torstai 7. tammikuuta 2021

Meilläkin on opittavaa USA:n kongressin valtauksesta

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat sisälle kongressiin ja syntyneiden levottomuuksien seurauksena kuoli neljä ihmistä. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole yhtä tapausta lukuun ottamatta tiedossa, oliko kuolemantapauksen välittömänä syynä mielenosoittajien väkivalta vai poliisin toiminta. Kongressin valtaus itsessään oli joka tapauksessa tuomittava teko, eikä demokraattinen valtio voi sitä hyväksyä. 

Tämän mukaisesti joukko republikaaneja on päättänyt luopua Trumpin tukemisesta. Samoin muutamat Trumpin hallinnon ministerit ovat käyneet alustavia keskusteluja presidentin syrjäyttämiseksi virastaan ja varapresidentti Mike Pencekin on jo hylännyt Trumpin.

Nyt tapahtuneen taustalla ovat Trumpin pitkään jatkuneet väitteet taannoisten vaalien epärehellisyydestä. Vaikka esimerkiksi Oikea Media on meillä luonut kuvaa vilpistä, ei pitäviä todisteita mitä ilmeisimmin ole löytynyt, koska USA:n oikeusviranomaiset eivät ole peruneet vaalitulosta. Myöskään bloggarikollega Jaska Brown ei oman analyysinsä perusteella löytänyt väärinkäytöksille todisteita.

Tässä tilanteessa eli tilanteen karattua kokonaan käsistä, presidentin ainoa oikea toimintatapa olisi tyynnytellä kannattajakuntaansa, minkä hän myös teki Twitterissä. Ikävä kyllä, sieltä tieto tuskin levisi kovin tehokkaasti kongressirakennuksen sisälle ja liepeille. Tilannetta epäilemättä auttaisi, mikäli Trump ilmoittaisi selkein sanoin hyväksyvänsä vaalituloksen ja lopettaisi sen kritisoinnin. 

Kaiken kaikkiaan tapaus osoittaa, kuinka hauras demokraattinen järjestelmä lopulta on kansanvillitsijöiden edessä. Trumpin tapauksessa kukaan ei voine kiistää hänen taloudellisia ansioitaan presidenttikauden alkupuolella eikä etenkään hänen ulkopoliittisia saavutuksiaan, mutta ei myöskään hänen epäonnistumistaan COVID-19 pandemian yhteydessä. 

Näillä tosiasioilla ei kuitenkaan ole merkitystä silloin, kun valtion päämies kyseenalaistaa ilman selviä todisteita maansa demokraattisen prosessin ja ryhtyy etsimään keinoja sen horjuttamiseksi. Nyt nähdyssä tapauksessa oleellista on huomata se, että nähty kaaos oli mahdollinen vain siksi, että Yhdysvallat on niin syvästi jakautunut kulttuurisesti, maantieteellisesti ja poliittisesti.

Suomi on tietenkin oleellisesti Yhdysvaltoja pienempi valtio, eikä likimainkaan samaan mittaan jakautunut. On kuitenkin niin, että meilläkin kansan tunnoista välittämättömät hallitukset ovat viimeisten vuosikymmenien aikana toteuttaneet asioita, jotka ovat omiaan aiheuttamaan kansalaisten jakautumista omiin leireihinsä. 

Erityisesti tämä koskee vastuutonta maahanmuuttopolitiikkaa, mutta myös ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa, joiden nimissä on vaikeutettu ja ollaan edelleen kiihtyvällä tahdilla vaikeuttamassa valtavan ihmismäärän toimeentulon hankkimista sekä horjuttamassa yhteiskunnan turvallisuutta (esimerkki ja toinen). Suomen onni on, että näiden hallinnollisten typeryyksien pohjalta kasvava protestiliike on kanavoitunut vastuullisen ja demokraatiaan sitoutuneen puolueen eli halla-aholaisen Perussuomalaisten kautta. 

Mikäli yhteiskunnan polarisoituminen jatkuu, on myös meillä mahdollista, että kansan parissa syntyy nykyisiä puolueita radikaalimpia liikkeitä, joilla on sekä suoraa toimintaa että kannatusta kansan parissa. Sellainen tilanne haastaisi valtakunnan demokraattisen pohjan, eikä olisi viime kädessä eduksi sen enempää kannattajilleen kuin muullekaan väestölle.

