sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Koronaviruksen evoluutiosta nyt ja tulevaisuudessa

COVID-19-pandemia jäänee päällimmäiseksi muistoksi päättymässä olevasta vuodesta. Siksi suuresti se mullisti ihmisten elämää ympäri maailman. 

Tätä kirjoitettaessa tautiin on tilastojen mukaan sairastunut 76 626 060 ihmistä, joista 1 691 942 on kuollut. Suomessa vastaavat luvut ovat 32 853 ja 489, eli noin 0,4 ja 0,3 promillea koko maailman tapauksista. 

Koska väestöosuutemme on noin 0,7 promillea koko maapallon väestöstä, tarkoittaa tämä, että olemme onnistuneet taudin torjunnassa maiden välisessä vertailussa noin puolet muuta maailmaa paremmin - tosin tämä johtopäätös pitää sisällään oletuksen siitä, että maailman maiden tartunta- ja kuolleisuusluvut ovat todellisia. 

* * *

Iso-Britanniasta on nyt raportoitu uudenlaisesta virusvariantista, joka käytettävissä olevan tiedon mukaan tarttuu noin 70 prosenttia tehokkaammin kuin aiemmin tunnettu virustyyppi. Se on onnistunut leviämään myös Hollantiin. Lisäksi Etelä-Afrikasta on raportoitu toinen uudenlainen virus, mutta sen tarttuvuudesta tai taudinaiheuttamiskyvystä ei ole vielä tietoa.

Britannialaisviruksen muuntumisesta löysin tiedon, jonka mukaan siinä on kaikkiaan 23 mutaatiota. Niistä vain osa kohdistunee sellaisiin kohtiin geeniä (tai geenejä), että ne vaikuttavat siihen koodatun proteiinin aminohappojärjestykseen - eli tuon geenituotteen toimintaan.

Löytämäni tiedon mukaan uudessa virusvariantissa on muuntunut ainakin viruksen pintaproteiini, jolla se tarttuu isäntäänsä. Sen seurauksena sen tarttumistapahtuma on mahdollisesti tehostunut ja virus onnistuisi siksi aiempaa useammin tunkeutumaan uhrinsa soluihin. Jos muutoksia on lisäksi kohdistunut esimerkiksi johonkin viruksen monistumista solun sisällä ohjaavaan geeniin, tuottaisivat tartunnan saaneet solut enemmän viruspartikkeleita ja siten viruksen mahdollisuudet tartuttaa uusia uhreja olisivat aiempaa suuremmat. 

Edelliseen kappaleeseen kirjoitin jo turhankin paljon spekulaatiota: on parempi jäädä odottamaan asiaa tutkivien raportteja viruksella tehdyistä kokeita ja havainnoista. Niitä odotellessa haluaisin kuitenkin kiinnittää arvoisan lukijani huomiota siihen, millä tavalla tapahtunut muutos valaisee virusten evoluutiomekanismia ja mitä siitä voidaan päätellä tulevaisuuden suhteen.

* * *

Jos ja kun uusi virus nyt tarttuu paljon tehokkaammin kuin aiemmat variantit, se lisääntyy niitä nopeammin. Näin sen suhteellinen osuus viruspopulaatiossa kasvaa nopeasti. Pidemmällä aikavälillä tämä tarkoittaa, että lopulta tästä uudesta variantista tulee yleisin virusmuoto ainakin siihen asti, kunnes syntyy mutaatioita, jotka leviävät vielä tätä nykyistäkin virusta nopeammin. 

Näin luonnonvalinta ikään kuin tekee päätöksen siitä, minkälaiset SARS-CoV-2-virukset jäävät kiertämään ihmiskuntaan sen jälkeen, kun nykyinen pandemia on saatu rokotusten ja/tai tartuntojen kautta hallintaan. Sen jälkeen valintapaine siirtynee yhä vahvemmin niihin kohtiin viruksen genomia, jotka vaikuttavat sellaisiin rakenteisiin, joihin rokotusten tai luontaisen tartunnan takia ihmisille syntyneet vasta-aineet tarttuvat. 

