maanantai 2. marraskuuta 2020

Raikas tuulahdus suomalaisessa valtamediassa

Olen jo jonkin aikaa ollut näkevinäni pientä muutosta suomalaisen valtamedian kirjoittelussa suhteessa Suomessa hallitsevan punavihreän narratiivin tuomiin ongelmiin. Tässä suhteessa erittäin valaiseva oli MTV3:n julkaisema Helena Petäistön kolumni Ranskan nykyiseen katastrofiin johtaneesta tilanteesta. 

Vai mitä pitäisi ajatella kirjoituksen näistä kohdista:

Petäistön mukaan presidentti Macronin kuukausi sitten pitämä linjapuhe "oli hyvin maltillinen ja järkevä. Hän vaati siinä korjauksia, joita kukaan hänen edeltäjistään ei ollut uskaltanut tehdä: ei enää ulkomailla koulutettuja imaameja, ei enää islamilaisia kotikouluja, arabian kielen opetus sallittu vain virallisissa kouluissa eikä enää islamilaisissa yhdistyksissä."

Painotan tässä Petäistön sanavalintoja maltillinen ja järkevä. Toisin sanoen valtamediamme toimittaja näki maltilliseksi ja järkeväksi sen, että muslimien integroimisessa yhteiskuntaan ei tueta näiden oman kulttuurin säilymistä vaan ohjataan heitä omaksumaan sen tilalle ranskalainen kulttuuri ja elämäntapa. 

Vielä edelle kirjoittamaani kohtaakin kuvaavampi oli Petäistön näkemys sosialistipresidentti Miterrandin toimista. Hänen mukaansa "tilanne ryöstäytyi täysin käsistä 1980-luvulla maan ensimmäisen sosialistipresidentin aikana. Voittonsa tunnossa François Mitterrand halusi näyttää maailmalle, mitä on antelias ja avokätinen ranskalainen sosialismi: Kaikki ovet ja ikkunat avattiin, ja vanhoista siirtomaista tuleva vyöry muutti maan lopullisesti."

Oleellista tuossa on, että Petäistö ymmärsi Ranskan ongelmien seuranneen laajamittaisesta muslimien maahanmuutosta - eikä jotenkin siitä erillisestä islamismista. Ja että Miterrand toimi sosialistina täsmälleen siten kuin meidän vihreään kaapuun pukeutunut sisäministerimme Maria Ohisalo (vihr) haluaisi toimia, minkä valtamedian toimittaja näki järjettömänä toimintana.  

En ole pitänyt Helena Petäistöä minään suosikkitoimittajanani. Mutta olisiko niin, että hänen hyvin tuntemansa Ranskan tapahtumat ovat avanneet hänen silmiensä eteen islamilaisen maahanmuuton todellisuuden koko kauheudessaan.

Petäistön kirjoitusta täydensi Ilta-Sanomien pääkirjoitus. Sen mukaan "Ranska on jäänyt yksin taistelemaan yksilön oikeuksien, sananvapauden ja muiden länsimaisen demokratian keskeisten periaatteiden puolesta. Euroopan on ollut vaikea esiintyä yhtenäisenä oikeastaan missään asiassa, ja tämäkään ei tee poikkeusta. Selvää on, että Ranskan asia on mitä suurimmassa määrin meidänkin asiamme, jos eurooppalaiset arvot ja mielipiteen vapaus halutaan pitää voimissaan."

Valaiseva oli myös Jyrki Lehtolan kirjoittama kolumni. Se käsitteli sitä nykyajan ilmiötä, jossa jopa historiallisia faktoja pyritään poistamaan, koska aiemmin eläneet ihmiset eivät ajatelleet samoin kuin punavihreät. Sekä sitä, kuinka punavihreät kaipaavat turvatiloja, jotta he eivät joutuisi kuulemaan eri tavalla ajattelevien ihmisten näkemyksiä.

Lehtolan kolumnin loppukaneetti oli kerrassaan mielenkiintoinen - jopa siihen mittaan asti, että kansallismielisen henkilön sanomana sitä saatettaisiin joissain piireissä pitää vihapuheena. 