Siksi jokaisen maamme hallituksen tulisi kunnioittaa koko kansan ajatuksia - eikä vain omien kannattajiensa näkemyksiä - ja pidättäytyvän kansaa rajusti jakavista tai enemmistön vastustamista kuplaperusteisista päätöksistä. Tämä koskee myös nykyistä Sanna Marinin (sd) johtamaa valtioneuvostoa, jolla näyttää olevan erityinen tarve haistatella oman kuplansa ulkopuolisille kansalaisille - tarvittaessa jopa piiloutumalla virkamiehen selän taaksen. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
UPI ja Trumpin tappiosta seuranneet levottomuudet

36 kommenttia:

 1. Olen ihmetellyt tuota "oikean median" trumpin diggailua. Mv-sivustolta sitä voi odottaa. Vaikka nyt kuinka olisi puolensa valinnut, niin luulisi ettei noin pösilöä miestä kuin trump on, lähde sympatiseeraamaan.

  VastaaPoista
 2. Suomessa ei tule syntymään radikaaleja liikkeitä, koska persutkin ovat kuulemma jo "äärioikeistoa". Ihmiset pitävät yleisesti mölyt mahassaan sosiaalisen oikeudenpuolustajien joukkolynkkauksen pelossa, ja ainoa toiminta mitä tullaan jossain kohtaa mahdollisesti näkemään ovat nämä ns. yksinäiset sudet, joilla kuppi kaatuu nurin nykyisessä ilmapiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa. On meillä kuitenkin käyty kaksi sisällissotaa viimeisen 500 vuoden aikana.

   Poista
 3. Meidän pitäisi olla paljon paremmin selvillä niistä sosiopsykologisista voimista jotka länsimaailmassamme nyt vaikuttavat, jos haluaisimme ymmärtä miksi nykyiset yhteiskunnalliset kahtiajakautumiset ovat laadultaan sellaisia kuin ovat. Että siis niiden taustalla vaikuttaa "negatiivisten kulttien" muodostuminen -- eli kun ihmiset jäävät keskenkasvuisiksi ja omaa "minää" päädytään määrittelemään "kielteisestä käsin" -- eli tavoitellaan varmuutta olemalla aina "jotakin vastaan" -- yhteiskunissa joukkomittainen taantuminen ja kahtiajakautuminen toteutuvat käsi kädessä, ja regressio ja aggressio ovat aina sama asia.

  Elämme kulttuurisen narsismin aikoja, ja juuri tuon narsismin -- johon nykyisin politiikankin ytimessä oleva uhriajattelu olemuksellisesti kuuluu -- parempi ymmärtäminen olisi nyt aivan välttämätöntä.

  Mutta, mutta. Siinä on vain Siinä on yksi iso mutta. Taantuneella ja lapsenasteelle jääneelle psyykellä ei ole itseymmärrykseen mitään edellytyksiä. Kulttuurinen narsismin maailmassa ei demokratialla ole mitään jakoa.

  Se ken on kiinnostunut aikamme kokokuvasta voi klikata nimeäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Politiikan tragedia näyttäytyy hyvin siinä tavassa jolla perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho kommentoi päiväkohtaisia tapahtumia. Hänkin oli tai ainakin leimautui yhdeksi niistä jotka hirttivät itsensä Trumpin rintamiin. Nyt hän ottaa etäisyyttä ja kuittaa asian toteamalla, ettei hänelläkään ollut kristallipalloon katsojan lahjoja.

   Mutta tämä kulttuurinen narsismi, joka nyt selittää ihan kaiken mitä on tapahtunut, ei kyllä ole mikään sellainen juttu jota ei ihan ihmistieteiden antaman tiedon varassa voisi hallita. On todella outoa, että meilläkin lukioissa opetetaan psykologiaa ja yliopistoisa sosiologiaa, mutta ihan perustavanlaatuiset, ihmiskuvaa koskevat tosiasiat loistavat yhteiskunnallisesta keskustelusta täydellisellä poissolollaan.

   Yhdysvaltalaiset psykoanalyytikot laativat jo vuonna 1942 siellä käytössä olleiden raporttien perustalta analyysin, joka ennusti että Hitler narsistina tulee jatkamaan sotaa katkeraan loppuun saakka ja tekee sen jälkeen itsemurhan. Noissa ihmismielen kuvioissa ei todellakaan ole mitään mikä ei olisi sekä kuvattavissa, että selitettävissä -- ja myös varsin suurella todennäköisyydellä ennustetavissa.

