torstai 8. helmikuuta 2024

Testosteronia pullistelevat naiset

Joskus tuntuu siltä, että maailma on muuttunut hulluksi. Tänä aamuna koin sellaisen tunteen huomattuani Iltalehdessä otsikon, jonka mukaan transnaiset dominoivat lentopallopeliä Kanadassa.

Jutussa kuvaillussa naisten pelissä oli mukana viisi transnaista, joiden kaikkien "kerrotaan pelaavan naisten sarjassa ilman, että he olisivat aloittaneet minkäänlaista hormonihoitoa tai tehneet sukupuolenkorjausleikkausta". Toisin sanoen kanadalaisessa naisten lentopallossa pelaa testosteronista pullistelevia miehiä sukupuolielimineen päivineen. 

Näillä miehillä on myös voimaa. Jopa niin paljon, että heidän iskulyöntinsä aiheuttavat vastustajana olevien naisten päähän osuessaan aivotärähdyksiä ja muita terveydellisiä vahinkoja. 

* * *

Minulla ei ole mitään ihmisten erilaisuutta vastaan. Jokainenhan voi olla vapaassa maassa - jollaisia Kanada tai Suomi ovat - juuri sellainen kuin haluaa. Vaikka sitten naisten asuun pukeutunut mies tai hormonihoidot ja sukupuolenleikkaukset läpi käynyt transnainen. 

Tämä vapaus ulottuu täsmälleen niin pitkälle, ettei sillä aiheuteta kohtuutonta vahinkoa muille ihmisille. Naisten urheilussa tämä tarkoittaa sitä, ettei pelissä ole mukana naisen asuun pukeutuneita miehiä eikä edes murrosiässä testoristeronibuustin lihaksiinsa saaneita transnaisia. 

Maailman urheilujohtajien kannattaisi ottaa tämä asia vakavasti. Ellei naisten tasa-arvon perusteella - mitä heidän kanssaan miesten lihaksiston voimalla urheilevat henkilöt rikkovat - niin edes lajeihinsa kohdistuvan kiinnostuksen eli niiden toimintamahdollisuuksien takia. 

Onhan nimittäin selvää, etteivät alussa kuvaamani kaltaiset lentopalloilijat suinkaan innosta tyttöjä urheilemaan, eivätkä sellaiset myöskään innosta katsojia seuraamaan lajia. Enkä jaksa uskoa, että tällaisten lajien - ainakaan naisten osalta - kilpailuihin vaivautuisi edes yleisöä. 

Mutta tokihan kansalliset ja kansainväliset urheilujärjestöt tekevät itse omat päätöksensä. Niin Suomessa kuin Kanadassa. Ja myös kansainvälisellä tasolla.

15 kommenttia:

 1. Sukupuolihan on valinta. Esimerkiksi nyrkkeilyssä transnaisen vastustajakseen saanut nainenhan voi alakynteen joutuessaan vaihtaa sukupuolekseen miehen ja tyrmätä naiseksi identifioituneen vastustajansa, sillä onhan mies naista vahvempi. Tosin vaihto kannattaa tehdä jo ennen ensimmäisiä iskuja, sillä nukkumatti voipi yllättää.

  No, proffasta tuntuu joskus, että maailma on muuttunut hulluksi. Minä taas odotan hetkeä, jolloin tämän voisi tuntea edes hieman järkeväksi.

  VastaaPoista
 2. Miehillä verkon korkeus on 243 ja naisilla 224. Naisten sarjassa pelanneet miehet olivat aiemmin pelanneet miesten sarjassa. Veikkaan, että nykyään he väittävät olevansa lesboja ja pitävät syrjintänä, jos joukkueen muut lesbonaiset eivät suostu sukupuoliyhteyteen heidän kanssaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuristaja Michael Penttilä on myös ilmoittanut olevansa lesbo.

   Poista

 3. Kun naiset pyrkivät niin miesten kaltaisiksi, niin se saa aikaan tuollaisiakin älyttömyyksiä.

  VastaaPoista
 4. Nykyään joudutaan naisten lisäksi puhumaan sellaisista järkeä ja kielikorvaa hivelevistä käsitteistä kuin pimpilliset, kohdunomistajat ja henkilöt joilla on kuukautiset. Ehkä urheilussa pitäisi ottaa käyttöön pimpillisten sarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielestämme puuttuu sanoja eri rooleja varten, mutta mies ja nainen ovat silti lisääntymisen kannalta peruskäsitteet.

