keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Petteri Orpo päätti valehdella vastoin parempaa tietoansa

Jussi Halla-aho (ps) kirjoitti 20.11., että "toisin kuin Orpo ja kokoomus, PS ei kannata veronmaksajien rahojen lapioimista korruptoituneisiin EU-maihin. Ei Unkariin, ei Puolaan, ei Espanjaan eikä Italiaan."

Toki hänen puolueensa negatiivinen suhtautuminen verorahojen kierrättämiseen EU:n kautta on muutenkin ollut tiedossa. Siitä huolimatta Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuli eilen julkisuuteen perussuomalaisille osoitetulla väitteellä, jonka mukaan "olette valmiita katsomaan läpi sormien, että Orbánin lähipiiri vetää taskuihinsa EU-rahoja".

Minä puolestani jäin miettimään politiikan moraalia. Onhan selvää, ettei Orpo ollut tietämätön Halla-ahon ja hänen puolueensa linjasta, mutta siitä huolimatta päätti politikoida moraalittomasti valheella ratsastaen. 

Samalla jäin pohtimaan suomalaista äänestäjäkuntaa. Onko se todellakin niin huonosti politiikkaa seuraavaa, että Orpon valehteluun uskoo suurin osa hänen puolueensa potentiaalisesta äänestäjäkunnasta. Vai onko sittenkin niin, että suomalaiset tai ainakin Kokoomuksen kannattajat hyväksyvät poliitikoiltaan suoran ja kiertelemättömän valehtelun?

Aiempia ajatella samasta aihepiiristä:
Mistä Halla-ahon ja kepulaisten viikonlopun sanailussa oli kyse?
Petteri Orpo: kannattaisi katsoa peiliin
Onko Petteri Orpo lähdössä ristiretkelle perustuslakia vastaan?

19 kommenttia:

 1. Suomalaisten luottamus poliitikkojen puheisiin on romahtanut, tiesi tutkimus kertoa. En ihmettele. Valheita toisensa perään, tutkitaan ihmisiä joita ei pitäisi tutkia ja toisten tutkimiset jäävät ilmaan roikkumaan. Samalla ollaan muka niin korkeamoraalisia, ettei mitään rajaa.

  VastaaPoista
 2. Tekopyhyys ei näytä hävettävän politikkoja. Kusi nousee päähän hyvän palkan ja aseman vuoksi, ellei ole siellä jo ennen valituksi tuloa ollut. Näyttävät elävän omassa kuplassaan nuo luonnevikaiset koirat.

  VastaaPoista
 3. Orpo tekee ja puhuu kaikkensa, jottta pääsisi vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa samaan hallitukseen vara-apuministeriksi tai käymäläministeriksi.
  Tärkein aina ensin.

  VastaaPoista
 4. Kaupunki-Kokoomus on kommunistipuolue.

  VastaaPoista
 5. Kulttuurisen narsismin maaimassa, jossa varsinainen ajattelu on lakannut ja kadonnut, kaikki perustuu identiteetteihin, ja koska ne tuppaavat olemaan aika häilyväisiä, tarvitaan varsinkin vahvoja viholliskuvia -- kielteisiä identiteettejä joihin voidaan määrätietoisesti ottaa etäisyyttä. Tätä tarvetta määritellä itseään "kielteisestä käsin" sosiologian perustaja Durkheim nimitti "negatiivisen kultin" muodostamiseksi.

  Trump oli maailmanluokan esimerkki sellaisesta. Oman impivaaramme vastaava sylkykuppi on Perussuomalaiset ja heidän johtajansa Halla-aho. Ja kultti on niin institutionalisoitunut, että siitä on tullut jo poliittisen keskustelun lähtökohtaista asemointia -- eivät nämä petteriorpot taida edes itse kokea suoltavansa suustaan kummallisuuksia kun etsivät päivittäistä mahdollisuuttaan sontakuorman kippaamiseksi poliittisen vastustajan niskaan.

  Negatiivisten kulttien tavaton voima kertoo siis aikamme narsistisuudesta. Eli siitä että asiahallinta on kadonnut ja kaikki muuttuu pelkäksi identiteettipolitiikaksi. Siinään ollaan sitten menty jo ihan täydellisen hulluuden asteelle, kuten esimerkiksi henkilötunnusten uusimisprojekti osoittaa.

