maanantai 7. joulukuuta 2020

Ihmisten arki kunnissa ja kaupungeissa

Olen koko tämän blogin historian ajan ihmetellyt suomalaisten poliitikkojen välinpitämättömyyttä siitä, kuinka hillitön maahanmuutto on muuttamassa ihmisten asuinoloja kaupungeissa ja kunnissa.  RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, antoi siihen eilen omalta osaltaan vastauksen. 

Tarkoitan sitä, kuinka hän vaati johtavan oppositiopuolueen puheenjohtajalta Jussi Halla-aholta (ps) sitä, että hän "alkaisi keskustella sellaisista kysymyksistä, jotka oikeasti vaikuttavat ihmisten arkeen kunnissa". Ikään kuin perussuomalaisten agendalla olevat elintasopakolaisten maahanmuutto ja julkisen velan ottaminen käytettäväksi maamme rajojen ulkopuolella eivät millään tavalla vaikuttaisi ihmisten arkeen kunnissa tai kaupungeissa.

Henrikssonin kommentti paljasti siten, että syy ensimmäisessä tämän kirjoituksen kappaleessa esittämälleni välinpitämättömyydelle on ainakin oikeusministerin kohdalla täydellinen ymmärtämättömyys eri asioiden välisistä yhteyksistä. Siis siitä, kuinka julkisten varojen käyttö eri tarkoituksiin sulkee niiden käyttöä muista asioista. 

Toisin sanoen verovarojen käyttö humanitaariseen maahanmuuton lukemattomiin kuluihin, italialaispankkien pelastamiseen tai kehitysapuun muokkaa ympäristöämme ja arkielämäämme päivä päivältä yhtä enemmän. Onhan hallituksellakin lopulta - ainakin pitkällä aikavälillä - käytettävissään vain verotuksella ja julkisella liiketoiminnalla saatava tulovirta.

Lisäksi kehitysmaalaisten maahanmuutolla maahamme on kovahintaisia taloudellisia ja elämänlaadullisia seurauksia. Heidän osuutensa sosiaalikuluista on suhteettoman suuri ja veronmaksukykynsä alhaisesta työllistymisasteesta johtuen lähes olematon. Samalla heidän osuutensa vakavasta rikollisuudesta eli maassamme vankilaan tuomituista on kestämättömällä tasolla

Eikä tässä kaikki. Maahanmuuttajien aiheuttamat ongelmat näkyvät esimerkiksi COVID-19-tilastoissa, koulujen päivittäisessä työssä ja turvattomuudentunteen lisääntymisessä

Tämä kaikki on kuitenkin liian vaikeaa ymmärtää oikeusministerillemme - ainakin päätellen hänen oppositiojohtajalle suuntaamansa kommentin sisällöstä. Siksi on korkea aika huolestua siitä, että onko hän aidosti kykenevä hoitamaan korkeaa virkaansa. 

Vaikka toisaalta ei kai tässä ole mitään uutta. Sanoihan nimittäin jo 1600-luvulla valtakunnankanslerina toiminut Axel Oxenstierna kuuluisat sanansa "An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur" eli "poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan". Juuri nyt näyttäisi siltä, että luonnehdinta sopii aivan erinomaisesti kuvaamaan myös maamme oikeusministeriä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko Ohisalo tyhmä vai epärehellinen?
Hallitus on ymmärrettävästi välinpitämätön sananvapauden tilasta
Kahdeksasta tuli kolmetoista

15 kommenttia:

 1. Asiat pitäisi saada jotenkin ns nollasummapeliksi, jossa vaikkapa lukuisat tulkkipalvelut rahoitetaan monikielisyysmomentilta johon myös ruotsinkieliset palvelut kuuluvat. Tätä toki hankaloittaa ruotsin kielen perustuslaillinen asema, mitä sinällään tulisi kyllä tarkastella yhdenvertaisuusperiaatteella. Riittäisikö vaikkapa Itä-Savon piirissä se yksi ruotsin kielen taitoinen lääkäri ja konttoristi koko organisaation kaksikielisyyden sijasta?

  Huomattavasti tehokkaampaa olisi saada kelan palveluille alueellinen budjettikatto. Tällöin kasvavat sosiaalimenot alkaisivat vaikuttaa niitä kannattavien elintasoon kuten asian pitäisikin olla.

  Nykymenon mahdollistaa ainoastaan se, että raha ei koskaan lopu koska sitä voi aina verottaa tai lainata lisää. Tätä on helppo luvata äänestäjilleen lisättynä muistutuksella äänestää tulevaisuudessakin oikein.

