perjantai 1. tammikuuta 2021

Ranskalaisia väestönvaihtoja

Hyvää Uutta Vuotta!

Koska olen tutkija - ja vuosi 2021 on julistettu tutkitun tiedon teemavuodeksi - päätin aloittaa vuoden kertomalla yhdestä viime vuoden tiedeuutisesta, joka jäi raportoimatta tässä blogissa, vaikka otinkin jutun aikanaan talteen juuri sitä varten.

Kyse on paleogenomisesta tutkimuksesta, jossa on analysoitu nykyisen Ranskan alueella eläneiden ihmisten sukulaisuussuhteita. Tutkimuksen menetelminä ovat olleet ihmisfossiilien luista eristetyn DNA:n sekvensointi ja löytyneiden eroavaisuuksien tilastollinen analyysi.

Saatujen tulosten mukaan Ranskassa eli (ainakin) kahden Italiasta ja Espanjasta tunnetun ihmisryhmän geenejä kantava ihmispopulaatio ennen maatalouden sinne saapumista. Nämä ihmiset olivat suhteellisen tummaihoisia ja sinisilmäisiä. 

Maatalouden toivat Ranskaan yli 7000 vuotta sitten Anatolian alueelta peräisin olevat ihmiset, jotka risteytyivät ajan myötä aiempien metsästäjäkeräilijöiden kanssa. Suurin osa tutkittujen ihmisten geeneistä oli kuitenkin anatolialaisperäisiä. Ihonväriltään nämä ihmiset olivat vaaleampia kuin edeltäjänsä, mutta tummempia kuin nykyeurooppalaiset. Ja pääsääntöisesti ruskeasilmäisiä. 

Ranskan varhaiset maanviljelijät olivat metsästäjäkeräilijöiden tapaan laktoosi-intolerantteja aikuisina. Heidän Y-kromosominsa olivat pääosin anatolialaisia, mutta myös jotkut metsästäjäkeräilijämiehet olivat päässeet siirtämään geenejään eteenpäin.

Seuraava ihmisten muuttoaalto toi Ranskaan ns. kellopikarikulttuurin, jonka ilmaantuminen Galliaan näyttäisi liittyvän itäisen Euroopan aroilta peräisin olevan jamnaja-kansan saapumiseen. Samaan aikaan väestöstä vähenivät metsästäjä-keräilijöiden ja anatolialaisten geenit ja alueelle ilmaantui idästä kokonaan uusia Y-kromosomeja.

Tämä populaatiorakenne säilyi Ranskassa myös pronssikaudelle ja edelleen rautakaudelle. Pronssikaudella kuitenkin Y-kromosomit vaihtuivat uusiksi eli lapsia tekivät käytännössä ainoastaan jamnajamiehet. Myös uusia naisten kautta periytyviä idempää jo aiemmin tunnettuja mitokondriaalisia geenimuotoja ilmaantui, mikä kertonee vaimonhakumatkoista yli pitkienkin etäisyyksien. 

Vaimoiksi kelpasivat kuitenkin myös paikalliset naiset, joten väestössä säilyvät edelleen myös metsästäjäkeräilijöiden ja anatolialaisten geenit. Ajan myötä väestön geenit alkoivat lopulta muistuttaa yhä enemmän nykyisten keskieurooppalaisten geenejä, jotka siten ovat peräisin pääosin jamnajoilta, mutta sisältävät jonkin verran myös varhaisempia kerrostumia.

Evolutiivisesti mielenkiintoisia tutkimuksen havaintoja ovat immuunijärjestelmään liittyvät geenit, jotka laktoosinkäytön tavoin olivat vielä rautakaudellakin varsin erilaisia kuin nykyisillä eurooppalaisilla. Ihon ja silmien väriä määrittävät eri geenit puolestaan runsastuvat toisistaan riippumatta, mutta kuitenkin siten, että vaalean fenotyypin antavat muodot runsastuivat vähitellen. 

Tämä historia on hyvä pitää mielessä nyt, kun Eurooppa ja myös Suomi ovat ennenäkemättömän kansainvaelluksen kohteena. Sen seurauksena myös tämän pohjoisen maamme asujaimiston geenit tulevat muuttumaan väestöjen sekoittuessa ajan myötä - ja mikäli maahanmuuttajamiehet siittävät nykyiseen tapaan enemmän lapsia kuin kantaväestön miehet ja erityisesti jos he pystyvät pitämään omat naisensa itsellään - tulevat ainakin suomalaiset Y-kromosomit lopulta katoamaan

