perjantai 22. tammikuuta 2021

Ei-vasemmistolaisen Suomen johtava puolue

Keskustan puheenjohtaja Anneli Saarikko linjasi, että hän haluaa puolueestaan ei-vasemmistolaisen Suomen johtavan puolueen. Tämä kuulostaa minun korviini hienolta. 

Jään siis odottamaan seuraavaksi ilmoitusta siitä, että Saarikon puolue irtisanoutuu punavihreää jakopolitiikkaa tekevästä Sanna Marinin (sd) hallituksesta ja ilmoittautuu mukaan sen jälkeen perustettavaan ei-vasemmistolaiseen uuteen hallitukseen, jossa päähallituskumppaneina ovat maamme suurimmat ei-vasemmistolaiset puolueet. Siis Perussuomalaiset ja Kokoomus.  

Ellei näin tapahdu, on syytä todeta jälleen kerran, että kepu pettää aina. Tai ehkäpä Saarikko halusi vain ilmoittaa uudenlaisin sanakääntein puolueensa aiemman linjan mukaisesti, ettei vaalikarjalla pidä olla sellaista illuusiota, että äänestämällä voisi vaikuttaa Suomen politiikkaan.

Jääkäämme siis odottamaan Saarikon seuraavaa siirtoa.

* * *

Ihan sivuseikkana totean havainneeni mielenkiintoisen uutisen, joka koski vallanvaihtoa rapakon toisella puolella. Sen mukaan "Biden halusi kansaa heijastavan hallituksen".

Uutisen mukaan tämä näyttäisi tarkoittavan sitä, että maassa, jonka asukkaista yli 70 prosenttia on valkoisia, hallituksen jäsenistä noin puolet "edustaa jotakin etnistä vähemmistöä". Tämä on tietenkin hallituksen muodostajan oikeus, mutta jäin kuitenkin jonkin verran ihmettelemään minkälaiseen matematiikkaan Bidenin perustelu pohjautuu.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sanna Marin vahvisti uskonsa sosialistiseen Suomeen
Katoaako hyödyllinen idiootti politiikastamme?
Keskustan linja pitää

8 kommenttia:

 1. Onhan tässä melkoinen ristiriita puheissa ja todellisuudessa. Kuinka hölmöinä ihmisiä voi pitää. Ajatteleeko Saarikko todella, että olemalla todellisuudessa mukana hallituksessa tekemässä räikeän punavihreää politiikkaa, joka heikentäää varsinkin maaseudun ihmisten elämisen mahdollisuuksia, hän voisi löysillä puheilla maalata mustan valkoiseksi. Jos toimii vihervasemmiston aisankannattajana Haaviston tapauksen kaltaisissa tilanteissa, ja esim lopettamalla turvetuotannon ja korottamalla polttoaineiden hintoja, on turha kuvitella mitään johtavaa asemaa ei-vasemmistolaisten piirissä, eikä varsinkaan maaseudulla. Tuskinpa myöskään siinä "trampoliini-Suomessa", johon keskusta nyt tähyää.

  VastaaPoista
 2. Vaalit ylenesä palauttavat todellisuuteen. Näin käy Saarikonkin tapauksessa. Keskusta on liukunut vasemmalle ja tekee jo omalle ydinkannattajakunnalleen tuhoisaa politiikkaa, jota ei enää voi tukiaisilla saada näyttämään hyvältä. Kun maaseutuelinkeinoit tuhotaan, Keskusta tuhoutuu siinä mukana.

  VastaaPoista
 3. Vielä hullumpaa haaveilua kuin aikoinaan Paavolla, joka halusi kekkoseksi.

  VastaaPoista
 4. Eiköhän tässä käy kuten Ruotsin keskustalle = c; takki liehuu sinne ja tänne, miten nyt tuuli haluaa sitä heiluttaa.
  Muuten, nyt kun ollaan päästy eroon yhdestä niin jo toista ollaan jahtaamassa (ainakin Ruotsissa):

  https://www.svt.se/nyheter/har-ar-putins-hemliga-jattepalats

  VastaaPoista
 5. Osuvasti todettu Keskustan tolasta, arvon Professori et alia. Se, mikä ikävä kyllä tuosta unehtui, on - eihän Kokoomuskaan ole mikään ei-vasemmistolainen puolue. Sehän toimi ammoin syvemmin vasemmalla kuin Lipposen demarit eikä sen pseudoliike takaisinpäin ole vieläkään ohittanut edes jyrkän keskustavasemmiston sijaintia poliittisessa kentässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoomus kai kuvitteli houkuttelevansa äänestäjiä vihreistä ja kukaties punaisistakin myötäilemällä ja tukemalla vihervasemmiston politiikkaa, mutta kaikki ihmiset eivät onneksi ole valmiita lähtemään tuhoisalle linjalle, ja se näkyy Kokoomuksen kannatuksessa.

   Poista
 6. Onhan Yhdysvalloissa valkoisiakin etnisiä vähemmistöjä. Yhden sellaisen muodostavat esimerkiksi amerikansuomalaiset.

  VastaaPoista
 7. Keskusta on täysin vieraantunut äänestäjistään. Kynnyskysymys puolueen menossa Marinin hallitukseen oli maakuntauudistuksen läpivienti. Maakuntahallinto on kuitenkin tärkeä vain pienelle joukolle puolueen keskitasonjohtajia ja asiantuntijoita, jotka petaavat itselleen suojatyöpaikkoja maakuntien hallinnossa. Maakuntauudistus ei tuo yhtään uutta äänestäjää keskustalle, sillä tavallista kansaa kiinnostavat jokapäiväiseen elämään ja toimeentuloon vaikuttavat asiat.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!