  VastaaPoista
 2. Maahanmuutto on Henrikssonin tyyppisten "hyvien ihmisten" sokea piste ja addiktio. He ovat kuin alkoholisteja, joiden pitää saada viinaa, vaikka ei olisi rahaa ruokaan. Samalla tavoin näillä on piikki auki maailmanparannukseen, vaikka aivan jokaisessa muussa asiassa itketään, että ei ole rahaa. Eikä sitä todellisuudessa olekaan, vaan Suomi rahoittaa kaiken maailmanhalauksen velkarahalla. Aivan käsittämättömäksi näiden poliitikkojen toiminta on jo toteutuneiden tilastolukujen valossa, jotka ovat lähinnä järkyttävät. Toimeentulotuista kolmasosa menee muualta tulleille, Helsingissä yli puolet. Ja se on vain ja ainoastaan Halla-Aho ja Perussuomalaiset, jotka ovat tästä asiasta huolissaan. Henriksson ja kumppanit vain painavat kaasua kohti kiviseinää.

  VastaaPoista
 3. Ainakin korona on kaupunkien arkielämässä paljastanut sen miten segregoitunutta toiskulttuuristen asuminen jo on. Tartuntatilastoissa nämä yhteiskunnat yhteiskunnassa erottuvat jo selvästi.

  Jos jotenkin yleisesti ottaen kaupunkisuomalaisten arkipäivän peilikuva olisi esimerkiksi YLE:n muottiin puettu kansallinen juhlapäivä, ainoa johtopäätös olisi että kyllä tämä maa elää arjet ja pyhät ihan amassa humatilassa. Nautitun soman nimi on Tekopyhyys.

  Ne puhuivtkin koko illan "selviämisestä", ei siis "selviytymisestä". Kyllä ne olivat selvästi humalassa.

  Ja Suomi on todellakin kuin se tanssiva vieteriukko, joka tuiskahtaa maahan kerta toisensa jälkeen mutta pomppaa aina pystyyn ja jatkaa sekopäistä nuljahteluaan. Ja taustalla soittaa kalevalainen neito kanneltan.

  Itsenäisyyspäivän juhlat olivat ehkä jo niin tylsämielistä tahatonta komiikkaa pakollisine monikulttuuripropagandistisine viittauksineen ettei tekopyhempää neukkusävyistä tositeeveetä olisi pystynyt tuottamaan edes Ellun kanat. Voin kuvitella että Henriksson koki tyytyväisyyttä siitä suhteettomasta ruotsin kielen määrästä mikä illan ratkiriemua kruunasi.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen arvelin, että mitä soopaa yle tulee työntämään itsenäisyydestä. Katsoin vaan Tuntemattoman ja sitten luin talvisodasta.

   Poista
 4. No, äänestämällähän nämä ongelmat selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei välttämättä selviä, sillä vaalit ratkaistaan ääntenlaskennassa, jossa instrumentteina ovat mm. äänten hylkääminen ja niiden tehtailu.

   Vallanpitäjien kanssa symbioosissa elävä VALTAmedia ei häikäile peitellä agendaansa haittaavia asioita, kertoa puolitotuuksia ja suoranaisia valheita. Hyökkäys on sille paras puolustus, jossa uhrista tehdään syyllinen. Tällaisessa toimintaympäristössä ”vastuullinen” ääntenlaskenta ei olisi enää mikään ihme. Demokratian kulissien takana toimitaan Stalinin ja kansandemokratian hengessä.

   Sanotaan, että kansa saa sellaiset päättäjät kuin se äänestää. Tämä ei siis välttämättä pidä paikkaansa. Sanotaan myös, että valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Tämä ei nykyisessä EU-liittovaltiossa ilmiselvästi pidä paikkaansa, vaikka sitä mantrana toistellaan. Presidenttimme toteaa, että jos hänellä olisi valtaoikeuksia, hän luovuttaisi ne EU:lle. Eurooppa-ministerimme sanoo, että oman maan asioiden hoitaminen on vahingollista.

   Poista
  2. Oikeasti olen samaa mieltä kanssasi. Eka kommenttini oli pientä kettuilia demokratiaan sokeasti uskoville.

   Poista
  3. Aivan totta.
   Ongelmathan korjataan istumalla kotona fantasioimalla ihan kohta tulevasta Isosta Ihanasta Suuresta Vallankumouksesta.

