keskiviikko 7. helmikuuta 2024

Toiveeni Petteri Orpon rasisminvastaiselle keskustelulle

Pääministeri Petteri Orpo aikoo järjestää ensi kuussa rasisminvastaisen pyöreän pöydän keskustelun. Sen tarkoituksena on synnyttää konkreettisia suosituksia ja johtopäätöksiä rasismin vastaisen tiedonannon tekemistä varten. 

Järjestettävään pyöreän pöydän keskusteluun aiotaan kutsua keskeisiä yhteiskunnan toimijoita, maahanmuuttajataustaisia järjestöjä ja kansalaisyhteiskunnan toimijoita. Lopputulokseksi kaivataan konkreettisia suosituksia ja johtopäätöksiä, joita pyritään myöhemmin hyödyntämään yhdessä työmarkkinajärjestöjen sekä urheilu-, kulttuuri- ja kansalaisjärjestöjen kanssa. 

Nähtäväksi jää, minkälaiseen lopputulokseen pyöreään pöytään kutsuttavat toimijat ja järjestön päätyvät. Omalta osaltani soisin, että siinä ei sotkettaisi tosiasioiden tunnustamista rasismiin, vaan osattaisiin nähdä myös ihmisten asenteiden perimmäisiin syihin - kuten tiettyihin etnis-kulttuurisiin ryhmiin liittyvien tilastollisten tosiasioiden (esimerkki, toinen ja kolmas) vaikutukseen heidän kohtaamiinsa asenteisiin. 

Tarkoitan tällä sitä, että vanhan sananlaskun mukaan "niin metsä vastaa kuin sinne huutaa". Eli ihmisten oma toiminta vaikuttaa siihen, miten heihin suhtaudutaan. Ja siksi on luonnollista, että esimerkiksi jengi-, väkivalta- ja seksuaalirikoksissa muita aktiivisempien ihmisryhmien jäsenet joutuvat kokemaan muiden taholta vihamielistä kohtelua. 

Siksi olisi erinomaista, mikäli Orpon pyöreän pöydän keskustelussa pohdittaisiin joidenkin etnis-kulttuuristen ryhmien jäsenten kokeman rasistisen kohtelun lisäksi myös sitä, mitä heidän tulisi tehdä, jotta heidän "huutonsa metsään" vähentäisi rasismia sen sijaan, että se nykyisin lähinnä lisää sitä. 

Pyöreässä pöydässä "metsään ikävästi huutavien" etnis-kulttuuristen ryhmien edustajat voisivat myös tuoda esille sen, että heidän joukossaan ongelmia aiheuttavien henkilöiden "metsään huutelun" aiheuttamasta rasismista kärsivät eniten sellaiset samaan ryhmään kuuluvat henkilöt, jotka haluaisivat sopeutua uuteen kotimaahansa ja toimia siellä koko yhteiskunnan kannalta rakentavasti. Ja tehdä ehdotuksia siitä, miten he voisivat vaikuttaa asiaan omien edustajiensa ja järjestöjensä kautta.

Näillä sanoilla toivotan Petteri Orpon rasisminvastaiselle keskustelulle menestystä. Ja odotan siltä viisaita ja rasismia vähentäviä johtopäätöksiä, joiden käytäntöön viemisestä hyötyisi koko suomalainen yhteiskunta kantaväestöstä maahanmuuttajiin. 

64 kommenttia:

 1. https://yle.fi/a/74-20073246 Suksimyyjä Eerika Komi on himohiihtäjä ja huoltaa omat varusteensa – asiakkaat vaativat silti palvelua mieheltä - Mitä mieltä proffa on tuosta artikkelista, jos asiakas vaatii palvelua mieheltä, on kuulemma syrjintää josta voi tulla seurauksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kukaan voi kuules vaatia mitään "palvelua"..!!! Jos sä maksat ensin jostain "palvelusta" niin sit sä voit PYYTÄÄ, et vaatia

   Poista
  2. ja jos ei ole asiakaspalvelussa vaatimansa sukupuolen edustajaa, kannattaa poistua kaupasta tai korjaaamosta hipi hiljaa, eikä aukoa päätänsä joka paikassa

   Poista
  3. Ja jos mä haluun ostaa vaikka pluuu, niin ostan sen mieluummin naiselta kuin mieheltä, täh? onks mul sihen oikeus?

   Poista
 2. Niin sanottu rasismi tuskin olisi ongelma, jos maailmanhalaajat eivät olisi päästäneet maahan rikollisia, joiden rasismi kantaväestöä kohtaan on väkivaltaista, mutta jota globaalikommarit estävät arvostelemasta.

  VastaaPoista
 3. Petteri Orpon tulevalta pyöreän pöydän keskustelulta ei kannata odottaa yhtään mitään järkevää, koska tulevan keskustelun aihekin on
  JÄRJETÖN!

  Tulevaa "keskustelua" voi täysin rinnastaa siihen että Petteri aikoisi järjestää keskustelun UFOjen aiheuttamasta uhasta. Kumpikin aihe on aivan älytön, joten ei sen keskustelun tuloskaan voi olla mitään järkevää.

  Hohhoijaa, se "keskustelu" tulee olemaan todennäköisesti sitä iänikuista "Persut sitä ja persut tätä jaarittelua"

  Suomi ei tarvitse enää yhtään mitään rasisminvastaista keskustelua, vaan ainoastaan MATUJEN PAKKOPALAUTUKSIA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan joku ruskea tyttö kokee tilan turvattomaksi.

