perjantai 4. joulukuuta 2020

Kela teki palveluksen veronmaksajille (ja äänestäjille)

Kela julkaisi tietoja veronmaksajien varojen käytöstä sosiaaliturvaetuuksiin. Niistä selvisi odotetusti, että maahanmuuttajille menee oleellisesti heidän väestöosuuttaan suurempi potti. 

Suhteellisesti suurin osuus liittyy heidän heikkoon työllistymiseensä. Tämä tarkoittaa varsinkin humanitaarisin perustein maahamme tulleita somaleita, irakilaisia ja muita muslimeita, joiden työllisyysaste on erityisen alhainen

Kelan mukaan Suomessa syntyneet saavat työttömyystukea keskimäärin noin 900 euroa vuodessa, mutta maahanmuuttajaa kohden niitä maksettiin noin 3 300 euroa vuodessa. Kaikkiaan maahanmuuttajista 34 prosenttia sai asumistukia, 26 prosenttia työttömyysturvaa ja 22 prosenttia perustoimeentulotukea kun vastaavat luvut kantaväestöllä olivat 17, 7 ja 6 prosenttia. 

Tässä on huomattava, että Suomessa syntyneisiin tuennauttijoihin kuuluu jonkin verran ainakin jo 1990-alusta maahan muodostuneen somaliväestön edustajia ja toisaalta maahanmuuttajiin laskettiin myös esimerkiksi keskimäärin verraten hyvin työllistyneitä virolaisia ja venäläisiä. Siten humanitaaristen maahanmuuttajien osuus erilaisten korvausten käyttäjänä on oleellisesti suurempi kuin edellä käsittelemäni luvut antavat ymmärtää. 

Kelan tiedot tuskin olivat kenellekään asioita seuraavalle yllätys. Ne ovat kuitenkin tärkeitä siksi, että niiden avulla kaikilla veronmaksajilla - ja siis myös äänestäjillä - on mahdollisuus muodostaa itselleen kuva siitä, paljonko maahanmuutto lisää heidän suoraa verorasitustaan. 

Kelan luvut eivät kuitenkaan anna kokonaiskuvaa, koska lisäksi tulevat esimerkiksi erilaisten maahanmuuttajien palveluiden järjestämisen aiheuttamat ja lisääntyneen väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden seurauksena syntyneet kustannukset. Siksi kokonaisuuden ymmärtäminen edellyttäisi perehtymistä asiasta puolisen vuosikymmentä sitten tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan keskimääräisen humanitaarisen maahanmuuttajan aiheuttamat elinaikaiset kustannukset veronmaksajille ovat lähes miljoona euroa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuuton raskas taakka
Maksamme velkaa
Suomen Perustan laskelman puutteet vähättelevät somalien ja irakilaisten aiheuttamia kustannuksia

18 kommenttia:

 1. YLE kiirehti jo selvittämään, mikseivät afrikkalaiset työllisty: https://yle.fi/uutiset/3-11668828

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasismikitinällä tienaa. Mikähän lienee totuus?

   Poista
 2. Onhan meillä laskelma maahanmuuton kustannuksista Pauli Vahteran tekemänä. Oli jotain 3.2 miljardia vuodessa. Kukaan ei toistaiseksi ole uskaltanut laittaa laskelmaa kyseenalaiseksi, koska jostain syytä "parempaakaan" ei löydy.

  VastaaPoista
 3. Jos Ylen toimittajan pihalle leiriytyisi joku jengi, joka hakisi ruokansa toimittajan keittiöstä, mitenkähän hän asiasn suhtautuisi?

  VastaaPoista
 4. En löytänyt tutkimuksesta tietoa täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen jakautumisesta. Näissä liikkuvat myös isot rahat.

  VastaaPoista
 5. Humanitääristen tulijoiden työssäkäynti on paljon kalliimpaa kuin elättäminen sosiaalituilla. Työpaikat ovat tulkkeja, kulttuurikoordinaattoreita, ma-mu-yhdistysten palkkalistalaisia, päiväkotien ja koulujen lasten kulttuuritukihenkilöitä jne. Suuri osa työstä on suomalaisille täysin tarpeettomia ja niitä ei olisi lainkaan, jos tulijoita ei olisi.

  Vielä enemmän tulijat työllistävät suomalaisia esim. sosiaalitoimistoissa, kouluissa, vankiloissa, oikeuslaitoksessa. He työllistävät myös ulkomailta tulevia rakentajia, jotka tekevät heille asuntoja.

  Eli Kelan tilastot kertovat asiasta vain jäävuoren huipun, tuskin sitäkään.

  VastaaPoista
 6. Mielikuvien edes alustavaksi oikaisemiseksi pitäisi kyllä puhua "kansainvaelluksesta" eikä "maahanmuuttajista", koska jälkimmäinen termi ei sisällä mitään mikä antaisi edes vihjeen siitä minkälaatuisesta ja minkä mittaluokan ilmiöstä nyt on kyse.

