tiistai 22. joulukuuta 2020

Toivotaan toivotaan toivotaan

Suomen hallitus on hyväksynyt budjetin, jonka loppusumma on noin 65,2 miljardia euroa. Se on 7,5 miljardia enemmän kuin vuoden 2020 varsinaisessa talousarviossa ja 11,7 miljardia euroa alijäämäinen. Lainalla katetaan siten noin 18 prosenttia eli yli kuudesosa valtion ensi vuoden kuluista.

Vuoden 2021 lopussa valtionvelan pitäisi olla 138 miljardia euroa, mikä on asiasta kertoneen uutisen mukaan suunnilleen 57 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Toisin ilmaistuna velka on 2,5 kertainen suhteessa valtion ensi vuoden vuosituloihin. Tai 25 000 euroa asukasta kohti.

Toisen uutisen mukaan valtio on käyttänyt Syyriassa leirillä olleiden suomalaisten avustamistehtävään tähän mennessä yhteensä noin 277 000 euroa julkisia varoja. Lienee poliittisen suuntauksen mukainen asia, onko tämä veronmaksajan mielestä paljon tai vähän. 

Oman mielipiteeni mukaan se on 277 000 euroa liikaa ottaen huomioon, että nämä ihmiset ovat hylänneet suomalaisen yhteiskunnan ryhtyäkseen islamistisen aatteen levittäjäksi Lähi-idässä. Siis sellaisen aatteen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on lopulta tuhota myös meidän elämäntapamme.

Kolmannen uutisen mukaan Suomessa oli viime vuonna yhteensä 385 000 maksuhäiriöistä ihmistä. Velkaantuminen oli lisääntynyt erityisesti yli 65-vuotiaiden parissa. Peräti joka kymmenes 15 vuotta täyttänyt oli ollut jossain vaiheessa vuotta ulosotossa. Yksi syy ylivelkaantumiseen oli luottojen tarjonta, eli ihmisten kyvyttömyys tai haluttomuus arvioida omaa velanhoitokykyänsä.

Yleisen käsityksen - jonka itsekin jaan - mukaan velkaisen on syytä sovittaa menonsa tulojensa mukaisiksi karsimalla niin monesta ei-välttämättömästä menosta, että talous on jälleen tasapainossa. Toivon mukaan, siis vanhan laulun mukaan toivotaan, toivotaan, toivotaan, ettei Suomen hallituksella ole samanlaista ongelmaa kuin tuolla kansamme kymmenyksellä, vaan sen kyky ja halu arvioida maamme velanhoitokyky on moitteeton ja jatkossa valtion menot kohdistetaan pelkästään suomalaisen yhteiskunnan kannalta tarpeellisiin kohteisiin. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Euroopan Federalistinen Unioni
Paavo Arhinmäki ja Italian talouden opetukset
Valtionvelka kääntyi laskuun

13 kommenttia:

 1. Valtion velka oli pieni 1980-luvulla. Sittemmin kansainvälinen pankkiirieliitti on saanut maastamme kuristusotteen. Lupaan ääneni sille puolueelle tai ryhmälle, joka ottaa tärkeimmäksi tavoitteekseen irroittautua EU:n ikeestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka en mielelläni uskokaan salaliittoteorioihin, niin väistämättä tulee mieleen, että onko tämän hetkinen brittien sulkeminen koronaviruksen varjolla näpäytys heille brexitin johdosta.

   Poista
  2. Eliitin etu on tehdä salaliittoteorioista epäuskottavia. Kaikki teoriat eivät kuitenkaan vaadi foliohattua. Tarvitsee vain seurata, minne verorahamme ryövätään.

   Poista
 2. Emeritusprofessori Matti Viren on selvitellyt EU:n "korona"tukipaketin syntyhistoriaa ja luonnetta viimeisessä kirjoituksessaan. Pakettiin myös kriittisesti suhtautuva Tuomas Malinen puolestaan on haastanut Sanna Marinin julkiseen keskusteluun tukipaketista. Voi melkein lyödä vetoa, että Marin ei siihen keskusteluun uskaltaudu, sen verran tyhjän päällä ovat hallituksen höpöperustelut Suomen osallistumiselle.

