torstai 14. tammikuuta 2021

Kokoomus päätti muuttaa viestintäänsä

Kokoomusjohto on havainnut sen itsestäänselvyyden, etteivät he kilpailekaan Vihreiden kanssa samoista äänestäjistä. Siis saman asian, josta kirjoitin jokin aika sitten

Niinpä vanha porvaripuolue aikoo painottaa viestinnässään asioita, jotka vetoavat konservatiiviseen tai perusporvarilliseen äänestäjäryhmään. Tarkoituksena on vedota Perussuomalaisten kannattajiksi siirtyneisiin äänestäjiin, mutta nähtäväksi jää aikooko puolue mahdollisesti valtaan päästessään noudattaa samoja periaatteita myös päätöksissään.

Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että kokoomuslaiset ovat olleet vailla realistista kansan lukutaitoa ja ottaneet todesta punavihreiden toimittajien hallitseman valtamedian luoman maailmankuvan, jota hallitsevat arvoliberaalit arvot ja ympäristöhuolet. Kansa on toki edelleen paljon toimittajakuntaa arvokonservatiivisempaa ja ympäristörealistisempaa.  

Perussuomalaisten kannalta Kokoomuksen linjaus luo tietenkin haasteita, sillä on hyvinkin mahdollista, että jokin osa puolueen kannattajista ottaa todesta orpolaisten poliittisen suunnanmuutoksen. Tilannetta ei tässä suhteessa ainakaan paranna se, että puolueen siipien alta ulostetun entisen nuorisopoliitikkojoukon tarkoituksena on panna pystyyn uusi Sinimusta puolue

Näin siitä huolimatta, että Sinimustat jäänevät poliittisesti merkityksettömäksi. Toisaalta - mikäli puolue saa mainittavaa kannatusta - voi käydä myös niin, että äärimmäistä ajattelua edustavana se normalisoi median suhdetta Perussuomalaisiin, mikä aiheuttaisi Kokoomuspuolueelle entistä suurempia profiloitumis- ja uskottavuusongelmia suhteessa äänestäjäkuntaan. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Markkinatalouden kannattajat eivät ole arvoliberaaleja
Petteri Orpo päätti valehdella vastoin parempaa tietoansa
Perussuomalaisten nuoret ja hallinnon tasa-arvoinen toiminta

14 kommenttia:

 1. Lehdistö antaa ja tulee antamaan tarkoituksella kuvien kera palstatilaa uudelle sinimustalle juuri siinä luulossa, että kaventaisi perussuomalaisten kannatuspohjaa.

  On helppo ennustaa, että uudelle puolueelle käy kuin siniselle tulevaisuudelle. Musta oli sen tulevaisuus.

  VastaaPoista
 2. Kokoomuksesta vahvistuu kuva rahoittajansa asiaa ajavana puolueena joka hakee vaalikannatusta sieltä mistä uskoo sitä löytävänsä. Entisenä äänestäjänä sanon noin.

  VastaaPoista
 3. Tuo uusi puolue haluaa mitä ilmeisimmin seurata Iikooällän linjaa, joten on aivan hyvä jos perussuomalaisista menevät sinne samoin ajattelevat. Veikkaan heitä olevan hyvin vähän.

  Eduskuntatutkijoiden mukaan persut asemoituu kepun ja demarien väliin puoluekentässä.

  Ohisalolle tuo uusi puolue on suurempi järkytys kuin sen irakilaisen majurin valekuolema. Sitten hän ei voi enää natsitella ja viedä käytännössä äänioikeutta pois yli puolelta miljoonalta perussuomalaisten kannattajalta.

  Huudetaan vihapuheesta jonkun sanoessa suvakki, mutta itse natsitellaan joka välissä tavallisia suomalaisia työläisiä, sairaanhoitajia, insinöörejä, etc. Eikö tosiaan tiedetä natsien olleen historian pahimpia murhamiehiä, eikä Suomessa sellaisia ole.

  Minäkin annoin pojalleni nimen juutalaisia pelastaneen Oscar Schindlerin mukaan, mutta kaikki tynnyrissä kasvaneet tytöt ja muut ruikut natsittelevat silmät innosta loistaen, kun se on sallittua ja jotenkin osoittaa heidän paremmuuttaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nils-Aslakin kirjoitus pistää kysymään, että miten heikoissa kantimissa voi olla IKL:n poliittisen ohjelman tuntemus. Puolue, joka vaati mm. suorien ja sitovien kansanäänestysten käyttöönottoa on muka "ääriliike". Vai ovatko meillä Suomessa kaikki sellaiset ääriliikkeitä, jotka eivät kannata vallan keskittämistä puoluepukareille ja kärriääripoliitikoille? Kannattaisi lukea vaikkapa Jussi Niinistön väitöskirja Paavo Susitaipaleesta, niin IKL:n poliittinen ohjelma avautuisi.

   Ja Nils-Aslak ei näköjään tiedä edes sitä, että "natseja" paljon tehokkaampia tappajia ovat olleet kyllä kommunistit. Ihan ylivertaisesti.

   Poista
  2. hupasee sekin että bolsevikkikommunisteista osa oli juutalaisia, tosin Stalin sitten myöhemmässä vaiheessa oli viellä kierompi ja tapatti ne

   Poista
 4. Petteri Orpo on puheenjohtajana äärimmäisen epäuskottava viemään läpi minkäänlaista muutosta. Kokoomus ei nouse, ennen kuin puoluejohtaja vaihdetaan.

  Eikä kovin moni entinen kokoomuslainen enää palaa puolueeseen, joka on vaihtanut isänmaallisuuden globalismiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orpo on aivan lapanen, uskottavuus nolla. Jo kuuluisa lausunto sisäministerinä, että "pakolaisten" motiivien arvostelu on rasismia, osoittaa että hän oli aivan kuutamolla tosiasioista.

   Poista
  2. Tuo Orpon kommentti oli tosiaan melkoinen pohjanotee... tarkoitan paljastus.

   Poista
 5. Viestintä saattaa muuttua, mutta ei politiikka. Sama liberaalihöttöpolitiikka jatkuu. Ei sen politiikankaan muuttaminen ihan yks kaks onnistu. Jos kokoomus muuta väittää niin he valehtelevat, siinäkin asiassa.

  VastaaPoista
 6. Kaupunki-kokoomuslaiset ovat sosialisteja.

  VastaaPoista
 7. Harri Holkerin jälkeen ei Kokoomuksen puheenjohtajana ole ollut yhtään miestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Holkeri oli Manun lattiarätti. Ilkka Suominen oli oikea iloinen ja pullea porvari, Helmut Kohl tulee mieleen. Manu heitti hänet Holkerin avustuksella sivuraiteelle. Sen jälkeen Kokoomuksen johtajat ovat olleet kaupunki-sosialisteja.

   Poista
  2. Kysyppä Jorma Jaakolalta mitä mieltä on asiasta ..

   Poista
 8. Ennustukseni osui oikeaan ja näinhän ne teki jo toissa vaalienkin alla, tämä uppoaa sitten kaikenmaailman professoreihin ja tiedemiehiin kun ovat niin asiallisia ja pukukin on hyvin ei kun äänestämään niinhän me viimeksikin tehtiin. Jos kokomuuslaiset sanoo jotain tulee siihen suhtautua täsmälleen aina sillä varauksella, että mitä ne siitä hyötyy ja että taatusti valehtelevat jos tuntuu etteivät valehtele niin se selviää ensi jaksossa, että valehtelivatpas. En ymmärrä miksi se juttu, että kepu pettää aina niinhän nuokin

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!