tiistai 27. heinäkuuta 2021

Syökö Kokoomus Perussuomalaisten kannatuksen?

Ajattelin ensin olla kommentoimatta Helsingin sanomien tuoretta gallupia ja valitsin siksi tämän aamun kirjoituksen aiheeksi ilmastonmuutospelon ajaman vihreän talouden tilan Suomessa.  Näin loma-aikana ja kaiken lamauttavassa helteessä on kuitenkin hyvää aikaa kirjoittaa myös toinen blogimerkintä, joten tartun tässä vielä lyhyesti HS:n gallupiin.

Sen mukaan Perussuomalaisten kannatus on kääntynyt rajuun laskuun. Taustalla saattaisi lehden käyttämän asiantuntijan mukaan olla Jussi Halla-ahon (ps) ilmoitus luopua puheenjohtajan pestistään. Lisäksi tämä epäili, että Perussuomalaisten kannatuksen laskussa näkyisi populistipuolueelle tyypillinen muita puolueita suurempi stokastinen vaihtelu.  

Tämä analyysi lienee ainakin osatotuus, mutta yhtä merkittävä tai jopa merkittävämpi seikka saattaa olla Kokoomuksen suunnalta kuulunut aiempaa tiukempi puhe maahanmuutosta. Se on saattanut kääntää sellaisten ihmisten päitä, joita joidenkin perussuomalaisten edesottamukset ovat kiusanneet tai jotka suhtautuvat EU:hun positiivisesti, mutta pitävät maahanmuuttoa sitä tärkeämpänä kysymyksenä. 

Joka tapauksessa HS:n tutkimuksen tulos lienee varsin luotettava, koska myös Ylen viimeisin gallup muutaman viikon takaa kertoi samanlaista tarinaa. Siten näyttäisi siltä, että Kokoomus on ottamassa selkeää johtoasemaa oppositiossa ja hakemassa ennakkosuosikin paikkaa tuleviin eduskuntavaaleihin. 

Tämä asema saattaa hyvinkin pitää, mutta mikäli EU-politiikasta syntyy seuraavan parin vuoden aikana Suomelle uusia vastuita tai velvollisuuksia, tai jos kehitysmaalaisten kansainvaellus paisuu oleellisesti nykyisestä tai uussuomalaisiin liittyvä rikollisuus saavuttaa entistä hurjempia mittasuhteita, riippuu jatko Kokoomuksen johdon poliittisista linjauksista. 

Eli mikäli puolue näyttäytyy kovin federalistisena tai suorastaan epäisänmaallisena, tai kannattaa löperöä suhtautumista elintasopakolaisuuteen, saattavat monet puoluetta nyt nähdyn gallupin mukaan kannattaneet ihmiset sittenkin vaihtaa uudelleen suosionsa kohdetta. Toisaalta siirtyminen ainakin piirun verran rydmanis-kalevaisten linjausten suuntaan maahanmuutto-asioissa saattaisi hyvinkin syödä lisää Perussuomalaisten kannatusta. Vaalikarjahan on epäilemättä unohtanut jo kauan sitten, ettei sen enempää Rydmanin kuin Kalevankaan kannanotoilla ole ollut vaikutusta Kokoomuksen käytännön toimiin maahanmuuttokysymyksissä.

Lisäksi paljon riippuu siitä, kuka siirtyy Perussuomalaisissa halla-ahoksi halla-ahon tilalle. Ja ennen kaikkea, kuinka uusi puheenjohtaja onnistuu puolueen linjan kirkastamisessa äänestäjille. Sekä tietenkin siitä, minkälaiseksi tuo linja muuttuu. 

