keskiviikko 21. helmikuuta 2024

Natsittelevat tutkijatohtorit ilman ymmärrystä

Tutkimus on yksi nykyaikaisen hyvinvointiyhteiskunnan tukipilareista. Siis systemaattinen pyrkimys selvittää mitä erilaisimmista asioista niiden todellinen laita, sekä sen hyödyntäminen helpottamaan käytännön elämää.

Tutkimuksesta ja sitä harjoittaneista tutkijoista saamme kiittää mitä moninaisimpia asioita aina elämämme pituuden moninkertaistumisesta ja ruuan riittävyydestä arkipäiväämme helpottaviin koneisiin ja laitteisiin. Toki tutkimusta on hyödynnetty myös sotilasteknologiassa sillä seurauksella, että nykyisillä aseilla voidaan tehdä sellaista tuhoa, josta jatkuvaa sotaa käyneen suurvalta-Ruotsin sotapäälliköt eivät osanneet edes uneksia. 

Tutkijan työssä on ensiarvoisen tärkeää osata erottaa toisistaan omat mielipiteet ja faktat. Se tapahtuu kontrolloitujen koejärjestelyiden kautta. Tämä tarkoittaa, että jos tutkimme lisäaineen vaikutusta hilavitkuttimen tehoon, suoritamme kyseisellä laitteella useita koemittauksia, joista yksi osa on tehty lisäaineen kanssa ja toinen ilman sitä. Lisäaineen todellinen vaikutus voidaan todeta näiden kahden koesarjan välisenä erona sekä todennäköisyyslaskentaan perustuvalla tarkastelulla, joka osoittaa olisiko kokeissa nähty ero voinut syntyä sattumalta.

Luonnontieteissä ja monissa ihmistieteissäkin edelle kirjoittamani kaltaiset järjestelyt ovat arkipäivää. Ja yleensä opettavat tutkimusta tekeville idealistisille nuorille realismia ja nöyryyttä tosiasioiden äärellä. Tosin on tieteitä, joissa edellä kuvattu lähestymistapa on vaikeaa - yksi selkeimmistä esimerkeistä on historian tutkimus, jossa kontrolloitujen koejärjestelyiden tekeminen ei yleensä ole mahdollista.

* * *

Tänä aamuna törmäsin tapaukseen, jonka perusteella kaikki kansakuntamme tutkijat eivät ole sisäistäneen tutkimuksen etiikkaa. Tarkoitan uutista, jonka mukaan itseään rasisminvastaiseksi kutsuva tutkijaverkosto on julkaissut raportin, jossa Parolan panssarimuseota syytetään militaristisesta fetisismistä ja epäinhimillistämisestä.

Raportin kirjoittaneet tutkijatohtorit Vadim Romashov ja Karim Maïche esittävät siinä kysymyksen, että haluavatko suomalaiset oikeasti irtautua natsisymboliikasta. Sen on ilmeisesti innoittanut museon seinällä oleva tieto, että Suomen sininen svastika ei liity natsismiin, vaan se on tuhansia vuosia vanha tunnus, jonka Suomi otti käyttöön vuonna 1918.

Romanshov ja Maïche olisivat toki voineet selvittää sen, että hakaristi tuli Suomen puolustusvoimien käyttöön, koska se oli maalleemme ensimmäisen sotilaslentokoneen lahjoittaneen kreivi Eric von Rosenin onnenmerkki, joka otettiin käyttöön hänen kunniakseen. Eikä sillä siitä syystä ole todellakaan mitään tekemistä natsismin kanssa - mitä ei vuonna 1918 ollut edes olemassa.

Myöhemmin svastikan käyttöä laajennettiin myös suomalaisten panssariajoneuvojen tunnukseksi, joten myöskään se ei liity millään tavalla natseihin. Ja miksi olisikaan, sillä eihän natsismilla ollut juuri minkäänlaista merkitystä edes oikeistoradikaalin Lapuan liikkeen parissa. 

