keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Jengirikollisuuden tilasta Suomessa ja Ruotsissa

Eilen julkaistiin tutunoloinen uutinen, jonka mukaan kaksi nuorta miestä puukotti kolmatta Helsingin Itäkeskuksessa. Tutunoloisen siksi, että samasta aiheesta on viime vuosina kuultu useampiakin uutisia. 

Yksi tunnetuimmista tapahtui saman kaupungin Pikku-Huopalahdessa, missä ryhmä parikymppisiä somalimiehiä hyökkäsi kahden nuoren kimppuun aseistautuneina monenlaisin astaloin. Tapauksen on epäilty olevan merkki maahamme pesiytymässä olevasta ruotsalaistyyppisestä jengirikollisuudesta. 

Tähän viittaa se, että somalinuoret ovat jättäneet kokonaan vastaamatta kaikkiin kysymyksiin, tai jos ovat vastanneet, eivät ole nähneet eivätkä kuulleet mitään. Kun vastaan on tullut vääjäämättömiä todisteita esimerkiksi henkilön paikallaolosta, on sille keksitty rikokseen osallistumisen sijasta vaihtoehtoinen selitys. Eikä kukaan tietenkään ole tuntenut ketään toista. 

Ottamatta tässä kantaa somali- ja joidenkin muidenkin maahanmuuttajajengien ilmiselvään olemassaoloon totean, että kehitys Suomessa näyttäisi olevan kohti ruotsalaistyyppistä järjestäytyneiden maahanmuuttajajengien aikakautta. Ja sen seurauksena muusta yhteiskunnasta erillään olevien valtiovallan heikosti otteessaan pitämien lähiöiden syntymistä. 

Asia on sikäli ajankohtainen, että Ruotsissa maahanmuuttajajengien välinen väkivalta on alkukesästä puhjennut poikkeuksellisen veriseksi. Sen seurauksena tavallinen medelsvenssonkin on heräilemässä todellisuuteen. 

Tästä kertoi Suomen uutiset, jonka mukaan jengirikollisuus on nousemassa tärkeimmäksi teemaksi Ruotsin ensi vuonna pidettävissä valtiopäivävaaleissa. Poliittisen paineen voimasta kertoo se, että Moderaatit on esittänyt tuplarangaistuksia jengirikollisille ja Ruotsidemokraatit ovat valmiita jopa puolustusvoimien yksiköiden lähettämiseen ongelmalähiöihin.

Nähtäväksi siis jää, mitä Suomessa aiotaan tehdä nousussa olevalle maahanmuuttajanuorten väkivallalle. Odotellaanko tilanteen kehittymistä yhtä vakavaksi kuin Ruotsissa ja jatketaan verovarojen syytämistä tehottomiin kotouttamistoimiin entiseen malliin sen sijaan, että asetettaisiin maahanmuuttajanuorille selkeä oma vastuu toimeentulostaan ja kulttuurisesta kotoutumisestaan - ja rikolliselle poluille eksyneille annettaisiin se ainoa rangaistus, jolla olisi pelotevaikutus. Eli palauttaminen esi-isien kotiseudulle. 

Tämä muutos nähdään - jos nähdään - vasta vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen. Ja silloinkin vain, mikäli Perussuomalaiset saavuttaa selvästi suurimman puolueen - eli hallituksen kokoajan - aseman, Kokoomuksessa konservatiivisiipi vahvistuu siten, että sillä on todellinen vaikutus puolueensa maahanmuuttopolitiikkaan ja vihervasemmiston kannatus supistuu edelleen siten, että sen paikkamäärä painuu alle kolmannekseen kansanedustajista. 

Tässä vaiheessa ei liene perusteita olettaa maahamme näin vahvaa poliittista siirtymää. On kuitenkin yksi asia, joka voi muuttaa tilanteen - ja sen totetuminen on ennen kaikkea nuorten uussuomalais- ja uusruotsalaisten maahanmuuttajien käsissä. 

