lauantai 30. tammikuuta 2021

Helena Petäistö: perussuomalaiset ovat natseja

Toimittaja Helena Petäistö valotti omaa poliittista ajatteluaan kirjoittamalla Maaseudun tulevaisuuteen Perussuomalaisista. Hänen mukaansa puolue on luonut itsestään kiiltokuvan, jonka takaa löytyy karu maailmankuva, josta puolueen kuntavaaliehdokkaita rekrytoiva kampanja vaikenee. 

Petäistön kirjoitus on suomalaisittain varsin harvinaista retoriikkaa, joten päätin tarjota teille, arvoisat lukijani, siitä muutaman makupalan. Olkaapa siis hyvät.

"Halla-ahon johtamissa joukoissa asetetaan koko nykyinen poliittinen systeemi kyseenalaiseksi eikä rasistisia ajatuksia enää pidetä loitolla... Populistipuolueesta on tullut äärioikeistopuolue, jonka ajatuksia kannattaisi ruotia nyt eikä sitten, kun se on myöhäistä."

"Olisi syytä lukea Lauri Nurmen ansiokas Halla-aho-kirja, jossa valotetaan persujohtajan liian vähälle huomiolle jääneitä blogikirjoituksia ja kytköksiä äärioikeistolaiseen Suomen Sisu -ryhmään ja sen ajatteluun. Siinäpä oikea SS-ryhmä, nimi on tuskin silkkaa sattumaa... Sen pohjana ollut Thule-seura otti nimensä suoraan saksalaisten Thule-seuralta,.. thulelaiset perustivat Saksan kansallissosialistisen työväenliikkeen, Hitlerin ponnahduslaudan tunnetuin seurauksin." 

"Nyt, kun loppiaisena nähtiin, miten Washingtonissa siirryttiin sanoista tekoihin ryntäämällä Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen, pitäisi meilläkin herätä aikojen muutokseen. Nettiaikana vaarat ovat aivan toista luokkaa. Sen koki nahoissaan myös entinen pääministeri Juha Sipilä eduskuntatalon edessä."

* * *

Aika harvoin meillä on valtalehdistössä nähty tällaisia väitteitä sisältäviä kirjoituksia. Ei ainakaan puolueista, joilla on kansan parissa viidenneksen kannatus

Ja jonka puheenjohtaja totesi vastikään, että "meillä on täysin legitiimejä tavoitteita, jotka ovat Suomen edun mukaisia ja me edistämme niitä ainoastaan laillisilla keinoilla. Ja joka samassa yhteydessä kertoi puolueensa yksiselitteisesti tuomitsevan kaikenlaisen väkivaltaisen radikalisaation.

Niinpä epäilenkin, että Petäistön vuodatus ja sen julkaiseminen juuri MTK:n äänenkannattajassa on vaalityötä Perussuomalaisia vastaan eli maaseudun vanhan valtapuolueen Keskustan puolesta. Onhan jokainen ääni, joka menee mille tahansa muulle puolueelle kuin Perussuomalaisille, pois näiden kannatuksesta. 

Tässä suhteessa vasemmiston aisankannattajaksi profiloitunut Keskusta on Tarja Halosen ystävänä tunnetulle Petäistölle ikään kuin pienempi paha. Mutta kuitenkin välttämätön, koska on selvää, että juuri se on ainoa puolue, joka vetoaa maaseudun asukkaiden parissa perussuomalaisia harkitseviin äänestäjiin - ainakaan heille ei kannata tarjota Vihreitä eikä oikein demareitakaan. Ja Vasemmistoliittokin on ajautunut elämästä vieraantuneeksi citypuolueeksi, joka on niin kaukana maaseudun realiteeteista kuin mahdollista.

Nähtäväksi jää kuinka MT:n ja Petäistön peliliike vaikuttaa maaseudun väestöön. Meneekö natsittelu heihin läpi vai kääntyykö koko yritys itseään vastaan. 