   Sen tulemista on aikaa odottaa.
   Sen tultua on aikaa istua kotona odottamassa, että toiset tekevät sen valmiiksi.
   Sitten odotetaan toisten järjestävän Ison Ihana Voitonparaatin, johon voi tulla kadulle marssimaan voitonparaatissa.

   Missään vaiheessa ei missään nimessä tehdä mitään itse.
   Istutaan vaan kotona odottamassa luoden fantasioita Voimasta ja Loistokkuudesta.

   Kaipa se tuollainen voimafantasiointi suuruudesta, poliittisesta, sotilaallisesta, fyysisestä ja muunlaisesta voimasta on terapeuttista.
   Mitään hyötyä siitä ei kenellekään muulle ole.

   Poista
  4. No mutta aikuisten oikeasti, kyllähän se äänestäminen kannattaa. Eniten ääniä saanut puoluehan saa perinteisesti muodostaa hallituksen, jos pystyy. Viimeksi tämä oikeus lankesi valitettavasti hiuksenhienosti valehtelemalla vaalit voittaneille demareille, ja tulokset ovat nyt nähtävissä. Jos muutama äänestämättä jättanyt olisi vaivautunut uurnille, hallitus voisi olla nyt täysin erinäköinen. Miettikääpä sitä.

   Poista
  5. Niin. Äänestetäänhän me. Käy vaan niin kuin talvisodan alla, että tuudittaudutaan uskoon, etteihän kukaan Suomeen hyökkää ja kohta on kiire toppuuttelemaan vihollista ala-arvoisesti varustautuneena. Nyt globalistit tuhoavat maatamme, mutta uskotellaan me vain, että persuista tulee jumalattoman suuri puolue ja kaikki järjestyy äänestämällä. Vältetään pahaa mieltä loppuun asti.

   Poista
  6. Onneksi viimeinen kannatuskysely antaa valoa pimeyteen.

   Poista
 5. Joku ehkä itse unelmoi Suomen suurimman puolueen puheenjohtajuudesta ja pääministerin paikasta, mutta projisoi omat suuruudenfantasiansa toisiin.

  VastaaPoista
 6. Brysselin diktatuuria kumartavat ja Suomen kansalle pyllistävät petturipoliitikkomme julistavat taukoamattomana mantrana "oikeusvaltioperiaatetta" yhdessä niitä tukevan valheellisen, globalistis-kommunistisen valtamedian kanssa käyttäen jatkuvasti sylkykuppinaan Unkarin Viktor Orbánia, joka tekee täsmälleen päinvastoin kuin meidän ylikansallisia feodaaliherrojaan kumartavat petturipoliitikkomme: palvelee omaa kansaansa, mutta vastustaa Kalergi-suunnitelman mukaisesti kantaeurooppalaisten tuhoamista masinoidulla kehitysmaalaisten barbaarien invaasiolla toteuttavaa EU-diktatuuria.

  Tässä on sitten vähän varsinaisen aiheen ulkopuolisesta esimerkistä petturipoliitikkojemme "oikeusvaltiosta":

  "Kauppias yritti auttaa selvittämään myymälävarkautta – joutui maksamaan sakkoja ja varkaalle korvauksia",
  https://www.kansalainen.fi/kauppias-yritti-auttaa-selvittamaan-myymalavarkautta-joutui-maksamaan-sakkoja-ja-varkaalle-korvauksia/

  Demla-kommunistien ja vapaamuurari-satanistien korruptoima "oikeus"-laitos kuvastaa petturipoliitikkojemme "oikeusvaltio"-periaatetta käytäntöön sovellettuna !

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Britti-patriootti David Noakes sivustollaan
   ”Paljasta EU:n diktatuuri ja sen poliisivaltio” (Expose the EU dictatorship and its police state) sanoo mm.

   "Olemme poissa!
   Hämmästyttävää. 25 vuoden kampanjoinnin jälkeen pääsimme ulos 31. tammikuuta 2020. Kiitos Nigel Farage.

   Nyt Britannia on niin täynnä korruptiota EU:n diktatuurista, että noin 200 000 ihmistä on erotettava julkisista viroista.

   Kaikki 2000 tuomaria on erotettava ja tuomittava korruptiosta.

