tiistai 26. tammikuuta 2021

Maria Ohisalo valehteli - Yle salasi ministerin arvostelun

Twitterissä heräsi eilen värikästä keskustelua sen jälkeen, kun sisäministerimme Maria Ohisalo (vihr) oli väittänyt 1990-luvun lamasta, että "elvyttävän politiikan sijaan Suomessa valittiin tiukka leikkausten linja". Viestintäalan yrittäjä ja talouskolumnisti Jouko Marttila syytti Ohisaloa ”ministeritason historian vääristelystä” ja kuntapoliitikko Harri Syrjäläinen (kok) kysyi, että "mikä olisi ollut se toinen vaihtoehto". Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi suositteli ministerille lukemistoksi 1990-luvun lamahallituksen ministereiden Iiro Viinasen (kok) ja Esko Ahon (kepu) tuon ajan realiteeteista kertovia kirjoja. 

Lopulta itse Esko Aho totesi, että talouden syöksyessä alas "elvytettiin kaikella sillä rahalla, mikä velaksi edes saatiin". Hän kertoi juuri lukeneensa "yhteenvetoa valtiovarainministeriön valtiosihteerin Raimo Sailaksen ja presidentti Mauno Koiviston keskusteluista, joita he kävivät 1992. Herrat pohtivat, että mitä tehdään, jos velansaanti loppuu kokonaan. Mitä valtio voi ylipäätään maksaa ja mitä ei. Pidetäänkö presidentinlinna lämpimänä? Maksetaanko lapsilisät? Sellainen oli tilanne 1992."

Lopuksi vielä Etlan tutkimuspäällikkö Hanna Virtanen totesi, että "siihen Ohisalon väitteeseen, että koulutuksen resurssit eivät olisi palautuneet lamaa edeltävälle tasolle 30 vuodessa, olisin kaivannut perusteluja. Minun käsitykseni on, että jo 2000-luvun alussa mentiin koulutusresursseissa 90-luvun lamaa edeltävälle tasolle ja sen ohikin."

Kaiken kaikkiaan näyttäisi olevan selvää, ettei Ohisalo ollut tälläkään kertaa selvittänyt tosiasioita, vaan päästeli suustaan (näppäimistöltään) puhdasta luikuria, jonka ainoana perusteena oli hänen oma hurmoksellinen ideologiansa. Sama taipumus on näkynyt jo aiemminkin hänen puheissaan valtioneuvoston jäsenenä.

On siis syytä olla huolissaan siitä, mitä Suomelle tapahtuu kun sisäministerinä istuu tosiasioista piittaamaton henkilö, joka ajaa ideologiaansa joko tarkoituksellisten tai tietämättömyydestä johtuvien valheiden perusteella. Toivottavasti tämän ymmärtää myös Suomen kansa, kun sille tulee muutaman kuukauden kuluttua tilaisuus ottaa asiaan kantaa kunnallisvaalien äänestyskopissa. 

Ehkäpä tästä johtuu se, ettei vihervasemmistolaisten toimittajien kansoittama Yle ole ainakaan toistaiseksi nähnyt tarpeelliseksi uutisoida eilistä keskustelua kansalaisille. Eikä sitä ole tehnyt myöskään Helsingin Sanomat, vaikka saman erkkomedian julkaisema Ilta-Sanomat nostikin asian esille. Näin tieto Ohisalon ideologisperusteisesta valheesta ei kantaudu äänestäjäkunnalle maan suurimpien medioiden kautta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Irakilaismiehen tapaus sekä EIT:n ja Pakolaineuvonnan asema
Yle johti kuulijoitaan harhaan
Ohisalon politiikka ei nauti edes vihreiden kannatusta

12 kommenttia:

 1. Ohisalo kumppaneineen kuvittelee jo elävänsä ihanneyhteiskunnassaan jossa heidän sanomisiaan ei arvostella eikä kerrota totuutta. Sisäministerillämme, jonka komennossa on poliisi-ja rajavartiojoukot jalat ja pää ovat jo tiukasti "totuuden jälkeisessä autoritaristisessa ihannevaltiossaan". Miksi minua pelottaa tulevaisuus,,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelee ja elää myös. Kuten professorikin toteaa, Yle ja Hesari eivät tartu näihin idioottimaisuuksiin. Sopii ihmetellä muutenkin, miten kritiikittömästi näihin kaikkiin Ohisalon ja muiden vihreiden mielipuolisiin aloitteisiin ja linjauksiin suhtaudutaan. Ohisalo on kuin pahimmanlaatuinen parodia sisäministeristä, kuin hullu joka toimii täsmälleen päinvastoin kuin tehtävä edellyttäisi. Silti suurin piirtein ainoita arvostelijoita ovat olleet Perussuomalaiset.
   Samanlaisia tolloja tosin on nykyinen hallitus täynnä. Marin ja EU:n tukipaketti, Tuppurainen ja "Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista", Harakka ja "Tilille ilmestyy rahaa", Mikkonen ja "Valtion takaus Teslalle" ja niin edelleen. Aivan tolkutonta sakkia.