   Meiltä puuttuu ihan perustavanlaatuinen asennoituminen, jossa orientoituisimme päiväkohtaisiin ongelmiin ikuisen ihmisen ikuisten lainalaisuuksien näkökulmasta. Sensijaan koko yhteiskunnallinen ja poliittinen keskustelumme on pelkkää ideologisten ismien ja muiden sisältä tyhjien leimasanojen lätkimistä. Ikään kuin systeemiseltä kannalta olisi mitään eroa sillä onko joku natsi vai kommunisti, ihmisoikeusfundamentalisti vai rasisti.

   Kun ihmiskuva on pelkkää sumua, on mahdollista muotoilla poliittisetkin kannat niin falskeiksi, että ymmärrys voidaan noitua ihan päteviltä näyttävillä mutta ylen ylimitoitetuilla yleiskäsitteillä. Sellaiseen syyllistyy Niinistö presidentin podiumiltaan. Sekään ei siis ole ratkaisu yhtään mihinkään, vaan pakoliike kun toisena vaihtoehtona koetaan kannan ottamisen pakko, joka tulkittaisiin oitis jomman kumman ääririntaman puolelle asettumisena.

   Näköharhat ovat valtavia.

   Poista
 4. "Trumpin" kannattajat mellakoivat eilen, mutta onpa unohdettu kuinka demokraattien masinoimat BLM-mellakat jatkuivat kuukausitolkulla ..

  VastaaPoista
 5. Noh, niistä valtaajista ja ainakin niiden etujoukoista on tunnistettu jo antifan porukkaa. Antifahan on jo aikaisemmin lähestyny omiaan että sinne pitää mennä mukaan ja ohjeistanu pukeutumisessa, etteivät erottautuisi. Tuossa mielentilassa on aina porukkaa jotka seuraavat kunhan joku vain aloittaa ja nyt aloittajat ovat olleet siellä ihan vain sitä varten.
  Toivottavasti tämä asia perataan nyt totaalisesti. Kenenkäänhän ei tosiaankaan tuonne olisi pitänyt mukana mennä, vaan antaa antifoiden mennä yksin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukana antifantteja tai ei, on opetus Suomelle täsmälleen sama.

   Poista
 6. Yritin etsiä tietoa siitä, keitä noissa mellakoissa on kuollut. En löytänyt. Ilmeisesti ainakaan ei mustia ihmisiä, koska kaikki mediat huutaisivat silloin hoosiannaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin kirjoittaa uhreista kuten teit. Uhreista ei ole nostettu älämölöä, joten lienevät valkoihoisia, joista media ei välitä Suomessakaan,

   Poista
 7. Yksi ongelma vaaleihin luotettavuuden osalta (peräti 47% kansasta piti vaalien jälkeen vaaleja vilpillisinä) on ollut eri oikeusasteiden haluttomuus ottaa vilppiepäilyjuttuja edes käsittelyyn. Nostetut kanteet on käytännössä hylätty erilaisin teknisin syin, eikä suurinta osaa esitetyistä väitteistä ole koskaan käsitelty oikeudessa. Suurin osa näistä väitteistä on toki kumottu mediassa, mutta Venäjä-tutkinnan aikainen jatkuva "suden huutaminen" ja muu vahvasti asenteellinen uutisointi on syönyt media uskottavuuden ainakin Trumpin kannattajien silmissä. Tämän seurauksena tilanne näyttää monen simissä siltä, ettei esitettyjä "todisteita" vilpistä ole otettu vakavasti, vaan ne on pikemminkin pyritty hautaamaan/unohtamaan.

  Tätä taustaa vasten ymmärrän ihmisten turhautumisen ja toivottomuuden tunteen, jota Trump on vielä omilla toimillaan vahvistanut. Trump onkin eittämättä osasyyllinen nähtyihin tapahtumiin, kuten BLM:n johto viime vuonna mellakoiksikin yltyneisiin BLM-protesteihin, mutta sen paremmin Trump kuin BLM:n johto eivät yksin ole vastuussa tapahtumista. Tulevaisuuden kannalta olisikin suotavaa, ettei keskityttäisi vain syyttämään Trumpia, vaan pohdittaisiin mitä kaikkea olisi voitu tehdä toisin, jotta kansan luottamus yhteiskunnan toimintaan nousisi sille tasolle, että vastaavilta ongelmilta vältyttäisiin jatkossa. Medialla on tässä oma tärkeä roolinsa, jonka se toivottavasti ottaa vakavasti jo pelkästään demokratian tulevaisuuden tähden.