   Kruunun syyttäjänvirasto (CPS) mieluummin asettaa syytteeseen syyttömät. Se on niin korruptoitunut, että se on suljettava. Vanhemmat poliisit ja virkamiehet on tarkistettava korruption varalta. Tuomioistuimemme ovat järjestäytyneen rikollisuuden syndikaatteja, joita hoitavat vapaamuurarit ja satanistit. Tuomarit rikkovat lakia aina kun se sopii heille ... "

   ”Kuusi Euroopan unionin sopimusta antavat sille diktatuurin rakenteen ja poliisivaltion lait.
   Euroopan unionin kuusi perustuslakisopimusta rakentavat kolmitasoisen politbyroon diktatuurin.
   Ja EU: n komission jäsenet, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Neuvostoliiton politbyroon jäsenet.
   EU: n parlamentti on huijaus, jolla ei ole valtaa - aivan kuten vanha Neuvostoliiton parlamentti. [EU-parlamentilta puuttuu demokratialle olennainen lakialoiteoikeus]


   Ympärilläsi kasvava poliisivaltio, josta jotkut kansalliset sanomalehdet ovat kirjoittaneet, on EU:n poliisivaltio. Olemme olleet EU: ssa 38 vuotta, yhdenmukaistamme lakeja EU: n kanssa, syntyvä poliisivaltio on tulos.

   Poliittinen korrektius, vanhempien, perheen ja opettajien heikentäminen, seksiopetus ja homoseksuaalisuuden opettaminen alle kymmenvuotiaille [Kommunistinen opetushallituksemmehan on hyväksynyt viherkommunistien SETA-pervertikot kouluihimme ekaluokista alkaen seksuaalineuvojiksi ja ekaluokkalaisten ensimmäisiä tehtäviä on valita omansa sukupuolien moninaisuuksien joukosta], yksinhuoltajaperheiden mainostaminen, 4500 lapsen sieppaaminen hyviltä vanhemmilta pakotettuun adoptioon, epäoikeudenmukaisuuden traumojen luonti korruptoituneissa brittiläisissä tuomioistuissa jne. ovat EU:n, sen yhteisen tarkoituksen järjestön (Common Purpose) ja vapaamuurariuden valtionvastainen toiminta (subversion) viimeisten 38 vuoden aikana, käyttäen yli kahtasataa kommunistisen saksalaisen Frankfurtin koulukunnan tekniikkaa [ks. http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html].

   EU:n bilderbergerit kontrolloivat puolueitamme [ks. myös https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/22/bilderberg-suomalaiset-osanottajat].

   Hitlerin Deutsche Verteiderungs Dienstin tiedustelupalvelu (DVD) valvoo edelleen EU: n kehitystä.
   EU on sabotoinut Britanniaa saksalaisella kommunistisella Frankfurt School -tekniikalla 1950-luvulta lähtien.

   EU ja heidän bilderbergerinsä ovat siirtäneet 50 000 EU-myönteistä ihmistä, vapaamuurareita ja CP:n 40 vuoden aikana kaikkiin virkoihin. Et edisty Ison-Britannian hallituksessa, ellet ole EU:n puolesta [siis ennen brexitiä]... " [CP, Common Purpose, jolla ei ole Suomessa vastinetta].

   https://eutruth.org.uk/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Tuon Axel Oxenstiernan kommentin alkuperäinen konteksti oli hieman yllättävä ja antaa sille aika toisenlaisen sisällön kuin muutoin luulisi. Hänen poikansa, Johan Oxenstierna, oli nimittäin valittu Ruotsin edustajaksi Westfalenin rauhanneuvotteluissa, joiden oli määrä lopettaa 30-vuotinen sota (ja jotka johtivatkin sodan lopettamiseen.) Tultuaan valituksi siihen tehtävään Johan O. piti itseään siinä määrin kokemattomana, ettei hän uskonut selviävänsä tehtävässään kokeneiden diplomaattien ja valtiomiesten seurassa. Hänen isänsä kuitenkin yritti rohkaista häntä tokaisulla, etteivät he muutkaan sen älykkäämpiä ole.
  Siinä sodassa ei ollut selvää voittajaa eikä häviäjää, mutta kaikki osapuolet olivat jo kyllästyneet loputtomalta vaikuttaneeseen sotaan. Niinpä mikään osapuoli ei voinut voittaneena suorastaan sanella toiselle rauhanehtoja, vaan sopimuksen sisältö jäi pitkälti riippumaan oli kunkin maan edustajien neuvottelutaidoista. Ilmeisesti Johan Oxenstierna osoittautuikin siinä suhteessa lahjakkaaksi, sillä aikaansaatu rauhansopimus olikin Ruotsille varsin edullinen.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!