torstai 26. marraskuuta 2020

Finlandia-voittaja Anni Kytömäki: metsätalous = orjatalous?

Kapellimestari Hannu Lintu valitsi tämän vuoden kirjallisuuden Finlandia-voittajan. Valinta osui Anni Kytömäkeen, jonka voittajateoksessa on tarinan lisäksi paljon erilaisia yhteiskunnallisia ulottuvuuksia, kuten luonnonsuojelu, metsien hakkuu, kehon itsemääräämisoikeus, rauhanaate.

Itse voittaja on luonnollisesti lapseton ja suojellut omistamansa metsät. Niinpä hän eilisillan Ylen uutisissa kauhisteli metsiemme talouskäyttöä ja vertasi sitä menneisiin aikoihin sanomalla, että "yhtä laillahan orjatalous on aikanaan tuottanut hyvinvointia". Itse kirja on painettu mahdollisimman ohuelle paperille.

Kaikkiaan voidaan todeta, että saimme aikamme poliittisen establishmentin näköisen Finlandia-voittajan. Eikä se tietenkään ole mikään yllätys, kun tiedämme palkinnon valitsijan kuuluneen seksuaalivähemmistöön ja valintalautakunnan puheenjohtajana toimineen vihreän poliitikon Johanna Sumuvuoren.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Martti Häikiö ja punainen vallankumous
Elääkö kirjailija sananvapaudesta?
Laura Lindstedtin rasistisista olkiukoista


11 kommenttia:

 1. Pieni kulttuurimarksilainen piiri pyörii. Jos Finlandia-palkinto myönnettäisiin demokraattisesti, siis sen mukaan, kuinka moni teoksesta pitää eli voisi lukea sen, palkinnon saajien nimilluettelo olisi aivan toisenlainen kuin nyt. Esimerkikisi naiskirjoittajia palkinnon saajissa tuskin juuri olisi, koska noin puolet kansasta (heteromiehet) eivät tutkitusti lue naisten kirjoittamia kirjoja. Itse yritin nuorena lukea naiskirjailijoitakin, mutten ikinä päässyt loppuun, koska niissä ei koskaan tapahtunut mitään mielenkiintoista. Lapsena kyllä luin viisikkokirjoja.

  Myöskään naistoimittajien jutut eivät jaksa minua kiinnostaa. Turun Sanomien harvat mielenkiintoiset artikkelit ovat yleensä vähiin käyneiden miestoimittajien kirjoittamia. Olisiko toimittajakunnan muuttuminen kulttuurimarksilaiseksi marttakerhoksi todellinen syy printtimedian alennustilaan, mutta sitä ei uskalleta sanoa ääneen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden kulttuurimarksisteiksi metamorfoituneiden kommunistien perusohjeistus löytyy seuraavasta:
   http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html
   Ks. erityisesti siitä löytyvät kohdat 1-11, eli

   ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

   kuten Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 2. Itse yhden elämäntyön ydinkoeräjäytyksiä vastustaneen rauhanliikkeen perillisten riveissä tehneenä minua surettaa ja vähän säälittääkin tämä "jäljestätulevien valtava lauma" joka ei enää osaa ajatella.

  Jokin ihmistä koskeva tragedia toteutuu siinä, että tällaiset repsukat, jotka eivät ole itse asioitaan pohjia myöten itselleen selvittäneet vaan omaksuneet aatteensa ulkoapäin "identiteetteinä", pitävät sitten mielipiteistään kiinni paljon kiihkeämmin kuin mitä varsinaiset edelläkävijät koskaan pitivät. Ne jotka ajattelivat itse pystyivät ja pystyvät yhä uusiutumaan, mutta ne jotka omaksuvat aatteensa identiteetteinä -- niilä raukoilla ei ole mitään omaa. Vain jatkuvaa vahvistamista tarvitsevia identiteettiä signaloivia kliseitä.

