torstai 29. heinäkuuta 2021

Liian tärkeitä asioita viranomaistoiminnalla tai mediapropagandalla ohjattavaksi

Kallion punavihreän kuplan perspektiivistä näyttänee siltä, että yhä suurempi joukko ihmisiä on siirtymässä vegaaneiksi ja lihan syöminen olisi siten katoavaa kansanperinnettä. Sama koskee yliopistoja, jossa etenkin trendikkäät nuoret opiskelijatytöt ovat profiloituneet kasvisruuan ystävinä.

Kasvisruuan syömistä on edistetty myös yhteiskunnan toimin. Siitä esimerkkinä joissain kunnissa noudatettu koululaisten kasvisruokapäivä tai armeijan marssittaminen pelkillä rehuilla. Vegaaniuden tavanomaisuutta ovat korostaneet myös lehtimiehet, jotka esimerkiksi Helsingin Sanomissa laativat merkittäviä määriä kasvisruokajuttuja

Kyse on kaikesta huolimatta näköharhasta. Tämän osoitti jälleen kerran Ylen juttu, jossa oli kuvaaja suomalaisten syömän lihan määristä. Sen mukaan sianlihan syönti on vuoden 2000 jälkeen jonkin verran kyllä taantunut, mutta broilerin kulutus lisääntynyt sitäkin enemmän. Näitä kalliimman naudanlihan syöminen on pysynyt varsin vakaana. 

Tällä asialla ei sinänsä ole sen suurempaa merkitystä. Kertoopahan vain siitä, kuinka viranomaistoiminnalla ja mediapropagandalla on omat rajoitteensa: niillä ei ilman pakkokeinoja voida saada aikaiseksi muutoksia, elleivät ne ole sellaisia, jotka ovat kansalaisten hyväksyttävissä. Tällaiseen ruoka ja ravinto ovat ihmisten omalta kannalta aivan liian tärkeitä asioita. 

Sama koskee myös asuinpaikkoja tai lasten koulunkäyntimahdollisuuksia. Ja siksi Suomessa harjoitettu maahanmuuttopolitiikka tulee joka tapauksessa johtamaan yhteiskunnan suurempaan segregoitumiseen ja sitä kautta sitä suurempiin ongelmiin, mitä useampia heikosti yhteiskuntaamme sopeutuvia ihmisiä maahamme haalitaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi lihansyönti on syntiä?
Valeuutinen - mutta kumpi?
Ruokafasismia Helsingissä

6 kommenttia:

 1. Yhteiskunnallista keskustelua käydään näennäisyyksien tasolla. Esimerkiksi kun Kokoomus uudistaa maahanmuuttopoliittista ohjelmaansa, käynnistyy keskustelu termistä "kantasuomalainen". Sanaan ilmeisesti sisältyy reagenssi, niin että sanan käyttäminen vihjaa jonkinlaisesta natsihenkisyydestä. Ilkeämielisimmät kyselevät, pitäisikö alkaa kalloja mittailemaan.

  Kuitenkin paljon vaarallisempi ja enemmän ajattelua harhaanjohtava on jo sana "maahanmuutto". Monien muiden näissä yhteyksissä käytettyjen yliyleistävien käsitteiden -- "siirtolaisuus", "pakolaisuus", "turvapaikanhaku" -- tavoin "maahanmuutosta" puhuminen estää näkemästä että maailmassa on käynnistymässä ihmisen historian valtavimmaksi ja tuhoisimmaksi kasvava kansainvaellus.

  Ja vaikka väestönkehityksellisistä seikoista voitaisiin ennustaa millaisiin suuruusluokkiin massavaellukset tulevat kasvamaan, itse kulttuurien kohtaamisen tuhoisuutta ei haluta ajatella, vaan kulttuurisiin hylkimisreaktioihin kuuluvat tosiasiat jätetään käsittelemättä. Juuri ne ovat kuitenkin tosiasioita, jotka romauttavat tähänastisen sivistyksen ja eurooppalaisella uudella ajalla saavutetun toddellisuudenhallinnan.

