tiistai 5. tammikuuta 2021

Allardtin näkemyksen mukaan valta on annettava Perussuomalaisille!

Toni Viljanmaa (kok) kirjoitti Ylelle kolumnin, jossa hän kertoi edesmenneen sosiologi ja akateemikko Erik Allardtin ajatuksista. Tämän mukaan monet haluavat peitellä yhteiskunnan todellisia ristiriitoja vaatimalla niin sanottuja rakentavia puheenvuoroja. Rakentavien puheenvuorojen vaatijat kuitenkin jyrkentävät itse ristiriitoja yrittäessään estää ristiriidan sääntelyn ensimmäisen edellytyksen eli ristiriidan tunnustamisen. 

Tästä mainion esimerkin tarjoavat maahanmuuttokritiikki, jonka esittäminen kaikessa negatiivisessa karuudessaan on pyritty tekemään kielletty puheenaihe. Vielä parempi tapaus lienee valtakunnansyyttäjän Päivi Räsäseen (krist) hänen Raamatun mukaisten käsitystensä perusteella kohdistama vaino

Viljanmaan näkemyksen mukaan yhteiskunnallisten ristiriitojen täydellinen poistaminen merkitsisi sitä, että toisinajattelu olisi kokonaan kukistettu tai ainakin kielletty. Sellainen Suomi ei olisi länsimainen kansanvalta, vaan jotakin muuta. Tämä näkemys vastaa ajatustani, jonka mukaan niin kauan kuin yhteiskunnassa on todellinen sananvapaus, se ei voi olla läpeensä mätä. Sen sijaan jokaisesta läpeensä mädästä yhteiskunnasta puuttuu todellinen sananvapaus.

Ylen kolumnisti toivoikin, ettei Suomessa ajauduttaisi edes pehmeään totalitarismiin, jossa vallan vastainen ajattelu kostetaan eri tavoin syrjäyttämällä sosiaalisesti, harrastuksissa tai työelämässä. Kuten tämän blogin lukijoille on tunnettua, on tämä toive pahasti myössä, kuten esimerkiksi muusikko Kari Peitsamon tapaus osoitti.

Myöhäisherännäisyydestään huolimatta Viljanmaan kirjoituksen lopetus on ajankohtainen. Hän palautti verorahoitteisen mediankin lukijoille mieleen sen, että aikanaan kommunistit kesytettiin päästämällä heidät valtaan. Ja vaati, että tämä mahdollisuus suotaisiin myös tämän ajan toisinajattelijoille eli perussuomalaisille. 

Jos näin tehdään vuoden 2023 vaalien jälkeen, voidaan mitata perussuomalaisten näkemysten yhteiskunnallinen kestävyys ja todellinen arvo. Se merkitsisi muutosta erityisesti suomalaisessa maahanmuutossa, EU-politiikassa ja todennäköisesti myös taloudellisessa toimintaympäristössä.  

Silloin meille jäisi kaksi vaihtoehtoa: joko perussuomalainen politiikka saisi kansan hyväksynnän ja Suomi siirtyisi pidemmäksi aikaa sen viitoittamille linjoille. Vaihtoehtoisesti palaisimme nykyiseen marinilais-sosialistiseen yhteiskuntajärjestelmään. Molemmissa tapauksissa voittajaksi jäisi suomalainen demokratia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tutkimaton tieto, tukahdutettu ajatus ja ääneen lausumaton näkemys
Päivi Räsänen, Raamattu ja homoseksuaalisuus
Vasemmistoliiton synkät juuret elävät ja voivat hyvin

13 kommenttia:

 1. Juuri viime yönä auton ratissa kuuntelin Radio Deitä, jossa joku hengenmies toivoi, että alkaneena vuonna Suomessa vastakkainasettelu päättyisi ja puhallettaisiin yhteen hiileen. Mietin, että silloinhan joidenkin pitäisi luopua mielipiteistään. Ketkä luopuisivat? Miksi ylipäätään pitäisi luopua? Eihän eri mielisyys välttämättä ole paha asia varsinkaan silloin, kun joku ryhmä on hölmöyttään tuhoamassa maata ja toiset vastustavat sitä.