Eli mikäli Ruotsi vajoaa entistä syvemmälle jengirikollisuuden syövereihin ja samaan aikaan Suomen luisuminen kohti samaa tilaa kiihtyy entisestään, saattaisivat suomalaisetkin äänestäjät todeta, että nyt riittää. Ja äänestää sen mukaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Klaanirikollisuuden torjunnalla alkaa olla kiire
Selittääkö väestö väkivalta- ja henkirikollisuutta
Monikulttuuri: uutisointi ja seuraukset

13 kommenttia:

 1. Kulttuurisen yhteensopimattomuuden ja kulttuuristen hylkimisreaktioiden ongelmia ei meilläkään ole edes nostettu oikeita termejä käyttäen esiin, saati että niitä poliittisessa tai muussa yhteiskunnallisessa keskustelussa osattaisiin käsitellä.

  Kun Ylöjärvestä tuli kunnallisvaalien tuloksena tietyllä tavalla maan "perussuomalaisin" kunta, IS kävi paikan päällä kyselemässä kadunmiehiltä josko jokin jossain kertoisi mistä oikein on kysymys. Kukaan vastaantulijoista ja haastatelluista ei ilmoittanut äänestäneensä perussuomalaisia, ja monet korostivat, ettei ainakaan heidän tuttavapiiriinsä edes kuulu yhtään perussuomalaista. -- Eli tilanne on siis sama joka tyypillisesti totalitarismeissa vallitsee. Kukaan ei kerro julkisuudessa enää mitään siitä mitä miltei jokainen hiljaa mielessään ajattelee.

  Eikä yksikään poliitikko ole ilmoittanut olevansa tällaisesta kehityksestä huolissaan. Naurettavimpia ovat nämä narsistimoralistit, jotka ilmeisesti kuvittelevat että aito demokratia voisi toteutua yhteiskunnassa jossa ihmisten todelliset tuntemukset on muurattu kovan normimoraalisen kuoren alle.

  He ovat niin niin niin väärässä. He eivät todellakaan ymmärrä edes sosiologian perusasioita. Moraali ei voi perustua siihen että kipeimmät kysymykset jätetään käsittelemättä ja ruotsalaisten herranterttujen tapaan diskuteerataan kaikkia todellisia ongelmia kiertoilmauksia käyttäen ja hyvätapaisuutta imitoiden niin kauan että kaikki väsyvät ja kuvittelevat asioiden tulleen käsitellyiksi.

  VastaaPoista
 2. Vihervasurit tuovat näitä tyyppejä maahan toivossa, että saavat niiltä tulevaisuudessa ääniä vaaleissa, mutta lopulta poliittisesti tilanteesta hyötyykin paha "äärioikeisto" eli persut. Kohta muuten on uutinen, jos Lähi-itäkeskuksessa ei ketään ole vuorokauden aikana puukotettu. Ihanaa kulttuurien kukoistusta.

  VastaaPoista
 3. En kyllä tippaakaan laittaisi uskoani mihinkään kokoomukseen, eli federalisteihin. Voivat toki lupailla yhtä sun toista, mutta lopulta se mitä EU heille käskee, on se mikä määrää puolueen linjan.

  VastaaPoista
 4. Hyvin vaikea uskoa, että asioita saadaan käännettyä parhain päin. Ei löydy riittävästi tahtoa. Mieluummin jengit kuin oletettu rasismi.

  VastaaPoista
 5. Vihervasemmistohan on toistuvasti kertonut, että näitä maahanmuuttajia tarvitaan tulevaisuudessa tekemään niitä asioita joita kantasuomalaiset eivät enää halua tehdä.

  Esimerkiksi äänestämään heitä.

