perjantai 20. marraskuuta 2020

Maahanmuuttoon liittyviä tilastoja, tapauksia ja johtopäätöksiä

Yle kertoi, että Suomessa on jo 15 000 islamin opetusta saavaa peruskoululaista. Uusimpana paikkana maahanmuuttajien parissa suositun uskonnon koulutus on järjestetty Vaasassa, missä se on herättänyt tunteita. Näiden uutisten perusteella Allahin palvonta on jo yleistä ja leviää Suomessa. 

Samalla nämä tiedot kertovat siitä, kuinka Suomen uskonnollinen ilmapiiri on muuttumassa. Kristinuskon opetus ja siten myös kristittyjen määrähän vähenee nopeasti elämänkatsomustiedon yleistyessä etenkin pääkaupunkiseudun kouluissa. Nähtäväksi jää, millä tavoin tämä kehitys vaikuttaa yhteiskuntaamme. 

Tänä aamuna oli kouluun liittyen mielenkiintoinen uutinen Helsingin Sanomissa. Jutun mukaan Kontulassa on 12 kieltä puhuva luokka, jonka oppilaat "loistavat oppimistuloksissa". 

Kirjoituksessa tosin ei mainita oppimisesta muuta kuin se, että oppilaat ovat taitavia lukemaan, koska opettaja on saanut heidät innostumaan kirjoista. Joka tapauksessa on erinomaista, että myös muslimimaahanmuuttajat menestyvät koulussa tai ainakin oppivat sujuvasti lukemaan. Toivottavasti se auttaa heistä mahdollisimman monen nousemaan aikuisena nettoveronmaksajan asemaan. 

Lienee kuitenkin turha odottaa, että se onnistuisi kaikille maahanmuuttajanuorille. Päinvastoin, Ruotsin esimerkki on osoittanut, että vaarana on heidän eristäytymisensä muusta yhteiskunnasta - ja tämä kehitys on Suomessa jo pitkällä, kuten koronavirustartunnoista kertonut HS:n tuore juttukin kertoi.

Vielä hälyttävämpi kuva maahanmuuttajistamme muodostui HS:n uutisesta, jonka mukaan klaanirikollisuus on rantautumassa ryminällä Suomeen. Kyse on kansainvälisestä toiminnasta, joka on mahdollistunut lähinnä humanitaarisen maahanmuuton kautta, koska juuri se on ollut näille rikollissuvuille keino saada jäseniään EU:n alueelle. 

Nähtäväksi siis jää, miten nopeasti ruotsalaistyyppinen yhteiskuntamalli vakiintuu myös Suomeen. Vai saammeko sen etenemisen jossain vaiheessa pysäytetyksi  lopettamalla uusien tulijoiden virran ja tekemällä jo maassa olevien muslimien lapsista Kontulan esimerkin mukaisia loistavia oppijia ja sitä kautta rauhallisen yhteiskunnan rakentajia. 

Siinä mielessä on meidän onnemme, että COVID-19-pandemia on lähes pysäyttänyt tulijavirran antaen meille aikalisän juuri nyt, kun vallassa on maahanmuuton suhteen täysin sokea hallitus. Sikäli on huono uutinen, että EU-maiden tilanne tulee rokotusten käyttöönoton seurauksena normalisoitumaan ensi vuoden alkupuolella

Lopuksi todettakoon, että HS julkaisi myös uutisen, jonka mukaan etnisten tietojen tilatoimatta jättämisen on havaittu aiheuttavan ongelmia. Tässä tapauksessa se liittyi korona-pandemia leviämisen ymmärtämiseeen (ja siten sen rajoittamistapojen kehittämiseen). 

Tosiasia kuitenkin on, että täsmälleen sama logiikka koskee kaikkia yhteiskunnan haitallisia ilmiöitä kuten rikollisuuden torjuntaa tai työttömyyttä - myös niiden osalta parhaiden tulosten saavuttaminen edellyttää mahdollisimman tarkan tilannekuvan käyttämistä. Eikä sellaista saa kuin tilastoimalla tosiasioita mahdollisimman monista kuhunkin asiaan liittyvästä muuttujasta. Siis myös eri väestöryhmien edesottamuksista yhteiskunnassamme.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Järjestäytyneitä musliminuoria
Kuin aivottomat eläimet
Tuhoaako maahanmuutto ihmisten tasa-arvon Tanskassa?

9 kommenttia:

 1. Tässä nykyajan teeskentelyn kulttuurissa islamia pidetään uskontona, vaikka sen hedelmistä päätellen kyseessä on terrorikultti. Pohjoinen vastarinta kiellettiin, vaikka heidän jäsenensä eivät tapa vaan ovat EU-imperiumin vastaisia.
  Sen sijaan päänkatkojakultin kannattajat saavat avoimesti saarnata kuolemaa kristityille. Teeskennellään vaan, ettei virtahepoa ole olohuoneessa. Joku tässä mättää pahasti.