Hän nimittäin lopetti analyysinsä näihin sanoihin: "punavihreä eliitti on olemassa, ja sen ääni on muuttunut lepertelyn ja uhkailun sekasotkuksi, joka tekee meistä kaikista tyhmempiä, kun ajattelun, mielikuvituksen tai osaamisen sijasta korostuvat toisiaan toistavat teemat ja ihmisen pelkistäminen yliherkäksi mielipidevauvaksi."

Toivon mukaan edelle lainaamani kirjoitukset aiheuttavat ajatuksia myös Ylen ja Helsingin Sanomien toimituskunnissa, sillä myös niissä on tullut aika ymmärtää tunkkaisen punavihreä kupla-ajattelun johtavan länsimaat ja siten myös heidät itsensä umpikujaan ja tuhoon. Siksi myös maamme suurimpien toimituskuntien on tullut aika tunnustaa tosiasiat.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Poliittinen umpiokupla
Tuhoaako maahanmuutto ihmisten tasa-arvon Tanskassa?
Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

22 kommenttia:

 1. Lehtolan tyylilaji on satiiri. Hän kirjoittaa käytännössä kaikista poliittisista toimijoista ja aarteista tuohon kärjistettyyn tapaan. Puheessa on siten aina tietty ironinen etäisyys m y ö s siihen, mitä Lehtola sanoo. Silti häneltä erittäin hyvä kuvaus, vaikka osin jäljitteleekin tyypillisiä punavihreistä käytettyjä kliseitä.

  Petäistö on Macron-fani, mutta kirjoitti selkeän ja hienon läpileikkauksen Ranskan viime vuosikymmeninä.

  VastaaPoista
 2. Helena Petäistö on eläkkeellä. Eläkkeellä ollessa ei enää tarvitse sopeuttaa sanomisiaan työnantajan agendaan. Tällöin tosin sanomiset saatetaan leimata vanhuksen horinoiksi. Näinhän kävi esimerkiksi poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle hänen kerrottuaan todellisen näkemyksensä maahanmuuttoasioista heti eläkkeelle siirtymisensä jälkeen.

  Sinänsä uskon kyllä, että maamme suurimmat toimituskunnat tunnustavat tosiasiat heti kun tosiasiat sopivat yhteen sen hetkisen pääministeripuolueen näkemyksen kanssa. Näinhän konventionaalisesti ja auktoriteettiuskoisesti ajattelevat yleensä toimivat. Silloin muutos saattaa olla nopeakin.

  VastaaPoista
 3. Menestyisiköhän sellainen sanomalehti, joka ostaisi ja julkaisisi vain eläkkeelle siirtyneiden juttuja? Voisi tulla ulkomailtakin hiukan nykyistä rehellisempiä reportaaseja? Ei. Sekin ennen pitkää vaiennettaisiin, luulemma. Pitääkin käydä katsomassa, joko UMV:n sivut on saatu sensuurilukosta auki.

  VastaaPoista
 4. Yle on jättimäinen kanto kaskessa. Se voi ilman rajoitteita suoltaa punavihreää propagandaa veronmaksajien piikkiin. Viisisataa miljoonaa euroa saamme maksaa jokailtaisesta vasemmistovyörytyksestä, eikä meillä ole mitään mahdollisuuksia muuttaa asiaa, tilausta ei voi lopettaa. Sosialisti Krista Kiuruhan se aikanaan ajoi läpi Yle-veron, ja muutosta lienee turhaa odottaa. Mtv3 antaa nykyisin pientä toivoa paremmasta uutisoinnista, johtuneeko siitä että sieltä lähti päätoimittaja Ylelle toimitusjohtajaksi.

  VastaaPoista
 5. Journalistit ovat opillisesti itse luomassaan faktojen ansassa.