   Poista
  2. Minkähän väriset äijät raiskaa eniten neekers tyttösii?

   tilastojen mukaan on 100 kertaa todennäköisempää, että neekeri raiskaa valkoisen naisen, kuin että valkoinen mies raiskaa neekeris naisen

   Poista
 4. "...soisin, että siinä ei sotkettaisi tosiasioiden tunnustamista rasismiin"
  No. Eikös tämä ollut petteripyörittäjä itse, joka totesi: "Maahanmuuttajien motiivien epäily on rasismia".
  Siis ideologinen lähtöasetelma.
  Suhtautumistapa on tekohyveellinen, kuin suomalaisten (joidenkin) Neuvostoliittokeskustelu aikoinaan: identtisyys korostuu siinä, että molemmissa tapauksissa kritiikinesittäjät tuomitaan/tuomittiin jyrkästi ylireagoiden.
  Rasismista, kuin myöskään Neuvostoliitosta ei voi/voinut keskustella asiaperustein.
  Oletan, että "pyöreän pöydän" seremonia tulee olemaan syväuskonnollinen....

  VastaaPoista
 5. Yle 7.2.2024

  Railo repesi nuorten naisten ja miesten arvomaailmojen välille – tutkija näkee taustalla huolestuttavan kehityksen

  Nuorten arvojen ja asenteiden kahtiajakautuminen näyttäytyy sukupolittuneena ilmiönä, mutta tutkijan mukaan todellinen ongelma on paljon syvemmällä.

  https://yle.fi/a/74-20073201

  Artikkelista poimittua

  Nuoret naiset ovat arvoiltaan yhä liberaalimpia ja samanikäiset nuoret miehet yhä konservatiivisempia. Ilmiöstä on merkkejä ympäri maailman. Arvot jakautuvat poikkeuksellisen jyrkästi vuosituhannen alussa syntyneen Z-sukupolven naisten ja miesten välillä, kertovat useat tutkimukset maailmalta.
  Meneillään on ”suuri sukupuolinen erkaantuminen”. Niin ilmiötä nimittää aiheen johtaviin tutkijoihin kuuluva yliopistonlehtori Alice Evans King’s College Londonista.

  Nuorten naisten ja miesten poliittiset arvomaailmat ovat Evansin mukaan erkaantumassa etenkin taloudellisesti kehittyneissä ja avoimissa yhteiskunnissa, kuten useimmissa länsimaissa. Asenteet jakautuvat eniten liittyen arvo- ja identiteettikysymyksiin, kuten seksuaalisuuteen ja sukupuoleen, maahanmuuttoon ja rasismiin sekä ilmastonmuutokseen.
  Yhtä selitystä kasvavalle kahtiajaolle ei ole. Taustalla näkyy tutkijoiden mukaan mahdollisuuksien epätasa-arvoa ja siitä kumpuavaa kilpailuasennetta. Jännitteitä kärjistää sosiaalinen media.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ""Yhtä selitystä kasvavalle kahtiajaolle ei ole""

   Toki on. Kysymys on syvyyspsykologisista tekijöistä. Psyyken pohjimmaisten kerrosten kollektiivinen laatu on myös tie sosiologiaan.

   Selitys alkaa siitä että ymmärretään ettei pidä puhua naisista ja miehistä, vaan objekteista ja subjekteista. Nimenomaan hyvinvointiyhteiskunnissa yhä useampi yksilö jä kehityksessään objektiksi, ja terveet toimijasubjektit katoavat maailmasta.

   Oikeita kysymyksiä olisivat sen kaltaiset kuin: "Onko objektirakkautta se, että objektin rooliin jäänyt rakastuu eilikuvaansa, toiseen objektiin?"

   Poista
 6. Rasistiksi haukkujat on itse niitä rasisteja ja kaikki rasistihuutelijat on narsisteja

  VastaaPoista
 7. Oletteko muuten huomenneet? Täällä käy toimittajia vakoilemassa: sitaatti ja ideavarkaita.
  Harmittaa, että en ole niitä ottanut ylös.
  Itse leipäteksteistä, kuin myös kommenteista on suoria lainauksia uutisartikkeleissa.
  Itseäni koskien, tuo linkkini pimpsanleikkausseremonioihin on, ainakin luulisin, siinnyt uuden tulemisen uutisaiheeksi: nyt iltasanomista,
  Iltalehden kautta YLE:n saamme lukea asiaan liittyvistä tragedioista.
  En sanoisi että se on tuon vuoksi, mutta ne aiemmat sitaatti/aihelainaukset.
  Vai luulenko vain...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei kai siinä mitään väärää ole?

   Poista
  2. Tässäpä sitten toimittajille sitaattia: Rasismi on terve ilmiö, jota yritetään median toimesta tukahduttaa, ja joka siten aiheuttaa hämmennystä ja jopa masennusta kansalaisissa.
   Sitä on kaikkialla,Japanissa, Kiinassa, Venäjällä,Afrikassa...

   Poista
  3. Eihän siinä mitään väärää tokikaan ole, voisivat, kuten ano nro 2 sanoo, lainata oikeita asioita....

   Poista
 8. Rasismi, rasismi... Tuo huuto on Suomessa suuri.

  Vaan mikä se on se rasismi? Taitaa olla taikasana vain ja juuri.

  Orpo on niin orpo kuin vain voi olla poliitikko, jolle ei ihmistä koskevaa tositietoa ole missään opetettu, ja joka kuvittelee ja kokee, että kun yksilö kilpailee itsensä yhteisöllisen valtajärjestelmän päättäviin asemiin, hänellä on oikeus ottaa ja vaatia oma totuutensa yleiseksi säännöksi.