  Tuossa käsitteen "kantasuomalaisuus" kammoamisessa kuuluu hyvin sen älyllinen väistöliike, jolla oikeutetaan tulossa olevien todellisten vaikeuksien painaminen tietoisuuden pinnan alle. Sellainen asia kuitenkin on olemassa kuin esimerkiksi "kantasuomalaisuus". Se on sosiologinen ja kulttuurinen määre, joka oikeasti viittaa johonkin -- se on, Aldous Huxleyn ajatelmalla muotoiltuna, "fakta, joka ei lakkaa olemasta ja vaikuttamista, vaikka sen olemassaolo kiellettäisiin".  VastaaPoista
 2. Odotan koska ensimmäinen kuplassa eläjä saa ahaa elämyksen muiden typeryyksiensä jatkeeksi ja esittää sianlihan tuotannon, myymisen ja syömisen kieltämistä jottemme loukkaa maamme islamilaisia kunniakansalaisia. Samalla kielletään sika-sanan käyttö julkisissa keskusteluissa, mediassa ja valtion virastoissa. Svinhufudin patsas siirretään pois eduskuntatalon liepeiltä entiselle Ämmässuon kaatopaikalle jonka nimi on muutettu Kierrätyskeskus no 1 Ämmä-sanan loukattua niitä joilla ei ole ymmärrettävää tai aistein todennettavaa sukupuolta.

  VastaaPoista
 3. Vegaanius on sikäli riskialtis harrastus, että ihminen ei saa pelkästä kasvisravinnosta kaikkia tarvitsemiaan vitamiineja ja aminohappoja, jolloin ne on ns. otettava purkista, eli keinotekoisessa muodossa. Siis ihmisen elimistö on kuin onkin sekaravintoa vaativa.

  VastaaPoista
 4. Poikani kävivät armeijan äskettäin. Kertoivat kasvisruokapäivänä varuskunnan roskiksen pursuilleen pizzalaatikoita. Nuorin poikani laihtui puolessa vuodessa 10 kiloa, vaikkei ollut edes ylipainoinen.

  Perinteiseen miestenkouluun pesiytyneet naisten ideat tekevät palveluksesta entistä enemmäm miehiä sortavan. Sinne pääsevät nsaiset, mutta miehet joutuvat. Kookkast miehet näkevät nälkää. Milloin miehille maksetaan korotettua päivärahaa naisia suuremman kaloritarpeen takia? Että saavat tarvitsemansa energian rehunsyöttöpäivinä.

  Tytöt pilaavat poikien leikit iästä riippumatta.

  VastaaPoista
 5. Ilmastonmuutos ja eläinten suojelua vai? Miksi nämä vegaanit sitten kulkevat nahkakengät- tai saappaat jaloissa tai ostavat nahkalaukkuja? Ai niin, mutku se ei olekaan niin kivaa kangastossut jaloissa kulkea -20 asteen pakkasilla. Kukas se vihreä neitokainen olikaan, joka julisti kasvissyöntiä ja jäi kiinni, kun salaa veteli jotain liharuokaa jossain ravintolassa?

  VastaaPoista
 6. Jotta voit muuttaa talouttasi kovan taloudellisen kokemuksen jälkeen, vakauttaa yrityksesi, aloittaa toimintasi, maksaa velat tai nämä sähkölainat, tarjota tarvikkeita myymälääsi ja lainoja lääketieteellisistä syistä sekä kaikista investoinneista tai ostoista ja paljon muuta tarpeisiin. Tarjoamme lainoja kaikille, jotka haluavat toimia jollakin edellä mainituista aloista. Luotettava ja turvallinen prosessi, jossa on luonteeltaan hyviä ihmisiä, jotka suorittavat kyseisen pankin yksityishenkilöt. Siten korko on 3% ja mahdolliset alennukset lainoille, joiden määrä on 2 000–1 000 000 euroa.
  Ota yhteyttä, jos siltä tuntuu. Olemme käytettävissä antamaan sinulle hyötyä epäilystä. Lupaan et tule katumaan.
  Yksi osoite: fotakisgrigorios@gmail.com
  Whatsapp: +79789127554

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!