  Vulgaaripositivistinen käsitys siitä, että "faktat" ovat eri asia "mielipiteet", ja että maailma voisi koostua pelkästään faktoista, rehottaa tiedonvälityksen kentällä rikkaruohon tavoin. Tämä historiaton käsitys ei omaa mitään itseymmärrystä sen eurooppalaisella uudella ajalla tapahtuneen tiedollis-kognitiivisen kehityksen suhteen, jossa kartesiolainen objektivaatio on tiedonalojen sisäisen pirstoutumisen seurauksena hajonnut tiedollisiksi "ismeiksi", jotka sitten lopulta omassa ajassamme ovat sulaneet yhteen aatteellisten ismien kanssa.

  Tuo on ehkä vähän vaikeasti sanottu, mutta haluan mutoilla sen tällaisissakin yhteyksissä mahdollisimman "filosofisesti", jotta ihan asiantuntija-auktoriteetteja myöten syntyisi selvä käsitys siitä miksi ollaan niin yleisesti niin pahasti harhassa. Ettei harhassa siis ole vain Hesarin päätoimittaja ja YLE:n itseään kulttuuri-intellektuelleina pitävä väki.

  Kyllähän journalismissa silloin tällöin on näitä pilkahduksia nykykriisien vähän syvemmästä ymmärtämisestä, ja ehkä on niinkin -- kuten uskon arvon blogistimme ajattelevan -- että kiitos on paikallaan silloin kun siihen hiemankin on aihetta. Toisaalta on sitten ikävästi todettava, että "pullosta on pitkä matka ylös taivaaseen", kuten muuan taannoin tuntemani tulipunavihreä runoilija lakonisesti totesi.

  Nythän nämä pilkahdukset tuppaavat vielä olemaan hyvinkin niitä "yksittäistapauksia", jollaisiksi journalistit ovat teokratian ja demokratian yhteentörmäyksestä väistämättömästi seuraavat kulttuuriset hylkimisreaktiot luokitelleet. Sekin harha elää vain täydellisen tietämättömyyden ja perehtymättömyyden maaperällä. Ei ymmärretä että kyse on yksilötasolle palautumattomista yhteisövoimista ja yhteisöilmiöistä.

  VastaaPoista
 6. Asia on kyllä niin ,että tämä kansa on itse halunnut sosialistit johtamaan tätä maata ja siitä hyvästä kansan kurkkuun tungetaan ylen toimesta paskaa kaksin käsin.
  Onko jollekkin yllätys että saa mitä tilasikin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on juuri noin. Siitä huolimatta Ylen yksipuolisen punavihreä uutisointi ei ole hyväksyttävää, koska sen kustantavat kaikki suomalaiset.

   Poista
 7. Iltasanomien mukaan siis Ranska on jäänyt yksin taistelemaan yksilön oikeuksien, yms. puolesta. Tämä ei varsinaisesti pidä paikkaansa, sillä tyylipuhtaimmin Unkari ja Puola ovat oivaltaneet ongelmien juurisyyn ja pysäyttäneet aggressiivisen kansainvaelluksen rajoilleen. Niiden johtajat ovat omaksuneet oikeusvaltioperiaatteet, joiden mukaan päättäjät tavoittelevat oman kansan turvallisuutta ja menestystä sen sijaan, että pyrkisivät komisaareiksi ja Euroopan kuninkaaksi omalta kansalta perityillä lahjusrahoilla.

  Länsi-Euroopan maat ja Suomi niiden mukana ovat toimineet muslimimaahanmuuton kanssa kuin emännät, jotka sytyttelevät tulipaloa eri huoneisiin ja sen jälkeen yrittelevät sammutella pesäkkeitä vesipyssyllä ja loitsuilla. Aivan aluksi, palovaroittimien huutaessa kuorossa he rauhoittelevat hätääntyneitä, että ei täällä mikään pala. Aivan samoin kuin Amerikassa valtamedian toimittaja selittää palavien talojen ja ryöstöriehunnan edessä, että tässä on kyseessä rauhallinen mielenosoitus. Komediaelokuvan ”Mies ja alaston ase” klassikkokohtaus on tullut lihaksi.