  VastaaPoista
 3. Lainakauppa on operatiivista toimintaa, ja ilman mihinkähän ne kootut tai luodut numeeriset rahasummat sitten sijoitettaisiin, elleivät kansallisvaltiot rooleissaan kiltteinä velanottajina tätä institutionalisoitunutta systeemiä ylläpitäisi?

  Kootuilla ja tyhjästä luoduilla numeerisilla summilla on nimittäin täsmälleen yhtä vähän mitään reaalista arvoa ellei niitä tavalla tai toisella sidota reaalimaailmaan. Yksityiset keinotteijat, suursijoitajat kuten Soros, samoin kuin kaikki sijoitusrahastot, ja myös EU rahaa luovana molokkina, ovat kaikki täysin avuttomia ellei lainakauppa käy.

  Ja miksi siis nämä kaikki tahot runnaavat mitä määrätietoisimmin Euroopan kansoittamista Lähi-idästä ja Afrikasta virtaavalla kansainvaelluksella. Eurooppahan on valmis kulutuskeskus, kunhan vain saadaan tarpeeksi suita syömään ja talouden rattaita pyörittämään.

  Ja kansallisvaltiot ovat ihan itse nostaneet poliittiseen valtaan poliitikkoja jotka eivät pysty muuhun kuin nostamaan kätensä pystyyn tilanteen edessä. Paitsi siis vihreät, jotka tämän lisäksi uskovat lapsen tavoin siihen, että ihmisten "auttaminen" on jotenkin moraalista ja hienoa.

  Vihreän ajattelun tragedia, kognitiiviset dissonanssit, on kyllä tämän tyhjille numeroille ja käsitteille perustavan ajan ehkä suurin kupla. Yhdessä poskessa lukee "ilmastonmutos", toisessa "turvapaikanhaku on aina mahdollista".

  Joo, tässä maailmassa taitaa kaikki olla yhtä mahdollista.


  VastaaPoista
 4. Hallitustyttäret ovat shoppailemassa ja isähahmo Lauta-Matti myhäilee hyväksyvästi taustalla. Hän tulee tarvittaessa kertomaan mikrofoniin, kuinka paljon lisävelkaa pitää tällä kertaa ottaa, kun summat ovat liian suuria pääministerin lausuttaviksi. Matti myös lohduttaa kansalaisia sillä, että EU-koronapaketti on kerta… kerta… kertaluontoinen.

  En usko, että hallituksen tavoite on talouden tasapainottaminen, vaan hullujen päivien ostoshysteria. Nuorten ministerien elämänkokemus ei riitä valtiontalouden menestyksekkääseen hoitamiseen, eikä se heitä edes kiinnosta. Greta Thunberg-tasoisesta ajatusmaailmasta yksi indikaattori on vallankumouksellisten antifa-tarra opetusministerin läppärissä. Valtamedian hyvin käsikirjoitetut ja leikatut human interest-jutut ohjaavat toimintaa enemmän kuin tilastot ja valtion tilitiedot, varsinkin, kun viimemainitut faktat ovat kiellettyjä.

  VastaaPoista
 5. Ennen yritettiin asein ja miehin valloittaa maita ja maan luonnonvaroja. Nykyään valloitettava maa pyytää lainaa ja sitä annetaan. Hetken kuluttua maa onkin niin velkainen, että se on täysin lainanantajien hallussa. On tämä ainakin siistimpi muota ottaa alueita haltuun kuin 70 vuotta sitten.

