sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Aikamme tyhmyyksiä

Oulussa on töhritty Vihreiden puoluetoimistoa kirjoittamalla teksti sekä piirtämällä hakaristi sen ikkunaan. Jos tällä teolla on jokin seuraus ihmisten parissa, se on sympatia töhrimisen kohteena ollutta puoluetta kohti. 

Tekijät ovat ainakin toistaiseksi tuntemattomia, mutta mikäli heidän tarkoituksensa oli Vihreä puolueen vastainen, osoitti teko pelkästään tekijöidensä ääretöntä tyhmyyttä ja kyvyttömyyttä ymmärtää sananvapauden ja demokratian pelisääntöjä. Siksi on hyvä, että asiasta on tehty rikosilmoitus ja on vähintäänkin toivottavaa, että se johtaisi töhrijöiden kiinni saamiseen.

* * *

Yhtä idioottimaisesti naapurimaamme Venäjän hallinto on ryhtynyt koviin toimiin kansaansa vastaan. Ensin se yritti mitä ilmeisimmin myrkyttää oppositiojohtajansa, mutta omaa tumpelouttaan epäonnistui. Sitten se pidätti miehen tämän palatessa kotimaahansa ja lopulta myös tämän vaimon. Lopputuloksena syntyi laajoja mielenosoituksia, joihin maan hallinto reagoi tekemällä tuhansia pidätyksiä. 

Samaan aikaan Yhdysvalloissa on valta vaihtunut ja uusi hallinto presidentti Joe Bidenin johdolla aikoo kiristää suhdettaan Venäjän näennäisdemokraattiseen hallintoon. Tämä tarkoittaa hankalia aikoja presidentti Vladimir Putinille, mutta mahdollisesti myös Suomelle, mikäli idänkauppa sen seurauksena hankaloituu entisestään.

* * *

Euroopan keskuspankki puolestaan rajoittaa pankkien oikeutta jakaa osinkoa omistajilleen. Taustalla sanotaan olevan sen, että pankit pystyisivät pahan päivän sattuessa hoitamaan itse ongelmansa se sijaan, että ne kaatuvat veronmaksajien piikkiin. 

Samaan aikaan EKP kuitenkin salaa pankkien stressitestien tulokset suurelta yleisöltä, minkä seurauksena myös asiansa hoitaneet pankit kärsivät. Yhdysvalloissa toimitaan toisin: jutussa haastatellun asiantuntijan mukaan "Yhdys­valloissa reputtaneiden pankkien nimet kerrotaan, mikä johtaa siihen että ne panevat asiansa kuntoon markkinoilta tulevan paineen seurauksena".

Nyt näyttääkin siltä, että EU on jälleen ottamassa astetta kohti suunnitelmataloutta. Sen yhtenä osana saattaa olla pyrkimys siihen, että pohjoisen Euroopan hyvin asiansa hoitavat pankit - eli niiden omistajat - kuittaisivat myös saneerauskypsien Etelä-Euroopan pankkien taloudelliset tappiot, mikäli ne joutuisivat selvitystilaan. 

Tämä tarkoittaisi Suomessa sitä, että rahan kierto taloudessamme heikkenisi ja sen seurauksena taloudellinen dynamiikka laiskistuisi. Se tarkoittaisi käytännössä pienempiä investointeja, suppeampia yrittäjätuloja, alempia palkkoja, vähäisempiä verotuloja ja heikompia julkisia palveluita maan kansalaisille. 

Punavihreän hallituksemme istuessa vallankahvassa en kuitenkaan usko, että sillä olisi vaikutuksia laittomien maahanmuuttajien tai turvapaikanhakijoiden palveluihin. Tuskin edes kolmanteen maailmaan suuntautuvaan ilmaisen rahan jakamiseen. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Veronmaksaja pelasti pankinomistajia, entä sitten?
Euroopan Unionin syvin olemus
Vihatekojen sarja jatkuu Helsingissä

9 kommenttia:

 1. En ihmettelisi, vaikka tuo toimiston töhriminen olisi piipertäjien omia tekosia uhripisteiden keräämiseksi. Sipiläkin yritti kepuleille kerätä ääniä samalla keinolla, kun kertoi "pahoinpitelystään" liioitellen. Uhriutuminen on ajan henki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HS 22.1.2021:
   "Keskustan virtuaaliseen vaalitilaisuuteen kohdistui rasistinen hyökkäys: Häiriköt keskeyttivät Annika Saarikon puheen ampumisvideolla ja Heil Hitler -tervehdyksillä"

   Mahdollisessti myös Keskustan virtuaalisen vaalitilaisuuden häiriköinti oli rasmuslaisten tai vastaavien false flag operaatio.

