tiistai 22. joulukuuta 2020

Kuoleman tie

Suomessa on nyt tultu siihen tilanteeseen, että hallituspuolue on ilmoittanut rankaisevansa kansanedustajaa, koska tämä on äänestänyt ministerin epäluottamuslauseen puolesta tilanteessa, jossa perustuslakivaliokunnan mukaan tämän "menettelyä muistutuksen kohteena olevassa asiassa... on pidettävä hallintolain ja ulkoasiainhallintolain vastaisena ja siten moitittavana".

Kyseessä ovat siis Keskustapuolue ja heidän edustajansa Hannu Hoskonen, joka on ollut myös turveasioissa puolueen johdon kanssa erimielinen. Niistä hän on todennut - käsittääkseni aivan oikein - että kyseessä on "karmea päätös ja keskustan kuoleman tie".

Tässä tilanteessa olen surullinen tehdyistä päätöksistä, mutta samalla erittäin iloinen siitä, että maamme kepulein puolue on päättänyt tehdä hitaan itsemurhan. Tämän pääministeri Sanna Marinin kanssa käydyissä hallitusneuvotteluissa alkaneen prosessin lopputulos nähtäneen vuonna 2023

Silloin on toivottava, etteivät puolueen kannattajat asetu nukkuvien puolueen kannattajaksi, vaan siirtyvät sellaisen puolueen tueksi, jonka voi nähdä toimivan Suomen kansan ja sen elinolojen puolesta sekä totalitarismia ja ankeutta tarjoavan vihervasemmiston vastapainona. Ja joka - toisin kuin entinen maaseudun valtapuolue - tunnistaa ja tunnustaa perustuslain määräyksen, jonka mukaan "kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tänään ratkeaa kunnioittaako eduskunta rehellisyyttä vai saako Haavisto jatkaa
Markkinatalouden kannattajat eivät ole arvoliberaaleja
Mistä Halla-ahon ja kepulaisten viikonlopun sanailussa oli kyse?

8 kommenttia:

 1. Hoskonen on nyt varmistanut paikkansa seuraavassa eduskunnassa.
  Jos ei kepun riveissä,niin joku toinen puolue on ilmeinen.Jos omaa vähänkään pelisilmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut silmää, kun on kepulipuolueeseen mennyt.

   Poista
 2. Suomessa on monia eri kansanryhmiä, joiden edut ovat hyvin usein vastakkaisia. Siksi tarvitaan erilaisia puolueita ja olen pitänyt kepua yhtenä niistä muutamasta. Nyt kepulit kuitenkin harhailevat syvällä korruption erämaassa.

  Heillä saattaa olla jo myöhäistä uudistua, koska pian paljastuvat Nuorisosäätiön loputkin kepuloinnit ja tuo turpeen alasajon järjettömyys paljastuu jo parissa vuodessa.

  Jo nyt marraskuussa oli vain yhden Venäjän raja- aseman kautta tullut 1500 rekallista puuhaketta Suomeen. Pian sieltä ruvetaan ajamaan sitten turvettakin, kuten Hoskonen kertoi. 10.000 "päätösperäisesti" menetettyä työpaikkaa taitaa olla alakanttiin, kun lasketaan harvennushakkuut ja kaikki kerrannaisvaikutukset.

  Kepussa on jo Hoskonen, Kulmuni, etc oppositio, mutta saas vaan kattoo. Annika Saarikko on hieman löysä ja varmistelee vain hillotolppia itselleen.

  VastaaPoista
 3. "Kepu pettää ainä" nyt sitten äänestäjänsäkin. Lienee kuolonkouristeluja vailla enää. Luulisi viimeisenkin kepupäättäjän ymmärtävän vihervasemiston kuolemansyleilyn olevan totta. Btw arvailuja minkä nimisen puolueen kepupäättäjän raunioilleen perustavat ja kenestä sen keulahamo. Muistoissa on vielä hyvinkin Skdl/SKP nousu, uho ja tuho, eikä Vihreätkään ole alkueläinmäiseltä lisääntymiseltä jakautumalla välttynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tätä en ymmärrä,kepu on kuolinkorinassaan tätä menoa,mutta siitä huolimatta tekee itselleeen vahingollisia päätöksiä hallituksessa.
   Viherpunikkien hyödyllisinä juoksutyttöinä.
   Heh,viittaan tähän Saarikkoon...

   Poista
  2. Saivat hallitusneuvotteluissa läpi monia itselleen tärkeitä asioita. Jos ne toteutuvat, luottavat siihen, että vaalikarjalla on lyhyt muisti.

   Poista
 4. Kepu viis veisaa maajusseista ja muista maalaisista, turvepäätös sen osoittaa. Nyt tähtäimessä on "trampoliini-Suomi", eli väki, jolla on trampoliini ja palju pihassa. Tämä kävi ilmi Saarikon Suomen Kuvalehdelle antamasta haastattelusta. Lienevätkö taajamien omakotiasujia, mene tiedä. Nyt kuitenkin Ohisalo vie hallitusta ja Saarikkoa siinä mukana kuin pässiä narussa ilmastohulluuden viitoittamalla tiellä. Ihannemies on ilmeisesti luikuri Kärnä, ja Hoskosen tapainen selkärankainen harjataan.

  VastaaPoista
 5. Keskusta sai viime vaaleissa 13,8 % äänistä ja 31 kansanedustajaa. Kepu ei suurin surmin halua lähteä hallituksesta nykyisellä 12,1 %:n gallup-kannatuksella. Vaarana on, että SDP Marinin kannatukseen luottaen hajoittaa eduskunna ja järjestää ennenaikaiset eduskuntavaalit, jolloin kepu saisi eduskuntaan n. 25 edustajaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!