Kun myös niihin syntyy uusia mutaatioita, saattavat nämä virukset tarttua ja lisääntyä myös sellaisissa ihmisissä, joille on syntynyt immuniteetti aiempia viruskantoja vastaan. Sen seurauksena ne onnistuvat aikanaan tartuttamaan ihmisiä tehokkaammin kuin nyt huomiota herättävä virus ja ehkäpä aiheuttamaan uusia epidemioita.

Viruksiin voi syntyä myös mutaatioita, joiden avulla ne onnistuvat tarttumaan ja lisääntymään myös jossain toisessa eläinlajissa. Koska luonnonvalinta todennäköisesti suosii niissä erilaisia mutaatioita kuin ihmisissä, eriytyvät nämä viruslinjat lopulta ihmisissä kiertävästä viruksesta. 

Tosin joskus myöhempinä aikoina saattaa sama käydä myös toisin päin, eli eläimessä kiertävä virus muovautuu sellaiseksi, että se pystyy jälleen tarttumaan ihmiseen. Silloin eläimissä pitkään kiertänyt virus on muuttunut niin paljon, ettei ihmisissä kiertävään virukseen varautunut vasta-ainejärjestelmä enää tunnista sitä tehokkaasti. Tällöin saattaa käydä niin, että eläinlinjan SARS-virus pystyy jälleen nykyisen SARS-CoV-2:n tavoin aiheuttamaan tappavan pandemian. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
COVID-19 ja neandertalilaiset
Koronaviruksen tulevaisuus
Onko ihmisen evoluutio pysähtynyt?

9 kommenttia:

 1. Käyköhän tässä samalla tavalla kuin inflenssan kanssa, että joka vuosi pitää ottaa uusi rokotus sen hetkistä varianssia vastaan.

  VastaaPoista
 2. Kuten professori toi hyvin blogissaan esiin, ovat koronan ongelmien kanssa medisiiniseltä kantilta uurastaneet saaneet varsin lyhyesä ajassa merkittäviä tuloksia sekä itse taudin luonteen selvittelyssä sekä etenkin sen hoidon osalta. Fiksuille ja ahkerille ammattilaisille siitä korkeat ylävitoset.

  Ne, joiden vallassa on koronan aiheuttamien taloudellisten ongelmien ehkäiseminen ja hoito, ovat sen sijaan olleet kovin hapuilevin aivoin liikkeellä. Toki EU:n johtaville pankeille on stipendejä jaettu, jotta ne kykenevät jatkamaan etelän tuhlaajapoikien dolce vitaa. Toki Suomessakin ennätettiin tukemaan menestyviä yrityksiä, jotka onnistuivat vakuuttamaan veronmaksajien rahoja jakelevat päättäjät siitä, että nämä jakamalla heille hilloa osoittavat kaukokatseisuuttaan. Ja tietysti Afrikan talousongelmien lievittämiseen olemme osallistumiseen kiitettävillä summilla. Ihan sydäntä lämmittää ihmisten hyvyys näin joulun alla.

  Kovidofoobikot sinnikkäästi pysyttäytyvät kausiflunssauskossaan. Taitaa olla toistaiseksi historian pitkäkestoisin kausiflunssa. Koronaan ei heidän mukaansa ole kuollut potilaita kuin nimeksi. Mutta mites on sairauslomien kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle ja monelle muulle viralliseen totuuteen, kuten THL:n tiettyjen lääkemafian - "Medical Mafia" - korruptoimien lääkäreiden valeisiin sokeasti uskovalle olisi hyödyllistä vilkaista seuraavaa: http://redpillmedia.fi/fi/
   Sieltä löytyy tietoa mm. covid-hakusanalla.

