torstai 1. helmikuuta 2024

Maahanmuuttouutiset täyttivät median

Tämän aamun mediatiedot ovat pullollaan maahanmuuttouutisia. Ne on hyvä panna merkille myös nyt käytävässä presidentinvaalikampanjassa, jossa vastakkain ovat harjoitettua politiikkaa melko passiivisesti kannattava Alexander Stubb (kok) ja siinä aktiivista - jopa rikollista - toimintaa harjoittava Pekka Haavisto. 

Valittavana suomalaisilla on siten huono ja vielä huonompi vaihtoehto maahanmuuton suhteen. Mutta en mene tässä siihen sen enempää, vaan kommentoin muutamaa tuoretta uutista. 

* * *

Niistä ensimmäisen mukaan Suomessa asunut iranilaismies oli kaapannut avioeron jälkeen lapsensa äidiltään kotimaahansa. Hän oli lomaillut siellä näiden kanssa pitkähkön ajan, mikä osoittaa sen, ettei hänellä ole tarvetta turvapaikalle Suomessa, eikä ainakaan sen perusteella moraalista oikeutta asustella Suomessa.

Tätä kirjoitettaessa en kuitenkaan ole tietoinen onko hän Suomessa humanitaarisena vai työ- tai opiskeluperäisenä maahanmuuttajana. Selvää on kuitenkin, ettei lasten kaappaaminen äidiltään ole millään tavalla hyväksyttävää - eikä myöskään näiden jättäminen isovanhempiensa kasvatettavaksi Iraniin. 

* * *

Toinen uutinen kertoi ruotsalaisvankiloiden pullistelevan tutkintavangeista. Eikä ihme, sillä poliisin mukaan "pelkästään Tukholman läänissä on tällä hetkellä 500 tutkintavankia" ja rikosseuraamusalan ammattiliitto on todennut, että nykytilanne on kestämätön.

Blogitekstin arvoiseksi tämä uutinen nousi siksi, ettei siinä mainittu sanallakaan, miksi tutkintavankien määrä on naapurimaassa noussut niin suureksi. Eikä sitä, millä tavalla se liittyy naapurimaan epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan. 

Tästä on vaikea vetää muuta johtopäätöstä kuin se, että uutisen julkaissut verorahoitteinen Yleisradio kaipaa myös Suomeen samanlaisia vaikeuksia. Eli kaduille väkivaltaa ja tutkintasellien vajausta. Ja siitäkin syystä on vain kohtuullista, että hallitus tulee supistamaan valtionmediamme budjettia. 

Tämä on hyvä, sillä yli 600 miljoonan euron budjetilla pitäisi kyetä asialliseen - eli poliittisesti värittömään - uutisointiin aiheesta kuin aiheesta. Valitettavasti muun muassa maahanmuuttopolitiikan osalta Ylen toimitus ei ole tähän kyennyt, ja joutaa siksi supistustoimien kohteeksi. 

* * *

Kolmanneksi aiheekseni nostan uutisen, jonka mukaan Suomen hallitus on kirjannut tavoitteisiinsa, että EU-tason toimia siirtää turvapaikkaprosessi kolmansiin maihin edistetään rakentavasti. Tavoitteena tässä olisi ennen kaikkea laittomasti Suomeen - tai Schengen-alueelle - jäävien ihmisten määrän pienentäminen. 

Mallina tässä on Ison-Britannian hallituksen ja parlamentin alahuoneen jo hyväksymä niin sanottu Ruanda-laki, joka ei kuitenkaan ole - ainakaan vielä - saanut ylähuoneen hyväksyntää. Toivoa sopii, että se kuitenkin lopulta hyväksyisi lain, joka menee pidemmälle kuin Suomen hallitus siinä, että edes turvapaikan hakijoilla ei olisi asiaa saarivaltioon. Suomen hallituksen tavoitteena sen sijaan on suojaa todetusti tarvitsevien ihmisten asuttaminen tänne Pohjantähden alle.

* * *

Lopuksi on syytä panna merkille, että yhdenvertaisuusvaltuutettumme Kristiina Stenman haluaisi avata Venäjän rajalle yhden aseman, jonka kautta Vladimir Putinin hybridisotilaat voisivat kävellä vapaasti maahamme. Toivoa sopii, ettei sisäministeri lotkauttaisi korvaansakaan näin typerälle vaatimukselle, joka toteutuessaan heikentäisi Suomen turvallisuutta kahdella tavalla.

Niistä ensimmäinen koskee sisäistä turvallisuutta, joka edellä mainitsemani Ruotsin vankila-esimerkin valossa kärsii kehitysmaalaisista maahanmuuttajista. Ja toinen ulkoista turvallisuutta tarjotessaan Putinille mahdollisuuden heikentää Suomen sisäistä turvallisuutta ja sitä kautta kykyä vastustaa hänen pyrkimyksiään. 