  VastaaPoista
 2. On kai menty eteenpäin, kun lehdessä täytyy julkaista ylistystarinaa siitä, että lapset oppivat koulussa lukemaan. Aiemmin tosin tuota ei kukaan osannut ihmeenä pitää. Samaa linjaa noudattavat ne taannoiset Ylen jutut, joissa hehkutettiin somalia, joka oli töissä kaupan kassalla. Siitä piti oikein tehdä ylistävä juttu televisioon, sen verran harvinaisesta tapauksesta oli kyse. Tietysti nämä ovat poikkeuksia sille normaalille uutisvirralle, joka käsittelee lähinnä maahanmuuttoon liittyviä hyvin monenlaisia ongelmia. Siis niitä, joista meillä ei olisi koskaan kuultukaan ilman humanitaarista maahanmuuttoa, joka tulee islamilaisista maista. Tähän monimutkaiseen ongelmaan olisi yksinkertainen ratkaisu, ja se olisi humanitaarisen maahanmuuton lopettaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tähän monimutkaiseen ongelmaan olisi yksinkertainen ratkaisu, ja se olisi humanitaarisen maahanmuuton lopettaminen."

   eli kuten Ylewatch totesi artikkelinsa "Helsingin afrikkalaiset väkivaltajengit ja yhteiskunnan väestönlaadun muutos" lopussa:

   "Yleisen älyykkyystason lasku yhdessä konfliktiherkän etnisen diversiteetin kanssa on yhteenkietoutunut ongelma, joka vaatii Gordionin solmun yksinkertaista avaamista: kehitysmaiden maahanmuuton pysäyttämistä ja tänne etnisesti sopeuttamattomien muukalaisten palauttamista takaisin kotimaihinsa."
   http://ylewatch.blogspot.com/2020/11/helsingin-afrikkalaiset-vakivaltajengit.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 3. Lukutaidosta on helppo puhua, mutta kognitiivisesti ottaen se on niin erityinen ja eri kulttuureisssa eri tavoin kehittynyt kyky että meidän pitäisi olla vähintäänkin varovaisia jos vedämme sen perusteella jotain yksitulkintaisia johtopäätöksiä.

  Kirjoitustaito kehittyi muinaisuudessa monissa paikoissa yhtä aikaa, joten siinä lienee kysymys jostakin lajin kehityskynnyksestä. Rinnalle voidaan panna tosiasia, että maailmassa on melkeinen määrä kulttuureita, joissa tätä kynnystä ei ole ylitetty vieläkään. Emme tiedä, voidaanko kynnys ylittää "opettamalla" lukutaitoa tällaisille ihmisille.

  Äännekirjoitus on kognitiivisesti eri asia kuin kuvakirjoitus, ja merkitystä taitaa olla silläkin kumpi silmä "vetää" lukutapahtumaa. Esimerkiksi euklidista geometriaa ei ole itsestään syntynyt missään muualla kuin siellä missä kulttuuriseksi perusratkaisuksi on valittu äännekirjoitus. Sama taitaa olla "ajantajun" kanssa.

  Lukemisharrastustakin voidaan mitata monin mittarein, joista eräät kertovat aika karua kieltä siitä ettei oma läntinen kulttuurimmekaan voi enää ylpeillä kirjallisella sivistyneisyydellään. Kirjojen myynti on lyhyessä ajassa romahtanut totaalisesti, ja se mitä myydään tuskin täyttää samanlaatuisia kriteereitä kuin suuri maailmankirjallisuus, jota ei enää saa antikvariaateistakaan, koska nekin ovat jo kannattamattomina kadonneet.

  Mutta onhan meillä jäljelle nämä opettajat, jotka jaksavat tehdä innostuneesti työtään pienten oppilaidensa parissa. Ja ihminen jaksaa olla toiveikas juuri siksi kun ei muuten jaksaisikaan. Ihminen kuulee mitä haluaa, näkee mitä pitääkin nähdä -- ja jos jokin ei sovi kuvaan, sen voi aktiivisesti sivuuttaa ja unohtaa.

  Onneksi äidinkielenopettajat eivät ole omasta maastammekaan onnistuneet tuhoamaan kaikkia kirjallisia lahjakkuuksia, vaikka yritys on kyllä ollut sinnikäs. Jokunen joskus täältä pohjaperukoilta on murtautunut maailmanmaineeseenkin kaikesta opetuksesta huolimatta.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kirjoitustaito kehittyi muinaisuudessa monissa paikoissa yhtä aikaa, joten siinä lienee kysymys jostakin lajin kehityskynnyksestä."
   Kaikkein ensimmäisenä se kuitenkin kehittyi sumerien keskuudessa, nykyisen Irakin alueella. Sitä surullisempaa, millaiseen tilaan se maa on myöhemmin joutunut. Se kuuluisi nykyisin epäilemättä maailman köyhimpiin, ellei siellä sattuisi olemaan niin runsaasti öljyä.

   "Äännekirjoitus on kognitiivisesti eri asia kuin kuvakirjoitus... Esimerkiksi euklidista geometriaa ei ole itsestään syntynyt missään muualla kuin siellä missä kulttuuriseksi perusratkaisuksi on valittu äännekirjoitus."

