tiistai 12. tammikuuta 2021

Yle johti kuulijoitaan harhaan

Verovaroin toimivaa Yleisradiota tarvitaan periaatteessa siihen, että meille suomalaisille taataan puolueeton ja tosiasioihin perustuva uutisointi. Tässä se on myös sikäli onnistunut, että esimerkiksi eräs rovasti oli taannoin sitä mieltä, ettei Ylen uutisointia saisi edes epäillä.

Asia nousi mieleeni, kun Yle uutisoi MTK:n järjestämästä puoluejohtajien keskustelusta eilisessä pääuutislähetyksessään. Olin lukenut asiasta aiemmin Iltalehdestä, joten olin pudota tuoliltani nähdessäni Ylen koosteen. 

Yle nimittäin kertoi kyllä, että sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) moitti Perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa siitä, että perussuomalaiset yrittävät kääntää asian johonkin muuhun kuin mitä USA:n kongressissa tapahtui. Hänen mukaansa perussuomalaiset eivät ole selvästi sanoneet, että kaikenlainen terrorismi on tuomittavaa. 

Edelle kirjoittamani ei kuitenkaan hämmästyttänyt minua, vaan se mitä Yle jätti kertomatta. Iltalehden vastaavassa jutussa nimittäin kerrottiin seuraava Halla-ahon repliikki Ohisalosta: "pitäisin myös hyvin toivottavana, että sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri tuomitsisi kaikenlaisen laittomuuden ja hulinoinnin eikä asettuisi puolustamaan sitä, vaikka se sattuisi sopimaan omaan poliittiseen agendaan".

Lisäksi Halla-aho tarkensi pyydettäessä, että hän tarkoitti "esimerkiksi Elokapina-hulinointiin tai aikaisemmin turvapaikanhakijoiden laittomuuksiin mielenilmaisuissa. Ministeri Ohisalolla on ikävä tapa kyllä asemoitua hyvin selkeästi laittomuuden puolelle näissä tilanteissa."

Tämän Ohisalo luonnollisesti kielsi sanomalla "ja taas kerran tämä ei pidä paikkaansa. Tätä tarkoitin, kun sanoin aiemmin, että valheilla, vihalla, tällaisilla puheilla, mitä jatkuvasti sosiaalisessa mediassa. Huomaan myös puheenjohtaja Halla-ahon tileillä hyvin usein erilaisia väitteitä siitä, mitä minä olen, mitä minä teen, mitä vihreät puolueena ovat. Te olette väittäneet vihreitä vaaralliseksi ääriliikkeeksi. Tämä on erittäin järkyttävää."

Toisin sanoen Yleisradion toimituskunta päätti jälleen kerran johtaa kuulijoitaan harhaan kertomalla kaksisuuntaisesta debatista vain toisen puolen. Ja vähemmän yllättävästi siten, että valittu linja suosi verorahoitteisen mediamme lemmikkipuolue Vihreitä. Voisikohan tässä yhteydessä kysyä yleläisiltä, että eikö edes yhtään hävetä?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Rovastin ideologiset ja poliittiset vaikuttimet
MTK:n puheenjohtaja: Ylen journalismi on ideologisesti värittynyttä
Ylen toimintaa valaiseva metsäkeskustelu

14 kommenttia:

 1. Ohisalon puheista on tolkuttoman pitkä matka sen seikan ymmärtämiseen, että "vihreän" ajattelun historia -- eli koko se eskatologinen kuvasto jonka varassa liike kehittyi ydinsäteilyn ja ravintoketjujen katkeamisen peloista nykyiseen, yhtä kumoamattoman kuin todistamattomankin ilmastonmuutoksen uhkaan -- kertoo lähinnä siitä miten narsismiin olemuksellisesti kuuluva uhriajattelu on varsinkin hyvinvoivassa länsimaailmassa jatkuvasti vahvistunut.

  Ymmärtämättä kulttuurisen narsismin roolia ei Trump-ilmiötäkään voida ymmärtää.

  Nythän meidän kaikkien tulisi olla hieman huolissamme siitä ettei tämä presidentiaalinen narsismi pääty itsetuhoon, jolla voi olla myös laajennettuja muotoja. -- Jos todellakin ymmärtäisimme näitä syvätekijöitä, emme edes yrittäisi liimata selityksiä esimerkiksi poliittisten ideologioiden nimiin.