  Valtamedian parannuksen tekoa on turha toivoa, sillä vuosikymmeniä jatkunut vallankumous toimittajien keskuudessa on kyllästänyt mediat aivopestyillä politrukeilla. Pesuveden mukana ovat huuhtoutuneet omat oppivat aivosolut. On myös niin, että rikkaiden taustavaikuttajien raha puhuu. Siksi on propagandan ohella menossa päättäväinen suiden tukkimiskampanja aivan aitoon Kiina-malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bilderberg-Apusen valinta Ylen johtoon on Suomen KANSATTOMAAN-ISÄNMAATTOMAAN Deep Stateen kuuluvien, vailla selkärankaa ja omaatuntoa olevien, ylikansallisia feodaaliherrojaan kumartavien psykopaatti-pyrkyrien, maanpetturien suorittama. Sillä pyritään edistämään suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoamista harvainvaltaisen Uuden maailmanjärjestyksen tyrannian hyväksi:

   "”Lopullisena päämääränä sillä [Bilderberg Group] on alistaa koko maailma yhden hallinnon alaisuuteen. Tässä uuden maailmanjärjestyksen hirmuvallassa ei ole keskiluokkaa, vaan vain eliitti ja sitä kuuliaisesti palvelevat köyhät
   alamaiset, joiden elämä on läpikotaisin kontrolloitua huipputeknologian valvomassa poliisivaltiossa. Tämä on tiivistettynä Daniel Estulinin maailmanlaajuisen menestyskirjan väite. Hänellä on myös perustelut väitteensä tueksi.

   Siirtyminen toteutetaan asteittain yhdistämällä pieniä alueita suuremmaksi, kuten Euroopan valtiot Euroopan unioniksi, USA, Kanada ja Meksiko Pohjois-Amerikan unioniksi ja Aasian maat Aasian unioniksi. Euroopan unionin valmistelu laitettiin alulle 50-luvun Bilderberg-kokouksissa. Lord Rothschild ja Laurence Rockefeller valitsivat 100 vaikutusvaltaisinta elitistiä integroimaan Euroopan – ei suinkaan muodostaakseen mielekkäämmän tulevaisuuden tavalliselle kansalaiselle, vaan tehokkaammin toimivan valvontakoneiston ja kaiken alistamisen talouden ylivallalle.” – Kirjaesittely / Tomi Ahola: DANIEL ESTULIN: The True Story of the Bilderberg Group (2007),https://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1718494.msg1783220.html?PHPSESSID=lrh6e90o8tg5v0b8hpk3qcug26#msg1783220

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. Punavihreän kuplan toimittelijoiden kohdalla EI enää riitä pelkkä ymmärrys - vaikka he jostain syystä vahingossa ymmärtäisivätkin mitä ovat tehneet se EI todellakaan enää riitä.Heitä on rankaistava järjestelmällisesti rasistisesta,Suomalaisvastaisesta vihapropagandastaan.He ovat kirjaimellisesti ISIS-pr osasto ja rangaistusten on oltava ankaria.Joko sen tekee hallinto tai sen tekevät kohta valveutuneet kansalaiset asein metsäautotien päässä.Yhdentekevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kautta aikojen kansantuomioistuimilla on maanpettureille ollut asteikossaan vain yksi rangaistus-vaihtoehto.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Siis että kun niin sanottu vhervasemmisto samaistuu uhrirooleihin, kokee ne ja itsensä viattomaksi ja taantuu lapsenasteelle, jolle nimenomaan on ominaista oikeuden ottaminen omiin käsiin, siihen pitäisi vastata taantumalla itse vastaavalle asteelle?

   En usko.

   Kulttuurikonfliktin eskaloituminen puolin ja toisin on varmin valtatie sille että yhteiskunnat romahtavat kauttaaltaan täydellisen kyvyttömyyden tilaan. Kaaoksesta nousee diktaattori, joka jättää jälkeensä traumat, jotka tuhoavat ajattelun tuhanneksi vuokdeksi.

