torstai 19. marraskuuta 2020

Merja Ylä-Anttilan nimitys sai vasemmiston puolustamaan reviiriään

Neutraali lukija ei ole voinut olla huomaamatta Yleisradion toimituksen politiikan punavihreätä segmenttiä tukevaa uutisointia. Tämä näkyi esimerkiksi Vihreän puolueen parin kuukauden takaisen puoluekokouksen yhteydessä, josta uutisointi muistutti läheisesti puoluepropagandaa. Ero MTV3:n samanaikaiseen uutiseen oli käsinkosketeltava. 

Nyt on sitten käynyt niin, että Elinkeinoelämän keskusliitto on valinnut Ylen toimitusjohtajan hallintoneuvostoonsa. Ja sekös nosti politiikan vasemmalta laidalta protestin. 

Sen aloitti demareiden varapuheenjohtaja Matias Mäkynen, jonka mukaan kyseessä "on erikoinen valinta Ylen riippumattomuuden kannalta". Asiaa kommentoi myös kansanedustaja Hussein Al-Taee (sd), joka kaipasi keskustelua EK:n uuden johtajan koko profiilista.

Kansanedustaja Tarja Filatov (sd) puolestaan viestitti näkemyksenään, että "etujärjestön työvaliokunta, joka työllistänee myös paljon, sopii huonosti riippumattoman julkisen varoin rahoitetun mediatalon johtajalle" ja kyseli YläAnttilan sivutyöluvan perään.

Myös ay-liikkeen suunnalta kuultiin rutinaa. JHL:n neuvonantaja Tero Strand piti valintaa omituisena ja väitti, että "YLEn ei pitäisi julkisen palvelun tuottajana olla mukana missään tällaisessa". Ja SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila otti asiaan kantaa kyselemällä "miksi YLE lähtee osapuoleksi ja lakkaa olemasta puolueeton?" 

Kaiken kaikkiaan Ylä-Anttilan nimitystä seurannut reviirinpuolustus kertonee siitä, kuinka hermostunut poliittinen vasemmistomme on lähes rajattomasta vaikutusvallastaan Ylessä. Näin siitä huolimatta, ettei Ylä-Anttilalla ole osaa eikä arpaa verorahoitteisen mediamme ohjelmatuotantoon, vaan siitä vasta päätoimittaja. 

Toki olisin tyytyväinen, mikäli myös työnantajien ja koko poliittisen kentän näkemykset saisivat tasapuolisen kohtelun Ylellä. Valitettavasti nyt puheena olevalla nimityksellä ei kuitenkaan ole edes teoriassa vaikutusta siihen, vaan vanha meno jatkuu suurella varmuudella myös tulevaisuudessa.  

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Muuttuuko Ylen linja Apusen johdolla?
Ylellinen kuva Vihreistä
Yle esitti samanmielisten maahanmuuttokeskustelun

3 kommenttia:

 1. Kulttuurisen narsismin aikoina elämme merkillisessä maailmassa, jossa historiallisesti kehittynyt välineellinen järki etsii ilmenemistään itsekunkin poppoon kuvitteellisten "etujen" tavoittelussa ja toisaalta samaistuminen ideologioihin on enää pelkkää epämääräistä identiteettipolitiikkaa.

  Mitä näkisimme jos pääsisimme kurkistamaan näiden yhteiskunnallisesta vaikutusvallasta taistelevien yksilöiden aivoihin -- mitä siellä mielen näyttämöllä oikein näytellään. Ainakaan mittä sellaisia historiallisesti kehittyneitä rooleja, jotka esittäisivät jotenkin "todellisuudentajuisella" tavalla jotain "reaalimaailmassa" mahdollisia ominaisuuksia tai pyrkimyksiä, ei tässä käsitesekaannuksien ajassa ole mahdollista muodostaa.

  Joten kaikkien sekavien valtakuvioiden lisäksi eletään laidasta laitaan sekvan käsitteenmuodostuksen vallassa -- ja se on oikeastaan ainoa valta mistä nämä neropatit keskenään taistelevat. Jos kaikkien kuplat puhkottaisiin, jäljelle jäisi vain joku rikurantala mörisemään aggressiivisella äänellään täydellisiä päättömyyksiä.

