perjantai 22. maaliskuuta 2024

Hijab-huivien riisumiselle tuli kova hinta

Turun hovioikeudessa saatiin loppuun - ainakin toivottavasti - tapaus, jossa kaksi 
naista vastusti kasvojensa kuvaamista rekisteröityessään turvapaikanhakijoiksi Hämeenlinnan poliisilaitoksella. Tapauksen vei oikeuteen apulaisvaltakunnansyyttäjä, joka katsoi, että hijab-huivien väkisin riisuminen olisi ollut pahoinpitelyä, virkavelvollisuuksien rikkomista ja yllytystä pahoinpitelyyn.

Hovioikeuden ratkaisu vapautti naisten kasvojen kuvaamiseen osallistuneet poliisit ja vartijat syytteistä sekä totesi naisten liioitelleen tapahtumia, joissa syntyneet mustelmat olivat seurausta heidän omasta käyttäytymisestään. Käytetyt voimakeinot olivat oikeuden mukaan tarpeellisia.

Nähtäväksi jää, viekö apulaisvaltakunnansyyttäjä tapauksen vielä korkeimpaan oikeuteen, vai tyytyykö hän oikeuden sinänsä itsestään selvältä kuulostavaan tuomioon. Omalta osaltani kehotan häntä jälkimmäiseen jo siitäkin syystä, että turhillakin oikeudenkäynneillä on kustannuksensa ja Suomen julkinen talous velkaantuu ilman niitäkin järkyttävällä vauhdilla.

* * *

Muslimien ongelmallisuudesta maahanmuuttajina kertoi myös hollannista saapunut uutinen, jonka mukaan Haagissa sijaitsevaan Israelin suurlähetystöön oli heitetty Molotovin coctail. Tekijästä ei toistaiseksi ole julkaistu tietoa, mutta hänen uskontokunnastaan ei silti liene suurempaa epäilystä.

Hamasin käynnistämä - mutta toisesta päivästään alkaen rankasti tappiollinen - sota Israelia vastaan on synnyttänyt turvallisuusriskejä myös muualla maailmassa. Esimerkiksi Tanskan turvallisuuspoliisi (PET) on arvioinut terrori-iskujen uhan kohonneen konfliktin vuoksi.

Nähtäväksi siten jää, milloin myös Suomi saa uuden terroristin - ja onko hän muslimi. Tässä suhteessahan ympäristöahdistunut vaasalaisnainen oli aikeissa ehtiä ensin, mutta tuli onneksi ajoissa pysäytetyksi. Toivottavasti niin käy myös seuraaville yrittäjille.

31 kommenttia:

 1. "Uskonto" on yksi niistä yliyleistävistä ylevöittävistä yleiskäsitteistä, jolla juristeristit eli lainopilliset saivartelijat ovat noituneet ymmärryksensä ja muotilleet lakipykäliä, joiden mukaan de facti juuri sellaisilla uskonnollisilla ryhmillä, joilla on taipumus vastata loukkauksiin väkivaltaisesti, on oikeus ihan erityiseen lain suojeluun.

  Siis de facto. De jure on pelkkää käsiteseikoilua, eli sellaisten juristerististen stiikafuulien tabunomaista pyörittelyä, joilla mikä tahansa mielivalta voidaan tarpeen vaatiessa oikeuttaa.

  Jotenkin meidän pitäisi pystyä näyttämään nyt "pyhät arvot" omaksi yksityisomaisuudekseen omineelle kummalliselle juristerialle -- esimerkiksi niin sanotuille "kansainvälisen oikeuden asiantuntijoille" -- kaapin paikka. Jos sellaiseen ei yhdessä pystytä, vaan kaikenlaiset tabukäsitteet jumalallisessa pyhyydessään saavat sumentaa todellisuudentajun, tervetuloa vaan Suomeen, Putin.

  VastaaPoista
 2. Apulaisvaltakunnansyyttäjä näyttää itse olevan uhka Suomen turvallisuudelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma.22. maaliskuuta 2024 klo 13.49

   Samanlainen oli edellinenkin apulaisvaltakunnan syyttäjä, joka oli tietoinen valinta sen tehneiltä maanpetturi-poliitikolta.

   Poista
 3. Ei tarvitse tulla ollenkaan länsimaahan jos ei ota sitä rättiä pois naaman edestä.

  VastaaPoista
 4. Ihmisten tasa-arvo ei ole pyhä arvo silloin, kun juristit uskovat muslimien pyhyyksiä. Mikä estää demokratiaa julistamasta peruslaissa taattuja arvoja kaikkein korkeimmiksi pyhiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta. Mutta traagiselle tilanteelle on selitys: mikään koulu ei meille opeta, miten eriperusteisia eri kulttuurit ovat, emmekä kouluissamme saa käsitys edes siitä, miten täydellisen erityinen oma eurooppalaisen uuden ajan kulttuurimme on.

