maanantai 30. marraskuuta 2020

Mistä Halla-ahon ja kepulaisten viikonlopun sanailussa oli kyse?

Jussi Halla-aho (ps) sanoi viikonloppuna, että "me uskomme vakaasti, että maaseudulla asuvilla ihmisillä on luja halu tulla toimeen omalla työllään, eikä ketkutella kepulaisella tukipolitiikalla. Kepu ajaa tosiasiallisella politiikallaan ajaa maaseudun elinvoimaa alas ja sen jälkeen esiityy tukihanan valvojana: Äänestäkää keskustaa, tai muuten tukiaiset loppuvat."

Tämä herätti Keskustassa vahvan reaktion. Esimerkiksi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kutsui Halla-ahoa "Helsingin tulevaksi pormestariksi" ilmeisenä tarkoituksenaan vähentää tämän suosiota puolueelleen tärkeällä maaseudulla. 

Samaan rakoon iski myös Mikko Kärnä (kepu), jonka mukaan "kaikkien on nyt syytä ymmärtää, että #perussuomalaiset vastustaa kaikkia maatalous- ja aluetukia. Kuka äänestää maaseutua vihaavaa helsinkikeskeistä puoluetta muualla kuin Helsingissä?"

Halla-aho itse kuittasi tyylilleen uskollisesti tähän Twitterissä: "Halla-aho: - Maaseudunkin ihmiset varmasti haluavat ensi sijassa pärjätä omalla työllä eivätkä kitkutella kepun säännöstelemien tukiaisten varassa... Kurvinen: - Se on aika halventavasti sanottu maaseudun ihmisistä... Kepulainen käsitys maalaisista."

Tähän vastasi Kurvinen, että "voisitko tämän jälkeen kertoa, mitä "kepulaisia tukiaisia joilla kituutellaan" haluat leikata? Luuletko maanviljelijöiden pärjäävän paremmin ilman nykyisiä maataloustukia? Haluatko viedä pk-yrittäjältä investointituet pois?" 

Tosiasiassa sanailu kertoo siitä, että nyt käydään kovaa taistelua maaseudun johtavan puolueen asemasta. Halla-ahon kommentin tosiasiallinen tarkoitus oli nimittäin EU:n budjettiesityksen ja koronatukipakettien vastustaminen eli suomalaisen päätösvallan entistä suuremman Brysseliin ulkoistamisen pysäyttäminen. 

Lisäksi hän totesi sen itsestäänselvyyden, että "meidän lähtökohtamme on se, että koko maa täytyy pitää asumiskelpoisena" ja sanoi siihen tarvittavan maan sisäisiä tulonsiirtoja. Kyse ei siis ollut kepulaisten maalailemasta maaseudun tukien lopettamishalusta, vaan tukipolitiikan päätösvallan pitämisestä omissa käsissä. 

Nyt onkin jännittävä nähdä, miten sanailu etenee tämän päivän aikana. Erityisesti kaipaisin kotimaisen journalismin raportoivan sen etenemisestä kohta kohdalta siten, että molempien puolueiden sanoma tulisi todenmukaisesti välitetyksi kaikelle kansalle. 

Juuri nyt asia ei näyttäisi olevan näin vaan keskustelu näyttäytyy julkisuudessa aivan väärän akselin suhteen polarisoituneelta. Ja sen seurauksena media tulee ajaneeksi - joko tarkoituksella tai tahtomattaan - Keskustan asiaa Perussuomalaisia vastaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mistä EU:n komission ehdottamassa elpymisrahastossa on kyse?
Feministinen olkinukke vai valeuutinen?
Keskustan linja pitää

9 kommenttia:

 1. Kepu on kuoleva puolue ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 2. Olikohan kovin viisas kommentointi Jussilta. Kepu iskee tuohon kuin sika limppuun.