  VastaaPoista
 8. USA:n vaalit alleviivasivat vaalistrategian olennaisuuksia. Oikean vaalituloksen kannalta tärkeä lähtökohta on täydellinen mediaherruus. Sen lisäksi pitää valmistella ääntenlaskentakoneisto ja tietotekniikka, joka tulkitsee ”oikein” äänestyslipukkeita. Lopulta tulos varmistetaan demla-oikeuslaitoksen avulla, joka ei ota käsiteltäväkseen todisteita, mutta on valmis jauhamaan vaikka viisi vuotta tyhjän päällä olevia ”parempia” väitteitä.

  Stalin totesi, että vaalien tuloksen ratkaisee se, joka laskee äänet. Stalinillakin oli lisäksi media ja oikeuslaitos hallussaan. Oman mediamme lukittu suhtautuminen USA:n asetelmiin vähentää uskoa meidänkin vaalien rehellisyyteen. Vasempaan laitaan ankkuroitunut valtamedia ja oikeuslaitos on sokea vaalivilpille, kunhan se johtaa oikeaan lopputulokseen. EU:ssa on oltu viisaampia, sillä siellä todellisia päättäjiä ei valita vaaleilla ja demokratia on siten turvassa kuin kassakaapissa.

  Jaska tarkasteli USA:n äänien kokonaismääriä. Kuitenkin tasaisessa tilanteessa on tärkeää katsoa, mitä vaa’ankieliosavaltioissa tapahtui. Yliajalla, kun amatööriääntenlaskijat oli häädetty paikalta, alettiin laskea pöytien alta lisä-ääniä. Ne menivätkin lähes sataprosenttisesti Bidenille ja vaaka heilahti. Nämä uskomattoman nopeat äkkiliikkeet kaipaisivat oman analyysinsä ja todennäköisyyslaskentansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Stalin totesi, että vaalien tuloksen ratkaisee se, joka laskee äänet."

   Niin on ollut monta kertaa meilläkin, vaikka valtavalemedia siitä vaikeneekin. Sillä tavalla maanpetturit ovat useita kertoja estäneet Itsenäisyyspuolueen eli IPU:n saamasta ensimmäistäkään kansanedustajaa eduskuntaan - sama maanpetturiklikki joka huijasi suomalaiset EU-diktatuuriin ja euroon:
   "Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä "A-nelosella",
   http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella

   Petoksensa peittelemiseksi tuo maanpetturiklikki myös sensuroi Jorma Jaakkolan monessa kohtaa referoiman keskeisen EU-neuvottelijan Antti Kuosmasen kirjan ”Suomen tie EU:n jäseneksi”.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. IPU on Venäjän asialla. Pesonen oli mukava mies ja sotaväestä tuttu. En ymmärrä, miksi sekaantui moiseen porukkaan...

   Poista
 9. Näissä salaliittojutuissa voisi laittaa jäitä hattuun. Voi tietysti olla, että vaalit olivat vilpilliset, mutta jos näin oli, niin miten Trump sitten ylipäänsä tuli valituksi. Eli miksi samaa puliveivausta ei käytetty Clintonskan hyväksi. Vai onko niin, että vastapuoli aina valtaa vaalilaskennan, ja istuva presidentti joutuu salaliiton uhriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisten vaalien alla oli “varmaa”, että Hillary voittaa. Tällä kertaa mitään ei jätetty sattuman varaan. Osavaltiot tekivät esimerkiksi lennossa uusia säännöksiä siitä, mitä ääniä hyväksytään ja miten aikatauluja venytetään. Tällaista ei tehdä, ellei etukäteen valmistauduta viime hetkeen asti ottamaan varasuunnitelmia käyttöön.

   Poista
 10. En epäile yhtään, ettei vaalitulosta väärennetty. Kansa puhui eilen ja antoi voimannäytön, joka sai kongresinkin pitkästä aikaa pelkäämään. Ketä kiinnostaa tyyli ja käytöstavat, kun panoksena on voitto. Pallo on nyt Trumpilla ja hänellä on 20. päivään asti aikaa varmistaa armeijan tuella seuraava nelivuotiskautensa. Nyt mitataan, jääkö hän historiaan suunsoittajana vai USA:n suurimpana presidenttinä George Washingtonin jälkeen.