   Poista
 5. Sukupuolen "korjauksessa" on sama vika kuin sosialismissa, eli teoriassa kaunis ajatus, mutta ei toimi käytännössä. Todellisuudessa sukupuolen vapaa valinta on niin naisia sortavaa ja jopa naisten turvallisuutta vaarantavaa, että transnaisia ei pitäisi päästää mihinkään oikeiden biologisten naisten kategorioihin millään elämän alueella. Koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitähän on lähdettävä, että näillä transnaisilla vika korvien välissä on aika paha. Mutta silti ihmetyttää, eikö heillä ole mitään itsekunnioitusta ja häpyä, kun kehtaavat "muina miehinä" mennä naisten joukkoon fyysisesti ylivoimaisina, kuten tämä amerikkalainen uimarihyväkäs, joka nyt voittaa kaiken, kun oli ennen miesten sarjassa jotain sijalla 65. Ja nyt niljake aikoo vielä Pariisin olympialaisiin naisena. Helvetti mikä liero !

   Poista
 6. Presidenttiehdokkaamme varmaankin puolustavat näiden trans”naisten” ihmisoikeuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai. Naisia sorretaan.. Siinä on uuden presidentin slogan.

   Poista
  2. Slogan voisi joka tapauksessa olla myös "sukupuolia on enemmän kuin 2", sehän molempien jatkoon päässeiden kanta. Mutta kukapa Suomen seuraavalta presidentiltä tällaisista kyselisi, jos on muutakin tekemistä.
   -jussi n

   Poista
  3. Turha kenenkään on valittaa sukupuoleen perustuvaa syrjintää, jos sen kerran voi valita. Tervetuloa vaan tänne etuoikeutettujen ja siksi halveksittujen, valkoisten heteromiesten porukkaan.

   Poista
 7. Itsepä ovat naiset tämän halunneet itselleen ja lisää vaan tulee:

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000010211575.html

  Niin että vassokuu vaan naiset!
  Wökeltäkää vaan niin maan perusteellisesti ja nauttikaa kaikesta mitä olette saaneet ja saatte jatkossakin.

  VastaaPoista
 8. MTV uutiset tänään

  Nöyryytys on nuorten rikosten uusi piirre – uhri pakotetaan riisuutumaan sekä polvilleen ylistämään rikoksentekijöitä

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nuorten-ryostorikoksissa-uutena-piirteena-noyryytysvakivalta-ja-kuvaaminen-uhri-voidaan-pakottaa-polvilleen-ylistamaan-rikoksentekijoita-tai-riisumaan-vaatteitaan/8874602

  Artikkelista poimittua

  KRP:n raportissa nöyryyttämiseksi katsotaan toista alistava toiminta, jossa uhrille tehdään tai hänet painostetaan tekemään asioita uhkaamalla tai käyttämällä väkivaltaa. Useissa tapauksissa nöyryyttäminen oli uhrin pakottamista maahan esimerkiksi polvilleen.
  –  Uhri saatettiin pakottaa sanomaan kameralle alistetussa asemassa esimerkiksi anteeksipyyntöjä, haukkumaan itseään tai ylistämään rikoksentekijöitä. Nöyryyttäminen on useissa tapauksissa pitänyt sisällään myös esimerkiksi joidenkin vaatteiden riisuttamista, KRP:n raportissa kerrotaan.

  Tyttöihin kohdistuneissa teoissa oli mainintoja ulkonäköön liittyvistä nöyryytyskeinoista, kuten kasvojen sotkemisesta. Tekijät olivat yleensä samaa sukupuolta kuin uhrit.

  Kuvaamistapauksissa useita nuoria

  KRP:n mukaan kuvatut ryöstötapaukset näyttäisivät olevan sellaisia, joihin osallistuu useita nuoria.
  –  Näissä tapauksissa väkivallan käyttö, uhrin nöyryyttäminen ja teon kuvaaminen näyttäytyvät oleellisina osina tekoa, ei niinkään omaisuuden ryöstäminen uhrilta. Anastettu omaisuus ei kyseisissä tapauksissa ole usein ollut myöskään erityisen arvokasta.
  ...
  ...
  –  Monissa tällaisissa ilmoituksissa motiivina vaikutti olevan jokin uhrin väitetysti sanoma tai tekemä asia, joka niin sanotusti kostettiin ryöstämällä hänen omaisuuttaan väkivaltaa käyttäen. Ilmoituksista saadun käsityksen perusteella tekoja pyrittiin siis usein ikään kuin oikeuttamaan sillä, että ryöstön kohde oli mahdollisesti sanonut tai tehnyt jotain, joka ei tekijöiden mielestä ollut hyväksyttävää, raportissa sanotaan.

  Toinen yleinen motiivina mainittu seikka oli uhrin velka rikoksentekijälle.
  –  Joukossa oli suurempia huumevelkoja, mutta usein velka oli uhrin kertoman mukaan ollut esimerkiksi vain muutaman euron, ja joissakin tapauksessa uhri kertoi maksaneensa velan jo ennen väkivallantekoa.
  ...
  KRP:n mukaan ryöstörikollisuus on kasvanut niin ulkomaalaistaustaisilla kuin suomalaistaustaisilla nuorilla, mutta nousu on ollut merkittävämpää ulkomaalaistaustaisilla.

