lauantai 16. maaliskuuta 2024

Rajalain valmistelu paljasti hyödyllisen idiootin

Kevät keikkuen tulevi eli lumi lähtee tulevina viikkoina myös itärajalta. Ja sen seurauksena Venäjä on mitä todennäköisimmin työntämässä maahamme kehitysmaalaisia turvapaikanhakijoita, jotka toimivat ammuksina Putinin hybridisodassa.  

Siksi Petteri Orpon (kok) hallitus on sisäministeri Mari Rantasen (ps) johdolla laatinut uuden rajalain, joka mahdollistaa aiempaa paremmin maan turvallisuuden puolustamisen Venäjän hybridisotaa vastaan. Sen mukaan turvapaikanhakija voidaan käännyttää rajalta ilman, että hänellä on mahdollisuutta jättää turvapaikkahakemusta. 

Hallitus haluaa saattaa lain voimaan mahdollisimman pikaisesti eli ennen kuin Venäjän masinoimat turvapaikanhakijat tulvivat rajojen yli. Näin Suomi voisi nojautua voimassa olevaan lainsäädäntöön torjuessaan hybridihyökkäystä. 

Ylen toimitus on vähemmän yllättävästi etsinyt lakia kritisoivan tutkijan, jollainen löytyikin Siirtolaisinstituutista. Hänen - Eveliina Lyytisen - mukaansa hallituksen ehdotus poikkeuslaiksi on ristiriidassa sekä Suomen lainsäädännön että kansainvälisten sopimusten kanssa ja jos se hyväksyttäisiin, "ajautuu Suomi...niiden maiden ryhmään, joissa ei tosiasiallisesti ole kaikkialla mahdollisuutta hakea turvapaikkaa".

Tämä saattaa tietenkin pitää paikkansa, mutta hyökkäyksen kohteena oleva joutuu aina valitsemaan ruton ja koleran välillä. Eli pitäisikö puolustautua siinä syntyvistä uhreista huolimatta vai antautua vääryyttä tekevälle hyökkääjälle. 

Siksi Eveliina Lyytinen ja hänen hengenheimolaistensa on nähtävä - ellei nyt aivan maanpettureina tai Venäjän liittolaisina niin ainakin - Putinin hyödyllisinä idiootteina. Ja mahdolliset rikkomukset kansainvälisiä sopimuksia vastaan tulee panna pikemminkin hyökkääjän toimien kuin sen kohteeksi joutuneen osapuolen syyksi.

Tämäkin tapaus osoittaa, että kansainvälisen yhteisön tulisi mahdollisimman pikaisesti avata kansainvälistä suojelua koskevat sopimuksensa huomioimaan hybridisotaan liittyvät tosiasiat ja niiden aiheuttamat haasteet. Lainsäädännönhän pitäisi pikemminkin oikeuttaa hyökkäykseltä puolustautuminen sen sijaan, että ne nyt toimivat työkaluna aggressiivisille diktaattoreille. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kansainvälinen pakolaissopimus on korvattava oikealla ja kohtuullisella lailla
Itäraja on suljettu, mutta mitä seuraavaksi?
Itärajan sulkemisella on vahva kansalaisten tuki, mutta metsätieto on hakusessa

39 kommenttia:

 1. "YLEn Asian tuntija", tuntee veromedian Asian.

  BTW, montako LISÄihmistä maapallolle syntyy joka sekuntti? Katso
  https://www.worldometers.info/

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti kaikki eivät ymmärrä, että Venäjä käy tällä hetkellä sotaa esim. Ukrainaa ja länsimaita vastaan.
  Ukrainaa vastaan se käy "perinteistä" sotaa ilman sodanjulistusta. Tämän sodan useimmat ymmärtävät ja tiedostavat. Toki heidän ei tarvitse siitä vielä välittää koska rintama on kaukana Suomesta.