  VastaaPoista
 6. Vai 277.000 euroa. Kerrotaan ensin kahdella ja aletaan sen jälkeen laskemaan. Tilauskoneesta Suomen osuus lienee 150.000 euroa. Konsultille maksettiin 59.940 euroa. Erityisedustajan palkka- ja sosiaalikulut + kaikenlaiset kulut, 100.000 euroa ei riitä. Kurdijohtajan käynti Suomessa on varmaankin maksettu Suomen rahoista, tuskin he omilla rahoillaan tänne tulevat neuvotteluihin, 10.000 euroa kokous-, matka- ja hotellikuluineen. Saattohenkilöstön palkat ja päivärahat. Siellä oli varmaan poliiseja, virkamiehiä, tulkkeja yhteensä enemmän kuin ISIS-naisilla lapsia. Jos lasketaan kaikki tehdyt virkamiesten työtunnit ja matkakulut sekä kaikenlaiset kokouskulut, 100.000 euroa ei riitä alkuunkaan. Onkohan kurdihallinnolle maksettu lahjuksia, niitä ei kukaan tule tunnustamaan.

  Ja nyt se maksaminen vasta alkaa. Virkamiehet tulevat tekemään kaikki keksimänsä järjestelyt lasten oikeuksien turvaamiseksi alkaen suomen kielen opettamisesta. Asunnot 4-henkiselle perheelle a 20.000 euroa vuodessa. Kalusteet ja tietokoneet, puhelimet. Terveydenhoito. Toimeentulotuet. Tulkit. Ihme on, jos lapsista tulisi joskus työntekijöitä Suomeen, äideistä ei varmasti koskaan. Miljoona euroa per äiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jarrutetaanko maailman talouden romahtamista korona-pelottelulla?

   Poista
 7. ......" Suomessa oli viime vuonna yhteensä 385 000 maksuhäiriöistä ihmistä. Velkaantuminen oli lisääntynyt erityisesti yli 65-vuotiaiden parissa. Peräti joka kymmenes 15 vuotta täyttänyt oli ollut jossain vaiheessa vuotta ulosotossa. Yksi syy ylivelkaantumiseen oli luottojen tarjonta, eli ihmisten kyvyttömyys tai haluttomuus arvioida omaa velanhoitokykyänsä."............


  Tähän haluan sanoa mielipiteeni:

  Kyllä se on niin, että kun pikavippimafiat päästettiin vapaasti mellastamaan niin jälki on sen mukaista!!

  Pikavippifirmojen toiminta perustuu räikeään ihmisten heikkouksien hyväksikäyttöön!!!
  Mokomat firmat on saanut lukemattomien ihmisten elämän sekaisin!!Ja usemmat on olleet vielä nuoria helposti manipuloituja ja höynäytettäviä!
  VASTUU KUULUU MYÖS LAINAAJALLE !

  Minulla itsellä ei ole ollut koskaan niitä ongelmia, kun olen vanhempi ja elänyt nuoruuteni aikana jolloin ei olisi tullut kuuloonkaan mennä vippaamaan noin vaan yhtään mitään. Ja aikana jolloin ei tullut mieleenkään että rahaa olisi jaettu kuin ilmaista leipää kenelle tahansa tuputtaen jopa !

  Minä olen joutunut kärsimään itse oman lapseni vuoksi , joka joutui noiden seireenien lumoamaksi ja niitä lunnaita on sitten maksettu ja maksettu ulosottojen yms muodossa joissa muutamat sataset muuttuu tuhansiksi kun kaikenmaailman juristihaaskalinnut ottaa omansa !!

  Ja tämä ei ole ainut tapaus.
  Lasten kavereilla ,lieneekö kellään puhtaat luottotiedot ja ulosottoja yms. Autot sun muu välttämätön työn takia pitää olla vanhempien nimiss yms.yms.

  Helppoa on sanoa , "mitäs menit halpaan".
  Asia ei kuitenkaan ole niin, että ihmisiä, keskenkasvuisia yms , joilla on elämänhallintaongelmia , eivätkä ymmärrä pitemmän päälle mihin voi joutua , kun pikavippifirmojen houkuttelevat mainokset tulvii silmiin joka paikasta, niinkuin silloin oli, että olisi laillinen lupa ihmisen heikkoutta hyväksikäyttäen saada heidät velkojan orjaksi! Niitä kun myönnettiin ja myönnettiin ilman mitään selvityksiä henkilön takaisinmaksukyvystä, ei edes silloin kun kaverilla on jo kymmeniä ja satoja vippejä maksamatta yms!