   Joissakin latinalaisia aakkosia käyttävissä kielissäkin, esimerkiksi englannissa ja myös ranskassa, kirjoitusasu ja ääntäminen ovat eriytyneet toisistaan siinä määrin, että on kyseenalaista, voidaanko enää puhua äännekirjoituksesta. Ne edut, jotka äänteellisellä kirjoituksella on esimerkiksi muinaisiin hieroglyfeihin taikka Kiinassa ja Japanissa yhä käytettäviin kirjoitusmerkkeihin verrattuna, on täten ainakin osittain menetetty. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt sitä, että englanninkieliset maat ovat Newtonin ajoista nykyaikaan saakka olleet tieteen kehityksen kärjessä, ja teollinen vallankumouskin alkoi Englannissa. Eikä ranskalaistenkaan osuus nykyajan tieteen kehityksessä aivan vähäpätöinen ole, eikä nykyisin Japaninkaan.

   "...ja merkitystä taitaa olla silläkin kumpi silmä "vetää" lukutapahtumaa."

   Jos viittaat tällä siihen, että eurooppalaisia kieliä kirjoitetaan vasemmalta oikealle, esimerkiksi arabiaa taas päinvastoin, niin onko käsityksesi se, että pitkälti juuri tästä syystä Eurooppa ja arabimaat ovat kehittyneet niin kovin eri suuntiin ja eri tahdissa? Itse arvelisin, että kirjainten muodoilla on tässä suhteessa suurempi merkitys kuin kirjoitussuunnalla. Ehkä tämä on vain tottumuskysymys, mutta ainakin minusta vaikuttaa siltä, että arabialaisia kirjaimia on yksinkertaisesti paljon vaikeampi erottaa toisistaan kuin latinalaisia, ja että tästä syystä (ei siis kirjoitussuunnan vuoksi) arabimaissa on vaikeampi oppia lukemaan kuin latinalaisia kirjaimia käyttävissä maissa. Kreikkalaiset ja kyrillisetkin kirjaimet vaikuttavat paljon helpommilta kuin arabialaiset, eikä ainoa syy suinkaan ole kirjoituksen suunta. Ikään kuin arabiankielinen painettukin teksti olisi kuin epäselvällä käsialalla kirjoitettua.

   Sinänsä mielenkiintoinen kysymys, miksi arabiaa kirjoitetaan eri suuntaan kuin eurooppalaisia kieliä, vaikka sekä arabialaiset että latinalaiset aakkoset ovat alun perin kehittyneet samoista noin 3000 vuotta sitten käytetyistä muinaisseemiläisistä aakkosista. Varhaisimpina aikoina tietääkseni niin hepreaa kuin kreikkaakin kirjoitettiin joka toinen rivi vasemmalta oikealle, joka toinen oikealta vasemmalle, jolloin kirjainten epäsymmetriset muodot osoittivat, kumpaan suuntaan mikin rivi oli luettava. Vähitellen itämailla kuitenkin vakiintui tavaksi kirjoittaa teksti kokonaan oikealta vasemmalle, Kreikassa taas vasemmalta oikealle, ja me olemme tässä suhteessa roomalaisten välityksellä perineet kreikkalaisten omaksuman käytännön.

   Poista
 4. Usarissa tämä Lauri Gröhn puolustaa niin uskollisesti Islamina, että epäilen kaverin kääntyvät muslimiksi, mikähän lie mahtaa olla sitten nimi ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmm...Lapset oppivat lukemaan..koraania?

   Poista
 5. Siinä missä meillä oman kansan etusijalle asettamisen sijasta Brysseliä kumartavat petturipoliitikkomme haluavat väestömme kasvuun loisimaan tulevien elintasopakolaisten invaasiolla, Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi valtion tilaa koskevassa puheessaan:

  ”Unkarissa jokainen hyötyy unkarilaisuudesta”

  Unkarin kansallismielinen konservatiivihallitus laajentaa perheystävällisiä ohjelmiaan.
  Unkarin pääministeri Viktor Orbán julkisti sunnuntaina valtion tilaa koskevassa puheessaan 7-kohtaisen perheohjelman.
  Ohjelma tukee suurten lapsiperheiden asunnon- ja autonhankintaa sekä helpottaa lastenhoitoa...
  ...
  Pääministeri Orbán kertoi myös terveisiä Brysseliin, EU:n päämajaan. Hän sanoi, että ”Bryssel on uuden internationalismin linnoitus, ja maahanmuutto on tämän uuden internationalismin instrumentti”.

  Unkarin pääministeri Viktor Orbán totesi myös, että jälleen kerran on voimia, jotka haluavat nähdä avoimia yhteiskuntia ja maailman ilman kansakuntia, jota hallitsee ulkomailta käsin toimiva ylikansallinen globaali hallinto."

  Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/unkarin-paaministeri-viktor-orban-valtion-tilaa-koskevassa-puheessaan-unkarissa-jokainen-hyotyy-unkarilaisuudesta/

  Unkarihan on Brysseliä kumartavien petturipoliitikkojemme ja niitä tukevan valheellisen valtamedian suuri inhokki ja sylkykuppi.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!