  Tänne tullaan yli meren ja seitsemän valtakunnan, koska täällä on mittavat sosiaaliedut ja impivaaralainen kansa, joka on läpi historian ihastellut toiskulttuurisia ja nyt hyvinvoinnin oloissa kokee narsismiaan palkitsevana seurustelun eriväristen kanssa. Ja täällä valitaan valtaankin erilaisia mutta niin samanlaisia sipilöitä, orpoja ja ohisaloja, jotka kunnostautuvat suoranaisten kutsujen esittäjinä. Tulkaa vaan kaikki tänne, turvapaikanhaku on ihmisoikeus, ja tänne saa jäädä vaikka ei turvapaikkaa myönnettäisikään.

  Se on omituinen tämä kansamme. Edes omien lasten jääminen vaeltajien lasten kiusattavaksi ja väkivallantekojen kohteeksi ei tätä kansaa hetkauta. Se ei halua leimautua "rasisteiksi". Oma yhteiskunta saa hajota maan tasalle, mutta leimaamisen ja irtolaisten suojelemiseksi säädetään laki joka toimii pelotteena ja sensuurin kulmakivenä.

  Kyllä se valitettavasti taitaa olla niin, ettemme hoida yhteiskuntaamme emmekä lapsiamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidän sanoinkuvaamaton "eurooppaministerimme" Tytti Tappurainen on vienyt nöyristely- ja mateluajattelun äärimmilleen, jota kuvaa hänen uskomaton lausuntonsa "Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista". Jonkin aikaa sitten olisi ollut mahdotonta kuvitella tuollaisia sanoja ministerin suuhun. Siis todellakin ministerin. Kenen etua se Toppurainen sitten ajaa, jos ei oman kansan. Ilmeisesti EU:n ja omaansa. Eikö tuollaista voi jo pitää maanpatturuutena.

   Poista
  2. Juuri noin!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Tutkimuksessa Suomessa syntyneet maahanmuuttajataustaiset lasketaan ”kantasuomalaisiksi”. Tutkimus jättää myös pois harkinnanvaraisen turvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai harkinnanvarainen jätetään Kelan tutkimuksista pois, koska sen maksavat kunnat. Samalla voidaan vedota Kelan taulukoihin, joissa kaikki saavat smaa tukea saman verran.

   Poista
  2. Ja tätä harkinnanvaraista maksetaan todella paljon.Jos kansa tietäisi karun toduuden niin...
   Nämä kun ovat oppineet,että rasimikortilla voi vaatia,huom.siis vaatia lähes mitä tahansa.
   Sillä harvassa on sellainen fattan täti,joka uskaltaa sanoa ei,sillä niin kova pelko on leimautumisesta rasistiksi.

   Poista
  3. Niin ja unohtui mainita,että tavantappurainen saa harkinnan varaista vain erittäin harvinaisissa yksittäistapauksissa ja kriteerit ovat todella tiukat.

   Poista
 8. Mamuille ei löydy heidän koulutustaan vastaavaa työtä. Aivokirurgien paikkoja on rajallisesti, eikä Suomessa rakenneta avaruusraketteja. Kaarnalaivatelakat eivät oikein vedä kantasuomalaisten ahdasmielisyyden vuoksi. Meidän syy.

  VastaaPoista
 9. Jos romaneista tehtäisiin samanlainen selvitys, niin heidän suhteellinen prosenttiosuutensa olisi luultavasti tuotakin suurempi. "500 vuotta integraatiota"

  VastaaPoista
 10. Suurin ihmetys on se, että mikä ja milloin on muuttunut kun näistä ylipäätänsä julkisuudessa kirjoitetaan?
  Valtamedia uskaltaa sörkkiä asioita jotka ovat tähän asti olleet totaalisen haram.
  Vahteran kirjoituksia olen aina mielelläni tavannut vaikka tuosta ammattimaisesta tilastotieteestä kauheasti olekkaan ymmärtänyt. Pointti menee kuitenkin aina perille.
  Tähän liittyy taas oleellisesti sisäisestä turvallisuudestamme vastaavan ministerimme avaus minkä mukaan laittomasti maassa oleville pitää avata uusia kanavia saada rahaa, terveyspalveluita ja toki katto päänpäälle.
  Tavoitteena lienee se, että ketään ei missään olosuhteissa mistään syystä palauteta. Ruotsin malli.
  Harkinnanvaraiset lienee punaleimaisimpia papruja koko valtakunnassa. Vain myöntäjä tietää ja toki vaatija kun koko suvun samanaikaisen istujan mahdollistava sohva saapuu suoraan tehtaalta.
  Suomalaiset vähäosaiset ovat pelkkä kuriositeetti isossa sirkuksessa nimeltään humanitaarinen maahanmuutto ja sen kustannukset.

  VastaaPoista
 11. Tuhka tuumii että Professori odottaa liikaa äänestäjiltä, koska faktat ja tieto harvemmin muuttaa mielipiteitä.

  Jokaisella on omat kuplansa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!