Itse gallupista vielä sen verran, että panin surukseni merkille sen, kuinka kaikkien kolmen vihervasemmistopuolueen kannatus nousi piirun verran. Toki nämä muutokset mahtuvat kyselyn virhemarginaaleihin, mutta minusta on hämmästyttävää, että hallituksen täysin vastuuton talouspolitiikka voi saada rationaalisina pidettyjen suomalaisten parissa edelleen - kahden vuoden vastuuttoman hallitustaipaleen jälkeen - peräti 37,6 prosentin kannatuksen. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kohti järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa
Matkalla mitättömyyteen
Atte Kaleva johtaa vaalikarjaa harhaan kertomalla totuuden islamista

19 kommenttia:

 1. Valtamedia toimii venttiilinä, joka lisää tarpeen tullen propagandaa ja sensuuria vihervasemmiston tueksi ja siten myös kokoomuksen hyväksi. Niillähän näyttää olevan EU:n ja muun vallan keskittämisen suhteen sama suunta. Vaikka professori olettaa suomalaisten olevan rationaalisia äänestäjiä, valtaosa noudattaa valtamedian mielikuvamainontaa sikäli, kuin hömpän seurannalta ehtivät. Agendan vastaisia uutisia ja pohdintoja he eivät valtamediasta edes näe eivätkä kuule.

  Perussuomalaisten puoluekokouksessa 2015 Jussi Halla-aho (puheenjohtaja Timo Soinin närkästykseksi) totesi: "meitä äänestetään, koska olemme vaihtoehto ja meitä äänestetään niin kauan, kun olemme vaihtoehto."
  Puheenjohtajaksi agitoidaan nyt Riikka Purraa, joka on kehunut olevansa spin doctor, joka osaa käännellä asioita tilanteen mukaan äänestäjiä houkuttelevaan ja siis poliittisesti korrektiin suuntaan. Äänestäjät haistavat ennen pitkää spinnauksen ja etsivät selkärankaisen vaihtoehdon ja jos sellaista ei ole, jättävät äänestämättä. Nyt todellakin näyttää siltä, että PS:n pyrkimys tulla hallituskelpoiseksi kokoomuksen silmissä johtaa kokoomuksen vahvistumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa äänestäjät siirtyä muualle, jos puolueen agenda muuttuu.
   Silloin ei spin docktorin temput enää kiinnosta, eikä hallituspaikkoja ole luvassa.

   Poista
 2. Niin kokoomuksen suunnalta kuului sitä aiempaa tiukempaa puhetta jo ennen vuotta 2015 ja kuten aina kokoomuksen puheet olivat vaali/mainos/poseeraus paskapuheita.. Joka kerta sama juttu muissakin asiossa.. Kuten vaikka nyt tuossa apupaketissa erkolle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis apupaketissa herlinille.. Erkkomedia pyöri päässä...

   Poista
  2. "aiempaa tiukempaa puhetta jo ennen vuotta 2015 ja kuten aina kokoomuksen puheet olivat vaali/mainos/poseeraus paskapuheita.."

   Kuten Bilderbergi-vapaamuurari Kataisen kahtena hallituskautenaan "VASTUULLISESTI" melkein 50 miljardin eurolla lähes tuplaama valtionvelkamme, siis valtionvelkamme
   hänen ensimmäisen hallituskautensa alussa.
   Kokoomuksen sen ajan propagandasanastossahan oli 'vastuullinen' politiikka erityissijalla.
   Katainen sitten ruhtinaallisesti palkittiin politrukin viralla Brysselin lihapatojen äärellä ja sen jälkeen eläkeikään ulottuvalla korkeapalkkaisella suojatyöpaikalla Sitrassa, vaikka virkaan olisi ollut päteviäkin hakijoita.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Kuinkahan moni hyödyllinen idiootti vielä äänestää tavan vuoksi "koti, uskonto ja isänmaa"-puolueena selkärangattomien, vailla omaatuontoa olevien rappioliberalisti-maanpetturien johtamaa nykykokoomusta, jota Juha Ahvio on kuvannut hyvin:

   "”Näyttää siltä, että perinteisesti kokoomuksen aatemaailman yhteenvetona käytetyn koti, uskonto ja isänmaa -kolmikannan kaikki elementit ovat nykyisen punavihreän ja Open Borders -internationalistisen ja HLBTIQ- ja velkaelvytyskokoomuksen pahimpia inhokkeja ja kauhistelun esineitä. Pidetään mielessä sekin, että kansallisen kokoomuksen puheenjohtaja Orpo julisti viime vuonna Suomen kansallisvaltiollisen itsenäisyyden satavuotisuutta juhlistaneessa veteraanijuhlassa, että kansallismielisyydestä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää.