   Meille ei opeteta mitään oman tiedollisen järkiajattelumme premisseistä -- ei missään yhteydessä edes sivuta tapaa, jolla visuaalinen mieltäminen jäsensi aivomme ihmissuvun historiassa aivan uusiin positioihin, ei missään tuoda esiin sitä, että tämän eurooppalaisen järkemme ajatustyökaluilla on toteutunut kahdessa vuosisadassa muutos, joka on miljoonakertainen verrattuna koko ihmissuvun aiemman miljoonan vuoden kehityshistoriaan --

   Meille opetetaan kouluissamme vain valheita: että maailman kaikki ihmiset ovat pohjimmiltaan samanlaisia, että vaikka ovat erilaisia, ovat samanarvoisia, että maailman kaikki uskonnot ovat hyviä ja niitä pitää kunnioittaa, että "ihmisarvo- ja -oikeudet" ovat pyhä asia, eikä sellaisia kysymyksiä saa esittää kuin että miten siitä, että kaikilla on "ihmisarvo" muka seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat keskenään.

   Yksinkertaisesti: meitä opetetaan vain valehtelemaan itsellemme ja toisillemme ja vaikenemaan aina kun näemme todellisuudessa jotain joka ei kuulu meille opetettuun "pyhään totuuteen".

   Ja kuten nyt päivittäin saamme todeta, puhumattomuuden kulttuuri vetää meilläkin jo lippaa otsallemme suunnilleen yhtä syvälle kuin se on vedetty Putinin Venäjän kansalaisten otsalle.

   Älä katso, älä kuule, älä avaa suutasi!

   Poista
 5. Eli tästä eteenpäin kun täytyy päivittää helkilökortti niin menen kuvaamoon pääkallonaamio päällä ja jos siitä inistään tuleva vaatimaan inisijältä oikeudessa 200.000 euroa henkisestä pahoipitelystä, jne.

  VastaaPoista
 6. Ihmisoikeusjuristit lienevät sitä mieltä, että 8 miljardilla ihmisellä on oikeus tulla Suomeen, jos niin haluavat. Siitä kun muka on näitä ihmisoikeussopimuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi thamaalaisilla marjanpoimijoilla, joiden tulo estetään, ja jonka seurauksena Suomen ensi kesän marjasato jäänee metsään.

   Poista
  2. Kuka vielä kehtaa väittää että Suomessa olisi kaksoisstandardi?

   Poista
  3. Kokoajan puhutaan hieman epätotta että noiden thaimaalaisten tulo estettäisiin. Ainakin osa mediasta kertoi silloin alkuun totuuden asiassa, eli he eivät saa turistiviisumia, mutta työviisumin saisivat, jos nämä marjafirmat esittäisivät sellaista. Mutta eivät esitä, koska sitten ne thaimaalaiset olisivat heidän työntekijöitään ja varmaankin tarkan valvonnan alla että kaikki työnantajan velvollisuudet täyttyisivät heitä kohtaan. Eli kyse on vain siitä että nyt kun ei pysty kusettamaan, niin niillä oikeilla työperäisillä ehdoilla että pitäisi ihan palkkaakin maksaa, heitä ei nämä firmat tänne halua. Vähän eri asia kuin että heidän tulonsa estettäisiin olevinaan kokonaan. Pitää olla tarkkana uutisoinnin suhteen ja tajuta mitä siellä oikeastaan kirjoitetaan ja miksi.

   Poista
  4. Estämisestähän tuossa on kysymys ainakin tuon jutun perusteella.

   https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/a6c1e853-da42-4024-ae6e-80c4a99f2972

   Poista
  5. Juu, estetään tulemasta turistiviisumilla. Mutta työviisumin he saisivat. Se on sitä valikoivaa tiedonvälittämistä, ymmärräthän?

   Poista
  6. Niinpä, ei turistiviisumilla pitäisi saada tehdä töitä.

   Poista
 7. Noiden huivinaisten käytös osoittaa selvästi, minkälaisella asenteella Suomeen tullaan "suojelua" hakemaan.

  VastaaPoista
 8. Jos turhapaikkaa hakevaa rättipäätä uhkaa kuolema kotimaassa, on huivin riisuminen ilmeisesti kuolemaakin pahempi asia. Palautettakoon siis lähtömaahansa. Oma valinta.

  VastaaPoista
 9. Kaikki ämmät jotka jätesäkkiin pukeutuu on terroristeja. Sillä tuo säkki takaa sen 100% varmuudella.

  VastaaPoista
 10. Sitä luulisi, että esimerkiksi Saudi Arabiassa ja Iranissa viranomaiset ottavat kasvokuvia tunnistamistarkoituksessa.