  VastaaPoista
 2. Kirjailija Pirjo Hassinen näyttää avautuneen vihapuheesta. Tietysti oikeiston. -30 luvun vertauksiltakaan ei kirjoituksessa säästytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassisen verenpaine nousee oikeistopopulismin takia.(Ilkka-Pohjalainen 3.1.) Minun verenpaineeni taas nousi luettuani Hassisen haastattelun.

   Voi tuota omahyväisyyden määrää, joka on verhottu jaloon "ymmärtämisen" haluun. Ajatelkaas, hän on niin armollinen perussuomalaisiakin kohtaan, että haluaa ymmärtää heitä!

   Kirjailija Hassinen näkee mörköjä joka nurkan takana. Mutta hän ei suinkaan tarkoita niitä todellisia mörköjä, kuten isis-naisia säkeissään. Joiden sisällöstä ei voi olla varma.. Ehei, pahimpia ovat äärioikeistolaiset (ketä ne edes on, ja montako heitä on?).

   Juuri ulkomaalaistaustaiset ovat todistetusti syyllistyneet suhteellisesti eniten vakaviin rikoksiin, kuten murhiin, raiskauksiin ja ryöstöihin. Jopa turvapaikanhakijat, mutta he ovatkin joutuneet vain turvan puutteessaan (?) tekemään näitä ikäviä tekoja, Ohisalon mielestä ainakin. Joten eihän se ole heidän syynsä, vaan suomalaisen yhteiskunnan ;)

   Sen sijaan Hassisen inhoamat äärioikeistolaiset eivät loista rikostilastoissa muuten kuin poissaolollaan. Liekö yhden käden sormilla laskettavissa tuon porukan tekemät k.o. rikokset. Mutta mitäpä siitä, kun he ovat joka tapauksessa pahoja;)

   Poista
  2. Niinhän Ruotsissakin poliisi Nadim Ghazale kertoi, että
   "människor inte flytt till Sverige för att leva i kriminalitet, utvecklingen har skett här".

   https://www.expressen.se/debatt/folk-har-inte-flytt-hit-for-att-leva-i-kriminalitet/

   Poista
 3. Allardtin muotoilu koskien durkheimilaisen sosiologian lähtökohtia on mielestäni hyvä. Osapuilleen näin:

  "Se, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin, on varsin vaikeasti ymmärettävissä oleva seikka."

  Ja Durkheimin ajoilta lähtien tuon seikan -- ihmisen lajityypillisen, lähtökohtaisen ja olemuksellisen sosiaalisuuden -- ymmärtäminen lienee tullut koko ajan vaikeammaksi. Tiedonala on individualistisen sokeuden valtaamassa postmodernissa maailmassa liian vaikea ajattelun alue.

  Allardt käytti Durkheimia eräiden erityisten, sanoisinko yhteiskuntapoliittisten teesiensä alustana. Se oli mielestäni osin Durkheimin tietoista väärinkäyttöä, osin puutteellista ymmärrystä. Durkheimin pohjalta ei voida ihmistieteessä edetä positivismin suuntaan. Durkheim itsekin yritti sitä, mutta juuri hänen yrityksensä voi opettaa meille jäljestätulevislle missä sosiologisen ajattelun todellinen pihvi sijaitsee.

  Allardtin kollega Yrjö Littunen oli myös integraatioteoreetikko. Siinä missä Allardt puhui "sosiaalisesta paineesta" käytti Littunen vieläkin durkheimilaisempaa termia "sosiaalinen sidonnaisuus". Integrointi onnistuu yhteiskunnassa jossa järjestäytyminen on tapahtunut vakiintuneiden poliittisten ideologioiden tai konkreettisten jakolinjojen pohjalta -- vaikkapa niin sanotusti eturyhmien ja "todellisten etujen" pohjalta -- mutta se ei tule onnistumaan yhteiskunnassa jossa jakolinjoja määrää durkheimilaisen "negatiivisen kultin" vahvistuminen.