  Kaikin mokomin, kaikki mattiapuset ja merjaylianttilat, tapelkaa "vallasta" niin perkeleellisesti kuin ikinä pystytte. Se ei ole mitään todellista eikä häiritse yhdenkään ajattelevan kansalaisen elämää.

  VastaaPoista
 2. "...kuinka hermostunut poliittinen vasemmistomme on lähes rajattomasta vaikutusvallastaan Ylessä. Näin siitä huolimatta, ettei Ylä-Anttilalla ole osaa eikä arpaa verorahoitteisen mediamme ohjelmatuotantoon, vaan siitä vastaa päätoimittaja."

  Kommunistisen Reporadion perintö elää edelleen Ylessä:

  ”Veteraanitoimittaja, Reporadio-kirjailija Jarmo Viljakainen: Yleisradiossa edelleen voimakas punavihreä suuntaus, hallituksen myötäily on vallannut tilan – ”kiistäminen kuuluu kuvioon””:
  https://www.suomenuutiset.fi/veteraanitoimittaja-reporadio-kirjailija-jarmo-viljakainen-yleisradiossa-edelleen-voimakas-punavihrea-suuntaus-hallituksen-myotaily-on-vallannut-tilan-kiistaminen-kuuluu-kuvioon/

  Yle on toinen johtavista joukkoharhautusmedioistamme - Brysselin Pravdan ohella - ja tässä on tuore esimerkki sen harhautustekniikoista:

  "Mielikuvamanipulointi ja piilovaikuttaminen Yle:n uutislähetyksessä 18.11.",
  https://www.extrauutiset.com/mielikuvamanipulointi-l-piilovaikuttaminen-ylen-uutislahetyksessa-18-11/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylellä näyttää olevan valtakunnansyyttäjän kanssa yhteisenä päämääränä suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoaminen mm. estämällä masinoidun muukalaisinvaasion kritisointi
   käyttäen perustuslakiimme kirjattua sananvapautta. Poimintoja Ylewatch-artikkelista:

   "Valtakunnansyyttäjä takapiruna kansallismielisten mielipiteitä kriminalisoivassa neuvostoliittolaisessa oikeuslaitoksessa

   Radikaalivasemmistolaisesta taustastaan tunnettu Ylen turkulaistoimittaja Merja Niilola kirjoittaa niukkasanaisen tiedotteen tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsitellystä Perussuomalaisten nuorisopoliitikkojen mielipiteenvapausjutusta. Uutisessa Perussuomalaisten entisen nuorisojärjestön kahdelle nuorelle tuomiot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ei kerrota lainkaan, mikä taho oli kanteen nostanut ja millä perusteella, vaikka nämä seikat olisivat uutisessa olennaisia. Tuomiot sentään kerrotaan täsmällisesti:...
   ...
   Toisen tuomitun Johannes Sipolan asianajaja Mika Uunimäki totesikin jutun ensimmäisessä käsittelyssä 4. marraskuuta, että syytteen takana on valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen. Sananvapauden vihollisena ja toisinajattelijioiden vainoajana tunnetulla valtakunnansyyttäjällä on ollut tämänkin jutun oikeuteen viemisessä selvät poliittiset motiivit, joita toimittaja Niilola ei halua valaista suurelle yleisölle.

   Näyttää siltä, että jos rikosilmoitus kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta menee oikeuteen asti, syytetyt saavat lähes poikkeuksetta tuomiot riippumatta siitä kuinka hataralla pohjalla syytteet ovat. Ilmiön taustalla on mielivaltaisen kiihotuspykälän väljyys ja tulkinnanvaraisuus, jonka vuoksi "rikoksen" tulkintaa voidaan venyttää retorisin keinoin lähes loputtomiin. Siksi normaaliin sanavapauteen kuuluvat poliittiset linjaukset voidaan tulkita neuvostoliittolaisesti rikoksiksi, jos ne kertovat hallitsevalle nomenklatuuralle epämieluisia totuuksia tai todennäköisiä tulevaisuuden näkymiä..."

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/11/valtakunnansyyttaja-takapiruna.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!