen puheenjohtajaa vastaan. Eihän tästä nyt tahdo tulla yhtään mitään koko hommasta. No, puolueiden pomot, jotka ovat lakikirjan oppineita tai vassareita voivat googlattuaa nanon riemuita: se on jotain siis niin pientä, ettei niillä tiedonhiukkasilla voida johtaa maailman esimerkillisintä valtiota, Suomea.
Iltalehden jutussa oli myös haastattelu, josta ilahduin suuresti Sakari Puiston puhumasta virheettömästä Tampereen murteesta!
Vasemmisto saattaa olla vallannut toimittajien enemmistön valtamediassa, mutta rahaeliitti(kokoomus) kuitenkin lopultakin OMISTAA valtamedian.
PoistaNäkiköhän Piha viimeksi eilen "natsiparaatin" ikkunastaan kun noilla pridetyypeillä nuo koppalakit ja rähinäremmit ovat kovasti suosiossa?
VastaaPoistaPiha on hautonut aivojaan pikkuisen liikaa siellä ellun kanoissa.
Kirsi Pihan haatattelussa eniten kummastutti hänen vastauksensa siihen äänestikö han Kokoomusta. Siis kysytiin puoluetta ei ketä ehdokasta äänesti.) Ei suostunut vastaamaan vaalisalaisuuteen vedoten. Kyllähän jokainen puoluolueiden aktiivi ja jäsen vastaisi kysymykseen, että totta kai äänestin omaa puoluettani. Herää epäilys äänestikö Piha Kokomusta vai ehkä vihreitä.
VastaaPoista