sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Onko terve, aktiivinen ja elinvoimainen mies vain vallan kulissi?

Presidentti Joe Bidenistä sanottiin vain muutama päivä sitten tehdyn lääkärintarkastuksen jälkeen, että hän on "terve, aktiivinen ja elinvoimainen 81-vuotias mies, joka on kelvollinen suorittamaan menestyksekkäästi presidentin velvollisuuksia". Eilen saimme tämän näkemyksen kanssa ristiriidassa olevan esimerkin, kun puheena oleva maailman johtavan suurvallan päällikkö tuli puheessaan sekoittaneeksi Ukrainan ja Gazan sodat toisiinsa.

Tosiasia on, että Bidenin muistissa on ilmeisiä häiriöitä, koska hänelle sattuu vastaavia kömmähdyksiä silmiinpistävän usein. Lisäksi miehen fyysinen suorituskyky on pahasti rappeutunut, kuten jokainen hänen kävelystään liikkuvaa kuvaa nähnyt on huomannut. 

On tietenkin ikävää, että vanhuuden vaivat tulevat riesaksi meille itse kullekin ennemmin tai myöhemmin. Ja siitä syystä ihmiset yleensä jättävät elämänsä loppupuolella - Suomessa alle 70-vuotiaina - työnsä jäädäkseen ansaitulle eläkkeelle jättäen samalla tehtävänsä nuorempien hoidettavaksi. 

Biden ei kuitenkaan aio tehdä näin, vaan on päättänyt pyrkiä vielä uudelle presidenttikaudelle. Siis hiukan samaan tapaan kuin Suomen pitkäaikaisin presidentti Urho Kekkonen, jonka henkinen rappeutuminen alkoi jo vuosia ennen kuin hän oli pakotettu luopumaan vallastaan. Joka oli tosin siirtynyt tosiasiallisesti Kekkosen viimeisinä vuosina hänen lähipiirinsä jäsenille, jotka käyttivät vanhenevaa miestä häikäilemättömästi perusteluna ratkaisuille, joita olivat itse tehneet.

En olisi hämmästynyt, mikäli Bidenin tapauksessa olisi kyse jostain samantapaisesta. Eli vanhenevan miehen taustalla olisi vallankäyttäjiä, jotka eivät itse pysty nousemaan vallan huipulle demokraattisen prosessin kautta, vaan pyrkivät hyödyntämään dementoituvaa presidenttiä oman valtansa kulissina. 

Pidän tätä mahdollisena, vaikkei tällaista tietoa olekaan mistään saatavissa. Eikä asialla oikeastaan ole sen suurempaa merkitystäkään niin kauan kuin Yhdysvallat pitää kiinni roolistaan demokraattisen maailman johtajana ja rauhan turvaajana - siis roolista, jonka lipsumisesta on viime aikoina nähty yhä selvempiä merkkejä

Selvää kuitenkin on, että koko maailman kannalta olisi parempi, mikäli USA:n johdossa olisi nuorempi ja selväjärkisempi presidentti kuin kumpikaan käynnissä olevan vaaliprosessin kärkiehdokkaista. Valitettavasti tämä ei juuri nyt näytä mahdolliselta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pelko ajoi Josifinsa lukeneen Putinin murhaamaan Aleksei Navalnyin
Risk of dementia in the U.S. presidential elections
Bidenin dementia ja Trumpin puheet saattavat parantaa Euroopan turvallisuutta

18 kommenttia:

 1. Tilanne on huolestuttava. Kaksi ehdokasta, toinen on seniili ja toinen omaa, hm?? psykopaattisia piirteitä.
  Mutta sitten.
  Koko maailma. Katso uutiskirjoa: sannamarin sitä, sannamarin tätä, kanye westin vaimon alapää vilahti...etc.
  Saamme mitä ansaitsemme. Olihan meilläkin brezneviläinen sosiaalidemokraatti presidenttinä, jäyhä jöpöttäjä (vai mikä se oli?) T.Halonen.
  Ståhlbergit ja Rydit ovat sattuman kauppaa.
  Jos itänaapurin puttonen säilyy hengissä ja jatkaa diktaattorina, olisi USA:n presidentin oltava kunnossa.
  Biden tarvitsee ainakin hyvän tukijoukon avukseen. Muuta Trumpin johdolla kaikki on avoinna, Lend Lease Euroopalle lienee turha haave.

  VastaaPoista
 2. Sorry kirotusvihreistä.
  Ps. Mutta Biden hampaat! On muuten hienot ja varmasti alkuperäiset....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupissa olisi muutakin korjattavaa kuin hampaat.