   Poista
 2. Ja tuosta 90-luvun lamsta, että Mauno koivisto pelasti kyllä pankit (omat kaverinsa), mutta tuhosi tuhansia yrityksiä, siksiähän ne sanoo että siksi Mauno Koivistolle laitettiin 8 tonnia painava muistopaasi, että se piru varmasti pysyy montussaan ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka se julmaa onkin, niin täytyy muistaa, että sekä juridisesti että suomalaiskansallisen historian perusteella Koivisto oli oikeassa: velat on maksettava.

   Poista
  2. Miksi velkaa elvytykseen ei saanut 90-luvulla, mutta nyt sitä tyrkytetään? Euroko ansiota se on? Eurolla saa, markalla ei.

   Poista
  3. Olisiko kyse siitä, että EKP on pumpannut rahaa markkinoille ottamalla hoitaakseen ongelmapankkien kelvottomia velkakirjoja?

   Poista
 3. 1990-luvun suuren suomalaisen laman tapahtumia tuskin kannattaa selvittää niiden käsitysten pohjalta joita noilla silloin annetussa tilanteessa toimineilla poliitikoilla on.

  Taustalla olivat rahamarkkinoiden vapauttaminen ja hulluja arvokuplia puhaltanut kasinotalous, eikä mikään, mitä "taloudessa" tapahtui, ollut terveellä pohjalla. Idänkauppa, joka romahti, ei sekään koskaan ollut mikään terve ilmiö.

  Maailmanlaajasti vaikuttivat ajattelun aivan uudet ominaisuudet, kuten atk:n vaikutukset, kuten kaiken rahansiirron reaaliaikaistuminen. Kenenkään ei kannata sanoa, että talousajattelun "alusta" olisi jokin epäolennainen tekijä, sillä itse asiassa koko uuden ajan talousajattelu on lähinnä käsitteellistä stiiknafuuliaa, jolla ei juuri mitään reaalista pystytä hallitsemaan.

  Koivisto on poistunut maisemista, eikä häntä koskaan saatettu vastuuseen "konkklaavistaan". Viinanen ja Aho ovat satavarmasti täysin kykenemättömiä ottamaan etäisyyttä siihen mitä tekivät, saati sitten koko talousajattelun rationaalisuusharhoihin -- joten tämäkin koko juttu on tietyltä osaltaan vain paljon melua tyhjästä.

  Mutta ei tietysti aivan kokonaan. Se mikä on totta on, ettei nykyinen sisäministeri todellakaan elä missään reaalimaailmassa, jossa esimerkiksi yksien oikeudet ovat aina toisten velvollisuuksia. Hän elää yli-ihanteellisten "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" pilvessä, joissa siitä miten "turvapaikanhakijat" ovat muuttaneet ennen turvallisen maamme turvattomaksi, ei piitata paskaakaan.

  VastaaPoista
 4. Kolmekymmentä vuotta sitten Neuvostoliitto romahti ja itäblokin maat pääsivät ikeen alta vapauteen. Silloin huokaistiin helpotuksesta ja ajateltiin, että nyt siitä paskasta päästiin eroon. Mutta mitä vielä. Nyt nämä uudet ikäpolvet, jotka silloin olivat alakoululaisia, kuten meidän nykyinen hallituksemme, on tuomassa innolla samaa paskaa takaisin. Teoria kun on niin kaunis. He eivät tiedä, mitä reaalisosialismi on. Jostain syystä Pohjois-Korea, Venezuela, Zimbabve tai Kuuba eivät saa silmiä avautumaan. Siinä on yksi tämän ajan suuria paradokseja, ja myös uhkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulu- ja yliopistolaitos ovat vihervasemmistolaisesti läpeensä maustettu, koska niiden "arvopohjan" ovat luoneet 1960- ja 1970-lukujen sosialismihurmoksessa nuoruutensa eläneet. Silloin suomettunut propaganda, Repo-radio etunenässä vielä julisti sosialismin lopullista voittoa.

   Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Vaikka 1990-luvulla taistolaisuuden alta lähti pohja, ovat monet sen konkarit luikahtaneet stalinismin uuteen versioon, utopistiseen ja vihamieliseen vihreään aatteeseen. Mikäpä näiden hyödyllisten idioottien on ollessa, kun media ja somejätit sensuroivat vastustajia ja suoltavat propagandaa uhriensa rahoilla. Korruptoivaa rahaa virtaa myös muilta jättiyrityksiltä, upporikkailta NGO-järjestöiltä ja EU:lta. Lapset ja nuoret ovat aika lailla aseettomia poliittisen vyörytyksen alla, jota voi verrata tykistökeskitykseen. Ei heillä ole käytännön kokemusta tai edes muistikuvaa konkurssiin päätyneistä sosialistisista utopioista.