Perussuomalaiset puolestaan joutuvat kysymään, että pitäisikö Petäistön kirjoitukseen reagoida jollain tavalla, vai ainoastaan unohtaa se. Ensimmäistä vaihtoehtoa puoltaa kirjoituksen selkeä vihapuheluonne - joka voi avata portit laajemmallekin puolueen vastaiselle törkykampanjalle - ja jälkimmäistä puolestaan koko kirjoitelman ilmeinen absurdius, jonka voi toivoa aukeavan myös kaikille lukijoille. 

Meidän tavallisten ihmisten kannalta merkille pantavaa on joka tapauksessa se, että Petäistön ulostulo saattaa onnistuessaan johtaa suomalaisen politiikan muuttumiseen likaiseksi toiminnaksi, jossa likasankosyytökset ensin hätkähdyttävät, mutta toistuessaan kerta toisensa jälkeen muuttuvat ajan myötä vallitsevaksi käytännöksi. 

Mikäli näin käy, muuttuvat vaalikampanjat entistä enemmän vastustajien mustamaalaamiseksi ja mielikuvia luovaksi pintahötöksi sen sijaan, että ne keskittyisivät asiakeskeisesti tarjoamaan kansalaisille perusteltuja vaihtoehtoja siitä, kuinka maatamme tulisi hallita kulloisessakin tilanteessa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Raikas tuulahdus suomalaisessa valtamediassa
"Pikkupuolueen poliitikko": ´olen eduskunnan ainoa kansallissosialisti´"
Vihreä poliitikko käytti oikeuttaan vihapuheeseen

30 kommenttia:

 1. Vähän olin yllättynyt, että neutraalinen tiedonvälittäjänä pitämäni toimittaja Petäistö liittyy persujen dehumanisoijiin. Kun huomioi ajankohdan ja median, niin ei tarvitse kaukaa hakea ajatusta, että Keskustalla on iso hätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petäistö käytti uskottavuuspääomansa loppuun. Arvostelukyky petti.

   Acc

   Poista
 2. Jos joku puolue Suomessa on suurennuslasin alla niin se on PS, joten Professori on ihan oikeassa luokittelemalla Petäjistön MTlehden kolumnin, politiikan teoksi todella alhasilla vihjailuilla. Miksiköhän Petäjistö ei nosta vaikkapa Dan Koivusalon ja kumppaniensa aikaisempia kirjoituksia tappouhkauksineen esimerkeiksi demokratian loukkauksiksi ja vihapuheiksi. Jos PS astuu askeleenkin sivuun demokratian tieltä niin se ei todellakaan pysy piilossa. Tähän asti Halla-ahon johdolla puolue on onnistunut mainiosti demokratia tiellä. Muistissamme lienee hyvinkin Petäjistön reaktio kun Macronista tuli presidentti. Niin avointa ihailua ja Messias uskoa harvoin näkee muualla kuin lahkolaisten seuroissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen suomalainen on jo nähnyt sen Sipilän pahoinpitelyvideon, eikä siinä voi nähdä mitään pahoinpitelyä. Vaalikikka.

   Sen sijaan vain muutamia viikkoja aikaisemmin helsinkiläinen mies sai 4kk ehdollista vankeutta uhatessaan murhata sisäministeri Maria Ohisalon. Se vaiettiin täysin, koska syyllinen oli vihreän #elokapinan kannattaja. Meillä on siis jo nyt ryhmiä, joille toimittajat ja viranomaiset antavat luvan käyttää raakaa väkivaltaa.!!

   Poista
 3. Petäistö on hienosteleva samppanjasossu, jota korpeaa se, että persujunteille on vaikea panna vastaan, koska mokomat voittavat aina väittelyt. Halla-aho on aina lyönyt luun kurkkuun poliittisille haastajilleen, joten toimittelijaleidin piti lipsua haukumaan asian vierestä. Tyypillistä häviäjille.

  VastaaPoista
 4. Maaseudun tulevaisuutta uhkaa Saarikon usein mainitsema "letkut irti". Kepu siinä tunnustaa olevansa EU:n letkuruokinnassa.