   Ei pidä unohtaa, että Euroopan nykyinen kyvyttömyys vastustaa kansainvaellusta johtuu juuri niistä traumoista, jotka Hitler jälkeensä jätti.

   Poista
  3. Jätetäänpä pois yllytys väkivaltaan.

   Poista
  4. Kohta tarvitaan hillitsijöitä, kun osalla alkaa olla vitutus näitä puniikeja kohtaan tapissaan.

   Poista
  5. Punaiset fasistit joukkomurhasivat jällleen ISIS-proxyarmeijansa kanssa.Tällä kertaa Wienissä.Ja samaan aikaan professorit ja olkkoset lässyttävät kuinka ITSEPUOLUSTUS on jotain taantumista?Ei - punaviherterroriin on aika vastata samalla mitalla.Liian kovia otteita ei ole enää edes teoriassa.

   Poista
  6. Niinpä, ählämien tarkoitus on kaapata länsimaat valtansa alle. On aika luopua "teenjuonnista pikkurilli koholla". Sormi on syytä viedä liipasimille.

   Poista
 9. Hupaisaa seurata taas Hesarin vaalikampanjaa Trumpia vastaan. Tänäkin aamuna tuli täyslaidallinen sitä ihteään.
  Kun on Youtubesta katsellut pätkiä Bidenistä, niin kyllä tulee absurdi olo. Välillä aivan sekavia lausuntoja, jos niitä edes sellaisiksi voi sanoa, ja aivan selviä dementian merkkejä, kuten nimien ja käsitteiden unohtamisia jne. Ja tuosta vanhuudenheikosta miehestä pitäisi tulla USA:n presidentti. On demokraateilla heikot eväät. Aivan täysin on Hesari missannut Bidenin pojan väitetyt sekoilut, sekä Sleepy-Joen oman osuuden niissä. Jos ei Trumpissa muuta hyvää ole, niin tuntuu hänellä ainakin virtaa riittävän ja pää toimivan edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. “Jos ei Trumpissa muuta hyvää ole, niin tuntuu hänellä ainakin virtaa riittävän ja pää toimivan edelleen.”

   Tässä Trumpin ”syntilistaa”, joka on mm. HS:N mielestä niin toksista, ettei siitä kannata edes puhua:

   -Uusia sotia ei ole aloitettu.
   -Pohjois-Korean kanssa keskusteluyhteys avattu ja akuutti kriisi liennytetty-
   -Lähi-Idän rauhansopimusrypäs toteutettu ja lisää tulossa.
   -USA:n talouden piristäminen ja teollisuuden kotimaisuuden lisääminen.
   -Maahanmuuton hallintatoimiin ryhtyminen.
   -Ripeät koronatoimet Kiina-matkailun katkaisemiseksi ja hoitokapasiteetin lisäämiseksi jo tammikuussa. Samaan aikaan demokraatit kehottivat halailemaan juuri Kiinasta tulleita.
   -Bidenin mafiaperheen kauppapolitiikka paljastettu: Biden myy poliittista vaikutusvaltaa USA:n asioihin mm. Kiinalle ja perhe jakaa siitä saadut maksut. Samaan aikaan valtamedia on toitottanut jo neljättä vuotta Trumpin olemattomista Venäjä-yhteyksistä.
   -Valtamedian räikeä puolueellisuus ja totuudenvastaisuus osoitettu sekä USA:ssa että muissa länsimaissa; Suomessakin erittäin selvästi.
   -Me too-liikkeen vouhottajien tekopyhyyden osoittaminen tuomalla esiin Bidenin ja hänen poikansa naisiin ja lapsiin kohdistuvan ahdistelu- ja hyväksikäyttöhistorian, josta me too-tahot vaikenevat.

   Poista
  2. Joe Bideniä lahjoivat Kiina, Venäjä ja Ukraina:

   https://youtu.be/_5bW5eqMTfU

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Vähän menee ohi aiheen edelleen, mutta menköön. Onhan Trumpin esitystyylissä tietysti ajoittain hiomista, jos kauniisti sanoisi, mutta hienona vastapainona on poliittisen korrektiuden puute. Kuka muu tuolla tasolla olisi voinut todeta suorin sanoin Ruotsin katastrofaalisen maahanmuuttotilanteen. Ei kukaan, koska muiden johtajien mielestähän tilanne Ruotsissa on aivan mallillaan, ja hys hys.