 

20 kommenttia:

 1. Käsittämätöntä, että kansallinen turvallisuus ei ole selviö virkahenkilölle.
  Miten se voi olla niin vaikea ymmärtää, että valtion yksi tärkeimmistä tehtävistä on suojella maan omia kansalaisia ja kansallista turvallisuutta.
  Toki ymmärrän, että ideologia sumentaa tai suorastaan jäädyttää joidenkin järjen juoksun. Niissä tapauksissa heidät pitäisi siirtää toisiin tehtäviin, esim. siivoojaksi, joka vastaa puheluihin.

  VastaaPoista
 2. Ongelma on se, että tähän päivään mennessä, noin 30-vuotta, YLE, HS, TS yms. ovat kokemansa moraalisen syyn vuoksi voineet valehdella: ts. tuottaneet irvokasta mamupropagandaa.
  Menneellä viikolla HS-myyjä soitti - jälleen - minulle tarjotakseen edullista HS jatkotilausta. Vastasin, että ei kiitos. Hän kysyi perusteita, koska oli huomannut että olin perunut tilauksen jo 18-vuotta sitten. Vastasin, että jos Völkischer Beobachter vielä ilmestyisi, en tilaisi sitäkään. Myyjä tekopöyristyi ja totesi HS:n olevan vallan muuta ja selitti asiaa juurta jaksain.
  Totesin myyjälle että HS on yhtä valheellinen kuin edellä mainittu, mutta sen propagandan valhe on täysin päinvastaista.
  Mies pöyristyi edelleen ja kysyi perusteita. Kerroin, kuten todennettavat esimerkit voidaan osoittaa: Jos "Paavo Möttönen", Enontekiön lutakosta ampuu vaimonsa kaksipiippuisella Baikalilla, asia kerrotaan nimillä ja perusteellisesti.
  Sensijaan jos Ahmad Hussein tai Untabo Kikuli kuristaa vaimonsa tai ampuu laittomalla 9mm Beretalla vaimonsa, nimistä ei puhuta, mutta annetaan ymmärtää että syyllinen on tuo Paavo Möttönen.
  Myyjä sulki puhelimen....
  Ps. Laiton 9mm Beretta on, ainakin ruotsalaisen mamuporukalle, välttämätön työkalu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huono myyjä kun ei tunne omaa tuotettaan, röyhkeäkin...

   Poista
  2. Hyvin löit luun kurkkuun valeuutisten kauppaajalle.

   Poista
 3. Pahoittelen kirotusvihreitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HS yms. media ei ole niin paha kuin YLE, jonka tilausta ei edes voi perua.

   Poista
 4. On se hienoa, että veronmaksajat ovat saaneet tukea sierraleonilaisen Gibril Massaquoin oikeuksia 2,5 miljoonalla eurolla päästä sotarikoksistaan suomalaisen oikeuden edessä. Miehelle maksetaan varmaan samanlaiset mukavat korvaukset kuin irakilaisille päänroikottajakaksosille muutama vuosi sitten. Ehkä mies jää asumaan tänne iloksemme maailman tappiin. Minkä ihmeen takia Suomi ottaa näitä tapauksia ratkaistavakseen, varsinkin kun aikaa on kulunut ja todistajiin tuolla maailmankolkalla ei voi yhtään luottaa? Vai onko se EU, joka näitä tyrkyttää ja Suomi kilttinä mallioppilaana kiittää ja pokkaa? Ja pyllistää taas suomalaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä yksi kallis tarpeeton ja turha oikeudenkäynti: https://fi.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Bazaramba

   Poista
  2. Jod Gibril on syytön, niin hän voi matkustaa kotimaahansa ilman pelkoa vainosta.

   Poista
 5. En tiedä, onko yksinkertaisuusvaltuutettu Stenman presidentin nimittämä, mutta Haaviston maailmanhalauksen tietäen en haluaisi antaa hänelle nimitysoikeksia kuin ehkä tuon presidentin puhelimeen vastaavan siivoojan kohdalla. Hän muuten tuli keksineeksi uuden laajennuksen siivoojan toimenkuvaan, onhan hän itsensäkin nimittänyt maailmanpankin varakuvernööriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuvitellaanpa. Haavisto pressana nimitys oikeuksineen. Ennestäänkin jo betonoitu vihervasemmisto virkamies armeija. Seuraavat vaalit voittaisi vihervasemmisto. Ministereiksi nousisivat takuulla, esim nazima, darra jne. Siinä laitettaisiin vauhdilla oy suomi ab uuteen uskoon. Esim sen suhteen, että uudet tuulet puhaltavat. Ne alkavat päättämään meidän asioista.

   Poista
 6. Kyllä Haavisto on vihervasemmistolainen. Vaikka muuta väitetään. Siis ei enemmistön ehdokas mitenkään. Ei Stubb myöskään hyvä ole. Kai sitten Stubb "pitkin hampain". Miksi näin huonot pääehdokkaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska Halla-ahon kannattajat eivät viitsineet äänestää vaan jäivät kotiin fantasioimaan aivan kohta tulevasta vallankumouksesta.