   Poista
 2. Venäjän toiminta on kyllä äärimmäisen typerää. Tällä tavalla tehdään Navalnyistä todellinen kansainvälinen kuuluisuus, ja kansallinen messiashahmo. Jos hänen olisi annettu mennä kaikessa rauhassa kotiinsa, hänen kannattajansa olisivat pysyneet tyytyväisinä kotonaan. Mutta ei, nyt piti mahdollisimman näyttävästi ja typerällä tekosyyllä suorittaa pidätys, jolloin kansa tietysti lähtee liikkeelle. Voisiko enää paljon hölmömmin toimia. Ja vieressä on juuri Valko-Venäjä ollut tekemässä samoja viheitä. Kuuluisa toteamus pätee: he tekevät sen itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti on toivottavaakin, että nykyiset valtaapitävät tyrisivät riittävästi, jotta demokratia saisi jalansijaa. Kunhan meno ei lähtisi aivan lapasesta, eli pysyisi rauhanomaisena.

   Poista
 3. On tietysti niin, että ihmisten pitäisi paljon paljon paljon nykyistä syvemmin ymmärtää tuon uhriajattelun ansat. Nyt monet toki hokevat tuota termiä, mutta siihen liittyvä peruspsykologia on edelleen liian monelta sisäistämättä.

  Se, että ihminen kokee voimaantumista nimenomaan "auttaessaan" -- eli syväpsykologisesti ottaen nimenomaan "uhratessaan" -- jotakin, palautuu kaikkein varhaisimpiin tajunnallisiin kehitysvaiheisiimme, joissa itse olemme vaikutusten ja vaikutteiden vastaanottajia. Kun subjektiminä sitten kehittyy, perusnarsismista irti kasvettaessa pohjalle jää nimenomaan tuo osa joka kokee voimaantumista erilaisista uhriajattelun rooleista.

  Sinänsä ihan inhimillistä. Mutta ongelmiin joudutaan, kun toimijasubjekti ei enää kehity, vaan jää narsismin asteelle. Ja nyt elämme länsimaissa peräti kulttuurisen narsismin aikoja -- valta-ajattelussa ihan hallitsevina elementteinä ovat uhriajattelun ilmenemät.

  Yhteiskunnallinen "ajattelu" on sokeaa uhriajattelun soveltamista. Ministeri Ohisalo suhtautuu jopa terrorismiin niin että lausuu: "Ennaltaehkäisevällä toiminnalla varmistamme, että ihmisten ei tarvitse turvautua tällaisiin toimiin." -- Eli hän tekee uhriajattelulle ominaista vaihtokauppaa odottaen saavansa vastapuolelta sopuisuutta palkkioksi siitä että sulkee nämä äidilliseen symbioottiseen syleilyynsä.

  Se ei ole ainoastaan primitiivistä toiveajattelua, se on myös tietämättömyyttä tapahtuneiden terroritekojen motiiveista, joilla ei todellakaan ole mitään tekemistä minkään päämäärärationaalisuuden kanssa. Niissä on kyse jostain pikemminkin päinvastaisesta, ja paradoksaalisesti kyllä -- mitä enemmän Eurooppa sietää ja suvaitsee, sitä vahvempia projektiivisia viholliskuvia nämä sosiaalisesti sitovat kulttuurit sisältään kehittävät. Jo maahantulijoien toiset sukupolvet ovat edeltäjiään radikalisoituneempia.