  VastaaPoista
 11. Tämä on oikein hyvä muistutus maailman valtaapitäville, että heidän tulee pelätä kansaa eikä päinvastoin.

  Noin muuten ihmettelen kahta asiaa: Miten jumalattoman surkeat turvajärjestelyt noinkin tärkeässä paikassa ja tilanteessa on, ja miten jumalattoman typeriä lampaita Trumpin kannattajat ovat? Luulisi jokaisen, jolla on edes neljännes aivosolua, ymmärtävän ettei kongressia vastaan kannata lähteä rähinöimaan organisoitumatta -ja saamatta armeijaa taakseen.

  VastaaPoista
 12. Muuten mitä proffa ajattelee, mihin yhdysvaltain poliittiika tulee muuttumaan, kun demokraatit saavat myös todennäkösesti senatin haltuunsa, alkaa ko vihreä fanatismi "ihmisen aiheuttaman" ilamstuutoksen nimissä riehumaan, pelottavaa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bidenin aika tullee muistuttamaan Obaman aikaa hyvässä ja pahassa.

   Poista
  2. Joo. Kamalaa tulee olemaan.

   Poista
 13. Eipä tullut yllätyksenä tuo Proud Boys seurueen mellakka. Eivätkä nuo levottomuudet tuohon jää. BLM tulee osoittamaan voimansa vanhalla tyylillään. Vasemman laidan rintamia varten on varmastikin liikekannallepano meneillään. Eikä tuo valtion repeily Trumpin toimista alkanut, eihän hän nyt noin merkittävään suoritukseen olisi kyennyt...

  Seuraavana ongelmat Euroopassa eskaloituvat, ja ehkäpä siihen liittyen myöskin eri uskontolajien mittely maailman vallasta.

  Uskon Seppo Oikkosen pessimistisiin luonnehdintoihin maailman henkisestä tilasta. Kusessa ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmas maailmansota käydää Islamilaisen ja kritityn maailman välillä ?

   Poista
  2. Ei ainakaan avoimena sotana. Siinä yksi osapuoli olisi niin ylivoimainen, että tyhmempikin sen ymmärtää. Sen sijaan maailman tulevaisuuden ratkaisevat naisten lanteet, eikä sen lopputulos ole sivistyksen ja demokratian kannalta hääppöinen.

   Poista
  3. "Kolmas maailmansota käydää Islamilaisen ja kritityn maailman välillä ?"

   Heh, enemmänkin lopullisesti hihhuloitunut liberalismi vs. kaikki kaltaisenne täysregressiivikot, jos tätä menoa vielä jokunen vuosikymmenen jatketaan.

   Te nyt siinä fasistis-wahhabistisessa yhteisrintamassa aluksi jopa hämmentyisitte, että minkä porukan seassa peistä heiluttaisitte.

   Poista
 14. Jaa-a. Näin maalaisjärjellä sanoisin, että kun Eurooppa on mukamas järjestyksessä ja USAn osalta ollaan kaduilla. Niin minusta ollaan varovaisesti sanoen suunnalla välienselvittely. Ei nyt seuraavien vuosien aikana, mutta olisiko väärin arvioitu tai peloteltu, että 5 - 20 vuotta. Ja sanoisinko, että asiaa amatöörimaisesti seuranneena, vasemmisto on ns sotajalalla. Tukemaan arabit jne. No ehkä kuvittelen.

  VastaaPoista
 15. Jossain oli video, missä joku nainen ammuttiin hengiltä. Vielä ei iltapäivälehtemme ole yltyneet pöyristeleviin otsikoihin tapauksen johdosta. Voi vain kuvitella, jos kyseessä olisisivatkin olleet blm mellakoijat, ja ammuttu olisi ollut musta henkilö, mitä lehdet olisivat kirjoittaneet seuraavan kuukauden

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisi ampui 35-vuotiaan ilmavoimien veteraanin. Naisen. Miten se poliisi nyt noin, oliko pakko ampua rintaan?

   Ehkeivät iltapäivälehtien ym. pöyristelijät vielä oikein tiedä, miten ampumiseen pitäisi suhtautua. Ampuiko hyvä pahan, ja pitääkö ampujakin tuomita.