  VastaaPoista
 6. Afrikkalainen, suullinen tarinankerrontaperinne elää näidenkin "pakolaisten" mukanaan tuomassa kulttuurissa voimakkaana. Heidän tarinoihin ei usko enää kuin antirasisteiksi itsensä nimenneet, menninkäisiin, hopeaveteen ja hallitsemattoman maahanmuuton hyödyllisyydellä itsensa kaltaisten kera kuplassaan elävät. Muille näiden "tarinankertojien" vahingollisuus maallemme on joi aikoja sitten paljastunut. Kohta joku BLM-kulttuuritiedostava keksii vaatia suullisen kerronnan, tarinaniskemisen ja satuilun Finlandia palkinnon jakamista jollekin maahan laittomasti jääneelle "satusedälle".

  VastaaPoista
 7. Oikeastaan turha kysymys, että mitä Suomessa aiotaan tehdä. Tehdään sitä mitä ennekin eli lisää rahaa kotoutumiseen ja lisää suvakkeja paapomaan näitä karvanaamalapsia.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 8. Nyt kuuluu kummia.
  Lahti haluaa lopettaa Suomen ainoan mielenterveyskuntoutujille tarkoitetun vastaanottokeskuksen toiminnan.
  Kaupunki häätää turvapaikanhakijoita uhkasakolla. Asian taustalla on asukkaiden valituskirje mielenterveyskuntoutujien yksiköstä.
  Mikähän mahtaa olla ongelma kun alueen asukkaat valittavat näistä henkilöistä?

  https://yle.fi/uutiset/3-11975152

  VastaaPoista
 9. Kokoomus voitti kuntavaalit johtajansa Orpon viitoittamalla tiellä.
  Pulinat pois.
  Ei ole tarvetta tehdä mitään muutoksia Suomen politiikkaan. Ruotsi on turvallinen maa. Tämänhän monet korkea-arvoiset suomalaiset vaikuttajat ovat todenneet.

  Orpo lausui 2015: ”Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia”. Kansan Uutiset totesi suosikkipoliitikkomme näin sanoneen.
  https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3418828-petteri-orpon-mielipide-perussuomalaisten-rasismista-vaihtui-paivassa-pakolaisten-motiivien-arvostelu-on-rasismia

  Orpo on myös sitä mieltä, että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on totta.
  https://www.youtube.com/watch?v=teQx7wsIRx4

  Halla-aho ei ole vieläkään saanut armahdusta rasistismirikoksestaan maamme henkisen kokoomuslähtöisen presidenttimme fatvasta, joten salonkikelpoisuutta persuilla ei ole eikä tule ihan lähivuosina. Äänikuningas ja messias ovat vain leikittelytitteleitä.

  Kuntavaalien mukainen tulos saadaan myös tulevissa eduskuntavaaleissa. Kokoomus yhdessä kepun ja krisujen (joille kaikki käy, kunhan hallistukseen pääsevät), vihreiden (ilmastonmuutos, maahanmuutto) sekä prosenttiliikkeet muodostavat hallituksen. Pääministerinä Orpo.

  VastaaPoista
 10. Lähi-itäläisiä ym tarvitaan vaalikarjaksi

  VastaaPoista
 11. Suurin osa suomalaisista ei tiedä yhtään mitään missä mennään ja mitä tapahtuu ja siihen ei ole muutosta tulossa ellei ylessä ja muissa lehdissä vaihdu rysäyksellä toimittaajat. Ne uskoo kaikki hienot asiat joita hallitus on saavuttanut ja kuinka viljasato on ennätyskorkea sekä kuinka hyveellisiä poliitikkomme ovat...

  VastaaPoista
 12. Vihervassarit ovat ihmeissään, kun Suomeen perustetaan ensimmäinen islamistipuolue. Äänestäjien tuonti osuu silloin kipeästi ja kovaa nimenomaan heidän arvomaailmaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän perustettiin jo kait viistoista vuotta sitten se Suomen ensimmäinen islamistipuolue,mutta ei saanut kannatusta. Ei saanut ehkä siksikin, että perustajina olivat suomalaiset käännynnäiset Abdullah Tammi ja keitä niitä nyt olikaan. Olenhan väärässä, jos sanon että useimpien johtohahmojen tausta oli vihervasemmistossa jollei peräti vasemmistoliitossa?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!