  Toinen Venäjän käymä sota on hybridisota, jota se käy Euroopan valtioita vastaan - on käynyt jo vuosia vaikka varsinaista sodan julistusta se ei ole tehnyt.
  Tämän sodan ymmärtäminen tuottaa joillekin vaikeuksia vaikka tosiasiallisesti se on sotaa.
  Tätäkin sotaa vastaan meillä on oikeus puolustautua - täytyy vaan tunnustaa, että kansallinen turvallisuus on ensisijainen seikka.
  Ja jotkut sopimukset ovat toissijaisia, jos ovat relevantteja ollenkaan.

  Suomen tulee yksiselitteisesti estää kaikki Putinin hybridisodan aikeet esim. itärajalla.

  Poliittista teatteria toki oppositio ja eräs hallituspuolueen puheenjohtaja esittävät mutta se on tarkoitettu vain heidän kannattajiensa korville ja näistäkin kaikki järki-ihmiset ymmärtävät sen olevan täysin tarpeetonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Valitettavasti kaikki eivät ymmärrä, että Venäjä käy tällä hetkellä sotaa esim. Ukrainaa ja länsimaita vastaan". Ja vielä valitettavampaa on, että tällaiset "asiantuntijat" ja Yle toimivat tässä sen palvelijoina.

   Poista
  2. Baja-Maja ja takapiru Biaudet!

   Poista
 3. Siirtolaisinstituutti perustettiin 50 vuotta sitten Amerikkaan ja Ruotsiin muuttaneiden suomalaisten elämänvaiheiden seurantaan. Sitten he tajusivat monen muun järjestön tavoin, että maahanmuutto on taikasana, joka takaa helposti miljoonien eurojen valtionavustukset. Rahaa on käytetty mm. tutkimukseen ”Karkotettavuus ja sen vaikutukset ylirajaisissa parisuhteissa eläviin suomalaisiin sekä heidän lähipiiriinsä.”

  Yksikään verorahoilla elävä järjestö ei tutki maahanmuuttajien vaikutuksiin suomalaisten kokemaan väkivaltaan saatikka taloudellisiin menetyksiin.
  https://www.vahtera.blog/post/akateemisten-naisten-työllistäminen-siirtolaisinstituutti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alun perin hyvässä tarkoituksessa perustettujen järjestöjen soluttaminen erilaisilla agenteilla, osa heistä naiiveja idealisteja, osa kyynisiä rahastajia ja osa jopa suoranaisia viidennen kolonnan edustajia, on muodostunut niin yleiseksi, että on hämmästyttävää että sitä ei vieläkään kunnolla tunnisteta.

   Poista
 4. Toivoisin, että uutta rajalakia valmistellessa hyödynnetään Suomen lakia ennen kaikkea kansallinen turvallisuus etusijalla, mutta luovasti periaatetta "Mikä ei ole oikeus eikä kohtuus, ei saata olla lakikaan" hyödyntäen.

  Jo terve arkijärki sanoo, että välineellistetty maahanmuutto on uhka Suomen turvallisuudelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyödylliset idiootit pyrkivät siihen, että meillä ei muka ole oikeutta puolustautua ja siksi pyrkivät siirtämään keskustelun täysin epäolennaiseen seikkaan. Tähän peliin ei kannata lähteä. Toteamme vain, että kansallinen turvallisuus on ensisijainen asia, josta huolehdimme.

   Poista
 5. Vasemmisto ja vihreät saavat nyt näyttää, kenen asialla ovat; suomalaisten vai maahan pyrkivien "turvapaikanhakijoiden", joita Putin tuuppaa yli kohta rajan täydeltä? Kyllä alkaa olla ikävä Halosen itärajalta poistattamia miinoja, joiden pelote olisi toiminut paremmin kuin paperille kirjoitetut sanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo miinakentät olivat toimittelijoitten sopulilauman keksintöä. Oikeasti, millainen taivaankorkuinen meteli olisi syntynyt jos joku marjastaja olisi noussut puun oksalle?
   Hesarissa näyttää olevan maksumuurin takana Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomarin Pauliine Koskelon haastattelu, jota ei tarvitse edes lukea. Sama vanha liturgia. Nämä antoivat huomautuksen Suomelle, koska Irakiin lähetetty mies oli murhattu. Sitten ko. mies heräsikin henkiin. Osaavatko nämä edes hävetä?

