maanantai 5. heinäkuuta 2021

17-vuotias nuorukainen olikin äitinsä kanssa asuva somali

Suomalaislehdistö uutisoi laajasti siitä, kuinka Göteborgissa poliisin ampumisesta epäilty henkilö on otettu kiinni. Seuraavassa muutama poiminta tästä uutisoinnista.

Helsingin sanomien mukaan kyseessä on 17-vuotias mies, joka oli viime vuonna tuomittu murhan yrityksestä. Saman konsernin Ilta-sanomat antoi täsmälleen samanlaisen kuvauksen epäillystä.

MTV3 puolestaan totesi, että pidätettynä on 17-vuotias nuorukainen kun taas Kokoomuksen Verkkouutisissa mainittiin 17-vuotiaan epäillyn etsiskelleen 20 vuotiasta jengiläistä, jonka hän oli jo aiemmin yrittänyt murhata. 

Kaikissa medioissa MTV3:a lukuun ottamatta mainittiin jengit sen suuremmin niiden jäsenistöä kuvaamatta. Sen sijaan yksikään niistä ei kertonut mitään epäillyn etnisestä taustasta. 

Sen selvittäminen ei kuitenkaan vaatinut kovinkaan suuria etsivänkykyjä. Tieto ja jopa henkilön nimi löytyivät suomeksi totuttuun tapaan PT-median sivuilta, jonka mukaan poliisia todennäköisesti ampuneen 17-vuotiaan esivanhempien kotiseutu löytyy Afrikan sarvesta.

Ruotsalaisilta nettisivustoilta löytyi myös lisätietoja. Esimerkiksi tällä sivustolla kerrottiin, että poliisin tappamisesta epäilty nimeltä mainittu somalinuorukainen on asustellut yhdessä 37-vuotiaan äitinsä ja 19-vuotiaan naisen kanssa Göteborgin Friskväderstorgetilla ja jopa perheen kodin katuosoite annettiin. Lisäksi hän oli kirjoituksen mukaan harrastanut kiristystä ja yrittänyt väärinkäyttää yhteiskunnan tukia - näistä on mukana myös linkki tuomioon.

Edellä olevan tekstin kirjoitin siksi, että halusin osoittaa suomalaismedian salailevan tietoja jopa ruotsalaisista rikollisista, vaikka siihen ei pitäisi olla mitään syytä esimerkiksi epäillyn perheen turvallisuuden takia - ei etenkään tässä tapauksessa, koska kaikki oleellinen tieto on jo saatavissa ruotsalaisista lähteistä. 

Tämä on typerää, sillä suomalaismedioiden harrastama maahanmuuttajarikollisuuden kokonaiskuvan salailu ei suinkaan vähennä eri vähemmistöihin kohdistuvia ennakkoluuloja, vaan pikemminkin lisää niitä. Ja mikä vielä pahempaa: asettaa myös syyttömät (ihmiset ja ihmisryhmät) aiheettomien epäilysten alaisiksi. 

Kaikkia suomalaisia ja erityisesti maahanmuuttajiamme kohtaan paljon reilumpaa olisikin kertoa tosiasiat tosiasioina - mitään lisäämättä ja mitään pois jättämättä - ja antaa kansalaisten tehdä niistä omat johtopäätöksensä. Onhan tunnettu fakta, ettei kestävää yhteiskuntaa rakenneta valheiden ja salailun varaan, vaan tosiaisoihin perustuvan rehellisen analyysin pohjalle. Ja tämä pätee myös kansakuntien maahanmuuttopolitiikkaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

10 kommenttia:

 1. Pahaa pelkään, että joudumme lukemaan 10 vuoden sisällä samanlaisia juttuja Suomesta kuin nyt luemme PT-mediasta. Kuka jutut julkaisee, on sitten toinen asia.

  VastaaPoista
 2. Somalejakaan ei pitäisi leimata yhden Suldaanin perusteella, vaan uutisoinnin tulisi olla laidasta laitaan, mitä nyt sitten sattuukaan. Näin monikulttuurisuudesta välittyisi tasapuolinen kuva ja ihmiset voisivat sen perusteella päätellä, että kannattavattko he sitä vaiko vastustavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä nimenomaan suomalainen journalismi kompastuu tarkkaan rajattuun suvaitsevaisuuteensa.

   Poista
 3. Sehän se on toimittajien valitsema tyyli. Piilotetaan taustat, jolloin hidastetaan yksittäisistä tapauksista väistämättä muodostuvaa kielteistä narratiivia. Se miten jokainen nyt yksittäisistä uutisista muodostaa kuvaa kehityksen suunnasta näkyy toivottavasti seuraavissa vaaleissa jotta kehityksen suunta saataisiin käännettyä terveempään suuntaan.

  VastaaPoista
 4. Viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan toimittajaopiskelijoista 65 % äänestäisi vihreitä tai vasemmistoa, ja 17% ei osannut sanoa kantaansa. Samantyyppisiä lukuja on saatu aiemminkin. Eli vihervasemmiston hegemonia toimittajakunnassa on murskaava. Vihervasemmiston mielestä maahanmuuttajat ovat rikkaus ja voimavara, joten ei tietenkään ole ihme, että se näkyy uutisoinnissa. Kielteiset asiat jätetään yksinkertaisesti kertomatta. Huvittavaa on nykyisin myös kuvajournalismi. Värillisiä kuuluu olla kuvissa paljon, varsinkin kun on kyse hyödyllisistä asioista. Tietokonetta näppäilevät ja koronapistosta antavat aina tummat sormet. Infantiilia meininkiä, teinitasolla mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahalta näyttää, elleivät ihmiset suurin joukoin lakkaa tilaamaasta kommunistien toimittamia lehtiä ja selvin sanoin ilmoita lehtien toimitukseen syytä tilauksensa lopettamiseen, kuten nuo mainitsemasi asiat, jotka olen itsekin pannut merkille voimatonta raivoa tuntien.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Meillä on voimassa "kansanryhmää vastaan kiihottamista" koskeva laki, joka tekee rangaistavaksi myös kaiken sellaisen tiedon -- mukaanlukien tositieto -- levittämisen, joka voisi olla omiaan aiheuttamaan jotakin "suojeltavaksi" miellettyä ryhmää kohtaan kielteistä suhtautumista.