   Poista
 16. Kun olen lopettanut uutisten seuuraamisen niin Suomen kuin Espanjankin, niin en ole sairastunut virushysteriaan ja olen saanut paljon tietoa, että vaalihuijausta todella tapahtui. Oikeuslaitoksethan eivät ole tutkineet tapauksia, niin kuin pitäisi, vaan kieltäytyneet ottamasta niitä käsittelyyn, eri muotoseikkoihin perustuen.

  VastaaPoista
 17. Kataloniassa pakkasta -35,8 C. Oletko siellä päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en, vaan etelärannikolla. T
   uo on niille katalaaneille ihan oikein.

   Poista
 18. "Vaikka esimerkiksi Oikea Media on meillä luonut kuvaa vilpistä, ei pitäviä todisteita mitä ilmeisimmin ole löytynyt, koska USA:n oikeusviranomaiset eivät ole peruneet vaalitulosta. "

  On tuossa "perustelu". :-)

  Acc

  VastaaPoista
 19. Lapsellista pelätä, että joku lyö takaisin. Suomessa otetaan turpaan ihan loppuun asti , mutta sitten tulee takasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tarkoitat tuolla: "otetaan turpaan ihan loppuun asti, mutta sitten tulee takasin".
   Jos loppu on jo tullut, ei taida olla enää ketään tekemässä yhtään mitään.

   Poista
 20. Vastapainoa valehtelun ammattilaisten valtamediassa varsinkin viimepäivinä suoltamalle paksulle potaskalle:

  "Demokratio-aktivistit haastoivat demokratuurin Washingtonissa

  Eilinen presidentti Donald Trumpin kannattajien spontaani ryntäys kongressitaloon on saanut monoliittisen liberaalimedian ja sen agendaa tukevien "asiantuntijoiden" laskemaan alleen. Valtaus todisti, että vasta kun faustinen valkoinen mies on liikkeellä, se herättää pakokauhua oikeutettua rangaistusta pelkäävässä hallitsevassa klienteelissä. Läntinen poliittinen eliitti ja media saivatkin maistaa omaa lääkettään, sillä ne ovat jo pitkään edistäneet Washingtonissa eilen nähtyä "demokratia-aktivismia" masinoimissaan "värivallankumouksissa" sekä laillisten hallintojen vaihtoyrityksissä Ukrainassa, Venezuelassa, Syyriassa, Hongkongissa ja Valko-Venäjällä.

  Median hysteeriseen falsettiin on sekoittunut myös herkistyneen uskonnollista äänen värinää kun korruptoituneen länsimaisen järjestelmän politrukkeina toimivat asiantuntijat ovat julistaneet "hyökkäyksen" olleen isku Demokratiaa™ vastaan. Tätä narratiivia julistaa myös Yle yksisilmäisessä uutistarinassaan Yritettiinkö USA:ssa viime yönä vallankaappausta? Lue tästä, miten väkijoukko pääsi kongressiin ja mitä seurauksia tapahtuneella voi olla.

  Ylen ja Hesarin tuoreita mielipideuutisia lukiessa ei voi välttyä käsitykseltä, että henkisten kääpiöiden hallitseman lännen puolustajat ovat nostaneet juuri heille hyödyllisen demokratiairvikuvan toteemikseen. Sen kyseenalaistaminen rinnastuu kontrolloidussa julkisuudessa Jumalan kieltämiseen, pyhäinhäväistykseen, mikä on tosin koomista heiltä, jotka eivät muutoin tunnusta mitään pyhää taikauskoisia "ihmisoikeuksia" lukuunottamatta.

  Tätä mediassa jatkuvasti äänessä olevaa koulukuntaa edustaa selvimmin todellinen systeemin mies, Ulkopoliittisen insitituutin arvaustietieteilijä Mika Aaltola, jonka häpeämätöntä hurskastelua saadaan lukea Ylen agendajutusta Aaltola: Yhdysvaltain tapahtumat häpeällisiä maailman vanhimmalle demokratialle. Peukaloitu läntinen demokratia on näille kansaa halveksuville aaltoloille pelkkä väline, jonka kansanvaltaisesti näytellyn julkisivun takaa karsitaan jatkuvasti kansalaisvapauksia ja näännytetään ihmiset kasvavan verotaakan alle..."

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2021/01/demokratia-aktivistit-haastoivat.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!