  Se on poliitikan moraalia. Onhan siinä totta se, että oma järjestelmämme valtuuttaa poliitikon puhumaan läpiä päähänsä.

  Valitettavasti poliitikot eivät pysty edes käsittelemään saati ratkaisemaan sellaisia ongelmia kuin kysymykset kulttuurisista hylkimisrealtioista -- jollainen "rasismi" oikeasti on. Ei kukaan, joka sokeana individualistina uskoo ja kokee, että laadultaan yhteisölliset ongelmat voitaisiin ratkaista yksilöiden asenteita rikkaamalla, voi tehdä "rasismin" ongelmalle muuta kuin vain pahentaa sitä. Sillä sehän pahenee siitä, että silvotaan yhteisömoraalia koskeva ongelma yksilötasolle.

  Ihminen on nimittäin lajityypillisesti,lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen laumaeläin, eivätkä yhteisövoimat, yhteisöominaisuudet ja yhteisöilmiöt ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin. Joukossa yksilöt tekevät tekoja, joita yksikään yksilö ei yksin tekisi.

  Traagista on, että reaktiivista taikasanaa "rasimi" käytetään moraalista tabua muodostamaan ja vahvistamaan. Tabuajattelu on se mitä näissä kysymyksissä nyt viimeksi tarvittaisiin.

  Ja jumalallisin valtuuksin varustettu ja toimiva EU-vatikaanin inkvisitio -- "kansainvälisen oikeuden asiantuntijat" -- pitäisi palauttaa koskemattomasta tabuasemastaan maan pinnalle. Ihan tavalliset eurooppalaiset maantallaajat nimittäin joutuvat kohtaamaan toiskulttuurisen epäsosiaalisuuden ihan katutasolla, eikä edes kokemuksen tasolla tule syntymään yksimielisyyttä tällaisten kohtaamisten onnistumisesta -- siitä että kaikki "kulttuurit" muka sopisivat keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Rasismi" on nimenomaan taikasana, joka on tuotu korvaamaan voimansa menettänyt vanhentunut taikasana "neuvostovastainen".

   Poista
 9. US/Luukkanen eilen

  Saksan sisäpolitiikka on sekaisin kuin seinäkello

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/saksan-sisapolitiikka-on-sekaisin-kuin-seinakello/

  Blogista poimittua

  Dysfunktionaalinen tilanne – selkosuomeksi: homma ei toimi

  Esimerkiksi Politico-lehti kuvaa sisäpoliittista tilannetta ”dysfunktionaaliseksi”. Angela Merkelin jälkeen kansleriksi tulleen Olaf Scholzin lupauksena oli pitää Saksan politiikka “tylsänä” ja venettä ei pitänyt keikuttaa.

  Lupausta ei ole pidetty.

  Selkosuomeksi voisi todeta, että Saksan sisäpolitiikka ei pelaa. Kansainvälinen politiikkaa käsittelevä lehti on sitä mieltä, että homma ei toimi (https://www.politico.eu/article/germany-scholz-afd-politics-economy-merkel/).
  ...
  ...
  Scholtzin ratkaisu – menkää kaduille! Epäsuosittu hallitus usuttaa väkeä oikeistoa vastaan

  Talouskurjuus on johtanut siihen, että AfD-puolue on saanut massiivista kannatusta – erityisesti itäisessä Saksassa.

  Hallituksen ja poliittisen kentän vastauksena ei suinkaan ole se, että vastattaisiin AfD:n poliittiseen haasteeseen asiapohjalla.

  Sholtz haluaa tuomita AfD:n kaduilla ja mielenosoituksissa.
  ----------------------

  Viime kesänä Suomessa rasismijahdin kohteena olivat perussuomalaiset - ihmiset, jotka ajattelevat lähinnä oman maan ja kansalaisten etua.
  Siis toisin kuin ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista” - Tytti Tuppurainen (sdp).
  Ruotsissa on pitkään ollut Ruotsidemokraatit paitsiossa.
  Nyt Saksassa AfD:tä ollaan patoamassa kaikin keinoin mutta sen kannatus senkun nousee.

  Eli vihervasemmisto syyttää "rasismista" kaikkia ja kaikkealla niitä, jotka pyrkivät huolehtimaan oman maansa ja kansalaistensa oikeutetuista eduista.

  Meidän ei tule alistua tämän "rasismin" edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa ay-liike ja sen jäsenet on valjastettu vastustamaan oikeistopuolueiden politiikkaa kaduilla ja toreilla.

   Poista
  2. Veikko Vallin sanoo oivaltavasti ay-liikettä vasemmiston aseelliseksi siiveksi, koska ay-liike käyttää lakkoasetta SDP:n talutushihnassa.

   Poista
  3. "Veikko Vallin sanoo oivaltavasti ay-liikettä vasemmiston aseelliseksi siiveksi, koska ay-liike käyttää lakkoasetta SDP:n talutushihnassa."

   --

   Kommentti: vuosina 1917 ja 1918 ay-liikkeeen edustajia oli etunenässä luomassa tilannetta joka sitten johti sotaan.

   Ylipäällikkökin oli aluksi ay-liikkeen piiristä.

   Useissa tilanteissa SAJ ja SAK käyttivät painostusta sekä SDP:tä, että muita tahoja kohtaan.

   Painostus npsti omaa kannatusta jossain määrin mutta nakersi samalla hiljalleen koko vasemmiston kannatusta.

   Näyttäisi siltä, että jotkut ay-liikkeen piirissä toimivat ovat herkempiä radikalisoitumaan kuin monet muut.