   Poista
 3. Alexander Stubb ei ehtinyt olla päivääkään Suomen tasavallan presidentin toimessa, kun hän jo rupesi hölöttämään, että Suomen pitäisi olla "rauhanvälityksen suurvalta" samaan tapaan, kuin Ruotsi on pyrkinyt olemaan "moraalinen suurvalta". Pekka Haavistosta Stubb tekisi Suomen "rauhansuurlähettilään", jos vain Haavisto halua, vaikka oikeasti Haavisto pitäisi pyrkiä jättämään ulos kaikesta poliittisesta vaikutusvallasta. Niin paljon Haavisto on jo ehtinyt saada aikaan vahinkoa Suomelle, että olisi aika tehdä siitä loppu. Stubbille pitäisi asettaa sellainen pride-SM-piireistä tuttu koko pään peittävä musta nahkanaamio, joka olisi kiristetty niin tiukaksi, ettei hän voisi avata suutaan ja sanoa jotakin tyhmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei NATO-maan pressa pääse välittäjäksi Ukrainan sotaan.

   Poista
 4. Joe Bidenin lääkärintarkastukseen ei tänäkään vuonna kuulunut kognitiiviset testit, kuten ei edellisinäkään vuosina. Se taitaa kertoa kaiken oleellisen.

  VastaaPoista
 5. Demokraateilla on USA:ssa ongelma. Trumpin voittaminen tulevissa vaaleissa onnistunee ainoastaan Bidenin avulla - jos onnistuu? Siksi häntä pidetään tapetilla.
  Todellisuudessa homma menee niin, että jos demokraatit Bidenin avulla voittaisivat, hetken päästä hän siirtyisi syrjään ja varapresidentti ottaisi ohjat.
  Onko demokraateilla sitten katsottuna siihen hommaan joku - muu kuin Kamala Harris - ratkaisee aika paljon.
  Ei kukaan usko siihen, että tuo vanhus johtaisi 86 vuotiaana maailman supervaltiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on katsellut videoita Kamala Harrisin esiintymisistä käy selväksi, että hänen kohdallaan pätevyysvaatimuksia on ollut tasan kaksi: nainen ja värillinen.
   Tuntuu, että hän on joko alkoholin tai jonkin muun päihteen vaikutuksen alainen, ja jutut ovat aivan älyvapaita, jonka päälle tulee aina aivan älyttömän kuuloista naurunretkotusta. Demokraattien olisi kyllä järkevää löytää vähintäinkin joku täyspäinen varapresidenttiehdokas, jos nyt Bideniä ei saada vaihdettua, koska varapresidenttiä tullaan taatusti tarvitsemaan, jos Biden valitaan.

   Poista
 6. Einsteinille taidettiin tarjota Israelin valtionpäämiehen virkaa, mutta nero kieltäytyi kohteliaasti -- hän ei tarvinnut muuta kuin omaa rauhaa, mahdollisuutta sellaisiin ulkoisiin olosuhteisiin joissa voisi keskittyä sisäisiin ongelmanasetteluihinsa.

  Einstein oli joutunut pakenemaan Saksasta ja päätyi lopulta Princetoniin, jossa yliopiston johto mietti mitä heidän pitäisi maksaa maailmankuululle tiedemiehelle palkkaa. Einstein sai tehdä oman ehdotuksensa, laski kuluihinsa tavittavan summan -- ja päätyi pyytämään kymmenen kertaa pienempää summaa kuin mitä oman säästäbudjettinsa kanssa kamppaileva yliopisto tarjosi.

  Tämänhän tässä maailmassa on vikana: politiikka on typerää propagandanharjoitusta, ja poliitikoiksi hakeutuvat lähinnä narsistit ja psykopaatit. Hitlerille oli sietämätöntä, että suhteellisuuteorian oli keksinyt "juutalainen A Einstein", ja hän palkkasi sata fyysikkoa todistamaan, ettei teoria voinut olla oikein. Aivan samoin voimme kuvitella, että neron kohdatessaan Putin komentaisi uskollisen henkivartijansa ampumaan nerolta aivot pellolle.

  Meilläkin on kansa joka -- vaikka joutui valitsemaan ruton ja koleran välillä -- silti vielä jakautui tapansa mukaan kahtia ja otii politiikan tosissaan. Mietin miten paljon asiasisällöt meillä jo ovat pelkän protokollan varassa -- ainakaan ajattelijoiksi ei presidenteistä ole ollut eikä näytä nytkään olevan.

  Muuten, Oppenheimer on hyvä elokuva, joka opettaa, että tiedemiehet, sotilaat ja poliitikot on mahdoton yhtälö. Se pitäisi esittää joka päivä eduskunnan täysistunnossa, ja kansanedustajien silmiin virittää "Kellopeli appelsiinista" tutut luomiraudat, jotka estävät silmien sulkemisen.

  VastaaPoista
 7. Kyllä Bidenin tilalle on mahdollista laittaa nuorempi ehdokas ja yllättää Trump totaalisesti. Demokraattien puoluekokouksessa elokuussa saattaa olla uusi henkilö ehdokkaana. Suurta suosiota nauttii Michelle Obama, jos hän vain itse suostuu. Olisikohan hän se musta hevonen, siis tamma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kykenisikö M. Obama pääsemään väristään irti älyllisesti? Se toinen Obama kun politiikassaan asettui niin totaalisesti ajamaan oman väriryhmänsä etuoikeuksia, että väistämättä väänsi pashaa enemmistön naamaan...