  Valtaosa ryöstörikoksista epäillyistä on ollut epäiltynä useammasta kuin yhdestä rikoksesta alle 21-vuotiaana.

  VastaaPoista
 9. Yle tänään

  Alle 15-vuotiaiden tekemiksi epäiltyjen ryöstöjen määrä rajussa kasvussa – poliisi ehdottaa nuorille suljettua laitosta

  Keskusrikospoliisin selvityksen mukaan alaikäisten ryöstöt ovat yleistyneet muun muassa kouluissa.

  https://yle.fi/a/74-20073483

  Artikkelista poimittua

  Alle 15-vuotiaiden tekemiksi epäiltyjen ryöstörikosten määrä on noussut merkittävästi. Myös ryöstöjen uhrit ovat aiempaa nuorempia.
  Tämä ilmenee Keskusrikospoliisin tänään torstaina julkaisemasta laajasta selvityksestä. Siinä on vertailtu poliisin tilastoja nuorten ryöstörikoksista vuosien 2015 ja 2023 välisenä aikana.
  Selvityksen mukaan vuonna 2023 yli puolet kaikista ryöstörikosepäilyistä koski alle 21-vuotiaita. Alaikäisiä koskevia rikosepäilyjä kaikista ryöstörikosepäilyistä oli noin 38 prosenttia.

  Voimakkainta ryöstörikosepäilyjen määrän kasvu on alle 15-vuotiailla. Vuonna 2023 alle 15-vuotiaiden ryöstörikosepäilyjä oli 37 prosenttia edellisvuotta enemmän.
  – Poliisilla ei tarpeeksi tehokkaita keinoja alle 15-vuotiaiden tekemiksi epäiltyjen rikosten selvittämiseksi, toteaa rikosylikomisario Kai Käkelä Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

  Rikosoikeudellisen vastuun ikäraja on 15 vuotta. Käkelän mukaan vanhemmat jengiläiset hyödyntävät alle 15-vuotiaita rikosten tekijöinä.
  – Meillä on tiedossa tapauksia, joissa vanhemmat katujengiläiset ovat käskeneet lasta tekemään pieniä rikoksia, ja hän on ajautunut sen myötä syvemmälle jengiytymiseen.
  ...
  ...
  9–11-vuotiaiden ryöstörikosepäilyjä kirjattiin viime vuonna 76 prosenttia edellisvuotta enemmän. Kyse on lukumääräisesti pienestä määrästä rikosepäilyjä.
  12–14-vuotiaiden kohdalla ryöstörikosten kasvu oli 33 prosenttia, mikä tarkoittaa yli sadan rikosepäilyn suuruista nousua.

  Suurella osalla muutakin rikostaustaa

  Selvityksessä perehdyttiin ryöstöistä epäiltyjen taustoihin. Suurin osa ryöstöistä epäillyistä on ollut epäiltynä myös muista rikoksista, kuten näpistyksistä.
  Ryöstöstä epäilty on yleensä rikoskierteessä. Useimmat alle 15-vuotiaista kovassa rikoskierteessä olevat on sijoitettu lastensuojelulaitokseen.
  ...
  ...
  Ulkomaalaistaustaiset nuoret ylikorostuneet rikosepäilyissä

  Ryöstöt ovat yleistyneet sekä suomalaistaustaisilla että ulkomaalaistaustaisilla nuorilla. Ryöstörikosepäilyjen määrän kasvu on ollut voimakkainta Suomessa syntyneillä ulkomaalaistaustaisilla nuorilla.
  Vuosina 2015–2022 suomalaistaustaisten rikostaso oli noin 1,4 ryöstörikosta tuhatta henkilöä kohden.
  Ulkomailla syntyneiden ulkomaalaistaustaisten kohdalla vastaava luku oli 4,6 ja Suomessa syntyneiden ulkomaalaistaustaisten 5,4.
  ...
  Nuoret ryöstävät koulukavereitaan ja muita tuttuja useammin kuin ennen. Selvityksen mukaan koulujen pihoilla tapahtuneet ryöstöt ovat yleistyneet.

  – Monesti kiusaamiseksi mielletty teko onkin rikos, toteaa poliisijohtaja Sanna Heikinheimo Poliisihallituksesta.
  ...
  ...
  Vuosina 2015–2023 välisenä eniten kasvua epäilyjen määrässä on ollut prosentuaalisesti Pohjanmaan ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten alueilla.

  Ikäryhmän asukaslukuun suhteutettuna eniten ryöstöjä tehtiin vuonna 2023 Uudellamaalla ja kaupungeista eniten Helsingissä.

  Ryöstöjä tehdään etenkin sellaisissa kaupunginosissa, joissa on juna- tai metroasema.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!