  VastaaPoista
 5. Pikkuisen kun pintaa raaputtaa, niin vanhasta "puolueettomasta" journaististakin paljastuu aikamoinen vihapuhuja ja agitaattori. Tekstissä vilahtelevat natsit, Hitler ja Washingtonin mellakka yhdistettyinä perussuomalaisiin. Nämä ovat tuulesta temmettuja mielikuvia, ja on aikamoinen loukkaus suomalaisia kohtaan väittää, että tavallisista ihmisistä muodostuva viidesosa kansasta olisi natsien kannattajia. Mutta kun paniikki on tarpeeksi kova ja asia-argumentit loppuvat, täytyy ottaa käyttöön loan heitto ja likaiset syytöskampanjat. Menipä usko Petäistöön kertalaakista, samoin Maaseudun Tulevaisuuteen. Olisiko peräti tilaustyö.
  Muuten, oikeistopuolen pitäisi ottaa käyttöön vaalikampanjoissaan myös historian tositapahtumat. Eli olisi syytettävä vasemmalla olevia puolueita kaikista sosialismin ja kommunismin aikaansaannoksista, kuten kymmenistä miljoonista aatteen vuoksi tapetuista tai vaikkapa sosdem-puolueen punakapinasta Suomessa. Ja tälle olisi jopa oikeutus olemassa -toisin kuin perussuomalaisten natsittelulla- sikäli, että samoille historiallisille puna-aatteille nykyiset vasemmistopuolueet ovat edelleen uskollisia. Kepulta taas löytyy tätä "Kepu pettää aina"- materiaalia sekä historiasta että nykytilanteesta, jossa Kepu on hallituksessa viherpunakaartin aisankannattajan maaseutuväestönkin elinehtoja heikentämässä.

  VastaaPoista
 6. Millasia ne antiikin natsit olivat kun sana Thule on sieltä, onko proffalla tietoa tuollaisesta historiasta? Tämä on parempi aihe kuin kuunatsit.

  VastaaPoista
 7. Petäistön taustaa kun ihan vähän pöyhii niin tuo ulostulo ei juurikaan yllätä. Joillekkin voi tulla yllärinä joillekkin ei mutta olen saanut kuulla, että kyseinen tamma on ollut ja on edelleen tavja Halosen petikaveri. Kirjaimellisesti.
  Lähdettä en paljasta mutta sanotaan näin,että aikalailla luotettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin miettinyt, näkeekö hän normaalisti...

   Poista
 8. Maikkaarin uutislähetykset ovat alusta alkaen pyrkineet erottautumaan "ihmisläheisyydellään", mikä sitten yhteiskunnallisen kriisiytymisen edetessä tuottaa vuorenvarmasti nimenomaan tällaista henkilöön menevää mustamaalaamista ja viiteryhmän demonisointia.

  Se on hyvä kysymys tuo, pitäisikö tällaisen mennä mukaan vai ei. Vaarana on se että sorrutaan vertaistasolle, ja aste asteelta politikointi muuttuu kautta linjan yhä ekstriimimpien yksilöiden häiriköiviksi hyökkäilyiksi kapiteelien kukkuloille.

  Toistaalta tuolla tiellä ollaan jo liian pitkällä, noin niinkuin yleisesti ottaen. Yhteiskunnallisen asiakeskustelun lähtökohtia ei yksinkertaisesti ole olemassakaan. Maassa voi presidenttina, ministerinä, korkeana virkamiehenä, juristerian auktoriteettina, suuren lehden päätoimittajana, journalisteina, jopa yhteiskuntatutkijana toimia ihmisiä joilla ei ole mitään tajua sosiologian perusasetuksista. Siis siitä, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin.

  Saati sitten kansanedustajia tai kunnallispoliitikkoja, joille mitään pätevyysvaatimuksia ei kukaan voikaan esittää.

  Esimerkiksi noista "vihapuheista" puhutaan jo ihan yleisesti huumepolitiikasta omaksutuilla ajattelumalleilla -- kuvitellaan että on faktaa, että "vihapuheet johtavat vihatekoihin". No, kyllähän ne voivat johtaa, mutta vain tietynlaatuisen yhteisömoraalin vallitessa. Ja oman yhteiskuntamme koko ongelma muodostuu siitä, ettemme me koko ajan taannuttaisi omaa yhteiskuntaamme tuollaisen moraalilaadun suuntaan -- mutta juuri sitä olemme nyt tekemässä, nimenomaan "vihapuhelakien" kautta.

