keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Emma Kari totalitaristisen uuskielen asialla

Yksi George Orwellin oivalluksista oli se, että totalitarismiin pyrkivät tahot vaikeuttavat ihmisten elämää keksimällä uuskieltä ja sotkemalla siten ihmisten keskustelua ja ajattelua. Kuten tiedämme, on vihervasemmisto jo pitkään tuonut sellaista myös suomeen, esimerkkeinä vaikkapa naisen muuttaminen naisoletetuksi tai neekerin kutsuminen tummaihoiseksi. 

Nyt Emma Kari (vihr) on hermostunut, koska EU:ssa on kielletty sanojen kauramaito ja soijajogurtti käyttö harhaanjohtavina. Lisäksi juuri nyt pohditaan, voiko kasviksista tehtyä juomaa kutsua maidoksi. 

Karin mielestä tässä "hyökkäyksessä kasvimaitoja vastaan on kyse eläinteollisuuden pelosta kasvisruuan jatkuvasti kasvavan suosion edessä. Kieltoesitys on jatkoa pitkään jatkuneelle lobbaukselle kasvisvaihtoehtoja vastaan". Hänen mukaansa uuskielen vastustamisessa on siten kyse - ei enempää eikä vähempää kuin - hyökkäyksestä kasvisvaihtoehtoja vastaan.

Puhtaana totalitaristina Kari ajaa uuskielen asiaa vaatimalla, että "eläinteollisuuden tulisi tehdä kaikkensa parantaakseen oman tuotantonsa eettisyyttä ja ekologisuutta, ei keskittyä taistelemaan kasvistuotteita vastaan. Suomen on toimittava kestävän ruoantuotannon puolesta ja tehtävä loppu jatkuville hyökkäyksille kasvisvaihtoehtoja vastaan."

Tosiasia on, että kasvisruuan tuottajien tulisi keksiä omille eläinperäisiä tuotteita jäljitteleville tuotteilleen omat houkuttelevat nimet, eikä hämärtää olemassa olevaa nimistöä. Soijajuoman kutsuminen maidoksihan on lähinnä kuluttajan harhauttamista ostamaan vahingossa kasviperäistä tuotetta silloin kun tarkoituksena on ostaa maitoa. 

Tosiasiahan on nimittäin se, että useimpien ihmisten mielestä sekaruokavalio on paremman makuista kuin puhdas kasvisruoka. Ja siksi he haluavat syödä ateriansa osana myös lihaa ja maitopohjaisia tuotteita. 

Tämän osoittaa jo pelkästään se - kuten Jaskan pauhantaa -blogissa taannoin oivallettiin - ettei liharuokia ole tiettävästi vielä tähän mennessä yritetty kaupata sillä, että ne maistuisivat kasvisruualta. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kirkon ristiretki valkoista heteromiestä vastaan
Tuhoaako post-imperialistinen historia koko maapallon?
Ruokafasismia Helsingissä

15 kommenttia:

 1. Pitää varmaan lihansyöjien tehdä vastaisku keksimällä perinteisille maito- ja lihatuotteille uusikielisiä nimiä. Maito olisi vaikka timoteijuoma, sillä heinäähän lehmät syövät. Viljaporsaankyljyksestä pudotetaan 'porsas' pois ja saadaan viljakyljys.

  Onkohan muuten tehty rehellisiä laskelmia kasvisruuan hiilijalanjäljestä? Täällä lumen ja pakkasen keskellä kasvihuoneita lämmitetään arvatenkin fossiilisilla polttoaineilla. Kuinka paljon energiaa tarvitaan, jotta saadaan aikaiseksi syömäkelpoinen kurkku? Kuinka paljon tuosta vetisestä kasvista ihminen saa energiaa? Ei varmaa kauhean hyvä hyötysuhde täällä napamaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä ny, kyllä sitä sähköä sinne kasvihuoneeseen saadaan tammikuussa pakkasten aikaan tuulella tai aurinkoenergialla :P

   Poista
  2. Savolaiset ovat jo keksineet maidolle nimen: niittyviski

   Poista
 2. Toiseen suuntaan on kyllä rajoituksia ilmennyt. Nykyinen Oivariini oli aluksi nimeltään Voimariini, mutta se kiellettiin, koska se sisältää sanan voi. Valmistaja olisi voinut sanoa, että ei tässä voista mitään puhuta, vaan kyseessä on johdos sanasta voima.

  VastaaPoista
 3. Hups, piti sanoa, että rajoituksia on kyllä ilmennyt...

  VastaaPoista
 4. Punainen fasisti kari myös juuri eilen bloggasi kuinka on natsismia ja niin totalitaristista jos opettajat voivat ilmoittaa punafasistisesta propagandasta opetuksessa.Punaisen fasistihuora karin mielestä samaan aikaan kuitenkin vihreän NKVD:n nimettömät ilmiannot poliisin sisällä ovat luonnollisesti ihan ok.

  VastaaPoista
 5. Emma Kari on toistuvasti osoittanut olevansa irti reaalimaailmasta - ennen sanottiin 'sekaisin kuin seinäkello' - eikä hänen sanomisiaan olisi mitään syytä julkaista, mutta kuten tunnettua, maailma ei ole täydellinen.