  VastaaPoista
 3. Keskustalla taas kerran vikaa kuullun ymmärtämisessä tai yleensäkin ymmärryksessä.
  Otetaan joku lause irti asiayhteydestä ja huudetaan isoon ääneen: Iso paha persu tulee ja vie akanatkin laarista.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Kuka välittää jostain kuolevasta pienpuolueesta? Mitä tapahtuu sitten Kepun omaisuudelle?

  VastaaPoista
 5. "Erityisesti kaipaisin kotimaisen journalismin raportoivan ... siten, että molempien puolueiden sanoma tulisi todenmukaisesti välitetyksi..."

  Hilpeä ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti kaipaisin kotimaisen journalismin raportoivan sen etenemisestä......Saadaan tosiaan kaivata .....turhaan miltään asioapohjalta kuin vain toisen osapuolen korottamisella ja toisen sanojen vääntelemisenä punavihreän median ja vallan viholliskuvan mukaiseksi!

   Poista
 6. Tällaisia poliittisia "keskusteluja" päivän uutisten keskiössä. Mitä kertoo ajastamme, mitä keskustelusta.

  Muutaman lauseen twiittejä. Kielen signaloivan tason reaktioita. Onko kukaan joka mukaan menee ihan täysjärkinen.

  Valitettavasti kaikki ajattelu on jo taantunutta. Kukaan ei enää muodosta pitkiä lauseita eikä pysty jäsentämään monimutkaisia asioita. Kaikessa on kyse leimasanoista ja identifioitumisesta. Pavlovin koirat haukkuvat.

  Ennen oli sentään hyviä blogipalstoja, joisa jotkut asiat saivat perusteellisia, perustelluista näkökulmista esitettyjä käsittelyjä. Nyt maan poliittisten blogien listalla on monia, jotka päivästä toiseen keskittyvät mitätöimään yhtä poliittista puoluetta. Siis näitä "persuja".

  Olen silmäillyt niitä ja ihan kokeeksi kirjoittanut joihinkin kommenttejakin. Se on kuin iskisi hankonsa suoraan sontakasaan. Saa päällensä sitä itseään kuormakaupalla. Hirveitä hyökkäyksiä. Pinnan alla täytyy olla kauhea määrä pahaa oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sontakasa on hyvä nimi nykypäivän syvätyperuuden tuotoksille... ei mitään arvoa. Koska sivistykseen muutakin
   kuin tietää nykypäivän vinksahtaneita poliittisesti korrekteja ja sen mukaista hegemoniaa kaiken historian sun muun oikeasti sivistyksellisen tiedon kustannuksella .Sivistys on yleisessä keskustelussa ja vaikuttamisessa menneen talven lumia tällähetkellä, jakuinka muuten voi ollakaan yhteiskunnassa jossa jo biologiasta lähtien kaikkeen muuhun normaalin konkretiaan pohjautuva yhteiskuntajärjestys pyritään korvaamaan ideologialla välittämättä tuhoisista seurauksista jotka ovat järjissään olevalle ihmiselle itsestään selvä seuraus. Todellinen älymystö on ajettu nurkkaan "vihapuhujina" ja "populisteina" tai muutoin aliarvostettuna . Tämän blogin kirjoittaja mm ansaitsisi enemmän tulla kuulluksi yhteiskuntatasolla, niinkuin monia muitakin paljon enemmän. Ja jos media toimisi sille kuuluvalla tavallaan ja toimittaisi oikeaa journalismia nykyisen poliittisesti punaviher korruptoituneen yöyrrrnalis,min sijaan, niin aivan varmasti aivan toista olisi uutistoimitus ja yleinen keskustelu ja sitä myötä myös päätökset olisi kutakuinkin järjellä puolusteltavissa.
   Mutta kun ei niin . Tässä Ne.. Eurostoliitossa tämä on unelmaa joka uhkaa jäädä unelmaksi ,ku8n tuntuu että ei ole tarpeeksi niitä ihmisiä jotka ymmärtäisi ja välittäisi tehdä jotain tämän pähkähulluuden lopettamiseksi tykkänään!!

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!