   Jos vertailukohdaksi otetaan 1950–1970-lukujen kokoomuspuolue ja sen silloiset merkittävät ja aidosti konservatiiviset päivänpoliittiset vaikuttajat, näyttäytyy nykykokoomus johtavine vasemmistoliberaaleine kellokkaineen erittäin rappeutuneelta ja kulttuurimarxilaisen eetoksen läpitunkemalta. Nykykokoomuksen virallisten kannanottojen perusteella voidaan todeta, että niiden mukaan arvioituna takavuosikymmenien kansalliskonservatiivinen ja isänmaalliskristillinen kokoomuspuolue ja sen selkärankaiset edustajat kuten esimerkiksi Olavi Lähteenmäki, Margit Borg-Sundman, Tuure Junnila ja Pentti Mäki-Hakola näyttäytyvät lähinnä nykykokoomuslaisen sekulaarin humanistisen globalismin ja rajattoman raha ja yksilön mielihyvä ratkaisee -eetoksen arkkivihollisina, jollaisista nykykokoomusjohtajien mukaan koko maailma mitä ilmeisimminkin täytyy – mieluiten ”vapaakaupan” varjolla pystytetyn jonkinlaisen maailmanhallituksen voimakeinoin – vapauttaa pikimmiten. ” – http://oikeamedia.com/o1-69712"

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. On syytä myös muistaa silloisen sisäministeri Petteri Orpon syksyllä 2015 maahamme avosylin vastaanottamat runsaat 30000 elintasopakolaista ja seuraavan kokoomukselaisen sisäministerin K.Mykkäsen joulukuussa 2018 Marokossa allekirjoittama maanpetoksellinen GCM-sopimus, jonka tosiasiallinen, kansalta salattu tarkoitus on tuhota Euroopan valkoihoinen väestö Coudenhove-Kalergi-suunnitelman mukaisesti.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Niin ja tämä lehti muistuttaa myös kokomuksen isänmaallisuudesta: https://www.kansalainen.fi/suomi-menetti-rahasammon-kun-vanhasen-hallitus-myi-tulosta-tekevan-lannoiteyhtion-pilkkahinnalla-norjalaisille/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansanpetturit vallankahvassa.
   Hintaa siitä maksamme edelleen korkeampina ruoan hintoina.
   Suomalaiset ovat lammaskansaa, kun vähintään eivät laita pettureita rautohin ja kiven sisään, vaan valitsevat ne yhä uudelleen ja uudelleen jatkamaan tuhotöitään.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Ja sitä paitsi hallitus puolueiden kannatus on kovassa kasvussa ja kirjoittaja oikeasti uskookin tuohon heidän tekemään "työhön":

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/evatawasoli/nykyhallitus-tekee-historiallisen-hyvaa-tulosta-talous-ja-tyollisyysrintamalla/

  VastaaPoista
 5. Onko allaesitetty vain pirujen maalaamista seinälle?
  Kyllä siitä kokoomuksen avustuksella voi todellisuuttakin tulla:

  "Syvenevää persuvihaa tarjolla: Ohisalon sijaiseksi Emma Kari tai Fatim Diarra",
  https://www.extrauutiset.com/syvenevaa-persuvihaa-tarjolla-ohisalon-sijaiseksi-emma-kari-tai-fatim-diarra/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Kannattaa lukea seuraava Oikeamedian artikkeli,
  joka osoittaa kuinka valtamedia valehtelee myös vaikenemalla tärkeistä asioista ja kuinka tärkeää on seurata myös vaihtoehtomedioita:

  "Valtamedian vaikenema Ossi Tiihonen mukana PS:n puheenjohtajavaalissa
  "Vaadin, että perussuomalaisen puolueen päätöksenteon täytyy palautua tosiasioihin - puolueen ei pidä uskoa punavihreitä globalistien satuja"
  Perussuomalaisten 14.-15.8.2021 Seinäjoella pidettävä puoluekokous lähestyy ja valtamediat ovat vaienneet kuoliaaksi lohjalaisen kaupunginvaltuutetun, yrittäjä ja kansalaisaktivisti Ossi Tiihosen osallistumisen perussuomalaisten puheenjohtajakisaan.

  Yllättävää hänestä vaikeneminen ei ole, sillä Tiihonen puhuu koronasta kriittisesti, hän on Covid 19-asiantuntija ja on arvostellut kiitettävästi eduskunnan hyväksymiä koronarajoituksia.

  Merkille pantavan järjestelmällistä ja hämmästyttävää valtamedioiden salailu on sikäli, että Tiihonen ilmoittautui kuitenkin jo 28.2.2021, siis ensimmäisenä, PS:n puheenjohtajakisaan eikä hänestä ole kuultu tai luettu valtamedioissa yhtikäs mitään.

  Haastatteluja tai mitään muitakaan esittelyjä - ei positiivisia eikä negatiivisia -kansallismielisestä, selväsanaisesta, kriittistä ajattelua ja faktoja esille tuovasta Ossi Tiihosesta valtamedia ei halua tehdä.

  Ossi Tiihosen linja on "paluu todellisuuteen".

  Tiihonen avaa linjaansa You Tube -kanavallaan tähän mennessä julkaistuilla kolmella videollaan..."
  https://oikeamedia.com/o1-162903

  Tämäkin tapaus osoittaa kuinka valheellinen valtamedia on yksi globaalin rikollisen "eliitin" käsikassara kansaa vastaan petturipoliitikkojen kanssa.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tunne tuota tiihosta, enkä ajatuksiansa tarkemmin, mutta toivon mukaan kyse ei ole mistään turtiaisen hengenheimolaisesta. Sellaisen valitseminen karkoittaisi persuista maltillisemman osaston, joka ei vouhkaa rokotuksista mutta suhtautuu erittäin kriittisesti haittamaahanmuuttoon. Jonkun "turtiaisen" valitseminen johtajaksi olisi kyllä se viimeinen naula persujen arkkuun. Maltilliset hyppisivät takaisin koksuihin, kepuun ja jopa demareihin.

   Poista
  2. Kannattaa lukea em. Oikeamedian artikkeli kokonaan. Ei korona ole ollenkaan ainoa Tiihosen useimmista muista persuista - poikkeuksina mm. Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen - erottava asia,vaan myös suhtautuminen globaalin rikollisen "eliitin" pystyttämään EU-diktatuuriin, jonka renkeinä johtavat maanpetturi-poliitikkomme ja monet korkeimmat virkamiehetkin toimivat Suomen kansan turmioksi, ks. https://rapsodia.fi/lakimies-jaana-kavonius-paljastaa-eu-huijaukset/ ja sieltä kohdassa LISÄTIETOJA AIHEESTA annetut linkit.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Luin tuon tiihosen kirjoituksen. Jotenkin ei oikein vakuuta minua. Liian mustavalkoista ajattelua. Mies on varmasti asiantuntija kritisoimissaan asioissa, ja osin oikeassakin. Mutta onko hänestä johtamaan kansanliikettä, niin ettei se hajoa osiinsa? En oikein usko. Persujen olisi tärkeä päästä hallitukseen estämään ruotsin kohtalo. Se on tärkeämpi kuin rokotukset tai eu. Eu:sta eroaminen tässä ajan hengessä on haihattelua, ja sen vaatiminen kuin muukin vouhotus antaa vain aseet vihervasemmiston käsiin. Persut tarvitsevat johtajakseen todella ovelan poliitikon. Onko esim. purrasta siihen? Kovaan painekattilaan nainen joutuu, jos valitaan. Toivottavasti Halla-aho pysyy taustalla jonkinlaisena "katsomovalmentajana". Ikävä kyllä ketään lähellekkään Jussin tasoista ei ole saatavilla puheenjohtajaksi.

