maanantai 4. maaliskuuta 2024

Maailma lankesi Hamasin johdon virittämään ansaan

Gazan sota on pysynyt otsikoissa siitä lähtien kun Hamas teki ilmeisen onnistuneen terrori-iskunsa Israelin puolella. Sen jälkeen Israel teki tiheästi asutulle Gazan kaistalle hyökkäyksen, jonka seurauksena on kuollut valtava määrä siviilihenkilöitä. 

Minun nähdäkseni on päivä päivältä käynyt yhä selvemmäksi, että Pyhän maan tapahtumat ovat noudattaneet palestiinalaisjohtajien suunnitelmia eli Israel ja länsimaat ovat astuneet heidän virittämäänsä ansaan. Alkuperäinen terrori-teko on kadonnut jo kauan sitten maailman uutisvirrasta ja korvautunut medioissa lukemattomilla palestiinalaissiviilien kärsimyksiä kuvaavilla filminpätkillä. 

Näin Hamas on saanut haluamansa eli kaikkialla arabimaailmassa - ja muuallakin kehitysmaissa - "säälipisteitä" keräävää näkyvyyttä samaan aikaan kun Israelia on arvosteltu päivä päivältä yhä rankemmin myös länsimaissa. Siten juuri nyt voi epäröimättä todeta, että Hamas on mediasodassa ainakin 6-0 johdossa suhteessa juutalaisvaltioon. 

Tästä esimerkiksi näyvät parhaillaan Hamasin toivomuksesta käytävät neuvottelut sotatoimien lopettamisesta Gazan kaistaleella ramadanin ajaksi. Myös tämä näyttää pikemminkin julkisuuspolitiikalta kuin vakavalta pyrkimykseltä lopettaa sotatoimet, sillä Hamas voisi tietenkin lopettaa - joka tapauksessa sotilaalliseen tappioon päättyvän sotansa - yksinkertaisesti laskemalla aseensa ja vapauttamalla juutalaiset panttivangit. 

Näin se ei kuitenkaan aio tehdä, vaan on ilmoittanut, että Gazaan voitaisiin saada aselepo 24–48 tunnissa, jos Israel suostuu Hamasin vaatimuksiin.

Väännän rautalangasta: kun sodassa tappiolla oleva osapuoli esittää sotatoimien lopettamiselle vaatimuksia, jotta sen rökittämisestä - ja siitä väistämättä seuraavista palestiinalaissiviilien kärsimyksistä - luovuttaisiin, ei kyse ole muusta kuin julmasta ja raa´asta valtapolitiikasta. Ja sen myötä miljoonaomaisuuksista nauttivien palestiinalaisjohtajien oman aseman pönkittämisestä. 

Itselleni Gazan sodassa hämmästyttävintä onkin ollut maailman johtajien kyvyttömyys nähdä sen todellisia syitä ja tarkoitusperiä. Siis sitä, että palestiinalaisten taloudellinen tilanne koheni vuosikausia kestäneen rauhantilan aikana nopeasti, minkä seurauksena radikaalin Hamasin suosion on täytynyt kääntyä laskuun. Ja samalla riski sen johtajien pankkitileille virtaavan rahavirran loppumisesta on kasvanut päivä päivältä.

Niinpä Gazan alueen positiivinen kehitys täytyi saada pysäytetyksi, joten avuksi otettiin keinoista vanhin eli väkivalta. Se kohdistettiin Israelin puolelle mahdollisimman raakana ja verisenä, jotta vastaisku olisi varmasti äärimmäisen kova ja aiheuttaisi arabien ja muslimien parissa etnis-uskonnollisia patrioottisia tunteita. 

Näin myös tapahtui ja Israel astui Hamasin johtajien virittämään ansaan, jota se ei voinut välttää oikeastaan millään tavalla. Ja palestiinalaisjohtajien asia sai maailmanlaajuista tukea - eikä vain arabien ja muslimien parissa, vaan myös muissa kehitysmaissa ja länsimaiden arvoliberaalin vasemmiston joukossa. 

19 kommenttia:

 1. Paljon on puhetta palestiinalaissiviileistä ja -lapsista. Lapset jotka jo viisivuotiaina on indoktrinoitu vihaamaan juutalaisia ja jotka harjoittelevat itsemurhapommittajaksi tulemista eivät ole oikein lapsia statukseltaan vaan aseita. Perheet, jotka suorittavat indoktrinoinnin ovat pieniä asetehtaita. Näin ajatellen hyvin harvat palestiinalaiset taitavat olla siviilejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iraelinvaltaapitäväille tämä on hyvä ja toivottava tila, Netanjehuki olisi joutunut jo oikeuteen jos ei hamasin invaasiota olisit tapahtunut, epäilen että Israelin johdossa on edesautettu hamasia täsä asiassa, ei se mitään uutta ole että valtaapitäväat uhraa tarvittaesa valtansa pitämiseksi..