   Poista
  2. Obamastahan on sanottu, että juuri hän alkoi korostaa rotujen eriarvoisuutta ja jonkinlaista sortoa, joka on sitten johtanut voimakkaaseen kahtiajakautumiseen. Aiemmin korostettiin rotujen tasa-arvoa, mutta B. Obama alkoi lietsoa eripuraa.

   Poista
  3. Suomi ei halunnut homo-pekkaa presidentiksi. USA ei halua presidentiksi...mustaa...naista. Näin se vaan menee eli M. Obamasta ei tule presidenttiä. Jotain muuta täytyy keksiä.

   Poista
  4. "musta hevonen, siis tamma." Vai onko tuo M. Obama sittenkin ruuna?

   Poista
 8. Viesti Bidenille ja muille johtajille:

  Yle tänään

  Pakistanilainen naisarkkitehti keksi, miten rakentaa tulvankestäviä taloja halvalla – se mullisti kyläläisten elämän

  Ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsivässä Sindhin maakunnassa tulvii usein. Bambusta ja kalkkikivisekoituksesta rakennetut uudet talot kestävät vettä.

  https://yle.fi/a/74-20076601

  Artikkelista poimittua

  Kyläläisiä opetetaan omavaraisiksi

  Pakistanissa järjestöillä on ollut Yasmeen Larin mukaan tapana työllistää köyhiä kyläläisiä ohjaamalla heitä myymään käsitöitä kalliilla hinnalla ulkomaille tai kaupunkien rikkaille eliiteille.

  Larin mallissa toimitaan toisin: kyläläiset myyvät halpoja ja tarpeellisia tuotteita toisille kyläläisille.
  ...
  ...
  – Kukaan ei halua olla hyväntekeväisyyden kohteena, Lari sanoo.

  Hän kritisoi YK:n ja länsimaiden siirtomaahenkistä lähestymistapaa ja haluaisi, että se unohdettaisiin täysin.

  – Kaikki nämä ihmiset, jotka selviytyvät katastrofeista ja joutuvat kodittomiksi, eivät ole toimintakyvyttömiä. Heidät voi opettaa pitämään huolta itsestään, hän lisää.

  VastaaPoista
 9. "BREAKING: Trump easily wins Missouri Republican caucus
  The former president trounced Nikki Haley in the state caucus on Saturday...Former President Doanld Trump won walking away against Nikki Haley in the Missouri Republican Caucus on Saturday.

  The Associated Press called the winner on Saturday a little before 1 p.m. eastern time with just 7 percent of the vote counted. Additionally, every vote had gone to Trump when the projection was announced. " https://thepostmillennial.com/breaking-trump-easily-wins-missouri-republican-caucus

  VastaaPoista
 10. IS tänään

  Teinityttö eli vuosia perhehelvetissä Kuopiossa – äiti, isä ja veli tuomittiin karmeista teoista

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010253819.html

  Artikkelista poimittua

  Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut äidin, isän ja veljen kymmenistä teini-ikäisen tytön pahoinpitelyistä. Tuomion mukaan perheenjäsenet pahoinpitelivät tytärtä joulukuun 2020 ja kesäkuun 2022 välisenä aikana Kuopiossa.
  ...
  Tytär kertoi kertoi poliisin kuulusteluissa, että hänen äitinsä oli lyönyt häntä esineillä, kuristanut kaksin käsin ja tukistanut. Äiti oli lisäksi vienyt tyttären puhelimen ja meikit ja uhannut polttaa tyttären vaatteet.
  Isä oli lyönyt kahdella kerralla tytärtään avokämmenellä kasvoihin.

  Veli oli polttanut siskoaan kuumalla paistinpannulla olkavarteen ja kasvoihin. Paistinpannulla polttamisesta jäi arpia nuoren olkavarteen.
  Myös tyttären selässä, ranteessa ja reidessä oli arpia, jotka lääkärin lausunnon mukaan sopivat syntymekanismiltaan pahoinpitelyyn.
  ...
  Käräjäoikeudessa tytär kuitenkin muutti kertomustaan ja sanoi, että oli valehdellut ja keksinyt syytteessä mainitut asiat. Tytär itse ei vaatinut rangaistusta veljelleen ja vanhemmilleen.

  Syyksi valehtelulle tytär kertoi, että ei halunnut enää asua kotona. Hän ei olisi halunnut käyttää huivia vaan liikkua ja pukeutua kuten suomalaistytöt.

  Hän oli myös kertonut haaveilevansa poliisin tai juristin ammatista, mutta perheen mielestä ammatilliset haaveet eivät olleet muslimitytölle sopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja rangaistukset käytännössä vuosia kestäneestä jatkuvasta väkivallasta olivat taas olemattomat. Mitä noille mamuille muka mikään ehtoollinen merkitsee? ei yhtään mitään, se ei ole mikään häpeä heille, kuten sen olisi tarkoitus olla ja onkin kantiksille. He siis selvisivät täysin rangaistuksetta.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!