   Tietenkin se, että oikeasti on mahdollista törmätä työnantajien erikoisiin edesottamuksiin ja jopa laittomuksiin, voi lisätä radikaalimpien ajatusten määrää.

   Joidenkin ay-toimijoiden kohdalla on kyse myös vallan haluamisesta.

   Karuna Pettila

   .

   Poista
 10. Terhomatti Hämeenkorpi7. helmikuuta 2024 klo 9.38

  Rasismi, rasismi - hohhoijaa Perkele !!!

  VastaaPoista
 11. Tuo Petteri Orvon pyöreän pöydän keskustelu lienee yksi niistä "rasismin vastaisista" rituaaleista, jotka hallituksen oli pakko luvata punavihreiden aloittaman rasismirääkymisen seurauksena viime kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa muistaa, että RKP toimi punavihreiden hyödyllisenä idioottina.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 16.40

   Ilmeisesti ennenkaikkea täyshullun Biaudetin vaatimuksesta, jotka Baja-Majan kanssa toimivat "rasisminvastaisen sodan" "kapinakenraaleina", todellisuudessa pitääkseen portit apposen auki asylum-taikasana-pakolOisille - joista jo muutama vuosi sitten aiheutui yli 3 miljardin euron vuotuiset kustannukset - vertaa sitäkin kuumaan perunaan eli ainakin 3 miljardin euron lisäsopeutustarpeeseen valtion budjetissa!

   Poista
 12. Joko nyt taas! Eikö asiaa puitu viime vuonna koko kesä ja osan syksyäkin! Turhaa ajan ja resurssien hukkaamista, koska lopputulemana kuitenkin on lisää rahaa, tukea ja oikeuksia kaltoin kohdelluille, johon on yksin ja ainoastaan syynä rasistinen suomalainen yhteiskunta. Opiskelu- ja työpaikkakin on rasismin takia kiven takana, vaikka peruskoulusta päästyä ei osaa edes alkeellisimpia luku- ja kirjoitustaitojaja tai ammattikouluun säälivitosilla parempien kantasuomalaisten ohi päässeenä ei ole edellä mainituista syistä oppinut yhtään mitään. Tämä ei tietenkään koske kuin maahanmuuttoa kehitysmaista, josta Suomelle koituu harvemmin mitään hyvää. Ja vaikka suomalainen yhteiskunta niin hirveä onkin, harva täältä lähtee omasta tahdostaan, vaan täällä pysytään kuin täi tervassa ja jatkuvasti anotaan uusia mahdollisuuksia jäädä lihapatojen ääreen. Inhimillistä ja ymmärrettävää sinänsä, mutta pitemmän päälle täysin järjetön maahanmuuttopolitiikka romahduttaa Suomen talouden ja turvallisuuden ja saamme jättää ikuiset hyvästit hyvinvointivaltiolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen on PettUri Orpon puoluetoverin
   Jan Vapaavuoren "suuren vision" mukainen "monikulttuurinen" Helsinki:

   "Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset.
   Helsingin perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja:
   ”Nykyinen laskennallinen korvaus (n. 30 miljoonaa euroa maahanmuuttajille tuotetuista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista kirj.) hyvinvointialueelle on hyvin pieni eikä se kata lakisääteisten tehtävien hoitamisesta aiheutuvia kustannuksia kuin hyvin pieneltä osin.”
   https://oikeamedia.com/o1-212200

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 12.05

   Puhumattakaan varsinkin kaduilla yhä lisääntyvästa ja monimuotoisemmaksi käyvästä rikollisuudesta, jossa päätekijät kuuluvat samaan joukkoon kuin Helsingin SOTE-kustannukset tähtitieteellisksi räjäyttäneetkin.

   Poista
  3. Ei asiaa "puitu" kesä ja osa syksyä, vaan viherkommunistit huusivat ja Huusivat ja HUUSIVAT:
   "Persut ovat rasisteja Rasisteja RASISTEJA!!"
   Ne saivat sillä haluamansa:

   yksi PS-ministeri saatiin savustettua hallituksesta ja loput istuvat nyt peloissaan hiljaa alistuen kaikkeen, mitä Pää-äMmä Petturi Urpo sanelee.
   Näön vuoksi tehdään vain pieniä kosmeettisia eleitä, joilla saadaan Vähässä Uskolliset onnellisina jatkamaan kuvitteluaan, että nyt kaikki on hyvin kun PS on hallituksessa.

   Maaliskuussa saamme nähdä kesän operaation uusinnan.

   Poista
 13. Jos orpo olisi ollut viisas, (mitä ei ole) niin ei olisi maininnut enää mitään viime vuoden "rasismi"-höpinöistä ja koko homma olisi jo kaikkien unohtama vaalipöhinöiden ja muiden uusien aiheiden alle.

  Koska "rasisminvastainen keskustelu ja kampanja" on jo itsessään epämääräinen oksymoroni jolla ei ole tarkoituskaan saavuttaa muuta kuin hyvesignalointia medialle, niin se tietää varmaan taas veronmaksajien rahojen polttamista kokouspalkkioihin, projekteihin ja muihin puuhasteluihin

  VastaaPoista
 14. Hirvittävää on tietyn ryhmän käytös. Se demonisoi toisenlaisia ihmisiä ja toiseuttaa heitä opettamalla jo ihan pienet lapsetkin kutsumaan heitä vääräuskoisiksi. Tällainen demonisointi on paljon vaarallisempaa ja tuhoavampaa kuin rasismi.