  Ressukat. Niin eksyksissä kuin vain ihmiset olla voivat. Olenko mies vai nainen? Ja kumpaa haluaisin olla? Kas, siinäpä kysymys. Ehkä Hamlet halusikin olla Ofelia? Maailmankirjallisuuskin on kirjoitettava uusiksi. Ja kaikki muukin. Emmehän enää elä mummojen maailmassa, vaan 2020-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sitä ennenkin sanottu, että "ei se ole mies eikä mikään, joka ei" ole tehnyt sitä ja sitä. On niin taidettu joskus sanoa minustakin.
   Luulisin kuitenkin olevani mies. Vai olenko? Entä jos olenkin tietämättäni aina ollut, niin kuin nykyään sanotaan, muunsukupuolinen? Vai voiko kukaan sellainen edes olla, ellei itse ilmoita sellainen olevansa? Vai onko olemassa objektiivisia, kyseisen henkilön omasta ilmoituksesta riippumattomia kriteerejä, joiden perusteella ainakin lääkäri voi todeta, onko joku sellainen vai eikö?
   Erään vanhan, luultavasti teekkarien keksimän vitsin mukaan ero miesten ja naisten välillä on tämä: miehillä on munat rinnakkain, naisilla sarjassa. Ainakin tämän kriteerin mukaan minä kyllä olen mies.

   Poista
 6. Kriittinen Kansalainen2. joulukuuta 2020 klo 12.34

  Kirjoitit: "Samalla jäin pohtimaan suomalaista äänestäjäkuntaa. Onko se todellakin niin huonosti politiikkaa seuraavaa, että Orpon valehteluun uskoo suurin osa hänen puolueensa potentiaalisesta äänestäjäkunnasta"

  Onhan se. Tavalliselle rivikansalaisellehan kun tärkeintä on vain tietää jonkun TTK:n, Ex on the Beaching tai vastaavan roskashown viimeisimmät käänteet. Muulla ei mitään väliä.

  Kertoo muuten siitä kuinka hyvin normikansaa voi ohjata asioissa sivuraiteille ja sitten niille syöttää suunnilleen mitä tahnasa p*skaa "faktoina" mitä nyt milloinkin mieli vain tekeekin. Samalla tavoin tosin kansaa keltanesteytetään kautta maailman ja maassa kuin maassa, joten emme suinkaan ole yksin tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valehtelu on yksi sietämätön piirre Orpossa, mutta toinen on se, että hän menetti kaiken uskottavuutensa toimiessaan sisäministerinä 2015 kansainvaellusten aikaan. Hän oli niin kuutamolla oman hallintoalansa asioista, että lausui mm sen kuuluisan ajatuksensa, että pakolaisten motiivien epäileminen on rasismia, kun näitä "pakolaisia" tunki maahan tien täydeltä. Kyllähän nyt jokainen asioita seurannut osasi arvata, millaista porukkaa sieltä oli tulossa. Jossain televisiohaastattelussa näki, miten täysin avuton hän oli uudessa tilanteessa, jossa olisi pitänyt löytyä toimintakykyä. Samanlaista kuin vaikka Unkarissa. Kun olisi pitänyt laittaa rajat kiinni, niin täällä laitettiin varusmiehet kantamaan tulijoiden laukkuja. Myöhemmin Orpo kävi kuin pieni rakkikoira räksyttämään Orbanin lahkeessa.

   Poista
  2. Väärin.

   Ei Petturi Urpo ollut kuutamolla eikä avuton arabi-invaasion edessä.

   Jo huhtikuussa 2015 oli Kuntaliitolle tehty kysely kuntien kyvystä majoittaa 80 000 turvapaikanhakijaa.
   Se oli siis se määrä, joka Suomeen oli määrä sijoittaa.

   Onneksi Unkari ja kumppanit löivät portit kiinni, niin ettei tänne päässyt kuin 32 500.
   Puistattaa kuvitellakin, millainen meno täällä nyt olisi, jos Pipilä, Urpo ja Timosaurus olisivat saaneet tahtonsa läpi!

