perjantai 2. heinäkuuta 2021

Tyhmiä ja vastuuttomia, mutta ei syyllisiä

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) mukaan Pietarista koronaviruksen uutta muunnosta Suomeen tuoneita jalkapalloturisteja ei kannata syyllistää, koska he saivat Venäjällä ainutlaatuisen elämyksen. Perusteeksi hän kertoi, että moni onnistui käymään kisareissulla saamatta tartuntaa. 

Ottaen huomioon sen, ettei SARS-CoV2 ole kovinkaan herkkä tarttumaan, en olisi vakuuttunut siitä, että kaikki tartunnalta välttyneet olisivat toimineet Pietarissa tartuntaa vältellen. Sen sijaan epäilen, että useimmilla tartunnan välttäneillä kävi vain hyvä tuuri.

Lisäksi osalla oli jo kahden rokotuksen antama immuniteetti, joka ehkäisee tehokkaasti tartuntaa. Ja vielä useammalla yksi rokotus, joka sekin vähentää tartuntoja, vaikka ei niitä edes likimain kokonaan estäkään.

Siten on selvää, että maahan tuodut 386 tartuntaa kertovat huomattavan ja mahdollisesti jopa suurimman osan kisaturisteista vähät välittäneen tartuntariskistä ja jättäneen suojautumatta virukselta. On myös selvää, että näistä 386 tartunnasta lähteneet tartuntaketjut aiheuttavat ylimääräistä inhimillistä kärsimystä ja todennäköisesti myös kuolemantapauksia. 

Jo ennen kisoja oli myös tiedossa, että koronavirus ei ole Venäjällä hallinnassa, vaan siellä on ollut kisojen alla ja aikana uusi korona-aalto. Siksi jokaisen vähänkään ajattelukykyisen ilman täyttä rokotussuojaa olevan ihmisen olisi voinut kuvitella jättävän kisamatkan väliin tai ainakin suojautuvan sinä aikana mahdollisimman huolellisesti tartunnalta. 

Käska näin ei kuitenkaan ole tehty, kysyn ministeriltä, että voisiko kuitenkin Pietariin potkupalloelämyksiä hakemaan lähteneitä ja siellä koronavituksesta piittaamattomia ihmisiä kutsua tyhmiksi ja vastuuttomiksi, vaikka ei heitä syyllistäisikään? 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mänttikuulaa Kirkkonummella
Persialaista pallopeliä
Yhteiskunnan pohjasakkaa

18 kommenttia:

 1. Järjestelmä, jossa yhteisöllinen valta taantuu takaisin ihmisen alkulaumoissa vallinneen, depersonoituneen "kollekiivisen tahdon" tilaan, on nykyiseltä nimeltään totalitarismi.

  Totalitarismissa ei kukaan oikeasti tee mitään päätöksiä. Vaikka totalitarismit tarvitsevat aina vahvan Johtajan -- kuten jo alkulauma tarvitsi -- päätökset syntyvät reaktiivisten valmiuksien pohjalta, ja niitä perustellaan vain tunnustuksellisella ajattelulla.

  Itse asiassa yksilön vapaus tuo mukanaan vastuun, jota vain varsin harvat yhteisön jäsenet ovat valmiita kantamaan. Kuten Eric Fromm sanoi, totalitarismiin meillä on suuri houkutus juuri sen vuoksi, että pohjimmiltamme me laumaolentoina emme halua ottaa kannettavaksemme vastuuta ja syyllisyyttä, vaan haluamme tosiasiassa "paeta vapaudesta" -- eli vapautua vain vastuusta.

  Nämä ovat niitä kysymyksiä joita eurooppalaisella uudella ajalla jo sokeuden asteelle kasvanut individualismi on tuonut mukanaan. Kävimme viime vuosisadalla kaksi maailmansotaa. Ne olivat alkusoittoa sille valtavalle romahdukselle joka tunnustuksellisen ajattelun -- eli "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" nimissä tullaan tällä vuosisadalla näkemään.

