tiistai 17. marraskuuta 2020

EU:ta ohjaa tosiasioiden sijasta haihattelu ja älyllinen laiskuus

Euroopan Unionissa näytellään outoa näytelmää, josta ei oikein osaa sanoa onko sen komedia vai tragedia. Tarkoitan EU:n budjetin ja 750 miljardin euron tukipakettia, joka on mm. Suomen vaatimuksesta sidottu oikeusvaltiomekanismiin siitä huolimatta, että tämä kytkös tiedettiin jo etukäteen sellaiseksi, etteivät kaikkien jäsenmaiden hallinnot tule sitä hyväksymään. Näin siksi, että se on suunnattu nimenomaisesti niitä vastaan. 

Nyt sekä Unkari että Puola ovat odotetusti ilmoittaneet kaatavansa paketin ja EU:n päätöksenteko on jälleen solmussa. Ja tämä vain siksi, ettei näiden valtioiden hallintojen jo etukäteen tiedettyjä kantoja halututtu huomioida, vaan ajettiin ideologisin perustein niitä vastaan suunnattua vaatimusta.

Käynnissä oleva näytelmä vahvistaa sitä käsitystäni, jonka mukaan EU "on kehnosti toimiva ylikansallinen apparaatti". Edellä lainaamassani kirjoittaessa kyse oli kyvyttömyydestä lopettaa haitalliseksi osoitettu kellonsiirtely tai rakentaa toimiva rajavalvonta - ja nyt siis kyvyttömyys tunnustaa tosiasiat ja toimia niiden mukaisesti. 

Suomalaisen veronmaksajan kannalta kyseessä toki on tukipaketin osalta tervetullut hallinto-ongelma, koska maamme tulisi olemaan selkeä nettomaksaja tälle pohjoisesta etelään suunnattavalle rahavirralle. Tosiasia kuitenkin on, että vielä paljon kalliimmaksi meille tulee se, että elämme sellaisen valtaa hamuavan ylikansallisen hallinnon alaisuudessa, jonka toimia ohjaa ideologinen haihattelu ja älyllinen laiskuus tosiasioihin perustuvan päätöksenteon sijasta. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
EU:n hyödyllisyydestä suomalaisille
Suomalaisten tahdon mukaista politiikkaa
Kelvoton ja poliittisten toimijoiden arvoa alentava näytelmä

8 kommenttia:

 1. Unkari ja Puola tekevät sen, minkä Suomen vässypolitikkojen olisi pitänyt itse tehdä: kaataavat epäreilun rahansiirron. Hävetkää, suomalaiset p.....nnuolijat!

  VastaaPoista
 2. Suomi on EU:n nettomaksaja, Puola ja Unkari ovat nettosaajia. Neuvottelutaidolla on varmaan oma osuutensa tässä asiassa.

  Suomalaisille poliitikoille näyttäisi riittävän ihan vain se, että pääsevät istumaan päättäviin pöytiin ja on kavereita. Puolan ja Unkarin poliitikot sen sijaan tekevät, kuten niiden kannattaakin.

  VastaaPoista
 3. EU ei edusta eurooppalaisuutta, sillä se minkä me tosiasiallisesti koemme eurooppalaisuudeksi -- eli se individualismin henki, joka kehittyi kun visuaalinen mieltäminen korvasi keskiaikaisen kirjoitustaidottoman retoriikan ja joka eriytti taantuneessa teokratiassa ilman selvää minätietoisuutta eläneen ihmisen ja lopulta kehitti vallankumouksellisen idean yksilönvapauksista ja -oikeuksista ja niiden yhteisöprojektiosta, kielellis-kulttuurisesta kansallisvaltiosta -- tämä henki on uuden ajan eurooppalaisuuden pyhä henki.

  Ja EU on vain täydellinen häränpylly tästä kaikesta. Se on ylilaajennettujen yleiskäsitteiden varaan kyhätty yli-idealistinen kattotaso, jolla hallinnan todellisuudesta irronneet käsiteabstratktiot ja ymmärrystä noituvat megalomaaniset yleistykset elävät. EU on itseasiassa paluuta keskiaikaan ja sen ymmärrystä noituvaan retoriikkaan.

