lauantai 14. syyskuuta 2019

"Pikkupuolueen poliitikko": ´olen eduskunnan ainoa kansallissosialisti´"

Kuvitellaanpa, että jonkun alle 10 prosentin kannatuksen omaavan pikkupuolueen kansanedustaja kutsuisi itseään ”eduskunnan ainoaksi kansallissosialistiksi” ja jatkaisi että ”vasemmisto on yleisnimike, joka yhdistää marxilaiseen traditioon kiinnittyviä suuntauksia. Kansallissosialismi on yksi alaosa siitä".

Minkälaisen pöyristyksen tuollainen väite herättäisi eduskunnassa, lehdistössä ja kansalaisjärjestöissä? Ja ehkä myös kilpailevissa poliitikoissa sekä jopa oikeusoppineiden parissa.

Entä jos hän vielä kummeksuisi ”kansallissosialismiin kiinnittyviä ennakkoluuloja" ja väittäisi, että "ihmiset eivät tule ajatelleeksi, että he elävät koko ajan keskellä eri tavoin järjestettyjä yhteisöjä. Lähikauppa on kapitalistinen, lähikirjasto sosialistinen ja kotona ollaan kansallissosialisteja".

Riittäisikö tämä selittämään pois kaiken sen pahan, jota viime vuosisadan kansallissosialistit saivat aikaan?

Tai jos hän kertoisi tämän jälkeen, että "kaikkiin ismeihin liittyy ikkuna hyvään ja pahaan" ja kertoisi kirjoittavansa kirjaa ”pikkuporvarillisuudesta aikamme vitsauksena” ja määrittelisi sen "elämäntavaksi, jossa on tärkeämpää miltä asiat näyttävät kuin miten ne todellisuudessa ovat".

Auttaisiko tämä ymmärtämään kansallissosialismiin hurahtanutta poliitikkoa? Vai vaadittaisiinko häntä oikeuteen ties millä vihapuheväitteillä?

Entäpä jos hän vielä vastaisi kysymykseen siitä, miksei kansallissosialismi voittanut viime vuosisadan aatteellista kilpailua, että "peli on kesken, joten eipä nyt vielä julisteta voittajia". Ja ennakoivansa, ettei kapitalismin ja kansallissosialismin välinen aatteellinen kilpailu lopu "ihan pian, mutta kun päättyy, todennäköisesti kukaan ei enää muista meidän nykyisen parlamentin paikkamääriä sen kummemmin kuin me muistamme Rooman senaatin istumajärjestystä. Vain hölmö kuvittelee oman aikansa olevan historian loppu".

Herättäisikö tämä kiljuvaa raivoa, vai toteaisivatko maamme mediakenttä, kansalaisjärjestöt, kilpailevat poliitikot ja oikeusoppineet, että äänessä on yksittäinen hörhö, jolta on todellisuudentaju kadoksissa? Ja joka siksi ansaitsee korkeintaan ymmärtäväisiä katseita ja vaalikauden jälkeen putoamisen eduskunnasta? Vakavasti otettavana eli vaaliuurnilla äänen ansaitsevana poliitikkona häntä ei kai kuitenkaan juuri kukaan pitäisi?

* * *

Edelle hahmottelemaani pikkupuolueen poliitikkoa ei todellisuudessa ole. Sen sijaan viime vuosisadalla vaikuttaneen toisen brutaalin ja kansallissosialismin lailla miljoonia ihmishenkiä vaatineen, kokonaisia kansoja tuhonneen ja sotia synnyttäneen aatteen eli kommunismin kannattaja meillä on.

Vasemmistoliiton Anna Kontula nimittäin ilmoitti olevansa eduskunnan ainoa kommunisti. Ja juuri hänen kannanottojaan mukaillen kirjoitin edellä olevan tarinan (lähde ja toinen). Kysymys tässä tietenkin kuuluu, että miksi meillä hyväksytään kritiikittä eduskunnassamme toimiva kommunisti, mutta kansallissosialismia käyetään leimakirveenä jopa sellaisia poliitikkoja ja puolueita vastaan, jotka ovat yksiselitteisesti ilmoittaneet olevansa länsimaisen demokratian ja hyvinvointivaltion asialla.

Eli mikä ihme tekee kommunismista hyväksyttävän aatesuunnan - toisin kuin kansallissosialismista - jos ja kun näiden kahden aatteen nimissä tehdyt hirmuteot ovat täysin verrattavissa toisiinsa? Pelkästäänkö se, että kommunistinen Neuvostoliitto sattui olemaan toisen maailmansodan voittajien puolella ja saattoi toteuttaa ihmisiin kohdistuvaa terroriaan paljon pidempään kuin natsien johtama Saksa?