  Jos minä olisin diktaattori, niin ensimmäisenä etsisin käsiini ne uivelopäättäjät jotka aukaisi tämän pandoran lippaan ja sen jälkeen jätti uhrit oman onnensa nojaan ja pistäisin vastuuseen!

  Kyllä siihen sitten mukamas jotain muutosta tulikin , joka tapahtui niinkuin olisi rahtilaivaa käännetty venesatamassa , niin oli nihkeää pistää mafiosoille suitsia!

  Kyllä minä sanon, että tämä maa on täysien idioottien, vastuuttomien, ammattitaidottomien ,piittaamattomien, nihilistoen hallitsema valtakunta , joille hulluus ja järjettömyys suurin hyve ja joille yksinkertaisimmatkin perusasiat ovat täysin hukkuneet .
  Ja ennenkaikkea heillä ei ole mitääääään vastuuta päätöstensä seurauksista ja saavat järjettömän suurta palkkaa vielä tuhotöistään.!

  Ja tämä pikavippiasia oli vain yksi hiutale siinä valtavassa jäävuoressa jota 90% on piilossa pinnan alla!

  VastaaPoista
 8. "Jarrutetaanko maailman talouden romahtamista korona-pelottelulla?"

  Hyvä kysymys. Kolikolla on kääntöpuolensa.

  VastaaPoista
 9. Nimetön 22. joulukuuta 2020 klo 19.15 tuo esille, ettei pikavippeihin sortuminen ole vain pikavipin ottaneen syy ja vastuu. Asia on todellakin laaja-alaisempi ja moninaisempi kokonaisuus, jossa syy ja vastuu -kysymykset koskettavat myös poliitikkoja, jotka ovat maamme korkeimmilla poliittisilla paikoilla ja joiden aiemmilla tekemisillä on suuri osuus siitä, miksi asiat nyt ovat niin kuin ne ovat.

  Jos Professorin blogikirjoituksen kolmantena uutisena kirjoittamaan syventyy perusteellisemmin, niin huomaa selkeästi, että yli 65-vuotiaiden osalta taustalla saattanee olla yhtenä syynä nk. indeksikorotuksen leikkaus, joka tehtiin "laittomasti" 1990-luvulla. Tästä mm. dosentti Olli Pusa on erinomaisesti kirjoittanut.

  Asia on sikälikin tärkeä, että nyt ollaan jälleen tekemässä "kertaluontoisia" ja "tilapäisiä" EU-tason koronatukipaketteja, joiden on epäilty jäävän - ja osin jopa EU:n korkea-arvoisten virkamiesten taholta myönnetty - pysyväluonteisiksi.

  Nk. indeksikorotuskin piti olla väliaikainen, jolla 1990-luvun lamaan oli tarkoitus vastata. Suomessa ei kuitenkaan voi edesvastuuttomiin poliitikkoihin ja virkamiehiin luottaa - ja nyt sama on EU-tasolla vastassa.

  Eriarvoisuus on yksi tekijä, joka yhdistää nyt yli 65-vuotiaita ja toisaalta jopa 15-vuotiaita nuoria, jotka velkaantuvat. Kyse ei todellakaan ole aina henkilön vastuuttomuudesta tai kyvyttömyydestä arvioida tilannetta, vaan siitä, että Suomessa taitaa jo nyt olla ihmisiä, joilla ei ole syystä tai toisesta riittävästi tuloa. Teki töitä tai ei.

  Kantasuomalaisen tilanne on tällöin kovasti eriarvoinen ja perustuslain vastainen suhteessa maahamme tuotettuihin, joilla on omat KelaGoldinsa ja vastaavat yhteiskunnan tarjoamat tulonlähteet, puhumattakaan yhteiskunnan tarjoamista asumis- ja muista palveluista, jotka eivät kantasuomalaista koske.

  Ikävä, ettei Suomesta enää löydy juridiikan osaajia tuota perustuslain vastaista eriarvoisuutta korjaamaan. Maamme hallitukseen asian korjaamisen suhteen ei voi laisinkaan luottaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!