Tartuin aiheeseen koska minua surettaa, että tutkijankoulutuksen saaneet tutkijat - sitähän tutkijatohtori tarkoittaa - eivät ole oppineet edes sen vertaa nöyryyttä ja tosiasioita, että olisivat ymmärtäneet selvittää faktat kritisoimastaan aiheesta ennen kuin lähtevät levittämään oman mielikuvituksensa tuotteita. Nyt he sen sijaan vain nolasivat itsensä ja omat tutkijayhteisönsä. 

* * *

Mielenkiintoiseksi asian tekee myös se, että näiden kahden tutkijatohtorin ilmiselvänä motiivina näyttää olleen toimiminen venäläisten asianajajina Suomessa. Tähän viittaa se, että asiasta kertoneen uutisen mukaan heidän kirjoituksessaan väitetään, että "panssarimuseon katsotaan rakentavan viholliskuvaa Neuvostoliittoon". 

Samoin tutkijatohtorit tuomitsevat jyrkästi näyttelyn "Taisteleva Ukraina – Venäjän virhearvio". He katsovat sen "päivittävän päähallin" viholliskuvan, koska siinä "tehdään jo täysin selväksi, kuka on Suomen vihollinen tänään". 

Museon johtajan mukaan museossa tuodaan esille vain totuus, mikä tietenkin on jo lähtökohtaisesti museon tehtävä. Ja joka toivottavasti opastaa nykyisiä ja tulevia sukupolvia - myös Itä-Suomen ja Tampereen yliopiston tutkijatohtoreita - välttämään menneisyyden virheitä.

26 kommenttia:

 1. Mistä tällaisia tutkijoita löytyy? No Tampereen rauhantutkimuslaitokselta tietysti. Romashov näyttää tutkivan, miten konflikteja voidaan ratkoa ottamalla huomioon Venäjän kaikki intressit.

  Toista sankaria hehkutetaan aina luotettavassa Ruskeat tytöt-blogissa seuraavasti: Kansalaisjärjestöissä aktiivisesti mukana ollut Tampereen rauhantutkimusinstituutin tohtorikoulutettava Karim Maïche murtaa lännen hegemoniaa niin barrikadeilla kuin tieteessä.

  "Miksi tasa-arvosta puhutaan eurooppalaisena keksintönä? Otetaan vaikkapa Koraani 600-luvulla, johon naisille oli kirjattu omistusoikeus. Euroopassa naisten omistusoikeus alkoi vasta 1800-luvulla." Jahka hän oppii regressioanalyysin niin hänellä on tämä yhden havaintopisteen aineisto käytössään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koraania ei ollut 600-luvulla... se kirjoitettiin vasta tultaessa 700-luvulle. Ja nainen on ollut islamin perinteessä aina alistetussa asemassa. Muun väittäminen on aivan älytöntä, koska naisen asema kerrotaan islamin teksteissä siellä aivan selkokielisenä. Niiden kirjoitusten tulkitseminen hyväksi ja tasa-arvoiseksi naisen asemaksi vaatii sellaisia kuperkeikkoja että alta pois. Siinä pitää määritellä sanat "hyvä" ja "tasa-arvo" aivan uusiksi. Sama koskee Kairon ihmisoikeuksien julistusta, sielläkin se on sanottu aivan selvästi että nainen EI OLE tasa-arvoinen islamissa miehen kanssa. Lisäksi kaikki käytännön kulttuuriset käytännöt islamilaisissa yhtisöissä kautta maailman todistavat että tasa-arvo on kaukana, sitä ei vain ole.