Samalla tumman ihonvärin geenit runsastuvat ja Afrikan ja Lähi-Idän kansoilla yleinen laktoosi-intoleranssi lisääntyy. Myös alhaisen älykkyyden lisääntyminen on todennäköistä, mikäli on uskominen Vanhasen ja Lynnin tutkimuksen tuloksiin ja älykkyyden periytyvyyteen. Tosin pohjoisten olosuhteiden vaativuus asettaa myös maamme tulevalle väestölle älykkyyden suhteen vahvan positiivisen valintapaineen ainakin siinä tapauksessa jos kantaväestön halu tai kyky huolehtia tulokkaiden elämisen edellytyksistä heikkenee. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Varhainen sukurutsa paljasti muinaisen mahtisuvun
Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat Euroopan afrikkalaisia
Suomalaisten Y-kromosomi syrjäytynee seuraavien vuosituhansien aikana

 

10 kommenttia:

 1. Älykkyydestä puheenollen, se ei valitettavasti ole mikään kriteeri maahanmuuttajien kohdalla. Hesarin taannoisen pääkirjoitussivunkin mukaan maahanmuuton hyvä puoli on väestönkasvu, ilman sen kummempia kriteerejä. Ei siis ole mikään ihme nähdä marketissa suomalaisittain absurdia näkyä, eli lihavaa mustaa naista täydessä muslimivarustuksessa työntämässä kukkuroilleen lastattua ostoskärryä kannoillaan lauma mustia tenavia. Tällainen olentohan on Hesarin ja hallituksen agendan mukainen ideaalinen huipputulokas, jonka ainoa tehtävä on lisääntyä ja tuottaa samalla kaivattua lisäväriä suomalaiseen monokulttuuriin. Sivuseikka on se, että tällä tavalla saadaan lähinnä nollatuloisia työttömiä koulupudokkaita Kelan elätettäviksi. Puhumattakaan rikollisuudesta ja muista haitoista, joita varten tarvitaan armeija sosiaalityöntekijöitä ja muita holhoajia. Kyllä normaalijärkisen mieleen tulee, että mitä helvetin järkeä tässä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahinta on että annamme heille maksuttomat suuret asunnot parhailta alueilta (vrt Kalasatama) päälle. Jottei asumisalueet eriydy... Kantasuomalainen veronmaksaja voi vain nähdä unta vastaavista liki miljoonan euron kämpistä.

   Poista
  2. Eiköhän ne asuntojen arvo ala pikkuhiljaa alentua, kun niitä kulttuurinriikastuttajia saadaan tarpeksi ..

   Poista
 2. Vaarallinen matka halki Euroopan ja jo Eurooppaan pääseminenkin vaatii älykkyyttä ja muutakin suorituskykyä. Monesta eteen tulevasta pulmasta pitää selvitä. Matkalle ei heikko lähde ja vielä matkan varrellakin tapahtuu luonnonvalintaa. Suomeen asti päässeet turvapaikanhakijat ovat oman yhteiskuntansa parhaimmistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, mm. koneinsinöörejähän sieltä tulee runsaasti... tosin paperit puuttuu kaikilta. Huumori tekee hyvää aina välillä.

   Poista
  2. Jos paatti selviää väkimeren yli, vaeltajan vaarallinen matka oli siinä. Euroopassa täytyy osata seurata opasta viranomaisten puheille. Älyä ei juuri vaadita, kunhan ei auton alke kävele. Kyllähän tuo kansainvaellus on eliitin hyökkäys kansallisvaltioita vastaan. Muuten siinä ei voi järkeä nähdä. Lukekaa valtamedian parjaamia vaihtoehtomedioita, niin alkaa kokonaiskuva hahmottua.

   Poista
  3. Paperit ovat yleensä vahingossa pudonneet Välimereen Soroksen rahallisesti tukeman "hyväntekeväisyys"-järjestön tai ihmissalakuljettajan järjestämän matkan aikana Eurooppaan.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Todellisuudessahan merimatka salakuljettajien järjestämässä kumiveneessä jää hyvin lyhyeksi, kun vastassa on salakuljettajien radiolla paikalle kutsuma "pelastusalus", joka poimii tulijat turvallisesti kannelle, ja hyysäys kohti Eurooppaa voi alkaa. Mitään älykkyyttä tuossa ei tulijalta vaadita.

   Poista
 3. Tuskinpa nämä älyn jättiläiset omin avuin osaisivat naapurikylää pidemmälle. Matkastahan huolehtivat ihmissalakuljettavat kiskurihintaa vastaan.
  Sitten, kun on päästy Eurooppaan, "hyvät ihmiset" kyllä opasatavat ummikonkin lihapatojen ääreen.

  VastaaPoista
 4. Arojen hevosmiehet olivat kovia panomiehiä. Niinhän nämä nykyisetkin tulijat ja raiskauskulttuuri taitaa olla yhteinen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!