   Poista
  2. Montako marjastajaa löytyi puun oksalta silloin kun ne miinat olivat siellä? Rajavyöhykkeelle ei kenelläkään ole asiaa ja se selviää varmasti varoitustauluista.

   Poista
  3. Suomen rajavyöhykkeellä ei ole ollut rauhan aikana ensimmäistäkään miinaa.

   Poista
 6. RKPn Anna-Maja venkoili eilen rajalain uudistamisen kanssa. Ilmeisesti odottaa hybridihyökkäykselle myötämielisiä lausuntoja, joihin voisi hirttäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mikään ihme, että RKP:n kannatus on laskenut jyrkästi. Ruotsinkielisen väestön järkevät omilla aivoillaan ajattelevat äänestäjät ovat vaihtaneet ja vaihtavat puoluetta. Jotenkin ei yllätä, että Anna-Maja yrittää päästä hillotolppaan kiinni.

   Poista
 7. Miten tuo niinkuin edes onnistuisi? Ryssät ei ota vastaan Suomeen lähettämiään sosiaalipummeja joten täyttä sumeilutusta hallitukselta väittää että mikään muuttuisi, Suomi ottaa kaikki taas vastaan. Suomen pitäsi ampua kaikki rajalle tulevat, se on ainoa oikea vastaus mitä on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin pitäisi tehdä, eli muutamalla puolustusvoimien helikopterilla lennettäisiin rajalinjaa edestakaisin, ja konekiväärillä vedettäisiin matalaksi kaikki rajan yli tunkevat madut.

   Poista
  2. Ei todellakaan onnistuis.
   Ikävä sanoa mut on luotava sellainen pelote lähtömaihin ettei tänne kannata yrittää.

   Poista
 8. Rajalain käsittely ei paljastanut hyödyllistä idioottia, sillä Lyytinen ei missään tapauksessa ole hyödyllinen. No, hänen asenteellisuutensa ja vinoutunut näkemyksensä toki on ollut iät ja ajat selvillä sillä juuri sillä hän hankkii leipänsä. Lyytisen asenteellisuuden esiintuomien ei oikeastaan ollut paljastus. Sitä varsinaisesti ollut Ylen asenteellisuuden esiintulokaan, mutta sen esiintulo näin räikeästi näin tärkeässä asiassa oli. Kun Yle valitsee "asiantuntijaksi" tällaisen henkilön, joka ei ole asiantuntija vaan asianomistaja, oman ja taustaryhmänsä asian ajaja, kyse ei ole sattumasta vaan tietoisesta valinnasta. Tällainen puolueellisuuden verhoaminen "asiantuntijuuden" valekaapuun on toki ollut kauan aikaa Ylen tapana, mutta Ylen toiminta viidennen kolonnan äänitorvena on harvoin saanut näin räikeän ilmaisun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas saanee pettyä suomalaisiin naisiin! Tunne edellä ja lässyttämällä ihmisoikeuksista tehdään erittäin huonoja ja vaarallisia päätöksiä.

   Poista
 9. Kyllä pitäisi avata kansainvälistä suojelua koskevat sopimukset , ja tiukentaa huomattavasti ehtoja !
  Hieman huojensi huolta itärajan tilanne, kun televisiossa näkyi mellakkavarusteisia rajavartioita, toivottavasti mukana on kyynelkaasut ja aseet valmiina.

  VastaaPoista
 10. Ihan oikeassahan tuo mimmi on. Vai väittääkö tämä ns professori että lakimuutos on täysin ongelmaton?

