sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Lentäväthän linnutkin, saati lepakot

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) muistetaan siitä, että hän vertasi eurovaalien 2009 yhteydessä elintasopakolaisia muuttolintuihin sanomalla "kuinka on mahdollista, että linnut lentävät rajojen ylitse, mutta ihmiset tulevat lainsuojattomiksi ylittäessään rajan". 

Kommentti vaikutti luultavasti siihen, että hänen hyvässä nousussa ollut poliittinen nousunsa katkesi ja hän putosi vastoin kaikkia odotuksia eduskunnasta heti seuraavissa vaaleissa vuonna 2011. Samalla Timo Soinin Perussuomalaiset saivat jytkynsä uuden nousevan tähtensä Jussi Halla-ahon nostettua humanitaarisen maahanmuuton ongelmat valtakunnalliseksi puheenaiheeksi soinilaisen kevytpopulismin rinnalle.

Avoimeksi tapauksessa jäi se, että miten olisi käynyt, jos Kiljunen olisi lintujen sijaan puhunut lepakoista, sillä lentäväthän nekin. Tämä tuli mieleeni kun luin tutkimusta, jossa oli havaittu meilläkin esiintyvän pikkulepakon lentävän aina Espanjaan saakka viettämään talvea.

Havaittu lepakonlento tapahtui Latviasta , joten matkaa kertyi linnuntietä mitaten aina 2 200 kilometriä. Asia tiedetään siitä, että lepakko oli rengastettu Latviassa ja löytyi kuolleena Espanjasta. Todennäköisesti lentomatka oli kuitenkin pidempi, koska nämä nisäkkäät seuraavat mutkikasta Itämeren rantaviivaa muuttolennoillaan.

Asian tekee uskomattomaksi se, että kyseinen lepakko on pienimpiä tunnettuja nisäkkäitä: se painaa yleensä alle 10 gramma ja sopisi siivet kokoon taitettuna tulitikkuaskiin. Kyseessä on siis aikamoinen lentäjä, joka saapuu meille Suomeen toukokuun alussa ja katoaa kohti etelää jälleen elokuun loppupuolella.

Kimmo Kiljuseen palatakseni. Hänhän pääsi viime vaaleissa jälleen eduskuntaan, mutta lienee sen jälkeen ollut vaitonainen lintujen ja elintasopakolaisten samankaltaisuudesta. Siksi ehdotan, että hän ottaisi seuraavien vaalien yhteydessä maahanmuuttoteemasta puhuttaessa esille lintujen sijasta nämä pienet lepakot. 

Niissä on pääosin hämärän eläjinä paljon lintuja enemmän mystiikkaa. Eikä sovi väheksyä niiden mukana siirtyviä pieneliöitäkään, jotka kuormittavat terveydenhuoltoamme samaan tapaan kuin maahanmuuttajatkin. 

Ehkäpä näiden seikkojen esille tuomisella saisi nyt yli vuosikymmen lintuvertauksen jälkeen lisäsuosiota, jolla ratsastamalla varmistuisi uusi kausi eduskunnassa. Tai ainakin saisi kuolemattoman maineen poliittisia vertauksia viljelevänä sanaseppona.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi niin monet virukset tarttuvat lepakoista ja jyrsijöistä ihmisiin?
Hyvä veli iski jälleen!
Kummallinen ajattelu vaikeuttaa maahanmuuttajien sopeutumista

9 kommenttia:

 1. Yhtään sosialistia ja kommunistia ei kaivata eduskuntaan, näitä hölmöjä tuppuraisia ja marineja on siellä jo aivan liikaa. Puhumattakaan arhinmäistä ja honkasaloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai eduskuntaan tarvitaan edustajia siinä suhteessa kuin heidän edustamansa aatteet nauttivat äänestäjien parissa kannatusta. Olisi kuitenkin hienoa, jos äänioikeutetut havaitsisivat mainitsemiesi aatteiden haitallisuuden ja ryhtyisivät kannattamaan järkevämpiä poliittisia linjauksia.