  Olisiko Turun tapauksessa voitu olla ottamatta kuvat ja pitämällä naiset säilössä kunnes suostuvat kuvattavaksi. Aikaa voisi mennä vuosia ellei peräti kymmeniä.

  Britanniassa näyttää olevan somalinaisia, jotka suostuvat kuvattavaksi. https://www.reloadinternet.com/somalia-passport-photo/

  VastaaPoista
 11. 100 vuotta demokratiaa maassa jossa sitä ei olisi missään nimessä pitänyt ottaa käyttöön. Sen vuoksi tähän on tultu!

  Maa on täynnä pelkkiä keskenään riiteleviä kuppikuntia, jotka eivät edes halua elää keskenään niin kuin ihmiset elävät, vaan haluavat vain riidellä niin kuin mielipuolet. Meillä demokratia tarkoittaa lähinnä enemmän oikeuksia ja kulutusraivoa.

  Tuleva presidentti Kyösti Kallio piti legendaarisen puheensa Nivalan kirkossa toukokuussa 1918, mutta paikalla olijoista ehkäpä Nivalan kirkon seinät parhaiten ymmärsi mitä Kyösti Kallio tarkoitti.

  Viimeisen 100 vuoden aikana tässä maassa demokratia on tarkoittanut lähinnä sitä että jos jollekin vallassa olevalle on tullut mieleen joku mielipuolisen kusipäinen ajatus, niin tämä ajatus on saatava lakikirjaan. Ja sen jälkeen kun tämä mielipuolinen hulluus on saatu lakikirjaan, niin siitä on tullut PYHÄ KIRJOITUS, jota ei saa mennä muuttamaan eikä poistamaan. Ja tulkinta oikeus on tietenkin vain harvoilla ja valituilla. Se on sitä lakiuskontoa pahimmillaan.

  Tämä kansakunta ei ole vielä valmis demokratiaan, sillä demokratia on kuin arvokas musiikki-instrumentti, jonka käyttö vaatii hyvin korkealle kehittynyttä taitoa. Jokainen ymmärtää että ei 100000 euron arvoista flyygeliä voi mennä antamaan raivotautisen apinan käyttöön, sillä ei se raivotautinen apina saa sillä flyygelillä mitään hyvää ja kaunista aikaan. Kun suomalaiset sai aikoinaan käyttöönsä demokratian, niin jokainen ymmärtää että on aivan sama kuin olisi annettu se 100000 euron arvoinen flyygeli sille raivotautiselle apinalle.

  Suomen kansan nousu sivistyneiden kansakuntien joukkoon voi tapahtua vain HYVIN VAKAVAN kriisin jälkeen. Tarvitaan vuosien 1866-1868 nälkävuosien kaltainen kriisi joka puhdistaa ihmisten ajattelua ja herättää suomalaiset näkemään mitkä asiat ovat ihan oikeasti arvokkaita ja tärkeitä tässä maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miksei se vuosien 1866-1868 nälkävuosien kriisi sitten puhdistanut ihmisten ajattelua ja herättänyt suomalaisia näkemään mitkä asiat ovat ihan oikeasti arvokkaita ja tärkeitä tässä maailmassa?

   Samanlaisia Moskovian tsaarien nöyrimpiä alamaisia ne senkin jälkeen olivat aivan kuin nyt ovat Bryssän komissaarien nöyrimpiä alamaisia.

   Poista
 12. Apulaisvaltakunnansyyttäjälle hijabtapaus lienee kauheuden maailmanmestaruusnäyte: ehkä kauheampi kuin Riikka Purran sakset.
  C’est la vie; täytyy aina löytää sopiva kauhun ja eritoten syytöksen aihe. Tämä suomalainen pistoolinainen, terroristikandidaatti, ei ollut mediaseksikäs: kuten Yrjökin asiasta vinoili, ei saatu kytkettyä edes Halla-ahoon, puhumattakaan Breivikistä.

  VastaaPoista
 13. Valtakunnansyyttäjän virastoon on hakeutunut väkeä, jonka laintukinnat ovat lievästi sanoen omituisia. Siitä hyvänä esimerkkinä on myös vaikkapa tapaus Räsänen, jota edellinen valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ja hänen alaisensa ajoivat pakkomielteisesti ja epärehellisesti ja selvästi vainoaminen motiivinaan. Samanlaisia veronmaksajille kalliiksi käyviä kieroutuneita älykääpiöitä näyttää siellä riittävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näille valtakunnansyyttäjille pitäisi saada myös jonkinlainen tulospalkkiomalli käyttöön. Esimerkiksi tyyliin kaksi tällaista suuren luokan typeryyttä kolmen vuoden aikana palkittaisiin kengän kuvalla takamukseen. Ja turhaan tuhlatut veronmaksajien rahat vähennetään tietysti lopputilistä.