  Eli de facto meillä on laki joka yrittää panna sosiologian autonomisena tieteenä viralta. Yhteisövoimista, yhteisöominaisuuksista tai yhteisöilmiöistä ei saa puhua, vaan kaikki mikä niitä koskee, on lain pohjalta julistettu virallisesti tabuksi.

  Ja maasta ei todellakaan kovin montaa viisasta miestä löydy, jotka oikeasti ymmärtäisivät, että tässä kyseessäolevan kaltaisetr lait ovat nykyajan magiaa -- ne ovat täysin verrattavissa niihin noituutta koskeviin lakeihin, joiden pohjalta myös oma eurooppalainen kulttuurimme etsi syyllisiä ja tuomitsi heitä vielä uudelle ajalle tultaessakin.

  Jokainen, joka ymmärtää miten täydellisen järjettömässä tilassa vanhat eurooppalaiset yhteiskunnat nyt ovat, kun kokonaan toisenlaatuisia yhteisöominaisuuksia omaavat kulttuurit massoittain ovat alkaneet vaeltaa tänne, voi vain kauhistua sitä "outoa itsemurhaa" jota Eurooppa on tekemässä.

  Renessanssin ajoilta lähtien eurooppalainen ajattelu on suunnistanut kohti individualismia, ja niin sanottu "kartesiolainen rationaalisuus" -- eli eriytyvän Subjektin ja Objektivoituvan todellisuuden asettuminen vastakkain -- on tuottanut maailmaan ja ihmisen elinehtoihin muutoksen, joka on tuhansia ja tuhansia kertoja suurempi kuin mitä mikään muutos koko ihmissuvun miljoonan aiemman vuoden kehityshistoriassa on ollut. Nyt me sitten ihan vapaaehtoisesti olemme panemassa tämän ajattelun viralta.

  Sokeuden asteelle kasvanut individualismi ja kulttuurisen narsismin vahvistuminen niin että yksilöt jäävät kehittymättä terveiksi toimijasubjekteiksi, vaan jäävät narsisteiksi joita nimenomaan samaistuminen uhrirooleihin puhuttelee -- siinä oman aikamme oma tragedia. Siihen tuo maagisten tabujen mukaan tulo myös olemuksellisesti kuuluu.

  Ei ole vain niin, että Suomi on totaalisen avuttomana omien "ihmisarvo- ja -oikeusideologiensa" johdolla taantumassa samaan jamaan jossa Ruotsi jo on, vaan kyse on paljon laajemmasta, koko eurooppalaisen uuden ajan ajatteluperintöä uhkaavasta kognitiivisesta romahduksesta.

  VastaaPoista
 6. Brysselin Pravda ja Iltasanomat ovat planeettamme rikollisen globalisti-"eliitin" pääpropagandamedioita Suomessa. Noiden rikollisten agendaan kuuluu ainakin läntisten kansallisvaltioiden tuhoaminen kehitysmaalaisten barbaarien invaasiolla haittaamasta harvainvaltaisen Uuden maailmanjärjestksen tyrannian toteuttamista. Siksi pyritään salaamaan noista maahantunkeutujista aiheutuvia haittoja, paitsi mm. rikollisuutta myös suomalaisillekin veronmaksajille lankeavat yli kolmen miljardin euron vuosittaiset kustannukset talousasiantuntija Pauli Vahteran laskelmien mukaan. Rahoitus tapahtuu käytännössä kasvattamalla vastaavalla summalla kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otettua yhä uutta ulkomaanvelkaa.

  Koska kokoomuksessa valtaa pitää pienehkö maanpetturi-klikki, niin se viherkommunistien apupuolueena suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoamiseksi haluaa samoin salata kehitysmaalaisten barbaarien rikokset Suomessa kuten Verkkomedian salailu asiassa osoittaa.
  Petteri Orpo otti syksyllä 2015 avosylin vastaan n. 30000 kehitysmaalaista "hädänalaista pakolaista", 80-prosenttisesti nuoria miehiä, joista monilla oli kallis kännykkä kädessä ja kalliit muotivaatteet päällä.
  Ks. myös https://mvlehti.net/2016/12/20/kirje-petteri-orpolle-maansa-ja-kansansa-petturi/
  Toinen kokoomukselainen sisäministeri Kai Mykkänen allekirjoitti Marokossa joulukuussa 2018 maanpetoksellisen, todellisuudessa sitovan GCM-sopimuksen, jonka kansalta salattu tarkoitus on taata kehitysmaalaisten vapaa invaasio ennenkaikkea Eurooppaan. Korona on toiminut huomattavana hidasteena massojen vyörylle.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. Suvaitsevaistotoimittelijoiden salailutaipumuksesta ei puolestaan ollut tietoakaan, kun he muutama vuosi sitten tyrmistyneinä revittelivät kissankokoisilla otsikoilla kuvien kera juttuja päälle sylkenyttä narkkaria monottaneesta Jesse Torniaisesta. Tämä lehdistö kehtaa vielä esittäytyä riippumattomana.

  VastaaPoista
 8. Jengirikollisuus on ruotsissa ollut pääasiassa ulkomaalaistaustaista jo toistakymmentä vuotta. Jopa prätkäjengit ovat monietnisiä siellä.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!