   Poista
  2. Elvytyspakettiin alistuminenhan tarkoittaa sitä, että Suomi on oleellisesti luopunut budjettivallastaan ja samalla itsenäisyydestään. Olemme siis kovaa kyytiä matkalla EU-liittovaltioon, jossa Suomen eduskunta muuttuu maakuntahallitukseksi, jonka tehtäväksi jää ainoastaan keskusvallan nuijimien päätösten toteuttaminen. Ei ole paljon väliä, minkä puolueen edustajat toimivat byrokraateina.

   Poista
  3. "Kyllä kai eduskuntaan tarvitaan edustajia siinä suhteessa kuin heidän edustamansa aatteet nauttivat äänestäjien parissa kannatusta."

   ...ja äänestäjät näille aatteille tuodaan sitten afrikasta ja lähi-idästä koska se on sitä todellista demokratiaa.Onhan vihreillä stalinistihuorillakin ainakin miljardi äänestäjää Afrikassa joiden ihmisoikeus on tulla Suomeen heitä äänestämään.Painu jo helvettiin pelle.

   Poista
 2. Noin ei ikävä kyllä näytä tapahtuvan, koska nytkin meillä on vasemmistohallitus, jossa Saarikko ja Henriksonkin tuntuvat viihtyvän oikein hyvin. Kaikki viime vuosisadan kokemukset Neuvostoliitosta ja itäblokista ovat äänestäjiltä painuneet unholaan, ja nuoremmilla ikäpolvillahan niistä ei taida olla mitään tietoakaan. Nuoret naiset erityisesti tuntuvat olevan punavihreiden kannattajia. Asiaa ei paranna valtamedian yksipuolinen propagandarynnäkkö.

  VastaaPoista
 3. Mainiossa blogissaan Pauli Vahtera toteaa:
  "Julkinen velka tarkoittaa sitä, että tällä hetkellä elävät suomalaiset ovat sosialisoineet tulevien sukupolvien elinmahdollisuudet."
  https://www.vahtera.blog/post/suomen-sosialistinen-tasavalta

  Tällä hetkellä eläviin suomalaisiin kuuluvat myös ne tulevia sukupolvia tuottavat yksilöt, jotka äänestävät poliitikkoja, jotka saavat aikaan kyseisen sosialisoinnin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahteran kirjoitus kannattaa lukea ellei ole omakohtaisia kokemuksia sosialistisesta realismista.

   Poista
 4. Kimmo Kiljunen taisi suorittaa ensimmäisen esiintymisensä julkivaikuttamisen areenoilla 60-luvun lopulla toimittamassani kustannusyhtiö Tammen Huutomerkki-sarjan pamfletissa "Aseistakieltäytyjät".

  On niitä ihmiselämän sovittamattomia tragedioita nähdä miten nuoruuden ystävät jäävät jauhamaan samoja ympyröitä -- tai pitäisikö sanoa pätevämmin että "tiedollisia ontologisia kehiä" -- ja miten oma ajattelu uusii perustuksiaan ja suunnistaa aina vain vaativammille vesille.

  Ymmärtääkseni melkein kaikki nuoruudentuttuni ovat vain vanhetessaan muuttuneet yhä enemmän omiksi itsekseen. Aika harva on pystynyt syventämään perspektiivejään ja uusiutumaan. Sitä on vähän vaikea hyväksyä, on tunne ikään kuin liian monet ihmiset heittäisivät elämänsä hukkaan laistaessaan älyllisen rehellisyyden haasteista ja lakatessaan vaatimasta itseltään muutakin kuin vain nuoriidessa omaksutun poliittisen propagandan toistelua.

  VastaaPoista
 5. Sarastus-lehdestä löytyi tällainen luonnehdinta vasemmiston toiminnasta: "Todellisuudessa vasemmiston mentaliteetti, jossa tarkoitus pyhittää keinot, on myrkyllisyydellään turmellut koko hallitsevan luokan. Nämä ihmiset ovat täysin vailla kunniaa ja hyveellisyyttä. Sääntöjen mukaan pelaaminen, varsinkin heidän sääntöjensä, on hölmön hommaa." Erityisen hyvin tämä sopii nykyiseen vihervasemmistolaiseen sisäministeri Ohisaloon. Täysin moraaliton ihminen.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!