  Kun uusi aika kehitti individin ja toimijasubjektin, se myös asetti "taloudellisen toimijan" ja hänen kirjanpitonsa nollapisteen koko "talousmaailman" keskiöön. Kuten edustuksellinen demokratia oli uuden yksilön vapauksien ja oikeuksien laajentuma, samoin "yritys" oli ikään kuin "toimijoiden" rahankiertoverkostojen öaajentuma. -- Tästä ideaalista ollaan sitten tultu kolikolikoli alas ja kaikki mielekäs talousrealismi on hajonnut, kun itse "vaihtovälineen", kaikkivoipaiseksi kuvitellun "rahan" rooli on sielutettu toimijasubjektiksi, joka elää omien lakiensa mukaan ja joka tanssittaa kaikkia toimijoita niin kuin vain poppamiehet saattoivat magian vallassa eläviä primitiivisia heimolaisia tanssittaa.

  EU on molokki, leviathan, yliyleistettyjen yleiskäsitteiden magialla ylläpidetty itse asiassa tyhjää täynnä oleva poliittisten propagandojen ylläpitokulissa. Ja pidot tuntuvat vain paranevan mitä paksummin EU saa sementoitua itsensä "liittovealtioksi" ja mitä institutionalisoituneempia liian yleiseksi kasvaneen "rahan" autonomiset "lait" ovat.
  --

  VastaaPoista
 4. Sanna Marin täyttää juuri 35 vuotta. Voiko joku vakavalla naamalla väittää, että tällainen ihminen pystyisi oikeasti haastamaan missään asiassa jotain Merkelin ja Macronin kaltaisia vanhoja kehäkettuja. Entäpä vaikka Tuppurainen, jonka ei tarvitse paljon suutaan avata, kun näkee millainen tomppeli on kysymyksessä. Kun vielä ideologia on se mikä se on, ei ole ihme, että nämä kehuvat neuvottelutulosta, kun saadaan 3,2 miljardia maksamalla 6,4.

  VastaaPoista
 5. Elpymispaketti hyväksytään ja "oikeusvaltioperiaate" unohdetaan. Puola ja Unkari saavat lisähyvitystä. Suomi jää sormi pystyssä ihmettelemään, mitä tapahtui. Meille jää vain itse paskottu pesä ja iso lasku. Lisäksi sotkemme välimme Puolan ja Unkarin kanssa. Maiden, jotka näkevät meidät positiivisessa valossa yhteisten historiallisten kokemusten kautta. Suomi syö velaksi ja luulee olevansa rikas.

  VastaaPoista
 6. Ainut asia, missä EU toimii, on turhaakin turhempi rekkaralli Brysselin ja Strassbourgin välillä. Aina kun on päästy perille jompaankumpaan, julistetaan ilmastonmuutoksen torjunta ylimmäksi tavoitteeksi.

  Suomen vaatimus oikeusvaltioperiaatteesta on syytä osoittaa Suomelle itselleen. Vain orwellilaisessa mielessä Suomi itse on oikeusvaltio. Perustuslakituomioistuinta täällä ei ole ja siitä mieltään osoittava lamautetaan sähköllä muka koronan varjolla. Häpeälliset poliittiset näytösoikeudenkäynnit ja mielipidevainot rehottavat. Samaan aikaan tuhannet lasten hyväksikäyttötapaukset ja jopa tapot jätetään kylmästi tutkimatta.

  Kaikki kunnia Unkarille ja Puolalle siitä, etteivät ne päästä EU:n lattiasientä kotiinsa!

  VastaaPoista
 7. Miksi EU-diktatuuri ei aja tavallisten tallaajien eikä niiden muodostamien kansallisvaltoiden asiaa selittyy pitkälti seuraavalla:

  ”Euroopan unionin valmistelu laitettiin alulle 50-luvun Bilderberg-kokouksissa. Lord Rothschild ja Laurence ROCKEFELLER valitsivat 100 vaikutusvaltaisinta elitistiä integroimaan Euroopan – ei suinkaan muodostaakseen mielekkäämmän tulevaisuuden tavalliselle kansalaiselle, vaan tehokkaammin toimivan valvontakoneiston ja kaiken alistamisen talouden ylivallalle.”
  ...
  ”Bilderbergien päämäärä on uusi maailmanjärjestys, New World Order (NWO), jossa on yksi valuutta, yksi armeija, yksi pankki ja yksi talousalue. Tarkoituksena on keskittää poliittinen, taloudellinen, intellektuaalinen ja uskonnollinen valta yhden maailmanhallinnon alle. Siirtyminen toteutetaan asteittain yhdistämällä pieniä alueita suuremmaksi, kuten Euroopan valtiot Euroopan unioniksi, USA, Kanada ja Meksiko Pohjois-Amerikan unioniksi ja Aasian maat Aasian unioniksi.”
  – Kirjaesittely / Tomi Ahola: DANIEL ESTULIN: The True Story of the Bilderberg Group (2007), https://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1718494.msg1783220.html?PHPSESSID=4akjpbmei5bp3a6kf4c2dvupp3#msg1783220