  Viime aikoina viimeaikaiset pääministerit ovat kunnostautuneet juuri tuollaisessa keskinäisessä toinen toisensa voimaannuttamisessa -- eli nuoleskelussa -- jollaiseksi näinä ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurin aikoina koko politiikantekokin on muuttumassa. Kun korkeimmat poliitikot muuttuvat itse Pavlovin koiriksi, ei kannata enää puhua edustuksellisesta demokratiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm. sanoista "vihapuhe" ja "salaliittoteoria" on propagandan perussääntöihin kuuluvan loputtoman toiston avulla onnistuttu tekemään lyömäaseita, taikasanoja, jotka lausumalla useimmat perustuslakiin kirjattua sananvapautta käyttävät kansalaiset saadaan silmänräpäyksessä vaiennettua kuin Pavlovin koirat konsanaan.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 9. Lapsuudessa kymmeniä vuosia sitten tuli veljien kanssa välillä keskusteltua nyrkkien kanssa. Jos erehtyi kantelemaan vanhemmille lyönnistä, he tivasivat, mitä lyöty oli itse tehnyt ansaitakseen nyrkistä. Siihen aikaan oli turha väistää omaa vastuutaan tapahtumiin. Nykyisin nämä globalisti-idiootit uhriutuvat henkisistä lyönneistä eli vihapuheesta, mutta meiltä puuttuu auktoriteettitaho, joka kysyisi heiltä, mitä he itse ovat tehneet ansaitakseen vihapuheen. Voi aikoja ja tapoja!

  VastaaPoista
 10. Presidentti Sauli Niinistö sanoi suoraan, että tuon Navalnyi kohun aikaan pääministeri Marin toimi vastoin perustuslakia, jonka mukaan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa.

  Nyt entinen presidentti Tarja Halonen väittää kuitenkin, ettei Marin toiminut väärin. Näin ollen Halonen hyökkää presidennti- instituutiota ja perustuslakia vastaan toimien täsmälleen samalla tavalla kuin Donald Trump. Nyt olisikin kiireellä lisättävä presidentin asuntona toimivan Mäntyniemen vartointia, ettei siellä tapahdu sama kuin Capitol- kukkulalla. Antifa, Elokapina ja Ohisalon ruskeapaidat rynnäköivät sinne! Koko tämän hallituksen ajan Halonen on käyttäytynyt kuin istuva presidentti ja ainakin maahanmuuttajista 90% luulee hänen olevankin sitä. Mäntyniemen valtauksen jälkeen on enää myöhäistä tehdä mitään, kuten Helena Petäistö niin osuvasti sanoo!


  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ff94f5d4-4ccd-4c4b-93aa-beba67f9c7a9

  VastaaPoista
 11. Tässä esimerkki siitä oikeasta väkivallasta, jota meilläkin ollaan hyväksymässä Kaivohuoneen mallin mukaan.

  Huumesodan tuoksinassa teloitettiin vauvaa kantava äiti keskellä päivää ja keskellä toria Ruotsissa.


  https://samnytt.se/isak-el-moghrabi-haktad-for-avrattningsmordet-pa-karolin-hakim/

  VastaaPoista
 12. Professorilla on erittäin hyvä blogi. Eikö kuitenkin kannattaisi poistaa joitakin kommentteja, jotka saattavat koko blogin outoon valoon. Monet välttävät kommentointia, koska eivät halua esiintyä samalla sivustolla tuollaisten "se Petäistön huora pitää etsiä" kommenttien kanssa. Ja kuka niitä kirjoittaa, veikkaan kyseessä olevan blogin vastustajien trollitehdas, joka haluaa näin sabotoida netin parasta blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatetaan lämpimästi. Jonkinlainen taso pitäisi säilyttää, ettei mennä aivan hollitupa-tasolle. Ei ole sananvapauden loukkaamista, jos törkeydet poistetaan.