   Poista
 7. Aika huolestuttavaa kun eräs pressaehdokas vastaa vaalikoneessa ettei Suomen kansan etu ole prioriteetti. Peppuli on tätä mieltä.
  Toivottavasti hallitus ei anna omaa etuaan ja poliittista valtaa menettävien kommunistijohtajien ( AY liike) määräillä.
  Jos antavat periksi niin jatkossa on ihan turha käydä vaaleja.
  Lakkopomot määräävät siinä vaiheessa, ei vaaleilla valittu eduskunta.
  Kovasti puhutaan demokratiasta mutta ei ainakaan AY liike ole samaa mieltä.
  Nyt kannattaisi lakkoon menneiden vähän miettiä miksi ovat lakossa.
  Pressalla on aika lailla kova nimitysvalta.
  Pressa voi valita korkeisiin virkoihin epäpäteviä mutta poliittisesti sopivia henkilöitä ihan kuinka haluaa.
  Jos peppuli voittaa niin on 100 varmaa, että kaikki tulevat virkanimitykset ovat vihreiden käsissä.
  Sitä mm hutimaisa kuolaa.
  Virkamiehet pystyvät jarruttamaan aika paljon asioita.
  Tiedän kokemuksesta.
  Olen aika monta täysin paskaa olevan tutkimuksen estänyt ollessani virassa.

  VastaaPoista
 8. Tampereen ylioposto tarjosi monta vuotta putkeen olevinaan tutkimusta jossa tutkittaisiin "transhenkilöiden asepalveluksesta". Hinta olisi ollut 300000 euroa. Ihan täyttä paskaa. Torppasin sen jokainen kerta.
  Proffa varmaan käsittää tuommoisen tutkimuksen mahdottomuuden.
  Ei armeijassa ole sukupuolia vaan sotilaita.
  Toinen asia millä silloiset esimiehet meikää rääkkäsi oli Pääesikunnan silloisen hallitusohjelman mukainen "kuinka armeijasta tulee hiilineutraali".
  Ei tule millään.
  Ei ne uskaltanut minua siihen työryhmään laittaa ja hyvä niin.
  Olisi kyllä ollut aika hyviä idiksiä.

  VastaaPoista
 9. On muuten niin, että on ihan sama onko se AK-47 lapsen, naisen tai vanhuksen käsissä. Se tappaa jos osuu niin aina.
  Siksi ollaan aikoinaan reissuissa otettu varmanpäälle.
  Olen ampunut lapsisotilaita ja naisia.
  Jos on ase kädessä niin luvallisia maaleja.
  Niinkuin kirjoitin niin ei se ase kelaa kuka sitä pitelee.

  VastaaPoista
 10. MTV uutiset tänään

  Palomies Harrilta lohduton purkaus: "En halunnut tällaista videota tehdä"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/palomies-harrilta-lohduton-purkaus-en-halunnut-tallaista-videota-tehda/8869136

  Artikkelista poimittua

  Minkkinen kertoo tilanteen olevan katastrofaalinen.

  Videolla Minkkinen kertoo huolestuttavan esimerkin vuoronvaihdon jälkeen tapahtuvasta tilanteesta, joka johtuu pelastuslaitosten miljoonasäästöistä.

  – Tilanne on monina aamuina sellainen, että meiltä puuttuu useampi henkilö täältä asemalta.

  Videon kuvaushetkellä palolaitoksella ei ollut esimerkiksi mahdollisuutta käyttää nostolava-autoa.

  --------------------

  Artikkelin parin minuutin viedolta selviää tarkemmat perustelut.

  On viimeisiä hetkiä tajuta, että Suomen vähät varat on käytettävä Suomen ja suomalaisten asioiden kuntoon saattamiseksi - ei hyysätä elintasopakolaisia tai muita asylum porukoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkkinen on aika hyvin tunnettu kommunisti paikkakunnallaan. Oli mm viime eduskuntavaaleissa jakelemassa kommunistipuolueen lappuja kaduilla. Minkkisen sanomiset pitänee siis laittaa oikeaan kontekstiin.
   Ei sen palveluskaverit jaa tuota kommunistinäkemystä.
   Lisää rahaa on se kommunistin ratkaisu.

   Poista
 11. Suomelle ja nyt lakkoileville olisi ihan oikein jos IMF:n mustapukuiset tulisi ja puhaltaisi pelin poikki.
  Nyt on vielä omissa käsissä mutta jos AY mafia jatkaa niin menee vituiksi.
  Sedät tulee ja sitten muuten leikataan ja vitusti.
  Kreikalle kävi näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihavainen 2.2.2024

   Tori kutsui

   Turpiin vaan?

   https://timo-vihavainen.blogspot.com/2024/02/tori-kutsui.html

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!