  Rockefellerien suvun edustaja kuten mm. Rotschildienkin edustaja kuuluu Bilderberg-ryhmän sisäpiiriin ja on aina vuosittaisessa kokouksessa mukana. Molemmat ovat myös johtavia "Wall Street & Lontoon City"-bankstereita. Rotschildit hallitsevat vähintäänkin läntistä maailmaa orjuuttavaa velkaponzi-rahajärjestelmää. Se tarvitsee pystyssä pysyäkseen jatkuvasti lisää joko uusia velanottajia tai aikaisemmille lisää velkaa esim. masinoidun kehitysmaalaisten elintasopakolais-invaasion kustannusten peittämiseksi, ks. "USA:s migrationskrig mot Europa skall också fördröja finanskraschen", http://whitetv.se/en/gigantic-ponzi-scheme/1359-usas-migrationskrig-mot-europa-skall-ocksa-foerdroeja-finanskraschen.html

  Kirjasta oli jo tehty käännös suomeksi, mutta sen painatus estettiin. Sensuroinnin takana olleet maanpetturit löytyvät todennäköisesti seuraavasta vuosien 2014-2020 osalta päivittämättömästä luettelosta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/22/bilderberg-suomalaiset-osanottajat

  Jos voidaan puhua jostain 'aatteesta' EU-diktatuurin takana, niin sitä edusti vapaamuurari-kreivi Richard Coudenhove-Kalergi kantaeurooppalaisten tuhoamissuunnitelmineen: https://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

  Ks. myös britti-patriootti "Exposing The EU Dictatorship", https://www.youtube.com/watch?v=J75BKicnVBo
  Hänen sivustolleen https://eutruth.org.uk/ on ilmeisesti taas kerran onnistuttu tekemään sabotaasia, koska tulee vain ilmoitus "Ei voida yhdistää palvelimeen osoitteessa eutruth.org.uk.".

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. Mitenkähän luonnehtisi tätä Euroopan nykyistä tilaa? Selvintä lienee todeta, että Eurooppa on periferisoitunut. Maailman menon kannalta merkittävät asiat tapahtuvat muualla. Tätä konkretisoi hyvin selvästi juuri solmittu 15 Aasian maan vapaakauppasopimus, jossa mukana ovat Kiina, Japani, Etelä-Korea, Australia ja Uusi Seelanti. Tuloksena on maailman suurin kauppaliitto. Jäsenmaat saavat viedä tuotteitaan toisiin jäsenmaihin ilman eri säädöksiä. Mukana ovat palvelusektori ja tuotekehittelyn kautta saadun omaisuuden suojeleminen, mutta eivät työläisten oikeudet tai ympäristönsuojelu.

  Samaan aikaan EU näpertelee ja moralisoi oikeusvaltioperiaatteidensa kanssa, moralisoi ja sekoilee vielä pahemmin maahanmuuttokysymysten kanssa, keskittyy erilaisten rasitteiden ja velvoitteiden lastaamiseen omalle elinkeinoelämälleen ja byrokratian kasvattamiseen. Jopa sellainen asia kuin Brysselin ja Strasbourgin välisen reissaamisen lopettaminen on sille aivan liian haastava tehtävä. Tällaista menoa on meillä tavattu luonnehtia impivaaralaisuudeksi. Puuhastellaan ja näperrellään omia asioita omilla syrjäkulmilla, kunnes onnistutaan polttamaan oma talo. Tietyllä tavalla tulee mieleen Espanja joskus 1700-luvun alkupuolella. Ulkoista komeutta vielä oli, mutta kyky vaikuttaa maailman asioihin tai edes oman maan asioihin oli kadonnut ja koko laho rakennelma odotti vain sopivaa tönäisyä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!