  Kulttuurisen narsismin maailmassa kaikki ajattelu muuttuu reagoimiseksi opillisiin nimileimoihin, eikä ole mitään hirvittävämpää kuin naishallitus joka jopa julkilauttuna ilmoittaa perustavansa politiikkansa "intersektionaaliseen feminismiin". Sellainen on sosiologisen ja psykologisen ymmärryksen täydellinen häränpylly.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppositiojohtaja Navalnyi taitaa olla kansallismielinen, minkä vuoksi hän esim. Suomen, Unkarin ja USA:n kyseessä ollen saisi valtamediassa järkyttävät arvostelut ja somebannaukset osakseen. Kun vastapuolena on Putin, unohtavat tutkivat (lue: hutkivat) journalistimme ja hallituksemme ja nämä Navalnyin ”synnit” sujuvasti. Tällaiset ristiriitaisuudet auttavat hahmottamaan propagandan ja päättäjien villakoirien ytimet.

   Oulussa taannoin moskeijan ikkunoita rikottiin, mikä sai mm. järkyttyneet kirkonmiehet pöyristymään ja muslimit uhriutumaan. Teko osoittautui myöhemmin, muslimien keskinäiseksi kähinöinniksi, joka aiheutui moskeijassa harrastetusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mihin uhrin vanhemmat eivät olleet ollenkaan tyytyväisiä. Mainittakoon, että hymistelevät kirkolliset tahot eivät saaneet takapuoltaan penkistä grooming-jengien tuomitsemiseksi. Eipä silti, ei Oulun kirkossa tuomittu asekoulutusta antifalle järjestävää ateistipappiakaan, ilmeisesti rasismin pelossa?

   Vihreiden ikkunoiden töhrimiset ovat tutkimatta, joten marssikenkiä ei kannata vielä kiillottaa. Senhän osoitti jo vuosia sitten Päivi Lipponen, kun hän oli organisoimassa rasismin vastaista marssia Tampereella tapahtuneen pitseriapalon takia. Osoittautui, että maahanmuuttajat sytyttivät vakuutusrahojen toivossa oman pitseriansa mm. tappaen kolme sivullista häkään.

   Poista
  2. Joo, nämä kognitiiviset dissonanssit ovat kammottavia.

   Ajatellaan vaikka tuota Ohisalon lausuntoa, jossa hän ilmoittaa että poliitikot pitävät potentiaalisista terroristeista niin hyvää huolta ettei tarvitse kantaa huolta heidän sortumisestaan väkivallantekoihin.

   Samaan aikaan samat poliitikot suhtautuvat täydellisen päinvastaisella tavalla mahdolliseen kantasuomalaisten taholta tulevaan uhkaan "poliittisesta väkivalasta". En todellakaan ole huomannut yhdenkään puhdassydämisen viherneitsyen kantavan huolta siitä että meikäläisiä "ääriaineksia" lähestyttäisiin terjoamalla heille mukavampaa elämää.

   Vakavasti ottaen: nämä dissonanssit kertovat karua kieltä siitä miten jyrkät kulttuurierot de facto ovat, ja miten jakautuminen "omiin" -- joita kohtaan saadaan olla myös niin julmia kuin sielu ikinä sietää -- ja toiskulttuurisiin -- joita kohdellaan kuin yli-ihmisiä ja joita suojellaan jopa lain ja laintulkinnan kaikin keinoin ja voimin -- toteutuu rautaisella tajunnallisella esiripulla.

   Niin vähällä järjellä ja ymmärryksellä tätä maata johdetaan ja "oikeutta" käydään.

   Poista
 4. Vihreälle hakaristille on historialliset perusteensa. Linkola oli tässäkin suhteessa selkeä ja johdonmukainen. Muistamme että Göring suunnitteli isoja natura-alueita siellä missä Itä-Preussi loppuu ja Belarus alkaa. Ja meillä sitten Vihreät väestönkasvuun (eli maahanmuuttoon) myönteisimmin suhtautuva puolue... jussi n

  VastaaPoista
 5. Tuohon viimeiseen tekstisi kappaleeseen ilmaisen ja VASTIKKEETTOMAAN rahan jakamiseen. Unkarin ja Puolan saamat EU rahat suomen mepit haluavat sitoa demokratiakehitykseen mutta kolmansilla mailla elatusavun saamiseen ei ole mitään ehtoja. Piikki on auki niin kauan kun Haaviston ja Marinin kaltaiset "hyödylliset idiootit" saavat huseerata mielin määrin ilman minkäänlaista vastuuta, edes äänestäjilleen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!