   Poista
 2. Itseäni harmittaa, että en nuoruudessani 70-luvulla, ottanut talteen niitä lehtiartikkeleita, jotka koskivat Suomen ja Neuvostoliiton keskinäisiä suhteita ja niiden perusteita.
  Jo tuolloin huomasin sen ideologisen ristiriidan, vallitsevan todellisuuden ja historiankirjoituksen välillä.
  (Isäni sai työtehtäviensä vuoksi useita lehtiä: HS, US, Kansan uutiset etc.)
  Tämä on ikuinen ongelma: valhe elää ja voi - aina - hyvin...
  Riippuu vain edunsaajista, kuten sanoit.

  VastaaPoista
 3. Media ei ole saanut kerrotuksi, että Israelin joukot ampuivat avustuskuljetuksia ryöstäviä palestiinalaisia Gazassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti.
   Sotatila on sitä...
   Mutta. Kokonaisuuden kannalta on katsottava kokonaisuutta.
   Ei niin, että kaikki Waffen SS sotilaat olivat mulkkuja psykopaatteja, tai että kaikki neuvostosotilaat olivat hysteerisiä, punaliputtavia kommareita.

   Poista
  2. Ainakin tässä median uutisoinnissa

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010263388.html

   saatiin myönnetyksi, että IDF avasi tulen arabien tunkeillessa kohti sen joukkoja ja taisteluvaunuja.
   Itsekukainenkin voi pohtia hiljaisessa mielessään, mitä olisi tapahtunut jos niitä ei olisi pysäytetty tappavalla voimalla.
   Vähäisempi ei enää riittänyt.

   Poista
 4. USA pudotti ensihätään lentokoneista ruoka-apua Gazaan. Tyypillisesti se ei kelvannut arabeille, vaan rajat olisi pitänyt kokonaan avata, että rekat pääsee tuomaan enemmän. Sielläkin suunnalla on näitä puurokenraaleita.

  VastaaPoista
 5. Meidän media julkaisee ihan sellaisenaan Hamasin väitteet siitä mitä on tapahtunut, ilman yhtään minkäänlaista lähdekritiikkiä. Ne luvut kuolleiden ja haavoitteuneiden määristä ovat todennäköisesti täyttä fuulaa, kuten oli sen sodan alun "israelin pommin" uhrien määräkin ja kertomus koko tapahtumasta. Siinähän kyse oli Hamasin omasta raketista ja kuolleita ei tainnut tulla kuin muutama. Tähän sitten joku alkaa mölisemään että siellähän on YK:n ja muiden väki vahvistanut niitä lukuja, niin siihen täytyy sanoa että ne "YK":t ja "kansalaisjärjestöt" ovat tuolla ihan sitä samaa Hamasia eli sotutettu täysin, muutama Hamas-mielinen länkkäri ja loput paikallisia Hamasin väkeä, eli jos mahdollista vieläkin epäluotettavampaa tietolähdettä kuin Hamasin viralliset edustajat. Kenenkään ei kannattaisi uskoa ensimmäistäkään tapahtumakuvausta tai "uhrimäärää" mitä tuolta kerrotaan. Se mitä oikeasti tapahtui, vai tapahtuiko mitään, paljastuu viikkoja myöhemmin tai ei paljastu ollenkaan. Niiden tietojen perusteella torilla hillumaan alkaminen on vain osoitus siitä että hillujat ovat tyhmiä kuin saappaat. Anteeksipyyntö saappaille, ne ovat hyödyllisiä, nuo hillujat eivät.

  VastaaPoista
 6. Yle tänään

  Neljä merenalaista tietoliikennekaapelia katkaistu Punaisellamerellä

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-213773

  Neljä Punaisenmeren pohjalla kulkevaa tietoliikennekaapelia on katkaistu, kansainvälinen televiestintäyhtiö HGC kertoo. Yhtiön mukaan vauriot vaikuttavat noin neljännekseen alueen tietoliikenteestä.

  Brittilehti The Guardianin mukaan Jemenin huthikapinallisten johtajat ovat aiemmin kiistäneet, että järjestö kohdistaisi iskuja merenalaisiin tietoliikennekaapeleihin.

  The Guardianin mukaan lähes viidennes maailmaan tietoliikenteestä kulkee 16 Punaisenmeren pohjalla sijaitsevaa kaapelia pitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tämä Guardian ole vasemmistolehti, jonka kautta Suomeenkin uutiset tulevat Lähi-idästä? Käännöstyö riittää täkäläisille toimittajille. Vähintään yhtä luotettavaa tiedotusta kuin mitä tulee Putinin byroosta: Hamasin terroristit > Guardian > vasemmistolaiset toimittajat.