Vai onko kyse siitä, että kommunistien - toisin kuin kansallissosialistien - suosio oli Suomessa suuri ja heidän vaikutusvaltansa todellinen uhka maallemme aina 1980-luvun lopulle asti, joten aatteen vanhoja kannattajia elää joukossamme edelleen satoja tuhansia? Pelkäämmekö me heitä vieläkin niin paljon, että jopa kansanedustaja katsoo saavansa etua siitä, että ilmoittautuu marxilais-leninismin verisen perinteen jatkajaksi armon vuonna 2019?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vasemmistonaiset upottavalla suolla
Kommunistinatsit
Veronkierto on vasemmiston mielestä hyväksyttävää

15 kommenttia:

 1. Yksi selkeä syy siihen, miksi kommunismi oli ja on niin suosittu on se, että se voitti kakkosrähinän ja sai sen perusteella oikeuden määritellä hyvän ja pahan. Oikeushan seuraa aina voittajan miekkaa ja voittajalla on aina paljon innokkaita perskärpäsiä. Veikkaanpa, että mikäli natsit olisivat voittaneet kyseisen rähinän niin nämä nykyiset kommunismin nimeen vannovat olisivat silloinkin olleet voittajan perskärpäsiä ja vannoisivat natsismin nimeen. Natsismi aikanaan onneksi jyrättiin totaalisesti. Kommunismia valitettavasti ei.

  VastaaPoista
 2. Oman hyvinvointiyhteiskuntamme kommunistit ovat ekstreemikkoja, ismi-individualisteja identiteettikriiseineen, ja narsisteja. Ne opilliset tunnustukset joita heidän suistaan kuulemme ovat enemmänkin yliyleistävillä yleiskäsitteillä muotoiltuja skolastisen käsiterealismin kukkasia kuin vakavan viittaussuhteen reaalitodellisuuteen omaavia teesejä.

  Mutta siihen, miksi natsi-Saksassa tapahtunut joukkotuhonta ja hirmuteot kavahduttavat eurooppalaisia enemmän kuin ihan yhtä suuri ja hullu tuhonta Stalinin N-liitossa, on olemassa ihan selvä vastaus. Ihmisellä on taipumus arvottaa yhteisöjä niiden kehtysasteen mukaan -- ja me eurooppalaiset koemme Saksan "pettäneen" meidät moraalisessa mielessä pahemmin ja syvemmin kuin jo lähtökuopissa ihan eri sarjaan sijoittamamme N-liitto koskaan edes voisi tehdä.

  Emme todellakaan suhtaudu esimerkiksi afrikkalaisiin tribaalikonflikteihin, joissa melkein miljoona ihmistä hakataan veitsillä kuoliaiksi, samalla tavalla kuin suhtaudumme muutaman amerikkalaissotilaan Abu Ghraibissa tekemiin ihmisoikeusloukkauksiin.

  Joten asia palaa siis siihen perustavanlaatuiseen tosiasiaan, että ihminen kokee sitä vahvempia moraalisia tuntoja mitä läheisempään elämänpiiriin ne sijoittuvat. Onko tässä mitään väärää? -- No, ehkä oikeampi kysymys on: Miksi emme tunnusta tätä lajille ominaista tosiasiaa, vaan kyhäämme itsellemme teoreettisia moraalinormeja ja -vaatimuksia, ja syyllistämme itseämme kun emme pysty niitä kokemaan aidosti.

  Paitsi siis, että nämä ismi-identiteeteistä oman narsistisen "minänsä" rakentaneet ideologiset julistajat pystyvät. Juuri sellaiset joista blogistin maalailema teoreettinen tyyppiesimerkki on todellinen esimerkki.

  VastaaPoista
 3. Nähdäkseni olette molemmat oikeassa.

  VastaaPoista
 4. Meillä on poliitikkoja jotka toimivat kuin kansallissosialistit, mutt he eivät sano sitä ääneen. Samoin kuin suurin osa entisistä kommunisteista he naamioituvat vihreään väriin. Siksi mainitt kontula saa ja voi julistaa olevansa ainoa eduskunnan kommunisti koska kukaan ei ota hänen puheitaan todesta.On hän sen verran lavottomia puhunut koko ajan, ei edes entiset kommunistit ota häntä todesta. Yksi asia jonka hänestä voi ottaa tosissaan on, että hänellä on melko muvan näköiset tissit, jos sellaisista puoliriippuvista pitää kuen eräs kiljunen.
  Hyi minua, kun meni seksistisiksi puheet:) Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. "... joten aatteen vanhoja kannattajia elää joukossamme edelleen satoja tuhansia?"

  Tuon kysymysmerkin voinee jättää pois. Kryptokommunistien määrä on meillä varmastikin sadoissa tuhansissa. Näiden kryptokommunistien vaikutus lisäksi on varmasti suhteellisesti paljon suurempi kuin heidän lukumääränsä verrattuna koko asukaslukuumme:

  Ks. "Neuvostorahoilla tuotettiin vasemmistolainen toimittajakunta Suomeenkin",
  https://vapaasana.net/2011/08/28/neuvostorahoilla-tuotettiin-vasemmistolainen-toimittajakunta-suomeenkin/
  Sitä paitsi Tampereen punayliopiston tiedotusopin kommunisti-professori Nordenstreng piti jäähyväisluentonsa vasta 2009, joten hänen kommunismin myrkkyään nauttineista toimittajista nuorimmat ovat vasta kolmikymppisiä tai vähän vanhempia.