  Koronapandemiankin hallitseminen taitaa päätyä juuri vastareaktioihin, joita erilaiset joukkoontumistarpeet tulevat nostattamaan. Yksilöt huutavat "vapauksiaan ja oikeuksiaan" aivan kuin taudinaiheuttajat olisivat vain muita pahantahtoisia ihmisiä jotka "estävät nuorten halua elää ja kokea".

  VastaaPoista
 2. Suomesta on tullut "Kiva kiva maa" jossa kaikilla pitää olla niin mukavaa, poislukien auton omistajat, pienyrittäjät ja veronmaksajat. Millon tästä hulluudesta tulee loppu?

  VastaaPoista
 3. Potkupallopojille ihan lajityypillistä käytöstä. Tämänkertainen pallopellein tempaus vahvistaa käsitystäni pallopellein pöllöydestä.

  Minkäs sitä arhimäkeläisille kognitiivisille kyvyilleen pallopelle mahtaa. Meidän muiden tulee vain muistaa vältellä pallopellejä.

  VastaaPoista
 4. Päästetään suuri joukko viinaa janoavia ja laumassa apinan tasolle vajoavia nuoria miehiä kaupunkiin, jossa tartuntakäyrä osoittaa pystysuoraan ylös. Eihän mikään voi mennä vikaan!

  VastaaPoista
 5. Nuorille sallittakoon myös liikenteessä hurjastelun elämys. Monihan on välttänyt kolarin. Nyt sedät löysää pipoa päähän.

  VastaaPoista
 6. Ei niitä voi alkaa syyllistämään. Ne äänestää demareita.

  VastaaPoista
 7. Jalkapallokulttuuri on tyhmiä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se on myös valtavasti mainostettu bisnes, siksi tämä blogi kommentteineen on virkistävä. Olivatpa yksityiskohdat tartunnoista tai mielipiteet "Huuhkajien" suorituksista millaisia tahansa. Jalkapallo on kieltämättä globaali mutta vielä enemmän se on globalistinen. FIFA ja UEFA haluavat että kaikissa maissa on sama kansallisurheilu, verratkaa siis pikaruokaketjuihin. -jussi n

   Poista
 8. Jaha, kuvittelin että proffa olisi rationaalinen. Mutta eipä ole. Teksti muistutti sitä amerikkalaista tyyppiä, joka ääni väristen kirjoitti, että "kuinka on mahdollista, että pahaa-aavistamattomat kansalaiset altistetaan hengenvaaraan piittaamattomien firmojen ahneuden takia". Kyseinen "piittaamattomuus" on se kuuluisa kahvilan myymä kuuma kahvi, jonka "pahaa-aavistamaton" akka kaatoi päälleen autolla ajaessa ja koska piittaamattomien oli niin hirvittävää, niin oli täysi kohtuus määrätä miljoonaluokan korvaukset kastajan palkkioksi. On kyllä täysin käsittämätöntä, miten jopa näköjään proffatkin taantuvat tutisevaksi hyytelöksi, kun joku sanoo nykypöön eli "korona"! Hyvä vertailukohta on alkoholi. Alkoholi tappaa Suomessa enemmän ja aiheuttaa taatusti enemmän kärsimystä kuin korona, porona ja torona yhteensä, mutta eipä vaan proffakaan vaadi alkoholin suhteen yhtä jyrkkää linjaa kuin koronaan. Siihen kun vielä yhdistetään suvakeilta tuttu totalitaristinen asenne "jos en itse jostain asiasta tykkää, se pitää kieltää" Minäkin tunnen useita alkoholin kuolonuhreja ja useita alkoholin murskaamia perheitä, mutten ainuttakaan koronan tappamaa tai koronan hajottamaan perhettä. Harvinaisen tehoton tappokone tuo korona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Logiikallasi maailma tai vähintäänkin Suomi kestää useita yhtäaikaisia kriisejä, jopa sotia jos niiden vaikutuksia ei lasketa yhteen?