  Kysymykseni kuitenkin on seuraava: miksi fanaattisten kasvissyöjien mielestä kaurasta uutettua litkua pitäisi (saada) kutsua maidoksi? Eikös vegesakki nimenomaan kieltäydy lihasta, maitotuotteista jne, mutta silti viljasta lypsetään maitoa. En ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän maanviljelijä tuumaisi jos häneltä kysyisi, että paljonko sinun kaurapeltosi lypsää?
   Huru-ukko

   Poista
 6. Elämme todellakin jo orwellilaisessa totalitarismissa, jossa nimikyltit -- identiteetit -- ratkaisevat kaiken.

  Meillä ovat voimassa lakipykälät "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" ja "uskonrauhan rikkomisesta", ja "ryhmän" määrittelemiseksi riittää ryhmän nimi, samoin kuin "uskonnon" määritelmäksi riittää jonkin uskonnon nimi.

  Lakiteksti jättää totaalisesti käsittelemättä sosiologian perustotuudet, eli sen, että "ryhmä" on yksilötasolle palautumaton joukkotodellisuuden ilmiö, jossa vain yhteisövoimat ja yhteisöominaisuudet merkitsevät, eikä "ryhmää" oikeasti voi "kohdella" kuten yksilöitä voi kohdella.

  Ja että myös "uskonnot" ovat yhteisöilmiöitä, eikä uskonnon nimi kerro edes sitä, onko kyseessä teokraattinen valtajärjestelmä vai historiallisen instituution rappeutunut kuori.

  Kaikkein suurin orwellilainen stiiknafuulia on se, että ihmiskunnan historian suuruudeltaan ylivoimaisimmaksi kasvavaa kansainvaellusta nimitetään "turvapaikanhauksi".

  Historia ja sosiologia ovat ne tiedonalat, jotka taantuminen totalitarismiin ensimmäiseksi panee viralta. Totalitarismi kadottaa historiallisen perspektiivin, eikä salli yhteisötason tunnistamista omana tutkimuskohteena. Yhteisöä täytyy tunnustaa vain kuin se olisi sama asia kuin yksilö.

  "Ein Volk, ein Reich, ein Führer!"

  VastaaPoista
 7. Emma Karilta ei mitään tolkullista kannata odottaakaan. Toisessa yhteydessä puhuttiin avatusta matolaatikosta, jota on vaikea saada enää kontrolliin. Vihreät on juuri tällainen matolaatikko, josta luikertelee aina vain oudompia lieroja, joita ei pidättele mikään. Lainrikkoja Haavisto, vastuuton kansanvihollinen Ohisalo, reaalitodellisuuden hukannut Mikkonen, veroasiantuntija Niinistö, joka ei ollut aivan selvillä, mistä julkisen sektorin palkkarahat tulevat. Vanhemmista mainittakoon vaikkapa ex kommunisti Aalto, ex taistolainen Hassi, joka on varmaan suurimpia Suomen kilpailukyvyn tuhoajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listalta puuttuu talousnero Iiris Suomela.

   Poista
  2. Haavisto on sen tason kieroileva ja valehteleva hampuusi, että varmaan aika moni mielellään "keskustelisi" hänen kanssaan vaikkapa viisi minuuttia.

   Poista
 8. "Kaksi jalkaa paha, neljä jalkaa hyvä."

  Lampaat alkoi aina määkimään tätä, kun kritiikkiä alkoi esiintyä tyhmiä päätöksiä vastaan. Määkivät riittävän kauan, että kukaan ei enää vastaan pullikoinut.
  Ote Orwellin kirjasta: Eläinten vallankumous.

  Vaan samoinhan se toimii meilläkin!

  VastaaPoista
 9. Hollannissa on jo monta päivää ollut väkivaltaisia mielenosoituksia, joissa on poltettu satoja autoja, ryöstetty ja tuhottu kauppoja, sekä satoja ihmisiä on jo pidätetty. He esittävät syyksi koronan takia tulleen ulkonaliikkumiskiellon 21.00- 4.30.

  Ja varsinkin maahanmuuttajien asuttamissa kaupungeissa tietenkin, kuinkas muuten!

  Eräs pormestari puhuu jo sisällissodan mahdollisuudesta, koska Tilburgin kaupungissa jalkapallofanit ovat ryhtyneet suojelemaan kaupunkiaan. Nämä fanit ovat huligaaneja, jotka haluavat tapella muslimien kanssa, mutta eivät ne sentään halua ryöstää ja polttaa omaa kaupunkiaan. Mutta muslimit haluavat polttaa vanhan Hollannin kalifaatin alta pois, sehän nähtiin jo BLM- terrorissa.

  Näin voi käydä meilläkin, jos tulee ulkonaliikkumiskielto ja öisin liikkuvat mamut joutuvat olemaan sisällä. Silloin somalit polttavat Helsingin orjavoimalla rakennetun keskustan, kuten he jo uhkasivat. Ne rakennustöissä olleet orjat olivat tosin suomalaisia, mutta mistäpä somali sen tietää, kun häntä ei kiinnosta tippaakaan Suomen historia tai nykypäivä. Kela ja sossu toimivat, se riittää!


  https://samnytt.se/borgmastare-i-nederlanderna-vi-ar-pa-vag-mot-inbordeskrig/

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!