   Poista
  2. Eurooppa ei ole naisten aseman suhteen ollut koskaan mikään monoliitti. Rooman valtakunnassa naisen asema oli huono, mutta kelttien ja goottien sekä viikinkien keskuudessa hyvä. Vasta roomalaisesta yhteiskunnasta mallinsa ottaneen katolisen kristinuskon myötä 1200-luvulle tultaessa keski- ja pohjoiseurooppa oli sortunut melkein samalle tasolle kuin Välimeren alue. Tosin esim. Pohjoismaissa ja Baltiassa naisen asema ei koskaan mennyt edes katolisena aikana niin huonoksi kuin etelässä. Samaan aikaan aina viime vuosisadan puoliväliin saakka islamilaisissa maissa nainen kävelee miehensä perässä hunnutettuna eikä saa poistua kotoaan lainkaan ilman miespuolista sukulaista. Islamilainen valtapiiri on kokenut monia aaltoliikkeitä uskonnon aseman suhteen yhteiskunnassa. Välillä on ollut vapaamielisempiä aikoja, jolloin hulluimmista uskonnon määräyksistä ei ole niin välitetty, mutta sitten on aina tullut uskonpuhdistus ja menty sananmukaiseen tulkintaan opeista. Me elämme nyt tällaista oikeaan oppiin paluun aikaa viime vuosisadan hieman vapaamman tulkinnan jälkeen. Se että noita vapaampia aikoja on ollut, ei todellakaan tarkoita että islamin oppi olisi jotenkin vapaamielinen, vaan sitä että siitä ei vain niiden aikana välitetty niin paljoa. Islam sinällään on todella hurja opeissaan, sen tietää jokainen joka on sen kirjoituksiin oikeasti tutustunut. Mutta mitä voi olettaakaan uskonnolta jonka profeetta oli sotaherra ja maantierosvo joka tappoi Mekan vallattuaan kuulemma 700 miestä miekalla pään katkaisemalla eikä missään selitetä että hän olisi katunut mitään, päin vastoin hänen tekemisensä on sunna eli jokaisen muslimin pitää yrittää elää samalla tavalla kuin Muhammed (ihan heidän omien pyhien kirjoitustensa mukaan näin on, ei noita edes yritetä kiistää).

   Poista
 2. Tiedettä ja tieteen historiaahan on alettu laajemminkin tulkita uudelleen intersektionaalisesta, yms. sateenkaarivihreistä lähtökohdista. Eli nykynäkemyksen mukaan ennenkin tulipalo sammutettiin, mutta väärin.

  VastaaPoista
 3. Tuli aamulla hyvä mieli Hesarin jutusta, jossa haastateltiin Utsjoella asuvaa uutistoimittajaa, saamelaista. Hänen mielestään Katariina Sourin maalaus oli hieno. Tämä vahvistaa entisetään käsitystäni siitä että meillä on joukko "vakioloukkaantujia", joilta iltapäivälehdistö kysyy jotain spefisiä asiaa saadakseen klikkiotsikon. Nämä vakioloukkaantujat mitä todennäköisimmin myös itse ovat aktiivisia lehdistön suuntaan. Miten muuten IS/IL tietäisi, että ruoka/lifestyletoimittelija on pahoittanut mielensä, kun ravintolassa joku söi pelkällä haarukalla -kärjistetysti sanottuna.
  Karim näyttää edustavan vasenta äärilaitaa. Mikähän mahtaa olla Karimin modus operandi?

  VastaaPoista
 4. Vellamonkatulaiset...

  VastaaPoista
 5. Tutkijatohtoreiden nimet kertovat kaiken arvioinnin pohjaksi.

  VastaaPoista
 6. Nämä ovat esimerkkejä miten venäläiset ja Putin levittävät lonkeroitaan naapurimaihin.

  Slava Ukraini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle tänään

   Bideneista valehdellut FBI:n tietolähde: Sain tietoni Venäjältä

   https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-211776

   Valehtelun takia pidätetty Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n tietolähde sanoo saaneensa tietonsa presidentti Joe Bidenin pojasta Hunterista Venäjän tiedustelulta.
   Yhdysvaltalais-israelilainen Alexander Smirnov on asetettu syytteeseen tekaistusta väitteestä, jonka mukaan Hunter Biden olisi vaatinut lahjuksia ukrainalaisyhtiö Burismalta, jotta se välttyisi tutkimuksilta Joe Bidenin presidenttikauden ajan. Hunter oli tuolloin Burisman hallituksessa.

   Syyttäjän mukaan Smirnovin välittämät valheet eivät koske vain vuotta 2020 vaan Venäjän tiedustelu näyttää yrittäneen mustamaalata Bidenia myös tämän vuoden marraskuun vaalien alla.
   Smirnovin syyte horjuttaa kongressin republikaanien pyrkimystä nostaa syyte Joe Bidenia vastaan, koska he pitivät Smirnovin tietoja todisteena Bidenien rikollisesta toiminnasta.