   Poista
  2. Esimerkeillä kuumasta kahvista ja alkoholista ei ole mitään tekemistä koronan kanssa. Se että nimimerkki itse ei tunne kuolleita ei kerro mitään muuta kuin sen, että hänellä on ollut hyvä tuuri. Monilta "koronakriittisiltä", jotka hokevat että korona ei ole tauti eikä mikään, jää huomaamatta, että yhteiskunta on tehnyt aika paljon erilaisia toimenpiteitä, joiden ansiosta tilanne Suomessa on pysynyt siedettävällä tasolla.
   Tosiasia on, että suomalaisissa on hyvin suuri joukko holhousta vaativia, jotka ovat liemessä välittömästi, jos joku viisaampi ei ole rajoittamassa holtitonta menoa. Erittäin hyvä esimerkki on juurikin tämä potkupalloporukka.

   Poista
  3. On myös aika iso ero siinä, juoko itse terveytensä pilalle, vai levittääkö pahimmillaan tappavaa virusta ympäristöönsä. En näe mitään syytä sille etteikö kisoja olisi voitu järjestää ilman yleisöä, kuten muitakin viime aikoina järjestettyjä arvokisoja. No joo, talous, mutta aika isot tappiot tulee tartuntaketjujen hoidosta ja jäljittämisestäkin, ja veronmaksaja kuittaa laskun.

   Poista
 9. Se on siis ongelma kun Suomalaiset käyvät katsomassa jalkapalloa mutta samaan aikaan toisaalla MAANPETOKSELLISEN MARIA OHISALON MUKAAN ON JOKAISEN ISIS-SYÖPÄLÄISEN IHMISOIKEUS TULLA SUOMEEN TIEDETYILTÄ TAPPAVAN KULKUTAUDIN LEVIÄMISALUEILTA LEVITTÄMÄÄN SITÄ TÄNNE AIVAN VAPAASTI ILMAN MITÄÄN KONTROLLIA JA AINOA ONGELMA SIINÄ ON JOS JOKU KEHTAA ASIASTA MAINITA?

  Terijoen hallitus ajoi Suomalaisten asioita enemmän ja paremmin kuin nykyinen ISIS-huorien haaremi.Aika toimia sen mukaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vastuuttomuus maahanmuuttopolitiikassa tee vastuuttomuutta tartuntatautien suhteen hyväksyttäväksi.

   Poista
 10. Aivan turhaa touhua meuhkata jostain "tartunnoista", joita ei ole olemassakaan.
  Moniko on oikeasti sairastunut ja mihin?
  Tässäkin maassa tullaan kuluttamaan valtakunnanoikeuden salin saranoita, kun tätä koronahörhöilyä aletaan oikeasti penkomaan ja syyllisiä rankomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi tutustua tosiasioihin. Ellei koronaa olisi torjuttu, olisi viikatemies niittänyt Suomessakin melkoista satoa.

   Poista
  2. Ja höpsis.
   Eipä se kausiflunssa ole ennenkään niin kovin kamlaksi kiihtynyt. Joinakin vuosina hieman enemmään, kuin nyt kamalan tappavan koronan aikana.
   Miksi kausiflunssan kimppuun ei ole hyökätty aikaisempina vuosina vastaavalla tavalla?
   Onko Klaus niin kova jehu, että täällä hypitään vain hänen käskystään?
   Syksyllä nähdään miten näille "rokotetuille" tulee käymään.

   Poista
 11. Korona ei ole mikään influenssaa verrattava tauti. Ei joku influenssa mm. tuhoa ihmisten hengityskykyä tai saa aikaiseksi neurologisia vaurioita - tai mutatoidu jatkuvasti ja nopeasti vaarallisemmaksi.
  Korona on Wuhanin laboratorioista peräisin oleva design-virus, siitä tuskin on paljoakaan epäilystä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!