  Nyt me elämme keskellä täydellistä järjettömyyttä, pelkkien skolastisten, käsiterealismille kyhättyjen ideologisten identiteettien maailmassa, jota mikään systeeminen järki ei enää jäsennä. Vain yhä orwellilaisemmiksi muuttuvat leimasanat, ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri, ajattelun tabut ja valkeat tabuaukot, ja primitiivisen loukkaantumisherkkyyden jatkuva vahvistaminen merkitsevät enää maailmassa.

  Olen ollut huomaavinani että paras osa "keskustelevaa" yhteiskuntaa on siirtymässä YLE:n piiristä puoliuskonnolliselle Alfa-TV-kanavalle. Aika hämmästyttävä ilmiö, mutta saattaa herättää toivoakin. Twiittien sinkoillessa sentään jossain istutaan alas pohtimaan pitkissä puheenvuoroissa ja perusteellisemmin asioita. Jokainen yritys tähän suuntaan ansaitsee kiitoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alfa-TV kanavahan on yli 40 -vuotiaille kohdistettu. YLE on kai alle 40 v. porukoille ja suurelta osin alle 2-kymppisille.
   Alfalta tulee edes jotain ohjelmaa, mitä tulee katsottuakin.

   Poista
  2. Minusta tuntuu, että Yle aivopesee ohjelmillaan monikulttuurisiksi ihmisiä ja parhaitenhan se onnistuu nuorison osalta. Yle pitäisi lopettaa vahingollisena laitoksena.

   Poista
  3. Valeen ammattilaisiksi erikoistuneet Puna-Ylen kommunistitoimittajat kertovat suodatettua "totuutta" kansalle esim. sensuroimalla Trumpin vaatimuksen rajan asettamisesta somen harjoittamalle sensuurille:

   ”Trump vaati kautensa lopuksi somen sensuurille rajat – Yle sensuroi presidentin vaatimuksen”,
   http://ylewatch.blogspot.com/2021/01/trump-vaati-kautensa-lopuksi-somen.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Noita valeen ammattilaisiksi erikoistuneita/alistuneita toimittajia on valtavalemedia itse asiassa pullollaan. Suurin osa heistä varmastikin valehtelee, vääristelee tai salaa totuutta tietoisena, että sen lauluja on laulettava jonka leipääkin syö, kuten erityisesti planeettamme globaalin rikollisen "eliitin" Suomen pää-äänitorven Brysselin Pravdan toimittajat.
   Sosiaalisen median suuret toimijat, esim. Facebook ja Youtube harjoittavat myös sananvapautta rajoittavaa sensuuria joten ei ole ihmettelemistä, että Youtube poisti tämän presidentti Trumpin jouluaattona kanavallaan jakaman videon nimeltä "suunnitelma Amerikan ryöväämiseksi", jonka Blokkimedia on kääntänyt suomeksi. Siinä osoitetaan se minkä globalistien hallitsema valtamedia on salannut, vaiennut ja valehdellut: massiivinen vaalipetos – vallankaappauksen yritys: https://lbry.tv/@blokkimedia:f/Sinulta-piilotettu-totuus-:f

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Viherkommunistihallituksella varmastikaan ei ole mitään sitä vastaan, että EU-diktatuuri tukee lisää mm. suomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ulkomaanvelkarahalla Italiaa pelastamalla sen konkurssikypsän lentoyhtiön Alitalian - ikäänkuin Suomessa ei olisi hallituksen korona(huijaus)toimien seurauksena suuri joukko konkurssin partaalla häälyviä, erityisesti palvelualojen yrityksiä, jotka ovat
  samalla huomattavia työllistäjiä.

  Viherkommunistihallitushan on jo aikaisemmin päättänyt, että suomalaisten veronmaksajien on kannettava kortensa kekoon 200 miljardin euron lahjusrahan maksamiseksi Italialle 750 miljardin euron ”korona”-paketista, jotta Italia ei tekisi it-exitiä, joka voisi aiheuttaa koko EU-diktatuurimonsterin hajoamiseen johtavan ketjureaktion. Suomalaisia rikkaammat italialaiset tarvitsevat tuota lahjusrahaa mm. tiettyjen konkurssikypsien pankkiensa pelastamiseen ja eläkeikänsä alentamiseen.