  VastaaPoista
 15. Sitä Orpoa on moitittu, että se on vähän naiivi ja vedätettävissä. No, niin näkyy tästä päätellen olevan. Hallituksella on ihan oikeita ja isoja ongelmia hoidetavana ja nyt aikaa ja energiaa haaskataan tällaiseen tekemällä tehtyyn ongelmaan ja vieläpä langetaan siihen median ja änkyräporukoiden ansaan, josta tuloksena ei voi olla muuta kuin kasvavaa rähinää ja sanasotaa. Myyrä Mykkanenkö hänet on saanut tähän harhautettua vai onko tuo ihan omaa ymmärtämättömyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 10.48

   Eräs MYYRÄ Mykkäsen allekirjoittamista kansainvälisistä sopimuksista, jota vastaisuudessa varmasti tullaan käyttämään kantasuomalaisten tuhoamiseksi mm. Coudenhove-Kalergisuunnitelman mukaisesti:

   "Ministeri Kai Mykkänen allekirjoitti tänään [10. joulukuuta 2018] YK:n siirtolaissopimuksen Marokossa täydessä mediahiljaisuudessa.",
   https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/a4xyne/ministeri_kai_mykk%C3%A4nen_allekirjoitti_t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n_ykn/?rdt=50420

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 10.56

   MYYRÄ Mykkänen varmasti tiesi allekirjoittamansa sopimuksen todellisen tarkoituksen.

   Poista
 16. Hohhoijaa tuota pyöreänpään ritaria! Ihmisen ennakkoluulo syntyy kokemuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä päästäänkin siihen että koska se mitä vihervasemmisto nimittää "ennakkoluuloksi" kuitenkin syntyy kokemuksista, omista ja muiden, sekä tilastoista ja uutisista, se ei olekaan mitään "ennakkoluuloa" vaan ihan tietoa siitä miten ko. sakki todennäköisesti käyttäytyy. Eli ollaan taas siinä että 95% pilaa sen lopun porukan maineen.

   Poista
  2. Pientä ennakkoluuloa olivat aikanaan omiaan herättämään esim. Isis-kalifaatista kulkeutuneet kuvat ja videot, joissa oli näytillä irtopäitä ja muita paikallisen kulttuurin ilmentymiä. Täällähän noista irtopään roikottelijoista tulee asylum- taikasanalla nuhteettomia turvapaikanhakijoita, jotka pakenevat vainoa ja kidutusta. Nyyh.

   Poista
 17. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 10.11

  PettUri Orpo ilmeisesti luottaa muiden petturipoliitikkojen tavoin, että vaalikarjalla on lyhyt muisti. Hän näköjään luottaa siihen, että vaalikarja enää ei muista sitä, että hän syksyllä 2015 otti avosylin vastaan n. 30000 asylum-taikasana-"pakolaista" meidän hulppealla sosiaaliturvallamme lokoisia päiviä viettämään. Koko lystihän rahoitetaan kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ULKOMAAN-velalla, jonka ulkomaille maksettavat korkokustannukset ovat tällä hetkellä 3 miljardin euron luokkaa vuodessa - vrt. kuumaan perunaan, 3 miljardin euron lisäsopeutustarpeeseen valtiomme budjetissa!

  No, miksi hallitus ei hyväksy konsultikseen kansanedustajanakin ollutta kommunisti Paavo Arhinmäkeä, jonka mukaan valtionvelkaa ei tarvitse maksaa takaisin eli rahoitetaan budjettivajaus ja velkojen korot lisävelalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon velan ovat myöntäneet bangsterit, jotka luovat myöntämänsä lainarahan näppäimistöllä ja perivät siitä korkoina oikeaa, kansalaisten työhön perustuvaa rahaa. Millä oikeudella he sen tekevät? Ihme, etteivät ihmiset ryhdy mellakoimaan tällaista orjuutusjärjestelmää vastaan. Ehkeivät siksi, etteivät tiedä, miten se toimii, eivätkä välitä ottaa selvää siitä, koska sen luojat ovat keksineet leimata kyseenalaistajat salaliittohörhöiksi - ilman sen kummempia perusteluja.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 14.25

   Sanat "salaliittohörhö" ja "salaliittoteoreetikko" ovat erityisesti Helsingin-Brysselin Pravdan tavantakaa käyttämiä sanoja; lehti kun on ylimpien globalistirikollisten, ml. Wall Streetin banksterit eli pankkigangsterit, pääpropaganda-kanava Suomessa.
   Aikoinaan Aatos Erkko sai Rockefellerien suorassa kontrollissa olevan Financial Timesin suoraan lentopostissa ja Pravdassa oli usein
   FT:stä artikkelien suoria käännöksiä suomeksi. Sitä en tiedä, tehdäänkö vastaavaa nykyisin, mutta lehden globalistinen ja todellisuudessa (verhottu) suomalais-kansallis-vihamielinen linja on muuttumaton.

   Poista
  3. Niinpä. Siitä miten mielettömiksi niin sanotut kognitiiviset dissonanssit voivat kasvaa, on hyvä esimerkki se, että vasemmistolaiset puoluepukarit ja kannattajansa ovat kansainvaelluksesta tismnalleen samaa mieltä kuin kaikki kansallisvaltioita velkakoukkuihin pussittaneet pääomakeinottelijat, siis kaikki maailman sorokset.