  Jukka Hankamäki on ansiokkaasti tuonut monissa blogiartikkeleissaan esille punavihreän vaikutuksen yliopistoissa ja Ylessä, ks. esim. "Yle-politiikkaa: kulttuurimarxismista tulee marxilaista kulttuuria", http://jukkahankamaki.blogspot.com/2016/06/yle-politiikkaa-kulttuurimarxismista.html
  ja "Punaisen Yleisradion ongelma ei ole valtiollisuus vaan puolueellisuus", http://jukkahankamaki.blogspot.com/2017/05/punaisen-ylen-ongelma-ei-ole.html
  Ylewatch-blogisti on samoin ansiokkaasti paljastanut Ylen punaisuden lukuisissa artikkeleissaan, http://ylewatch.blogspot.com/

  Sekä avoimet että kryptokommunistit tekevät pirullista myyräntyötään etenkin paitsi valtamedian toimittajina ja propagandisteina yliopistoissa myös korruptoituneessa oikeuslaitoksessamme Demla-tuomareina, ks. "Mitä on Demla?", http://www.magneettimedia.com/mika-on-demla/
  ja "Kommunistista oikeusteoriaa käytännössä", https://www.oikeamedia.com/o1-66711k

  Se missä kommunistisen Frankfurtin koulukunnan moraalinmädätysoppeja soveltavien kulttuurimarxistien vaikutus näkyy erityisen räikeänä on koko läntisessä maailmassa valtavirtaa oleva rappioliberalismi.
  Ks. "Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon", http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

  Tämä näyttää olevan mm. valtamediassa runsaslukuisten suomalaistenkin kulttuurimarxisti-toimittajien, ilmeisestikin kryptokommunistien ylin ohjenuora:

  ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.” - Siten kiteytti Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi määritelmää kryptokommunismille:

   "Definition of crypto-Communist: one who secretly sympathizes with communism or is secretly a member of the Communist party" - https://www.merriam-webster.com/dictionary/crypto-Communist

   "Crypto-communism is a secret support for, or admiration of communism. An individual or group keeps this support or admiration hidden to avoid political persecution or political suicide.[1] Crypto-Bolshevism is a prominent form of crypto-communism, asserting secret Bolshevism." - https://en.wikipedia.org/wiki/Crypto-communism

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. En usko, että useimmat vihreät poliitikot tiedostavat olevansa aatteellisesti äärivasemmalla ja ajavansa politiikkaa, jonka seurauksena miljoonat ihmiset kuolivat viime vuosisadalla. Näin siitä huolimatta, että he ovat sitä de facto.

   Poista
 6. Olipa unohtua, että jo kaikille nuorille lapsillemmekin syötetään yhteiskunnan toimesta kommunistisia oppeja:

  "Kouluista tehtiin poliittisia aivopesukeskuksia – ketkä ovat syyllisiä?",
  https://www.magneettimedia.com/kouluista-tehtiin-poliittisia-aivopesukeskuksia-ketka-ovat-syyllisia/

  KANSATTOMAN-ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen oli Sipilän hallituksen opetusministeri vuosina 2015–2019, mutta hän ei puuttunut tuohon kommunistiseen aivopesuun!

  Nykyisen hallituksen aikana sellaista aivopesua varmastikaan ei ainakaan vähennetä.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. Jospa hää on Retro-kommunisti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanni on pieni pölvästi, joka ei kyennyt erottamaan toisistaan unta, unelmia ja todellisuutta.

   Poista
  2. Vaihda Sannin tilalle Greta. Asia sama

   Poista
 8. Täytyy olla todella tyhmä, jos kaiken nähdyn jälkeen vielä uskoo kommunismiin. Missään se ei ole koskaan toiminut, vaan saanut aikaan professorin mainitseman inhimillisen kärsimyksen lisäksi kaikin tavoin tuhotun yhteiskunnan. Esimerkkeinä vaikkapa edesmennyt Neuvostoliitto ja itäblokki, nykyinen Venezuela, Pohjois-Korea, Kuuba ja Zimbabve. Aivan idioottimaisen tyhmä täytyy olla, jos nämä eivät saa ajattelemaan.

  VastaaPoista
 9. Unohtuipa vielä tämäkin kryptokommunistien suuresta vaikutusvallasta maassamme:

  "”Totuuden henki johda sinä meitä…harhaan!” eli kuinka kulttuurimarxismin henki täytti valtionkirkon",
  https://sarastuslehti.com/2013/02/07/totuuden-henki-johda-sina-meita-harhaan-eli-kuinka-kulttuurimarxismin-henki-taytti-valtionkirkon/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 10. Kansallissosialismia olisi hyvä tarkastella myö siitä näkökulmasta, että mitä siihen jää, kun siitä poistetaan yhden puolueen diktatuuri, vähemmistöjen tuhoaminen ja hyökkäyssotaan ryhtyminen.

  -- Aika ajatella

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!