   Poista
 14. Olisikohan tuo Teuvo Hakkarainen ollut kuitenkin oikeassa, kun lausui kuuluisan totuuden: "Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja!" Silloin taisi juuri valtakunnansyyttäjä ottaa kunniatehtäväkseen saada Teuvo Hakkarainen tuomiolle ja taisihan Teuvo jonkun tuomion saadakin. Eihän Suomessa tällaista totuutta saa sanoa julki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ""Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja!"

   Ehkä täsmällisempi ilmaus olisi ollut sanoa, että XX prosenttia terroristeista on muslimeja. Luku XX voi olla lähellä sataa.

   Poista
 15. On hyvin vaikea uskoa, etteikö Suomessakin esiintyisi huomattavassa määrin seuraavaa:

  "Raportti: Opiskeluun liittyvät oleskelulupahuijaukset paljon pelättyä pahempia."
  https://www.kansalainen.fi/raportti-opiskeluun-liittyvat-oleskelulupahuijaukset-paljon-pelattya-pahempia/

  Hämmästelen mielessäni jatkuvasti miksi edes persut eivät ota julkisuudessa esille valepakolaisista, pako-LOISISTA aiheutuvia kustannuksia, jotka peitetään ottamalla lisää ja lisää valtion ULKOMAAN-velkaa. "Opiskelu-pakolaisuus" on tietysti vain yksi valepakolaisuuden muoto verrattuna siihen, mitä asylum-taikasanan avulla tapahtuu. Ollaan kääntävinään kaikki kivet, jotta vähintään 3-6 miljardin euron sopeutukset pystyttäisiin tekemään, mutta valepakolaisuus näyttää olevan kuuma peruna, johon ei uskalleta koskea, vaikka vuosittaiset kustannukset ovat varmasti vähintäänkin satoja miljoonia euroja. Joten esim. somali-pakolOiset voivat edelleenkin käydä Kelan kustannuksella välillä kotimaassaan lomailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäävätkö persutkin, että eräs globalistinen kääpiöpuolue taas aloittaa hallitusta keikuttavan "rasismin" vastaisen sodan Baja-Majan ja hänen takapirunsa Biaudetin johdolla, vahvana sivustatukenaan viher- ja varsinaiset kommunistit!?

   Poista
  2. Heikki Porkalta taas eräs ansiokas artikkeli:
   "Putinin puolueet eduskunnassa",
   https://oikeamedia.com/o1-214600

   Poista
  3. On sinulla Kalergi melkoinen peppukipu, kun ne persut eivät korjanneetkaan kaikkia sinun kuvittelemiasi epäkohtia vuodessa hallitukseen päästyään. Minulle tulee mieleen tarhaikäinen joka kiukkuaa lattialla ja kirkuu että tahtoo.... no, ei nuo sinun juttusi muutenkaan kovin kypsää kuvaa sinusta anna.

   Poista
  4. Sitähän se on ongelmahenkilöillä, kaikki vika on muissa, sekin mitä peilistä näkyy... hullujahan ne muut on, just joo...

   Poista
 16. Yle tänään

  Hollantilaista putkiasentajaa vastaan tehty 12 räjähdeiskua – Hollannissa räjähdykset jo paljon yleisempiä kuin Ruotsissa

  Jengiläisten tekemät räjähdeiskut ovat lisääntyneet Hollannissa.

  https://yle.fi/a/74-20080404

  Artikkelista poimittua

  Hollannissa on tehty tänä vuonna jo 250 räjähdysiskua tai iskun yritystä, kertoo maan poliisi yleisradioyhtiö Nosin mukaan.
  Lukua voi pitää erittäin suurena, jos sitä vertaa esimerkiksi samasta asiasta paljon medianäkyvyyttä saaneeseen Ruotsiin. Siellä poliisi on kirjannut tänä vuonna yhteensä 77 räjähdystä, niiden yritystä tai niiden valmistelua.

  Hollannissa räjäytyksiä tehdään ennen kaikkea suurimpien kaupunkien Amsterdamin ja Rotterdamin alueilla.
  Poliisin mukaan suurin osa räjähdyksistä liittyy rikollisjengien välisiin kiistoihin. Iskujen tekijät ovat suhteellisen nuoria, osa jopa alaikäisiä. Torstaina poliisi pidätti 13-vuotiaan osallisuudesta räjähdykseen. Monet heistä tekevät iskuja jengien toimeksiannosta.

  Lisäksi poliisi epäilee, että muutkin ihmiset ovat alkaneet kopioida jengien käytöstä. Räjähdeiskuja ovat tehneet myös esimerkiksi riitelevät pariskunnat ja naapurit.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!