   Poista
  4. Tilanne on juuri niin mustavalkoinen kuin Tiihonen sen sanoo.

   Johtavat maanpetturi-poliitikkomme ja niitä tukeva globaalin rikollisen "eliitin" ilmeisessä etäkontrollissa oleva koko valheellinen valtamediamme ovat saaneet propagandallaan kansan enemmistön näkemään mustan valkoisena. Yhtenä räikeänä esimerkkinä 750 miljardin euron tukipaketti-HUIJAUS: maksa 7 miljardia niin saat 3 miljardia takaisin ja se on sinulle edullista (onhan se edullista mm. tietyille keskieurooppalaisille bankstereille) ja kun meidän rahoillamme suoraan rahallisesti tuetaan suurten eurooppalaisten maiden teollisuutta, MUTTA EI MEIDÄN omaa vientiteollisuuttamme suoraan, niin se edistää vientiämme - täytyy olla melkoinen pöljästi, joka tuollaista "logiikkaa" uskoo!

   Ts. olet oikeassa siinä, että tässä tilanteessa, kansan enemmistön ollessa noin aivopestynä näkemään mustan valkoisena, Fixit ei olisi mahdollista ja lyhyellä tähtäyksellä ruotsalaistyyppiseen matuhelvettiin joutuminen viherkommunistien johdolla kokoomus-avustajineen on suurempi uhka.

   Ks. myös Olli Pusan artikkelia https://oikeamedia.com/o1-163000

   Kuinka paljon suomalaisia täytyy huijata, ennenkuin he suostuvat näkemään mustan mustana eikä valkoisena?!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Suomi ja suomalaiset tuuliviirikansalaiset saavat juuri sellaisen hallituksen kuin millaisen ymmärtävät itselleen sitten lopultakin äänestää. Yhdenkään maahanmuuttokriittisen on ihan turha uskoa jonkun federalistisen kokoomuksen maahanmuuttotiukennus-lupauksia. Kokoomus kun tekee täsmälleen niin kuin Brysselissä määrätään ja piste.

  VastaaPoista
 8. Ovatko Brysselin renkeinä toimivat johtavat maanpetturi-poliitikkomme kohta taas kaivamassa suomalaisten veronmaksajien taskuista rahaa lahjoitettavaksi Italian ja välillisesti Ranskan bankstereille?
  Ikäänkuin meillä ja perintönä meidän jälkipolvillemme ei olisi jo riittävästi velkaorjuutta muutenkin.

  Olli Pusa:
  ”Italian pankit romahtamassa – valmiina maksamaan?”
  https://oikeamedia.com/o1-163000

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Jotta voit muuttaa talouttasi kovan taloudellisen kokemuksen jälkeen, vakauttaa yrityksesi, aloittaa toimintasi, maksaa velat tai nämä sähkölainat, tarjota tarvikkeita myymälääsi ja lainoja lääketieteellisistä syistä sekä kaikista investoinneista tai ostoista ja paljon muuta tarpeisiin. Tarjoamme lainoja kaikille, jotka haluavat toimia jollakin edellä mainituista aloista. Luotettava ja turvallinen prosessi, jossa on luonteeltaan hyviä ihmisiä, jotka suorittavat kyseisen pankin yksityishenkilöt. Siten korko on 3% ja mahdolliset alennukset lainoille, joiden määrä on 2 000–1 000 000 euroa.
  Ota yhteyttä, jos siltä tuntuu. Olemme käytettävissä antamaan sinulle hyötyä epäilystä. Lupaan et tule katumaan.
  Yksi osoite: fotakisgrigorios@gmail.com
  Whatsapp: +79789127554

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!