   Sen ymmärtää päämäärärationaalisen joskin härskin eduntavoittelun seutauksena, että nimenomaan kansallisvaltioita velkakoukkuihin ripustavat keinottelijat haluavat kansainvaellusta -- koska se takaa sen että kansallisvaltiot pysyvät velkaantuneina koronmaksajina -- mutta sitä, miksi "vasemmistolaisesti" ajattelevat ihmiset menevät samaan kelkkaan ja toimivat pääomakeinottelijoiden "hyödyllisenä idiootteina", sitä on todella vaikea ymmärtää.

   Tai ehkä ei ole. Ehkä idiotismi on yhdistävä tekijä. "Talous" on modernin maailman uusi suuri valtauskonto, ja mikäs sen ominaisempaan jo ennestään tunnustukselliseen ideologiaan uskoville kuin omaksua toinen uskonto omansa rinnalle.

   Ehkä jonkun pitäisi kirjoittaa kirja "Taloususkonnosta".

   Poista
 18. Orpo on kuin vanha seinäkelle, se pitää jonkun vetää käyntiin välillä, Orpon vetää käyntiin vihervasemmisto. Joten seinähullujen ohjauksessa joudutaan kansana elämään.

  VastaaPoista
 19. Meinasin aluksi, että Putinhan se pitäisi kutsua tänne natseista ja rasismista keskustelemaan, mutta sitten muistin, että onhan meillä ne omatkin natsien ja fasistien metsästäjät eli mitään ulkomaalaista apu ei siihen tarvita. Ei tarvitse paljoa muistella, kuinka viherkommarit viime kesänä etsivät natseja ja rasisteja oikein kissojen, koirien ja Tuppuraisen kanssa. Siinä ei perussuomalaisten tarvinnut keksiä mitään salaliittoteorioita, sillä viherkommarit voittivat sen kilvan ylivoimaisesti.

  VastaaPoista
 20. Tuosta Orpon komitean tuloksista ei kannata odottaa koituvan Suomalaisille mitään hyvää...
  Hammasten kiristely jatkuu, koska Snellmanniin viitaten olemme kelvottomia, monella tapaa. Me hyväksymme, alistumme ja nöyristymme hallinnon päätöksiin ja pilkkaan ihmisyyttämme sekä synnyinoikeuksiamme vastaan... Emmekä me tästä enään nouse ketään tai mitään vastaan, koska olemme kelvottomia vaatimaan vapauksiamme.
  -Lukija

  VastaaPoista
 21. Eikö se ole vain hyvä, että laiskat tomittajat löytävät asiallista kirjoittamista. Lähdeviitteethän heiltä lähes aina puuttuvat, ellei lähde ole ns. suvakkilasta kotoisin. Toisekseen nuo mainitsemasi jutut on kovin, miten sen sanoisin, tietyllä tavalla painotettuja.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 22. No se tiedetään mitä on tulossa. Kaikki on lihaa syövän valkoisen miehen syytä. Lisäksi seuraavaan hallitukseen vaaditaan, että puolet on naisia sekä toinen puoli vähemmistöön kuuluvia.

  VastaaPoista
 23. Sekä eiliseen vaaliblogiin että tähän liittyen: somen ansiosta nuoret naiset ovat jatkuvasti nuorten naisten seurannassa. Eli konformismi on valtavaa ja jo sinänsä tärkeä syy Suomen kriisitilaan.
  -jussi n

  VastaaPoista
 24. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 13.57

  Anon7 klo 11.59 kommenttiin:

  Seuraavassa on kuvaus siitä, kuinka Yhdysvaltain keskuspankki käytännössä kaapattiin Wall Street -bankstereiden eli pankkigangsterien omistukseen nimellä Federal Reserve eli Fed (sana Federal on siinä puhtaasti harhautustarkoituksessa). Tarvittavan lain hyväksymiseksi banksterit onnistuivat kavalasti käyttämään hyväkseen mm. kongressin joulutaukoa!

  Kirja-arvio: The Creature from Jekyll Island (Luomus Jekyll-saarelta)
  16. syyskuuta 2010
  kirjoittanut Kenneth Boyce
  https://www.edn.com/book-review-the-creature-from-jekyll-island/

  Tämän G. Edward Griffinin kirjoittaman kirjan nimi voi saada sinut ajattelemaan kauhutarinaa tyyliin "Tohtori Jekyll ja herra Hyde". Kuinka kauhistuttava se sitten onkin, "The Creature from Jekyll Island ei ole fiktiota...

  "The Creature from Jekyll Island" on toinen katsaus Yhdysvaltain keskuspankkiin ja siihen, miten se toimii hallituksemme kanssa sekä miten se toimii hallituksemme ulkopuolella ja yhteistyössä maailman suurten pankkiorganisaatioiden kanssa. Pohjimmiltaan se kertoo, miten pankkikartellin jäsenet perustivat Federal Reserven Jekyll Islandille, Georgiaan, vuonna 1910 suojellakseen itseään kilpailulta. Vaikka se on n. 114 vuotta vanha, se on edelleen ajankohtainen.

  Tuohon aikaan nämä osallistujat ja heidän järjestönsä edustivat noin 1/6:aa koko maailman varallisuudesta.