   Poista
 7. Siitä on jo useampi vuosi, kun kävin Panssarimuseossa. Siellä oli silloin paljon venäläisiä turisteja. Siellähän on esillä isot taulut suomalaisista panssarintorjunta-miehistä ja vieressä niiden käyttämät aseet ja tiedot, että montako tankkia niillä tuhottiin.

  VastaaPoista
 8. Blogisti kuvailee empirismin metodista puolta vain puolittain -- eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneet uudet tieteet saivat muotonsa historiallisesti paljon pitemmässä prosessissa, joka alkoi jo renessanssissa kun visuaalinen mieltäminen elpyi, ja täydellistyi sitten "kartesiolaisessa paradigmassa" -- eriytyvän subjektin ja objetivoituvan todellisuuden vastakkain asettumisessa -- joka vasta mahdollisti empirismin tiedonhankinnan ja totuudellisuuden metodina.

  Noista historiallisista reunaehdoista johtuen uuden ajan empirismin tuottama "korrespondenttinen" totuudellisuus koskee nimenomaan "ihmisestä riippumatonta" todellisuutta, kun taas ihmistieteillä -- käyttäytymistieteillä -- on ongelmana se, että jo kaiken empirismin lähtökohdakseen tarvitsema kuvaileva käsitteistö sisältää tulkintaa ja selitystäkin. Emme voi suhtautua ihmistä koskeviin totuuksiin samalla tavalla kuin esimerkiksi fysikaalista maailmaa koskeviin lainalaisuuksiin.

  Ja kun näihin kaikkea uudella ajalla hankittua tositietoa koskeviin rajoituksiin lisätään se, että ihmistieteissäkin on kartesiolaisen paradigman täydellistymisen vaihe jo ohitettu, akateemisen maailman tilanne on näinä aikoina aika toivoton. Uudella ajalla uusien tiedonalojen sisäinen jakautuminen on täydellistynyt tiedollisen pirstaloitumisen ja erityisen opillisen "ismiajattelun" voittokulkuun -- ja koska ihmistiedollinen ymmärrys entisessä "puhtaasti" tieteellisessä mielessä on hävinnyt, ja koska opillisissa ismeissä aatteelliset ja tiedolliset ainekset saavat nyt sulaa yhteen, mitään ideologioita pätevämpää tositietoa akatemiat eivät enää tuota.

  Kuvatun kaltaiset "tutkimukset" ovat vain natsitorttu natsitortun päällä -- eikä kukaan akateemisen maailman sisältä tule huutamaan peliä poikki. Se olisi ihan yhtä mahdoton tehtävä kuin oli oikeiden natsien mailmassa yhdenkään adolfeichmannin sanoutua irti tehtävistään ja huutaa: "Ei, minä en lähde mukaan tällaiseen!"

  VastaaPoista
 9. Professori tieteen ammattilaisena ylikorostaa tieteen positiivista merkitystä.
  Esimerkiksi ihmisiän pidentyminen on suuri ongelma. Ennustetaan, että tämän vuosisadan aikana joka kolmas länsimaalainen elää yli 100-vuotiaaksi. Kuitenkin suurelle osalle vanhuksista viimeiset vuosikymmenet ovat tuskaa ja tarpeetonta kuoleman odottamista, jossa ihmisarvosta ei ole lainkaan kyse. Kuka elättää ihmiskunnan, jos yli puolet ihmisiästä on olla lapsena ja eläkeläisenä.
  Suomessa tehdään paljon aivan jonninjoutavaa tutkimusta, josta tässä kirjoituksessa viitattu tutkimus on vain yksi esimerkki. Syynä on se, että maassa on aivan liikaa koulutettu akateemisia (naisia), joilla ei ole mitään järkevää käyttöä työelämässä. Siksi verorahoilla eläviä tutkijoita on joka lähtöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samahan koskee lääketieteen osuutta maailman väestöräjähdyksessä. Kun primitiivisiin yhteisöihin ulotetaan lääketiede, saadaan aikaan tolkuton väestönkasvu ja ympäristökatastrofi sekä nälänhätä. Kun näin aikaansaatuun nälänhätään reagoidaan länsimaiden maataloustuotteiden tuotannon kasvun mahdollistamalla ruoka-avulla, sekin läntisen teknologian ja tieteen mahdollistama asia, niin saadaan väestönkasvu ja ympäristökatastrofi lähtemään aivan käsistä. Ei tiede ole vain siunaus, sen tuloksia pitäisi osata käyttää viisaasti ja tasapainoisesti. Siihen emme ole kyenneet, emmekä näköjään tule kykenemään jos tästä tunnepuheen määrästä voidaan jotain johtopäätöksiä vetää. Nämä ongelmat eivät ole enää ratkaistavissa vain hyvillä ja kauniilla toimenpiteillä, edessä on karuja asioita. Ja ne tapahtuvat halusimme tai emme, vain siihen voidaan vaikuttaa miten paljon me niistä kärsimme, vähemmän kuin muut, vai samanverran vai jopa enemmän.