  Surullista on myös se, että kirjallisuus on kuollut. Se ei ole ainoastaan oman maamme ongelma, vaan koko länsimaailmaa kouraiseva sukupolvikysymys. Ne löysät tekeleet, joita nykyisin myydään, kuunnellaan kuulokkeet korvilla. Se on aivan eri kognitio kuin kielen visuaalinen hahmottaminen ja "äänen vastaanotto silmän kautta". Ja se tulee romauttamaan koko sen kognitiivisen edistyksen, jonka eurooppalainen uusi aika loi ja toi.

  VastaaPoista
 3. Finlandia-voittajahan valitaan siten, että ensin päätetään, kuka voittaa. Sitten valitaan sopiva julkkis, jonka tiedetään valitsevan voittajaksi juuri oikean kirjan.

  VastaaPoista
 4. Ja mitä tulee seksuaalivähemmistöjen asiaan, niin media vaikenee visusti neljän lasten törkeästä hyväksikäytöstä syytteessä olleen miehen taustasta. Kaksi on jo tuomittu alle kahden vuoden pituisiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin, mutta päätekijän tilanne on kesken. Hänen aiempi seurakunnan luottamustehtävä muistetaan kyllä mainita, muttei kyseisen miesjoukon seksuaalitaustaa, joka ei ole heteroseksuaalinen. Porukan teot lapsia kohtaan olivat pöyristyttäviä.

  VastaaPoista
 5. Vaikka onkin sivussa varsinaisesta aiheeesta:

  Eduskuntatalolla järjestettävä mielenilmaus vastustaa Suomen EU-jäsenyyttä ja vaatii hallituksen eroa:

  ”"Suomi eroon EUsta ja eroa hallitus VOL.2” -mielenilmauksessa vaaditaan hallituksen eroa, Suomen eroa EU:sta sekä vastustetaan EU:n elpymispakettia.

  – On selvästi nähtävissä, että EU menee vääjäämättä kohti liittovaltiota ja Suomen hallitus pääministerin johdolla tekee maastamme ikuisen velkavangin unioniin. Jos jo nyt korkeaa verotustamme nostetaan entisestään, ajetaan kansalaiset ahdinkoon vain sen vuoksi, että vastuuttomalla taloudenpidolla eläneet Etelä-Euroopan maat saisivat talouttaan tasapainoon. Tätä me emme voi hyväksyä, tapahtuman tiedotteessa kerrotaan.

  Mielenilmaus järjestetään eduskuntatalolla lauantaina 28.11.2020 klo 13:30-15:30.

  Tapahtumassa puhuvat muun muassa parlamentaarinen avustaja Olli Kotro, kansanedustaja Mauri Peltokangas, europarlamenttiedustaja Laura Huhtasaari sekä Alternativ för Sverige -puolueen puheenjohtaja Gustav Kasselstrand.

  Järjestäjien mukaan ”tapahtuma on suunnattu Suomen kansalle, eikä se liity minkään poliittisen puolueen, ryhmän järjestön tai minkään muunkaan yhteisön toimintaan eikä näin ollen mielenosoituksessa sallita muita tunnuksia tai lippuja kuin Suomenlippu sekä tapahtuman luonteeseen sopivia banderolleja.”..."

  https://www.kansalainen.fi/eduskuntatalolla-jarjestettava-mielenilmaus-vastustaa-suomen-eu-jasenyytta-ja-vaatii-hallituksen-eroa-paatosvalta-oman-kansamme-asioista-ja-hyvinvoinnista-tulee-saada-takaisin-suomeen/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "... että vastuuttomalla taloudenpidolla eläneet Etelä-Euroopan maat saisivat talouttaan tasapainoon."

   Kuka uskoo, että tuhlarit saavat taloutensa tasapainoon? Ei edes jatkuva tukeminen auta, sillä tuhlarien nälkä kasvaa syödessä.

   Poista
 6. Jää tämäkin kirja lukematta noilla taustatiedoilla plus Hesarin esittelyllä. Sellaisten ihmisten ei pitäisi kirjoittaa kirjoja joille ei ole ikinä tapahtunut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä sellaisten, jotka eivät ymmärrä, että Suomen hyvinvointi on pääosin luotu metsäteollisuuden ja viisaan metsänhoidon avulla.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!