  Tyhmä jätkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmä jätkä on sellainen, joka kirjoittelee anonyymejä möläytyksiä ymmärtämättä, että sellaiset asiat, jotka ovat maan turvallisuudelle välttämättömiä, pitää tehdä vaikka niihin liittyisi ongelmiakin. Järkeään käyttävä ymmärtää, että ensimmäiset asiat ja tärkeimmät asiat on hoidettava ensin.

   Poista
  2. En väitä, vaan totean, että hybridioperaatio on torjuttava ongelmista huolimatta.

   Poista
  3. Totta helvetissä pitää tehdä. Mutta aika hölmöä kritisoida ihmistä, joka on ihan oikeassa. Sääntöpohjaisen maailman rapauttaminen on ongelmallista ja pitää harkita tarkkaan.

   Ja tolle stöx tyypille, onko täällä jotakin muita kuin anonyymejä?

   Poista
  4. Sellainen henkilö on oikeassa joka väittää että uusi laki on Suomen lainsäädännön vastainen? logiikkavammainen sellainen ihminen on. Kun säädetään uusi laki, joka kumoaa ne vanhat lait, ei se uusi ole lainsäädännön vastainen. Nyt on nämä höyrypäät unohtaneet kokonaan mikä on eduskunnan tarkoitus. Se on lakien säätäminen ja muuttaminen. Ei uuden lain vastustamista kertakaikkiaan VOI perustella sillä että se on vanhan, uuden lain myötä poistuvan lain vastainen. Sellainen väitös on täysin ääliömäinen. Ihan kaikkia säädettyjä lakeja voidaan muuttaa, ja niiden käydessä vaarallisiksi pitääkin muuttaa. Eihän me mitään eduskuntaa tarvittaisi ollenkaan, jos meillä olisi jo kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin sopivat jumalalliset lait voimassa jo nyt. Vai ovatko nämä tampiot todella sitä mieltä että nykyinen lakikokoelma on täydellinen ja jumalan säätämä ja ettei sitä voi eikä saa muuttaa mitenkään?

   Poista
 11. Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta oli sitä mieltä, että syötämme suoraan Putinin lapaan, jos käännytämme maahantunkeutujat. Silloin Putin pääsee ilakoimaan, että Suomi ei olekaan oikeusvaltio ja ei noudata kansainvälisiä sopimuksia. Johtopäätös olisi se, että jos kuitenkin otetaan esim. ne 50 000 ensimmäistä tunkeutujaa riemuhuudoin vastaan, niin sekös se vasta Putinia vituttaa. Mutta Putin on Venäläisenä hyvä shakin pelaaja eikä laitakaan yhtään tunkeutujaa rajalle ja se vasta Sofiaa vituttaa, kun Suomi ei pääsekään moraaliposeeraamaan maahantunkeutujien kustannuksella. Sosia Virta ja Tytti Tuppurainen ajattelevat samalla tavalla: "Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden punavihreiden ajattelu on niin päälaellaan ja normaalijärjelle ja realismille vierasta, että ihmetyttää, miten he yleensä ovat selvinneet elämässä tuohon ikään ja vieläpä päättäjäasemaan yhteiskunnassa. Kuinka helkkarin lapsellinen sitä voi olla ja silti tulla äänestetyksi asemaan, jossa voi oikein huolella panna kapuloita normaalijärkisten toimintaan. Näiltä niitä aivan torveloita aivopieruja tulee solkenaan.

   Poista
  2. Pitikö päästää naiset politiikkaan? Nyt sitten nähdään, mitä taaskin saatiin.

   Naiset ylipäätään suhtautuvat miehiä sallivammin turvapaikanhakuun ja "pakolaisiin". Kun eivät ymmärrä tekojensa seurauksia.