   Urpo ei ollut pihalla.
   Hän toteutti kylmäverisesti Brysselistä saneltua tuhon politiikkaa.

   Urpo on todella vaikea-asteisesti häiriintynyt patologinen valehtelija, jolta voi odottaa mitä tahansa, mikä vain jollakin tavalla hyödyttää häntä.

   Poista
  3. Juuri noin!
   PettUri Urpo on monien muiden vailla omaatuntoa olevien psykopaattien tapaan kylmäverinen, patologinen valehtelija, joka sopii kuin nenä naamaan raamatun roskakoriin heittäneen, KANSATTOMAN-ISÄNMAATTOMAN Nyky-kokoomuksen keulakuvaksi, joka on rähmällään Brysselin diktatuuriin päin halveksivasti pyllistäen Suomen kansalle: "Sellaisesta [kansallismielisyyden noususta] ei koskaan ole seurannut mitään hyvää"!

   Brysselin lihapatojen tuoksu Orpon nenässä on varmasti vastustamaton kuten oli esim. Kataisellekin, joka kokoomukselaista "vastuullista" politiikkaa harjoittaen hallituskausinaan kasvatti valtionvelkaamme melkein 50 miljardia euroa ja palkittiin politrukin viralla Brysselin lihapatojen äärellä.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Muuten olen sitä mieltä, että ei äänestäjäkunta niin pihalla ole, että se Orpon juttuja kakistelematta nielisi. Sitä osoittaa se, että kokoomuksen kannatus putoaa oppositiossa. Suurena syynä siihen on Orpon linjattomuus, hän kun pyrkii miellyttämään milloin mitäkin suuntaa, kuitenkin aina lopulta sitä vihervasemmistoa myötäillen. Tämä Orpon tämänkertainen ulostulo oli paniikkireaktia niihin kannatuslukuihin. Mitä ilmeisimmin hän kuvittelee, että hyökkäämällä sitä pahinta kilpailijaa vastaan, jonka taakse kokoomuksen perinteiset kannattajat ovat siirtymässä, hän vahvistaisi asemaansa. Tulos tulee olemaan päinvastainen, Orpon lähtölaskenta on käynnissä ja tämä pelkästään vauhdittaa sitä.

   Poista
  5. Ellei kuntavaaleissa tapahdu ihmettä tulee Orpolle lähtö. Mielenkiintoisinta siinä on se, että hänen korvaajansa ei tule juurikaan poikkeamaan edeltäjästään, vaan jatkaa samalla arvoliberaalilla linjalla.

   Poista
  6. Lepomäki on ollut viime aikoina hieman framilla. Liekö jotain suunnitteilla häen varalleen.? Ja tosiaan, ehkä Orpolle kello on jo käynnissä.

   Poista
 7. Suurin osa suomalaisista seuraa politiikkaa sivusilmällä ja sokeasti uskoen valtamediaan, siksi niille menee läpi aivan uskomaton puppu.

  VastaaPoista
 8. Tekopyhyys ei ole ongelma, sehän on "normaalia", mutta aikamme todellinen ongelma on vihervasemmiston omistajan ottein dominoima parempi maailma. Heidän ajattelunsa on niin laiskaa, etteivt he huomaa, että he ovat samalla puolella kuin iso raha. Kun Soros, Bill Gates, Antti Herlin ja Ohisalo ajavat samoilla ratteilla, niin joku heistä on silloin väärässä kyydissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Affun huomiota ei voi liikaa korostaa. Liberaalin hegemonian ja valevasemmiston aika. Trumpia halveksivat sekä Vogue että Viikkolehti, omaa sukua Kansan uutiset. (Pilkkakirveille ehkä profeetallisesti "Kansas News", silloin ennen.) -jussi n

   Poista
 9. Prof esitti hankalan kysymyksen. Seppo Oikkonen antoi siihen tyhjentavan vastauksen. Heille kiitokset.
  Me muuten havitaan taa sota. (Kiinalainen versio kopioituna Tuntemattomasta).

  VastaaPoista
 10. Annasku mä arvaan: Perussuomalaiset?

  VastaaPoista
 11. Persujen olisi syytä ilmoittaa, että hallitukseen ei lähdetä Petteri Orpon kanssa, mutta muuten kokoomus OK.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!