   Sosialistien hallitsemilla alueilla ihmisillä ei ole ”varaa” avata silmiään. Esimerkiksi Kalifornian osavaltion surkea kehitys pitää vasemmistolaiset entistä tiukemmin vallan kahvassa, sillä johtajat jakelevat kansalle almuja yhä kutistuvasta kassastaan. Vasta konkurssi puhdistaa pöydän ja niin taitaa käydä Suomessakin.

   Poista
 5. Vihreiden Emma Kari jatkaa tuota huuhaata opettajien vainoamisesta.

  Perussuomalainen kansanedustaja pyysi lapsia raportoimaan, jos heitä kiusataan vanhempiensa PS- taustan vuoksi. Samalla tavalla kuin sateenkaariperheen lapsia voidaan pyytää raportoimaan samanlaisesta asiasta.

  Perussuomalaisilla kansanedustajilla on täysi oikeus ottaa kantaa koululaitoksen ääri- ilmiöihin, kuten myös vihreillä. Edellisen hallituksen opetusministeri oli alkujaan PS- puolueen Sampo Terho.

  Suomessa vasemmistoliitto ja sosiaalidemokraatit ovat äärioikeistoa. Koska Tanskan vasemmistoliitto vastustaa jyrkästi EU- ta ja sosiaalidemokraatit ovat ryhtyneet koviin toimiin ääri- islamia vastaan. Näin ollen perussuomalaiset ovat yksin Suomen kansan ja ennen kaikkea sen köyhälistön asialla.

  Iltalehdessä on hyvä pääkirjoitus/kolumni Aleksei Navalnyistä. Mies on täysi natsi, eikä ilmeisesti tunnusta edes Suomen itsenäisyyttä. Näin ollen Yle ja Hesari ovat myös uusnatsien asialla ja joudumme vaihtamaan niiden toimittajat.


  https://www.emmakari.fi/2021/01/18/opettajien-ilmiantopyynnot-ovat-vaarallisia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkas tällaisten vihreiden idealistien harhoja kukaan voisi oikaista? He itse ovat nimittäin totaalisen sokeita omalle tunnustukselliselle ajattelulleen, ja yhteiskunnassa on aina olemassa "Suuri Yhteinen Valhe", jota totuutena pidetään.

   Ei taida olla sellaista keinoa, jolla YLE, Hesari tai nämä emmakarit saisivat silmänsä auki. Heillä on taustanaan tuki, jota "valtavirta-ajattelu" voi antaa. Itsekritiikki vaatisi hengenvoimia joita heillä ei yksinkertaisesti ole. Voihan sitä vaatia, mutta ei voi odottaa mitään. Yhteiset valheet ovat sellainen sosiologinen tosiasia, joka kuitenkin painaa aina vaa'assa enemmän.

   Poista
  2. Ja, lisätäkseni tähän visoon vielä tuon Navalnyin, yksi yleisen sokeuden ilmentymä on se, että vaikka elämme jo keskellä mitä vahvimpien "negatiivisten kulttien" aikaa, kukaan valtavirta-ajattelija ei jää sen syvemmin pohtimaan sitä mistä johtuu se että ihmiset yhä yleisemmin määrittelevät oman identiteettinsä "kielteisestä käsin" -- eli takertuvat nimenomaan aina vastustamaan jotakin, eivät itse ajattelemaan ja esittämään mitään minkä puolesta haluaisivat toimia.

   Trump, Putin -- riittää että on tällaisia triggereitä, joihin voi reagoida inhoten. Se todella riittää niin niin niin monen ihmisen identiteetin ja omanarvontunnon rakennusaineeksi. -- Ja vaikka kognitiiviset dissonanssit, kuten tässä Navalnyin tapauksessa, voisivat todistaa sen miten vääristynyttä oma ajattelu voikin olla, silmät pysyvät eyes wide shut.

   Negatiivisten kulttien valta juontuu siitä, että elämme jo kulttuuriseksi vahvistuneen narsismin aikoja. Kun ihmiset eivät enää pysty kasvamaan irti perusnarsismin symbioottisesta yhteydestä, he eivät kehity terveiksi toimijasubjekteiksi, vaan elättävät itsessään läpi elämänsä objektin rooleja, jotka puolestaan herkistävät heidät kaikelnlaiselle uhriajattelulle.

   Ja juuri tällaisissa aikamme mielenmaisemissa tämä "vihreä" ajattelu elää ja voi hyvin. Ja valitettavasti nämä tekijät ovat hyvin yleisiä tekijöitä -- ne todellakin käyvät läpi koko yhteiskunnan ja vahvistavat myös sitä mikä vahvistuu "valtavirta-ajatteluksi". YLE, Hesari ja kaikki emmakarit ovat vain indikaattoreita jostakin, joka oikeasti on ihan kammottavan kokoinen ongelma.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!