   Poista
  2. Kyllä ne Juutalaisetki osaa puhua palturia ja oikein urakalla

   Poista
  3. Täydellinen esimerkki argumentointivirheestä.... sillä puhuuko toinen osapuoli totta, ei ole mitään tekemistä sen kanssa valehteleeko toinen vai puhuuko totta. Se että vaikka voisit todistaa israelilaisten (huom. puhumalla juutalaisista, joka on uskonto, todistat vain antisemitismisi eli natsihan sinä olet) valehtelevan, ei muuta Hamasin valehtelua todeksi.

   Poista
 7. Joelta merelle Palestiina tulee vapautumaan ja juutalainen lähtee vaikka savuna piipusta. Kirsi Piha oli sittenkin oikeassa, natsit marssivat Helsingissä.

  VastaaPoista
 8. Kaikista paras olisi jos palestiina ja israel tuhoaisivat toisensa kokonaan maan päältä pois. Ei jää ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja koko muu umma taputtaisi käsiään ja toteaisi että allaahu akbar, jihad jatkuu, ensimmäinen tavoite saavutettu...

   Poista
 9. Eihän tässä maailma ole mihinkään Hamasin "ansaan" langennut.
  Lännen viherkommunistimedia odottaa jatkuvasti jotain tällaista tapahtuvaksi, ja sen tapahduttua alkaa ilopissa housuissa julistaa Pyhää Sotaansa Israelia ja Valkoista Heteromiestä kohtaan.

  Että aivan suunnitelman, skeeman ja agendan mukaan taaskin mennään, ei sen kummempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua että meitä syytetään natseiksi ja rasisteiksi, mutta tuossa konseptissa meidät valkoiset heteromiehet nimenomaan ajetaan samalle puolelle kuin juutalaiset ja israel, ja kuulostaa siltä että meillä ei ole suurimmalla osalla mitään sitä vastaan. Ei ainakaan minulla. Kaiken lisäksi nykyjuutalaiset israelissa ovat sellaista no-nonsense porukkaa jotka pitävät huolen omistaan, että se sopii muutenkin minun ajatusmalliini siitä mikä on sopivaa ja oikein.

   Poista
 10. HYVÄ Israelilaissotilas ampui PAHAA palestinalaismiestä sen jälkeen kun tämä oli puukottanut käteen sotilasta.
  Puukkoa esiteltiin myöhemmin medialle. Tämän jälkeen palestiinalaisen yli ajettiin sotilasajoneuvolla, ja tämä kuoli.
  Kaikki kuvattiin sattumalta, ja esitettiin tv ssä.
  AINOA mikä jäi mietityttämään oli että mistä palestiinalainen sai puukon, sillä hän tuli vajaa 100 m aiemmin Israelin tarkan metallinilmaisimen läpi jossa joutuu antamaan vartioille kaiken metallin (avaimet, kolikot, vyön ym.) ennenkuin pääsee läpi ja saa tavaransa takaisin.
  Sitten kävelee 100 m paljasta, ikkunatonta katua, ja rupeaa puukkolittasille .
  Uskokoon ken tahtoo, minä en usko ihme veitsiin. Uskon hikiseen, kyllästyneeseen, väsyneeseen sotilaaseen joka ampuu miehen aikansa kuluksi. Ja hämäysside käsivarteen.
  Suomalainen lehti valokuvaaja, kertoi joskus tv ssä kuinka israelilais tarkka-ampuja paukutteli hänen viereensä 50 cm päähän ns. varoituslaukauksia vartiotornista. EI haitannut vaikka PRESS vaateet olivat päällä.
  No ei nainen siellä kuollut, Suomalainen kylähullu hänet puukotti kuoliaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitapa jotain konkreettista noista. Todisteita, jotain. Muutenhan se mitä kirjoitit on ihan vain tarinankerrontaa. Kuka tahansa voi kertoa mitä tahansa kun on tahtoa ja mielikuvitusta. Ja tarinassakin kannattaa kertoa kaikkien tekemiset. Jos ammutaan varoituslaukauksia, niin siihen on noin yleensä syynsä. Ei Press tarra ole mikään oikeus tehdä mitä tahansa, edes Suomessa saati tuolla. Sehän voipi olla niin että kaikkivoivaksi itsensä tunteva, tai tahallista provokaatiota hakeva lehtineekeri meni jonnekin minne oli sanottu ettei sinne saa mennä. Tuolla vallitsevassa tilanteessa pitäisi ystävällisenä tekona että ampui niitä varoituslaukauksia, eikä pysäyttänyt sopulia kerrasta. Elämä on.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!