   Poista
 12. Viher- ja varsinaisten kommareiden kalloon ei mahdu se tosiasia, että jokainen lisä-pakolOinen tarkoittaa lisää valtion ULKOMAAN-velkaa hänen elättämisekseen - kun nyt jo tuskaillaan useiden miljardien lisäsopeutustarpeen kanssa. Mutta hällä valiä, kommunisti P. Arhinmäen mukaanhan valtionvelkaa ei tarvitse maksaa takaisin!
  Baja-Maja ja takapiru Biaudet ovat ilmeisesti samaa mieltä.
  Nuo pölhöt ilmeisestikään eivät ymmärrä, että
  ulkomaanvelan maksamiseen tarvittavan valuutan hankkimiseen tarvitaan kilpailukykyistä vientiteollisuutta; jos jo viitisentoista vuotta teollisuuden tuottavuuden paikallaan pysyminen jatkuu, niin näkymät maallemme ovat todella synkät.

  VastaaPoista
 13. Juristerian nauttima valta on maagista, lajihistoriassa se palautuu alkulaumoissa vallinneeseen ehdottomaan sosiaaliseen sitovuuteen ja sen pohjalle nomadivaiheen jälkeisissä järjestäytyneissä yhteisöissä syntyneeseen teokratiaan.

  Juristeristit nauttivat yhä samaa pyhitystä kuin ylipapit -- sosiologisesti ja syvyyspsykologiesti ottaen tuo "valta" on maagista ja palutuu inhimillisen kehityksen kaikkein alkuperäisimmille tasoille, "omnipresenssin" ja "imnipotenssin" tuntoihin.

  Meille eurooppalaisen uuden ajan ihmisille nuo tunnot ovat jo kaukana, mutta niihin perustuneet valtajärjestelmät ovat yhä yhteisöjemme sisäisen sosiaalisen sitovuuden perusainetta. Juristeria nauttii yhä "kaikkiallista" ja "kaikkivoipaista" maagista pyhää valtaa, ja teokratia on vain muuttanut hieman toisiin opillis-tiedollisiin ajatuskulisseihin, kun nyt tunnustamme "taloususkoantoa", jossa "raha" on pohjimmiltaan uskonnollislaatuisen kaikkivoipaisuuskuvitelman nykyinen muoto, ja usko aineellisen tarpeentyydytyksen loputtomaan lisääntymiseen oma versiomme iankaikkisuudesta.

  Juristeria on paha juttu. Se yrittää olla jotain ihistä ja elämää suurempaa, ja siinä vallanhimossaan se hylkää tehtävänsä toimia yhteisöjejn sisäisen eheyden palvelijana ja himoitsee valtansa laajentamista koskemaan koko maailmaa. Juristeristeille lait ovat jotain joka koskee ihanteellisesti idealisoitua yksilöä, eli mielikuvaa jostain ylihistoriallisesta, ylikulttuurisesta, ylikansallisesta ja yliyhteisöllisestä yli-ihmisestä.

  Nimenomaan yli-ihanteellisten "ihmisarvo- ja -oikeusideologien" hellimät mielikuvat yliyksilöstä ovat harhoja, joita pönkittämään on sitten kirjoitettu lakipykäliä, joilla on yhteisöjen kannalta vain tuhoisia vaikutuksia.

  Mutta juristerit ovat omille kaikkiallisuusharhoilleen totaalisen sokeita, ja he mieluummin käyttävät maagista valtaansa johtaakseen omat kansansa hajoamistilaan kuin ottavat lusikan kauniiseen käteensä, aukaisisivat silmänsä ja kauhistuisivat omia ajatuksiaan ja tekojaan. Juristeristit eivät koskaan tule luopumaan maagisen vallan tarjoamasta humalatilasta, he eivät tule lyömään hanskoja tiskiin ja sanomaan: "Ei! Minä en lähde mukaan tällaiseen!"

  VastaaPoista
 14. Kaikki rajan pinnassa olevat mustiaiset on syytä tulkita tunnuksettomiksi sotilaiksi.