   Poista
 10. Suomen kansallista tuhoa ajavien tärkeimpien, Bilderberg-johtoisten joukkoharhautusmedioidemme Brysselin Pravdan (Antti Herlin) ja Ylen (Matti Apunen) oivallisina apujoukkoina toimivat vahvasti kommunismiin päin kallellaan oleva toimittajien enemmistö:

  "Neuvostorahoilla tuotettiin vasemmistolainen toimittajakunta Suomeenkin",
  https://vapaasana.net/2011/08/28/neuvostorahoilla-tuotettiin-vasemmistolainen-toimittajakunta-suomeenkin/

  "Veteraanitoimittaja, Reporadio-kirjailija Jarmo Viljakainen: Yleisradiossa edelleen voimakas punavihreä suuntaus, hallituksen myötäily on vallannut tilan – ”kiistäminen kuuluu kuvioon”",
  https://www.suomenuutiset.fi/veteraanitoimittaja-reporadio-kirjailija-jarmo-viljakainen-yleisradiossa-edelleen-voimakas-punavihrea-suuntaus-hallituksen-myotaily-on-vallannut-tilan-kiistaminen-kuuluu-kuvioon/

  Moskovasta asti aikoinaan korkeampaa kommunismin oppia ammentaneen kommunistiprofessori K.Nordenstrengin tuotoksia kuuluu edelleen Tampereen puna-yliopiston toimittajaopiskelijoiden kurssikirjoihin. Nordenstreng piti jäähyväisluentonsakin vasta 2009.

  Ylen ja Brysselin Pravdan kommunistitoimittajat pitävät huolen, että perustuslakiimme kirjattua sananvapautta tukahduttaen kaikki parempaa elintasoa tavoittelevien barbaarien invaasiota koskeva kritiikki pyritään tuomitsemaan "vihapuheena".

  Heille harhaisen viherkommunisti-sekopää Ohisalon "turvapaikan hakeminen on perusoikeus" on ylin laki ja totuus - kaikki kurkunleikkaaja-terroristitkin pääsevät taikasanalla "asylum" nauttimaan suomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ulkomaanvelkarahalla kustannettua sosiaaliturvaa, yli 3 miljardia euroa vuodessa.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 11. Säröjä valtamediassa? Mielenkiintoista, ja kieltämättä on jo aikakin. Kantaisin kuitenkin yhä enemmän huolta siitä, kuinka kestäväksi ilmiö voi muodostua, mikäli sitä kannattelevat yhtäältä eläköityneet ja toisaalta retorisesti leikittelevät mutta todellisuudessa valtavirrassa myötäjuoksevat....

  Toiseksi, nostaisin varoittavana esiin klassisen punaisitäisen keinon nk. sallitusta vastarinnasta. Pelkistetysti ilmaistuna, siinä toisinajattelulle sallitaan tietty, sangen rajattu palsta-, kanava- ja/tai poliittinen tila näön vuoksi (vrt. venäjän показуха, show, näytös, lume). Tarkoitus - ja usein toteutus - on kanavoida dissidentismi tiettyyn rajoitettuun horisonttiin samalla, kun "uskottavasti" näytellään moniäänisyyttä ja moniarvoisuutta.

  Tämän tositeatterin menestys ei kuitenkaan riipu sen käsikirjoittajista eikä esittäjistä niinkään - vaan erityisesti yleisön passiivisuudesta. Valitettavan usein massat, vaikka kuinka tyytymättöminä yksityisesti murisisivat, jopa julkisesti yhtyvät irvokkaaseen näytelmään kiiltosilmin kiitellen ns. uutena pidettyä avausta. Ja näin pseudopluralismi (tai suomalaisemmin 'muka-moninaisuus') niittää jälleen satoaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!