  Perustajajäseniä olivat mm:
  - Nelson W. Aldrich, senaattori ja republikaanien "ruoska", kansallisen valuuttakomission puheenjohtaja ja John D. Rockefeller Jr:n appi.
  - Abraham Piatt Andrew, Yhdysvaltain valtiovarainministeriön apulaispääsihteeri
  - Frank A. Vanderlip, New Yorkin National City Bankin pääjohtaja, joka edusti William Rockefelleriä ja investointipankki Kuhn, Loeb, and Co:ta.
  - Henry P. Davison, vanhempi, J.P. Morgan Co:n osakas, investointipankkiiri.
  - Charles D. Norton, J. P. Morganin First National Bank of New Yorkin pääjohtaja.
  - Benjamin Strong, J. P. Morganin Bankers Trust Companyn johtaja, -
  - Paul M. Warburg, Kuhn, Loeb & Co:n osakas ja Rothschildin pankkidynastian edustaja Englannissa sekä Max Warburgin veli, joka johti Warburgin pankkikonsortiota Saksassa ja Alankomaissa (ajatelkaa Warburg-Pincusta Warburgin jälkimmäisenä haarana).


  Senaattori Aldrich esitti vuonna 1910 senaatille alkuperäisen lakiehdotuksen keskuspankin perustamiseksi, ja se tunnettiin yleisesti nimellä Aldrich Bill. Organisaatiolla olisi oikeus muuntaa liittovaltion velka rahaksi , lainata se sitten takaisin hallitukselle ja kerätä siitä korkoa, ja se olisi näiden varojen haltija, kunnes ne käytetään. Oikeuksiin sisältyi mahdollisuus luoda Yhdysvaltojen virallista rahaa (kaikkiin seteleihin painettu Federal Reserve Note).

  Tämä teki seteleistä myös laillisia maksuvälineitä, joita käytettiin kaikkiin valtion tarpeisiin, mutta myös yksityisten kansalaisten tarpeisiin. Näiden seteleiden käyttöönoton varmistamiseksi niissä oli oltava valtiovarainministerin allekirjoitus sekä sanat United States Treasury, jotta setelit näyttäisivät olevan todellista Yhdysvaltain hallituksen rahaa.

  Alkuperäisestä lakiehdotuksesta ei koskaan äänestetty, koska Aldrichin nimi lakiehdotuksessa teki siitä maalitaulun, koska hän oli yhteydessä Wall Streetin etuihin ja poliittisten voimien siirtymiseen. Sen sijaan Paul Warburg halusi kutsua sitä nimellä National Reserve Bill tai Federal Reserve System Bill lisätäkseen nimelle "legitimiteettiä". Molemmin puolin käytyjen poliittisten kamppailujen jälkeen Federal Reserve Act, jolla perustettiin Federal Reserve System, annettiin 22. joulukuuta 1913 juuri ennen kongressin joulutaukoa, ja sen allekirjoitti Woodrow Wilson, joka oli valittu presidentiksi vuonna 1912 samojen kartellin jäsenten tuella, jotka olivat ehdottaneet lainsäädäntöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 13.58

   Jatkoa edelliseen kommenttiini:

   Sitomalla Federal Reserven perustaminen jollakin tavalla hallitukseen kartellia voitiin myös "suojella" hallituksen vallan turvin, vaikka sijoitukset menisivät huonosti.Ajattele "pelastuspakettia" nykykielellä.Federal Reserve Act hyväksyttiin vuonna 1913, ja näin alkoi valuuttamme muuttaminen "fiat"-valuutaksi (jonka takana ei ole mitään arvoa ja jonka määrä on rajaton, kun sitä vain painetaan lisää - eli velan määrän jatkuva kasvattaminen), ja se käynnisti finanssikriisien sarjan, joka on vaivannut Yhdysvaltoja tähän päivään asti....., eikä loppua ole näköpiirissä.
   Ben Bernanke sai muuten lempinimen "Helikopteri-Ben", koska hän viittasi deflaation parantamiseen yksinkertaisesti painamalla ja pudottamalla rahaa (talouteen) helikoptereilla.


   Todellinen kauhu tässä tarinassa on se, että se on totta, huolellisesti dokumentoitu (mukaan lukien dokumenttilähteet järjestelmän alullepanijoilta) ja tuhoisa kansakunnan varallisuudelle ja terveydelle sekä yksilöille.

   Vaikea lukea, kun sen kerran aloittaa. Suosittelen sitä lämpimästi.
   Kenneth Boyce 

   Poista
  2. On the internet, a rabbit hole frequently refers to an extremely engrossing and time-consuming topic.

   Poista
  3. Miten tämä liittyy Orpon rasismintorjuntatapahtumaan ?

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 14.33

   Oletko keksinyt uuden tavan yrittää leimata "salaliittoteoriaksi" hyvin dokumentoitu, mutta varsinkin ylimmille globalistirikollisille ja näiden lakeijoille erittäin valonarka asia?

   Poista
  5. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 14.43

   Edellinen kommenttini oli tarkoitettu ensisijaisesti Anolle klo 14.21.
   "Asian vierestä" kommentointia tekevät monet kommentoijat. Jos se pysyy kohtuuden rajoissa ja koskee olennaisia, hyvinkin tärkeitä asioita, niin en pidä sitä sopimattomana vaan jopa kannatettavana - ellei ilmeinen tarkoitus ole samalla käätää huomio pois artikkelin tarkoituksesta.

   Poista
  6. Nämä salaliittohörhöjä näkevät federalistit hyötyvät itse tästä korruptoituneesta pankkijärjestelmästä ja siksi aukovat päätään mustamaalatakseen realisteja, vai onko ihmisten raadollisuus mahdotonta uskoa? Voisivat lukea historiaa, niin voisivat silmät vähän raottua näkemään, että ihminen on ihmiselle susi.

   Poista
  7. Yksi yksityiskohta joka pitää huomioda on, että suurimmat pankit ja nykyään muut suurimmat taöouden toimijat pyörittävät sekä eri maiden armeijoita (sotilaallis-teolliseen-kompleksi), että erilaisia tiedustelulaitoksia.