  Narsistisuudessaan nimenomaan vihreät ovat ihan omaa luokkaansa. Kognitiivinen dissonanssi, joka uhka- ja uhriajattelun vahvuuden tähden jää heidän oman silmänsä sokeaan pisteeseen -- siis se, ettei "ilmastonmuutosta" voi vastustaa samaan hengenvetoon kun kannattaa kansainvaellusta kehitysmaista valmiit kulutusmahdollisuudet omaavaan Eurooppaan -- on hirvittävä.

  Meillä on ISIS-hallitus, jolla on absoluuttiset arvot. Tunnustuksellisuus todellakin hipoo terrorismin tuntoja, eikä ole ihme että ihan käytänössäkin on pantu valtavasti voimavaroja ääriainesten pelastamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Meillä on ISIS-hallitus"

   Juuri noin. Meillä on viherbolsevistinen ISIS-HALLITUS.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 2. Hesari uutisoi täsmälleen samalla tavalla, eli Halla-ahon esittämä kritiikki Ohisalon toimintaa kohtaan oli unohtunut pois. Tätähän se Ylen ja Hesarin laatujournalismi on: ei aina suoranaista valehtelua, vaan hyvin usein myös tietojen pimittämistä.

  VastaaPoista
 3. Nämä Nordenstrengin opetuslapset ovat sisäistäneet sen, että tiedottamisessa totuus on sivuseikka ja pääpaino on sille miten edistämme omaa ideologiaamme. Tosin tänäpäivänä emme enää ole Ylen tai HS "uutisoinnin" varassa. Toistaiseksi, siis toistaiseksi onneksemme on myös toisenlaiseen, tasapuoliseen journalismiin pyrkiviä medioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikoinaan Moskovasta asti kommunismin myrkkyä ammentanut Nordenstreng piti jäähyväisluentonsa opetuslapsilleen vasta vuonna 2009, joista nuorimmat ovat nyt kolmikymppisiä tai vähän päälle. Niinollen planeettamme globaalin rikollisen "eliitin" ja sen luomuksen EU-diktatuurin suomalaiselle pääpropagandakanavalle Brysselin Pravdalle ja sen aisaparille Puna-Ylelle riittää harvainvaltaisen globaali-kommunistisen Uuden maailmanjärjestyksen tyrannian agendan edistäjiä.

   Yhdysvaltain harvoihin patrioottisiin kongressiedustajiin kuulunut Larry P. McDonald hahmotteli näin:

   “The drive of the Rockefellers and their allies is to create a one-world government combining supercapitalism and Communism under the same tent, all under their control. … Do I mean conspiracy? Yes I do. I am convinced there is such a plot, international in scope, generations old in planning, AND INCREDIBLY EVIL IN INTENT.”
   ~ Larry P. McDonald
   U.S. Congressman, 1976, killed in the Korean Airlines 747
   in “Introduction” to The Rockefeller File, by Gary Allen (1975)

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Tietokirjailija Daniel Estulin'in mukaan kirjassaan "The True Story of the Bilderberg Group (2007)":

   ”Euroopan unionin valmistelu laitettiin alulle 50-luvun Bilderberg-kokouksissa. Lord Rothschild ja Laurence ROCKEFELLER valitsivat 100 vaikutusvaltaisinta elitistiä integroimaan Euroopan – ei suinkaan muodostaakseen mielekkäämmän tulevaisuuden tavalliselle kansalaiselle, vaan tehokkaammin toimivan valvontakoneiston ja kaiken alistamisen talouden ylivallalle.”
   ...
   ”Bilderbergien päämäärä on uusi maailmanjärjestys, New World Order (NWO), jossa on yksi valuutta, yksi armeija, yksi pankki ja yksi talousalue. Tarkoituksena on keskittää poliittinen, taloudellinen, intellektuaalinen ja uskonnollinen valta yhden maailmanhallinnon alle. Siirtyminen toteutetaan asteittain yhdistämällä pieniä alueita suuremmaksi, kuten Euroopan valtiot Euroopan unioniksi, USA, Kanada ja Meksiko Pohjois-Amerikan unioniksi ja Aasian maat Aasian unioniksi.”