   Poista
  2. Länsimaissa tieteen kehityksen tuoma ellintason nousu on johtanut väestömäärän tasaantumiseen eli sikäli se ei ole ongelma. Mutta on totta, että tieteen edistysaskelten vieminen kehitysmaihin ei ole johtanut samaan, vaan väestökatastrofiin. Asiaa ei ainakaan paranna katastrofiapu, jolla estetään ympäristön kantokyvyn ylittävän väestöosuuden leikkaaminen. Vielä pahemmaksi asian tekee se, jos kansainvaellus länsimaihin johtaa myös täällä väestömäärän lisääntymiseen, kuten juuri nyt näyttäisi olevan käymässä.

   Poista
  3. Tuossa kiinnitti presidentinvaalien aikana yhden ehdokkaan eli SDP:n Jutta Urpilaisen intoilu 120 maan verkostostaan, joihin tietysti etenkin Afrikan maiden ongelmat olivat Jutan sydäntä lähellä. Kehitysapua ei saisi missään tapauksessa vähentää, mieluummin lisätä, koska nykyisellä kehitysavun määrällä ei ole saatu mitään aikaiseksi. Urpilainen ei pihahtanut sanallakaan Afrikan todellisesta ongelmasta eli valtavasta väestön kasvusta. Siis todellisiin ongelmiin ei todellisuudessa halutakkaan puuttua ja kaikki halukkaat Afrikasta ovat tervetulleita vaikka sitten Suomeen asumaan. Tulisi sitä jännää etnistä pöhinää.

   Poista
  4. Parasta kehitysapurahojen käyttöä olisi ehkäisykierukoiden asentaminen kaikille synnytysikäisille Afrikan naisille, jotka sen haluavat. Ja tietysti kaikenlaisen asiaan liittyvän informaation jakaminen. Luultavasti halukkaita olisi paljon huolimatta perinteestä, jonka mukaan lapsia pitää olla paljon.

   Poista
 10. Paulilta edelleen osuma asian ytimeen!

  VastaaPoista
 11. Laitavasemmiston tieteellisyyttä edustaa havainnollisimmin Lysenko, joka raunioitti Neuvostoliiton kasvinjalostustieteen ja samaa maata ovat ne muutkin sen aatesuunnan tohtorit. Heille tieteellistä pätevyyttä edustaa titteli joka annetaan palkinnoksi ideologisesti oikeaoppisesta humpuukista. Siinä missä kohumissit hankkivat julkisutta laitattamalla itselleen silkonit, nämä "tohtorit" hakevat sitä näkemällä natsisymboleja joulutortuissakin ja rasismia piparkakku-ukoissa. Mutta mitä muuta lopultakaan on tuo erilaisiin symboleihin tarrautuminen ja kauhistelu kuin osoitus primitiivisestä taikauskosta.

  VastaaPoista
 12. Kyllä minusta Zorro-elokuvat tulee kieltää sotaisena putinismina, koska Zorro sivaltelee miekallaan Z-symboleita.