   Poista
  2. Olen poistanut suorat kehotukset väkivaltaan ja niin teen jatkossakin. Toki rajanveto on joskus vaikeaa.

   Poista
  3. Poistin edeltä yhden asiattoman kommentin.

   Poista
 13. Helena rouvalla on ennenkin ollut vaikeaa hyväksyä reaalitodellisuutta unelmahötössään jotenkin palaa mieleen legendaarinen EU komission puheenjohtajan issias.

  VastaaPoista
 14. Petäistö taitaa olla aika höttötyyppiä. Sehän oli uutisraporteissaankin eniten kiinnostunut merkkivaatteista ja muusta blingblingistä. Ja taitaa sekin olla sille tiukka paikka, että keskimäärin hän ranskalaiset ovat hyvin nationalistisia. Ja miettikääpä, mitä heidän kansallislaulunsa kehottaa tekemään maahantunkeutujille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietitään myös että kaunottarille maskiajan täytyy olla vielä raskaampaa kuin meille muille. Tämän ad hominem -huomion oikeuttaa Petäistön jutun vastaava luonne. Jos suinkin mahdollista sellaiset eli tällaiset jutut kannattaa ohittaa. -jussi n

   Poista
 15. “Tässä suhteessa vasemmiston aisankannattajaksi profiloitunut Keskusta on Tarja Halosen ystävänä tunnetulle Petäistölle ikään kuin pienempi paha.“

  Keskusta ei taida olla vasemmistolle paha ollenkaan, sillä nykyisellään se on vasemmistopuolue puheenjohtajansa linjan mukaisesti. Vasemmistolle on eduksi, että sillä on monta puoluetta alaosastoinaan. Tällöin eri lajisille vasemmistolaisille löytyy aina oma brändi, vaikka näiden puolueiden toiminta on pääpiirteissään samaa. Kaupallisiakin tuotteita eriytetään tavis- ja luksusmalleiksi, vaikka tuotteet ovat värejä, pintakäsittelyä tms. lukuun ottamatta samoja. On tärkeää, että rikkaat voivat signaloida rikkauttaan maksamalla ”turhasta”.

  Keskusta koettaa rimpuilla maaseudun ja perinteisten kannattajien edessä. Taannoin kellokas Mikko Kärnä vakuutti, että isis-terroristeja ei tuoda ”turvaan” Suomeen. Jos tuodaan, hän voi syödä hatullisen ihmislantaa. No kohta niitä tuotiin maahan ykkösluokassa, mutta lanta jäi syömättä. Samoin keskusta sanoi, että polttoaineveroja ei nosteta tällä hallituskaudella ja siitä pidetään kiinni. Muutaman tunnin kuluttua hallitus totesi viher-Mikkosen suulla, että nostetaan. Kuinka kauan tällainen epätoivoinen uhoilu riittää äänestäjille?

  Keskustan toiminta-ajatus: Keskustan tehtävä nykyään on imuroida vasemmistolle ei-vasemmistolaisten äänet maaseudulta ja vähän muualtakin.

  VastaaPoista
 16. Lueskelin läpi MT:n kommenttipalstan ko.kirjoitelman jälkeen. Kepu-uskovia tietysti löytyi, mutta mieluisaa oli nähdä, kuinka moni piti MT:a jo tän perusteella roskalehtenä ja kuinka moni sanoi lopettavansa tilauksen tähän!!!
  MT on kepuväen pakkotilauttama muka ammattilehti, mutta todellisuudessa kepun puolueuskollisuuden päävaatija.
  Eli taitaa tuollainen öykkärikirjoitelma herättää joitain otsanrypistyksiäkin MT:n toimituksessa... Kaikki ei mennytkään kuin Strömsössä!

  VastaaPoista
 17. Normaalijärjellä varustettu, historiaa ymmärtävä, ymmärtää Petäistön kirjoituksen pahantahtoisuuden persuja kohtaan. Sitä tietysti ihmettelee tuollaista "kosmopoliittia", joka turvautuu noin alhaisiin keinoihin.