  ”EU-komissio on hyväksynyt Italian kansalliselle lentoyhtiölle jo lähes 300 miljoonan koronatuet”,
  https://www.kansalainen.fi/eu-komissio-on-hyvaksynyt-italian-kansalliselle-lentoyhtiolle-jo-lahes-300-miljoonan-koronatuet/

  Kimmo Kautio toteaa Twitterissä https://twitter.com/Kimmo_Kautio/status/1337351885670506497, että hallitus jakaa myös joululahjarahaa - pakolaisiin ja maailmoja syleilevään globaalikasvatukseen riittää taas ainakin 800 000 euroa.

  Eipä näy noiden planeettamme globaalin rikollisen "eliitin" juoksutyttöjen ja -poikien listalla esimerkiksi Hurstin laupeuden työtä tai muita vastaavia järjestöjä!

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Eräänä säännön vahvistavana poikkeuksena kulttuurimarxismin perversioihin ja moderniin rappioliberalismiin indoktrinoiduille selkärangattomille petturipoliitikoillemme -
  joille globaalin rikollisen "eliitin" juoksupoikina ja -tyttöinä oman kansan asettaminen etusijalle on vahingollista - on kansanedustaja Mauri Peltokangas:

  Hän vetoaa FB-sivullaan:

  "Arvoisa Yleisradio! Voisitteko yhden kerran kertoa Suomen kansalle uutisissanne sen faktan, että EU- lait ja määräykset ovat omien lakiemme yläpuolella? Kertokaa fakta edes yhden kerran.

  ”Heti näin alkuvuodesta on hyvä muistaa, että terroristien kuskaaminen Suomeen on sairas ja vastuuton teko. Laittomasti maassaolevien hyysääminen on silkkaa hulluutta! Menossa on räikeä kulttuurimme ja arvojemme häpäisy!

  On myös hyvä muistaa, että Suomen sulattaminen globaalissa sulatusuunissa osaksi EU:n liittovaltiota on sairasta ja epäisänmaallista! Suomalainen poliitikko joka ei aja Suomen pysyvyyttä ja suvereniutta on kansansa pettäjä. Globalisaatio ja federalistien märkä uni Suomen itsenäisyyden lopullisesta alasajosta ei tuo tälle maalle tai kansalle mitään yhteistä hyvää!

  Euroopan unioni ei ole enää kauppaliitto. Se on liittovaltioprojektin kiihtymisvaihe. Tämän kehityksen ymmärtää jokainen täysjärkinen kansalainen. Pankkiunionin kautta lopulliseen kuseen on homman nimi.

  Puhutaan itsenäisyydestä ja samalla pyydetään EU:lta lupaa toimia veropolitiikassa, rajavalvonnassa ja jopa siinä, että mitä aikaa kellomme näyttää! Olemme talutusnuorassa kyykkivä pyytävä reuna-alue ja valtioneuvosto on hiljaa!?

  Jos kansa ei ymmärrä missä paskassa rämmimme kainaloita myöden, olisi isänmaallinen teko kertoa se kansalle rehellisesti.

  Arvoisa Yleisradio! Voisitteko yhden kerran kertoa Suomen kansalle uutisissanne sen faktan, että EU- lait ja määräykset ovat omien lakiemme yläpuolella? Kertokaa fakta edes yhden kerran. Tehkää palvelus, koska kansa maksaa olemassaolonne!

  En pidätä hengitystäni… ”saatanan tunarit”!”

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Perussuomalaisilla on erittäin järkevät näkemykset mm maahanmuutosta ja ilmastokysymyksistä, joten olisi enemmän kuin toivottavaa, että seuraava hallitus olisi Perussuomalaisten johtama. Vaikkakin taloudellinen tilanne nykyisen viherpunakaartin jäljiltä tulee olemaan "haastava".

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!