   Maanpetturit sensuroivat Estulin'in kirjan suomeksi käännetyn version. Kirjan sensuroineet maanpetturin löytyvät todennäköisesti seuraavasta vuoden 2013 jälkeen päivittämättömästä luettelosta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/22/bilderberg-suomalaiset-osanottajat
   Jorma Jaakkola on ansiokkaasti selvittänyt, miten maanpetturit tuhosivat Suomen itsenäisyyden huijaamalla suomalaiset EU-diktatuuriin: jormajaakkola.fi
   Rikoksensa peittelemiseksin maanpetturit sensuroivat myös keskeisen EY-/EU-neuvottelija Antti Kuosmanen kirjan ”Suomen tie EU:n jäseneksi”, johon Jaakkola on viitannut monessa kohtaa sivustollaan.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Ei niitä hävetä, ei koko valtamediaa näytä hävettävän lainkaan nykyinen puolueellinen epäobjektiivinen agenda. Jos samalla pieteetillä olisivat uutisoineet BLM-mellakoiden tapahtumista, niin koko liikettä tukisi tuskin enää juuri kukaan.
  Homma on mennyt niin räikeäksi viime aikojen myötä, että sitä on jo melkein vaikea uskoa todeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osasin oikein Wikipediaa lukea, vuonna 2016 Tampereen yliopiston tiedotus- ja journalistiopiskelijoista vasemmistoa ja vihreitä kannatti 86,4 % opiskelijoista, Perussuomalaisia ei kukaan. Tuosta voi päätellä, miten asiat uutisoinnissa painottuvat. Hesarissa toimittajat näyttävät kuvien ja nimien perusteella olevan suurelta osin nuoria naisia, joten siitäkin voi jotain johtopäätöksiä vetää.

   Poista
 5. Juha Sipilän kimppuun on hyökätty väkivalloin. Heti sen jälkeen Sanna Marin pyysi anteeksi aikaisemmin Sipilälle lähettämäänsä vihaviestiä. Marin siis ymmärsi ja myönsi oman vihapuheensa olleen hyökkäyksen syy! Aivan kauheeta, APUVA!


  https://www.verkkouutiset.fi/sanna-marin-pyysi-anteeksi-twiittiaan-juha-sipilasta/#3b62092a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuruusharha. Kaikenkaikkiaan nimenomaan vaarallinen yhdistelmä, uhriajattelua ja suuruusharhaa. Ja sitten ne vielä vähättelee Trumpia.

   Poista
 6. Televisiolupien vaihtaminen Yle-veroon nosti puniikkitoimittelijoilla pissan päähän. Kaikkivoipaisuuden tunnetta häpeä tuskin syrjäyttää.

  VastaaPoista
 7. Viherkommunisti Ohisalo puoli- tai täysbolsevikkilaumoineen on suomalaisen kansallisvaltiomme ja kantasuomalaisten vihollinen numero 1: ”Turvapaikanhaku on perusoikeus” – siis myös jokaiselle ihmissalakuljettajan tai Rotschild-agentti Soroksen tukeman ”hyväntekeväisyys”-järjestön Välimeren yli kuljettamalle raiskauksia ja muita rikoksia tehtailevalle barbaarille, joka sanoo taikasanan ”asylum” valtakunnanrajallamme. ”Turvapaikka” on käytännössä elinikäinen, koska lakiin jätetyn porsaanreiän avulla haun voi uusia loputtomiin.
  Vaikka ”turvapaikan” saaneista elintasopakolaisista aiheutuu jo nykyisellään vähintään 3 miljardin euron vuosittaiset kustannukset, jotka joudutaan rahoittamaan kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla jatkuvasti paisutettavalla ulkomaanvelalla, se ei viherbolsevikkeja huoleta: rahaa saa automaatista ja sähköä tulee pistorasiasta eikä valtionvelkaa koskaan tarvitse maksaa takaisin.
  Kommunisti Arhinmäkihän on ääneen sanonut, ettei valtionvelkaa koskaan tarvitse maksaa takaisin!

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. Missä on paljon metsää, luontoa ja maaseutua, niin siellä on erittäin vähän vihreiden äänestäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on sitä maalaisjärkeä. Ihmiset eivät leijaile utopioissa irallaan reaalimaailmasta.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!