  VastaaPoista
 13. Sanotaan "Kun annat pirulle pikkusormen, se vie koko käden."
  Euroopassa olisi syytä suhtautua kriittisesti on sitten kyse venäläisistä tai kiinalaisista.

  Yle tänään

  Orbánin sooloilu kärjistyy – Unkari aloittaa nyt turvallisuusyhteistyön Kiinan kanssa

  Viktor Orbánin Unkari on kommunistisen Kiinan keskeinen kumppani Euroopassa. Maat pyrkivät nyt laajentamaan suhteitaan uusille aloille.

  https://yle.fi/a/74-20075637

  VastaaPoista
 14. Minua ihmetyttää se, että nykyään joku on tohtorikoulutettavana? Mikä tutkija se on jolle tehdään vain isolla porukalla titteli ja rakennetaan joutavanpäiväinen ura? Eikö se tohtorikokelas itse tiedä kannataako hänen yleensä tutkia tai opettaa jotain vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nyt taitaa olla vain hienompi nimitys hemmolle joka tekee väikkäriään. Byrokratian pitää nykyään keksiä titteli ja toimenkuvaus jokaiselle joka laitoksella aikaansa viettää.

   Poista
  2. Tohtorin tutkintoon pitää opiskella jonkin verran muodollisia opintoja ja sen lisäksi väitöskirjaa tekevien tutkimuksia ohjaa minun kaltaiseni varttuneempi tutkija. Sinä mielessä väitöskirjatyöntekijät ovat "tohtorikoulutettavia.

   Huomatkaa kuitenkin, että blogitekstissä puhutaan tutkijatohtoreista, jotka ovat tyypillisesti äskettäin tohtorin arvon saavuttaneita henkilöitä, jotka ovat hankkimassa lyhytaikaisella määräaikaisella pestillä uutta oppia jostain muusta tutkimusryhmästä kuin siitä, jossa he tekivät opinnäytteensä.

   Poista
 15. Tutkimusaihe: Miten paljon ulkomaalaiset huijaavat Kelaa?

  MTV uutiset tänään

  KRP paljasti asumistukeen liittyvän petossarjan, jonka kuviot saavat pään pyörälle

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/krp-paljasti-asumistukeen-liittyvan-petossarjan-jonka-kuviot-saavat-paan-pyoralle/8883342

  Artikkelista poimittua

  Keskusrikospoliisi tutkii törkeää asumistukiin liittyvää petossarjaa. Esitutkinta tapauksesta käynnistyi kesällä 2023 törkeän huumausainerikostutkinnan yhteydessä ilmi tulleiden asuntojen vuokrausten kautta.
  KRP:n mukaan pääepäilty oli hankkinut pääkaupunkiseudulla hallintaansa kymmeniä vuokra-asuntoja. Asunnoissa on ollut kirjoilla henkilöitä, jotka ovat saaneet Kelalta asumistukea.

  Asumistukea saaneet asukkaat puolestaan olivat antaneet asuntoja pääepäillyn haltuun korvausta vastaan. Pääepäilty taas oli jälleenvuokrannut asuntoja käteismaksua vastaan.
  Vuokra-asuntoja oli asumisen lisäksi käytetty muun muassa huumeiden kätkö- ja säilytyspaikkoina.
  ...
  ...
  – Esitutkinnassa on tullut ilmi, että epäillyt ovat erehdyttäneet Kelaa antamalla väärää tietoa muun muassa tosiaasiallisesta asuinpaikastaan. Näiden väärien tietojen perusteella Kela on maksanut heille tukia, kertoo Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja rikoskomisario Matti Rekola.

  Pääepäillyn lisäksi tapaukseen liittyy 24 henkilöä, joita epäillään petoksesta. Kaikki epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia.

  VastaaPoista
 16. Miten meillä elätetään näitä "tohtoreita" meidän tavisten maksemista veroista? Ilettää, ilettää tämä akateemisten loiskiehunta !

  VastaaPoista
 17. Ja jälleen kerran ulkomaalaiset tulevat kertomaan suomalaisille miten täällä pitäisi elää ja nyt myös tulkita ja sensuroida historiaamme.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!