  Vaikea sanoa pitäisikö persupoliitikkojen reagoida kirjoitukseen. Sananvapaus se on Helenallakin. Ja munasi nyt itsensä, ja paljasti maailmankatsomuksensa karmeuden. Sillä eihän nainen nyt oikeasti voi olla noin tyhmä, että vertaa persuja natseihin, vai voiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun seuraa tuota hallitukemme toimintaa, niin kyllä, nainen voi olla myös tyhmä.

   Poista
 18. Petäistöllä oli vakava aivoinfarkti kesällä 2016. Se pakotti hänet eläkkeelle.

  Lähihistoria tuntee tapauksia, missä henkisesti vammautunut ikäihminen on manipuloitu taistelemaan yhdistystä tai yhteiskuntaa vastaan. Toistaitoinen sairas ihminen on allekirjoittanut "vanhojen ystävien" tehtailemat valitukset, ja parissa äärimmäisessä tapauksessa on ollut kyse rikosilmoituksesta ja hallintokanteesta.

  VastaaPoista
 19. Ensimmäinen Thule-nimitystä käyttänyt oli tiettävästi 300-luvulla eaa. Massalian (nykyinen Marseille) siirtokunnassa elänyt kreikkalainen tiedemies Pytheas.

  Thule (myös Thula, Thyle ja Tile) oli antiikin ajalla pohjoisin tunnettu maailmankolkka. Nimeä Thule käytti tiettävästi ensimmäisenä kreikkalainen tutkimusmatkailija Pytheas.

  Ennen tarkempaa tietoa pohjoisista alueista Pytheaksen kuolemaa seuranneiden vuosisatojen aikana hänen kertomustaan Thulesta pidettiin Välimeren alueen vaikuttajien joukossa epäuskottavana pääasiassa vuorokauden läpi paistavan auringon takia.

  Helena Petäistö tarkistaisitko mistä Thule nimitys on alunperin lähtenyt, ennekuin julkaiset moista roskaa.

  Kärkkäinen myy muuten Thule merkkisiä kattotelineitä joita valmistaa Ruotsalainen Thule Group, perustettu 1942. Natseja nekin siis kaikki ?

  Tiesitkö --> Thule Groupilla on vuosittainen perinne lahjoittaa reppuja ja koulutustarvikkeita Casa de la Esperanzan lapsille, palkitulle asumisohjelmalle maahanmuuttajien maatyöntekijöille ja heidän perheilleen Yhdysvalloissa. Vuodesta 2010 Thule Group on ollut Ruotsin kansallisen vammaisten lasten ja nuorten järjestön RBU: n pääsponsori. Lisää natseilua Helenan mielestä ?

  Lähteet:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pytheas (Eka Natsi ?)
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Thule
  https://en.wikipedia.org/wiki/Thule_Group  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän kaikki ei-stalinistit ovat näiden hyväkkäiden mielestä natseja.

   Poista
  2. Missä Pytheaan mainitsema Thule sijaitsi, ei tiedetä varmuudella, mutta siitä on esitetty monenlaisia teorioita. Sen on arveltu sijainneen Skotlannissa, Norjan rannikolla, Grönlannissa tai jopa Saarenmaalla. Viimeksi mainitun teorian esitti aikoinaan Lennart Meri, joka myöhemmin valittiin uudelleen itsenäistyneen Viron presidentiksikin.
   Hänen mukaansa nimi Thule johtuisi suomensukuisten kielten (myös viron) sanasta tuli, joka alun perin on kuulunut tule, mihin sen taivutusmuodot (tulen, tulessa jne.) yhä viittaavat. Saarenmaata olisi muinoin nimitetty "Tulen saareksi", koska sinne oli noin vuonna 500 eKr. (siis parisataa vuotta ennen Pytheaan retkeä) pudonnut suuri meteoriitti, joka aiheutti laajan metsäpalon. Sen meteoriitin jäljiltä Saarenmaalla on yhä Kaalin kraatteri. Hänen mukaansa Kalevalassakin on kohtia, jotka ilmeisesti viittaavat samaan tapahtumaan.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!