   Samat nimet jotka ovat olleet mukana maailmansotien tiedustelussa olivat mukana talouselämässä pankkien tai suurimpien yritysten kautta. Yksi mielenkiintoinen esimerkki näistä on saksalainen IG Farben.

   Näiden tahojen keskeisiä pyrkimyksiä oli mm. saada aikaan eri tyyppisiä atomiaseita ja kaikilla suurvalliolla oli jonkinlainen ydinohjelma - mm. Italialla - toisen maailmansodan aikana.

   Samat kasvot löytyvät perustamasta mm. eri kansainvälisiä järjestöjä, kuten YK:ta itseään tai sen alla toimivia järjestöjä, IMF:ia tai WB:ia.

   Kulissien takana yhdistyivät rahamaailman, järjestäytyneen rikollisuuden sekä uskontojen (Vatikaani ennen kaikkea mutta myös muut suuret uskonnot) lonkerot jotka kulisseista pyörittävät järjestelmää.

   Näiden marionetteja ovat kunkin maan puhuvat päät eli näkyvät poliitikot.

   Puhuvien päiden kautta luodaan illuusio "demokratiasta".

   Äänestäminen on mahdollista koska sillä ei ole tosiasiassa vaikutusta mihinkään oikeaan asiaan jolla olisi oikeasti merkitystä.

   Karuna Pettila

   Poista
  8. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 22.44

   Historiankirjoiksi suosittelen mm. professori An(t)hony Suttonin tiukasti dokumentteihin pohjautuvia kirjoja.
   Niissä osoitetaan, kuinka Wall Street -banksterien rahallisella tuella Venäjän bolsevikki-vallankumous onnistui. Savijaloilla seisoneelle kommunistiselle Neuvostoliitolle suoritettiin massiivinen läntisen teknologian siirto maailmansotien välisenä aikana, 2.maailmansodan aikana ja sitä tapahtui vieläpä kylmän sodan aikana. Myös Hitleriä Wall Streetin banksterit tukivat ennen 2.maailman sotaa ja vieläpä vielä sodan aikana.

   Tietokirjailija Des(mond) Griffinin kirjasta
   The Fourth Reich of the Rich saa sen käsityksen, että Wall Street -banksterien toimesta katkaistiin Kiinan nationalistijohtajalta Chiang Kai-shek'iltä polttoaineen saanti panssareilleen ja lentokoneilleen taistelujen ratkaisuvaiheessa kommunisti-armeijaa vastaan.
   Sen seurauksena Chiang Kai-shek joutui vetäytymään joukkoineen silloiselle Formosalle, nykyiselle Taiwanille.
   Nyt sitten kauhistellaan syntynyttä jättiläismäistä kommunistihirviö-valtiota - ja virallinen historiankirjoitus, valta- eli propagandamedia sekä "virallinen totuus" vaikenevat siitä, miten kommunistit saivat vallan Kiinassa!

   Poista
  9. Kalergi-suunnitelma7. helmikuuta 2024 klo 22.57

   Pommittaessaan Saksan kaupunkeja raunioiksi liittoutuneet säästivät saksalaisen myrkkyvalmistajan IG Farben'in tehtaat - ei taistelukaasujen takia!

   Poista
  10. Eiks toi ole kauhean raskasta nähdä salaliittoja joka puolella? Kanavoisit energiasi johonkin muuhun. Ole enemmän vaikka perheesi kanssa jos sinulla on sellainen. Tee vaikka pöllöretki illalla sen sijaan että luet salaliittoja Wall streetin pankkiireista.

   Poista
  11. Kalergi-suunnitelma8. helmikuuta 2024 klo 9.52

   Valitettavasti on kysymys todellisista reaalimaailman ilmiöistä ja niiden lihaa ja verta olevista aiheuttajista.
   Jos riittävä määrä ihmisiä alkaisi aktiivisesti hankkia tietoa "virallisen totuuden" sekä valta- eli propagandamedian ulkopuolelta ja heräisi syvästä horrostilastaan, niin mm. Wall Street -, WEF-gangsterien ja Bilderberg-maanpetturien toiminta
   alkaisi vaikeutua vaikeutumistaan.
   Itselleni tuo "herätys" tapahtui n. 15 vuotta sitten, kun luin erään blogistin artikkelin "Helsingin sanomien johtama mediakontrolli Suomessa" ja tiivistelmän/kirja-arvostelun tietokirjailija Daniel Estulinin kirjasta The True Story of the Bilderberg Group.
   Aloin sen jälkeen aktiivisesti hankkia lisätietoa sekä internetistä että kirjoista.

   Poista
  12. Sieltähän se totuus tosiaan löytyy...

   Poista
 25. Minä kannatan ja olen aina kannattanut 4-vuotiaasta lähtien mahdollisimman etnosuomalaista suomea, sitä ei mikäään rassismikeskustelu voi koskaan muuttaa

  ja mitä suurempi geneettinen ero maahantunkijalla on suomalaisiin nähden, site perseempää

  VastaaPoista
 26. pg slot th เป็นเกมออนไลน์ ที่เกมบันเทิงใจยอดเยี่ยม เล่นแล้วได้จริง เครดิตฟรี 50 เล่นแล้วร่ำรวยทำให้คุณมั่งคั่งขึ้นได้ PG SLOT แค่เพียงคุณร่วมบันเทิงใจกับ สล็อต ต่างๆที่มีให้เล่น ทดลอง เล่น ฟรี ได้แล้ววันนี้

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta en pelaa kolikkopelejä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!