  Aluevalvontalaki 10 a § Tunnukseton sotilaallinen ryhmä ja sen jäsen

  Tunnukseton sotilaallinen ryhmä tai sen jäsen ei saa tulla Suomen alueelle eikä saa olla maassa.

  VastaaPoista
 15. Osuipa silmääni seuraavanlainen otsikko eräältä amerikkalaiselta vaihtoehtomedia- sivulta, https://newswithviews.com/weaponized-immigration-as-a-form-of-asymmetrical-warfare-against-america/:

  "Weaponized Immigration as a Form of Asymmetrical Warfare Against America" eli suomeksi "Aseistettu maahanmuutto epäsymmetrisen sodankäynnin muotona Amerikkaa vastaan"

  Mielestäni sama pätee Eurooppaan ml. Suomi. Enkä tarkoita pelureina vain Putinia vaan myös ennenkaikkea EU-diktatuuria Coudenhove-Kalergi -suunnitelmineen ja valtioiden sisäisiä myyriä, maanpettureita.
  Artikkelin lukemisessa voi tarvittaessa käyttää ilmaista online-käännösohjelmaa https://www.deepl.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkuutta kielenkäyttöön! Weaponized EI tarkoita ASEISTETTUA, vaan ASEELLISTETTUA. Siis Ei niin, että tulijoille olisi jaettu aseet, vaan että tulijoita käytetään aseena.

   Poista
 16. Eipä hyvältä näytä:
  https://www.kansalainen.fi/euroopan-raja-ja-merivartiovirasto-frontex-laiton-maahanmuutto-lisaantyy-541-prosenttia-lansi-afrikan-reitilla-euhun/

  Erityisen pahaenteiseksi asian tekee seuraava maininta artikkelin lopussa:
  "Uudet luvut kylvävät varmasti huolta siitä, että EU kieltäytyy jatkossakin valvomasta rajojensa turvallisuutta, varsinkin kun Frontexin uusi päällikkö Hans Leutens väittää, että maahanmuutto on pysäyttämätöntä. Kansalainen uutisoi jo tammikuussa, Leutensin sanoneen haastattelussa: ”Maahanmuutto on todellisuutta. Mikään ei voi estää ihmisiä ylittämästä rajaa – ei mikään muuri, ei mikään aita, ei mikään meri, ei mikään joki”.

  Kuinkahan mahtavaa palkaa tuo globalistirikollisten käsikassara, petturi mahtaa saada lausumistaan?

  VastaaPoista
 17. Rajalain valmistelu paljasti hyödyllisen idiootin
  Noin lukee otsikossa. Se pitänee paikkansa, eetä paljastui idiootti, mutta että hyödyllinen? Enpä sanoisi niin tässkään tapauksessa.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se oikein hyödyllinen idiootti kaikille, joiden mielestä "Suomen kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
   Ja niitä riittää.

   Poista
  2. Se on vähän sama juttu, kun puhutaan hyväksikäyttäjästä. Eikös ne ole useimmiten pahaksi käyttäjiä?

   Poista
 18. Yle tänään

  Poliisi törmäsi Hesburgerin puukotustutkinnassa taas ilmiöön, joka pahenee jatkuvasti: uhrit eivät puhu

  Poliisin mukaan vaikenemisen kulttuuri on yleistynyt viime vuosina.

  https://yle.fi/a/74-20078701

  Artikkelista poimittua

  – Tätä tapahtuu valitettavan usein ainakin ammatti- ja taparikollisten kesken.

  Vaikenemista on nähtävillä myös erityisesti 2000-luvulla syntyneiden keskuudessa. Se kytkeytyy Antilan mukaan roadman-kulttuuriin.

  – Tähän liittyy se, että kaveria ei vasikoida.

  VastaaPoista
 19. Tämäkin hilluu vielä valtakunnanpolitiikassa ihan oikeasti:
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/22517fb8-9d8e-4696-8348-adc4bc35b1c4

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!