   Ks. myös "Kriminella DARPA bakom US-Corona vacciner, biovapen säger Dr. Boyle", http://whitetv.se/en/mind-control-mk-ultra/2574.html

   Darpasta löytyy tietoa mm. Patrick Wood'in ylläpitämälta sivustolta www.technocracy.news
   Kun laittaa sivuston hakuikkunaan SEARCH HERE... hakusanaksi Darpa, niin löytyy esim. artikkeli "DARPA-Funded Biochip To ‘Save’ Us From COVID-9?",
   https://www.technocracy.news/darpa-funded-biochip-to-save-us-from-covid-19/
   ja monta muuta planeettamme rikollisen globaalin ns. "eliitin" tavallisille tallaajille tuhoisan teknokraattis-transhumanistisen agendan edistämistä koskevaa artikkelia.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Patrick Wood'in kommentti julkaisemaansa artikkeliin "PCR Test ‘Casedemic’: How Technocrats Intentionally Weaponized Bad Science" eli "PRC-testi 'casedeminen': kuinka teknokraatit tarkoituksellsesti tekivät vääristetyn tieteen aseekseen":

   "Todelliset tutkijat ja lääketieteen ammattilaiset ympäri maailmaa ovat vastustaneet PCR-testausmenetelmien käyttöä COVID-19:n "tapausten" määrittämisessä. Heidän tieteellisiä perustelujaan tukahdutetaan ja syrjitään, jotta teknokraatti-kertomus, narratiivi pysyy hengissä.

   Mikä se narratiivi on? Kapitalismiin ja vapaaseen yrittäjyyteen perustuvan maailmanlaajuisen talousjärjestelmän tuhoaminen. Mikä on tarkoitettu tulos? Maailman talousfoorumin ja YK:n ehdottama suuri nollaus,'great reset', jota tukevat keskuspankit, BIS, Maailmanpankki, Kansainvälinen valuuttarahasto, globaalit yritykset ja jopa paavi Franciscus.

   Samat ilmastohuijausta ajavat ihmiset [planeettamme globaali rikollinen "eliitti"] ajavat pandemiahysteriaa. He käyttävät samantyyppistä vääristettyä tiedettä vakuuttaakseen maailmalle, että heidän alarmisminsa on aihellista ja että kestävä kehitys eli teknokratia on ainoa vastaus.

   Valitettavasti PCR-testauksen takana olevan vääristetyn tieteen paljastaminen ei lopeta käytäntöä enempää kuin ilmaston lämpenemistä koskevien väitteiden takana olevan "säröillä" olevan tieteen paljastaminen. He eivät ole kiinnostuneita todellisesta tieteestä, vaan käyttävät sitä [so. sen vääristettyä versiota] vain keinona dystooppisen tavoitteensa saavuttamiseksi. ⁃ TN-editori"

   Koko artikkeli: https://www.technocracy.news/pcr-test-casedemic-how-technocrats-intentionally-weaponized-bad-science/

   Virallisentotuuden-uskovaisille olisi hyödyllistä katsoa myös mm. seuraavaa sivua: https://koronavirusonvitsi.wordpress.com/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Salaliittoteorioiden esittäminen on toki sananvapauden takia sallittua, mutta on hyvä muistaa, että niiden esittäjä jättää vastuun niiden merkitys arvosta paremman puutteessa aina kuuntelijalle.

   Poista
  4. Professori on ilmeisesti omaksunut johtavasta joukkoharhautus-mediastamme, Bilderberg-globalisti Antti Herlinin peukalon alla olevasta Brysselin Pravdasta sen tavantakaa käyttämän "salaliittoteoria"-miekan sivaltelun, kun joku tuo esille sellaisia asioita, joista kulissien takaa nukketeatterin naruja vetelevät ja meidänkin valheellista valtamediaamme etäkontrolloivat globalistiset, ylikansalliset rikolliset tahot haluavat vaiettavan.

   Suosittelen professorille mm. Juha Ahvion artikkelia "Se on salaliittoteoria!", https://oikeamedia.com/o1-138512

   Suosittelen professoria ennen "salaliittoteoria"-miekan seuraavaa sivallustaan lukemaan myös artikkelin ”“Conspiracy Theory”: Foundations of a Weaponized Term

   Subtle and Deceptive Tactics to Discredit Truth in Media and Research
   First published by Global Research in 2013, this pathbreaking analysis by Professor James Tracy shows how the term “conspiracy theory” is being used to label critical analysis and dissenting viewpoints.

   “Conspiracy theory” is a term that at once strikes fear and anxiety in the hearts of most every public figure, particularly journalists and academics. Since the 1960s the label has become a disciplinary device that has been overwhelmingly effective in defining certain events off limits to inquiry or debate. Especially in the United States raising legitimate questions about dubious official narratives destined to inform public opinion (and thereby public policy) is a major thought crime that must be cauterized from the public psyche at all costs…”,

   Koko artikkeli: https://www.globalresearch.ca/conspiracy-theory-foundations-of-a-weaponized-term/5319708

   Professori osoittaa olevansa yksi valheellisen virallisen "totuuden" järkkymätömistä tukipilareista, vieläpä pelotellen minua tuomasta esille totuutta, jonka suuri joukko epäilijöitä eri puolilta maailmaa on kaivanut virallisen "totuuden" valeen verkon takaa esille - monet paljastajat, "whistleblowers" jopa henkensä vaarantaen, eikä ihan pieni joukko ole joutunut murhatuksikin.

   Yksi virallisen "totuuden" linnakkeista ovat yliopistot, eikä professoria niinollen millään tavalla hätkähdytä tieteen korruptoiminen ja väärinkäyttäminen rikollisiin tarkoituksiin koko ihmiskuntaa vastaan. Yksi pahimpia alueita on lääkemafian, Medical Mafia, korruptoima lääketieteellinen, erityisesti lääketutkimus; en väitä että se olisi kauttaaltaan korruptoitua, mutta siellä vääristely on erityisen yleistä verrattuna moniin muihin aloihin, mm. hyväksikäyttäen palkattuja ns. haamukirjoittajia, "ghost writers":

   "How ghost-writing threatens the credibility of medical knowledge and medical journals",
   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2805735/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Tiedä hänestä. Tuli henk. koht. todistettua, että paras eristys ko. virusta vastaan on 30:n vuoden avioliitto. Se siitä tarttuvuudesta.

  VastaaPoista
 4. Tim Ball on kirjoittanut mm. kirjan "The Deliberate Corruption of Climate Science" eli "Ilmastotieteen tarkoituksellinen korruptointi (vääristäminen)" ja lukuisia aihetta koskevia artikkeleita mm. sivustolla https://www.technocracy.news

  Suuren ilmastohuijauksen takana on sama globaali rikollinen ns. "eliitti" vastaavantyyppisin menetelmin kuin on covid-agendankin takana.
  En tiedä kuinka moni suomalaisista poliitikoista on tietoinen noista huijauksista, mutta heidät tai ainakin melkein kaikki heistä on saatu vaiennettua vain omaa etuaan ajavien, ylimmän tason globalisti-rikollisten lakeijoina toimivien maanpetturi-poliitikkojen toimesta.
  Varsinkin tavalliset rivi-viherkommunistit sensijaan ovat varmastikin noiden rikollisten 'hyödylliSIMPIÄ idiootteja'.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Kovasti tämä virus rokotteineen tuntuu salaliittonäkemyksiä popularisoineen, ihan ihmisten päätöksenteon tasolle. Vaikka totuus on monimutkaista ja mistäpä sitä kaikesta tietää, niin aika hurjalta vaikuttaa meno. Epäluulo on tarttuvaa, "salattu" epävirallinen tieto kiehtoo meistä useimpia. Ymmärrettäviäkin syitä epävarmuudelle tietty, kun nopeasti kehitetty uudenlainen rokote kyseessä ja narkolepsiat tuoreessa muistissa.

  Katsotaan miten käy, selvitäänkö koronasta ja rokotteesta, ja kestääkö maailmantalous. Rokotetta noista vähiten pelkään.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!