sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Rajatilanne natisuttaa USA:n liittovaltiota

Viime aikojen tapahtumat Suomen itärajalla ovat osoittaneet, että rajat ovat ihmisille tärkeitä. Tai ainakin niiden halutaan toimivan esteenä ei-haluttujen ihmisten liikkumiselle.

Monet arvoisista lukijoistani lienevät myös tietoisia siitä, että erityisesti USA:n etelävaltiolaiset ovat tuohduksissaan etelärajansa vuotamisesta. Jopa niin pitkälle, että he ovat toimittaneet Meksikosta tulleita ihmisiä pohjoiseen demokraattien hallitsemille alueille, joissa rajojen auki pitämistä kannattavat ainakin valtaapitävät poliitikot.

Siksi oli mielenkiintoista huomata, että Newsweek-lehdessä oli juttu, joka kertoi teksasilaisille tehdystä mielipidekyselystä. Siihen vastasi 814 äänioikeutettua 1.–3. helmikuuta kuluvaa vuotta.

Sen tulokset osoittivat, että 44 prosenttia ihmisistä oli aiempaa valmiimpia tukemaan Teksasin itsenäisyyttä etelärajalla vallitsevan tilanteen vuoksi. Vastaajista 35 prosenttia sanoi, ettei rajatilanne vaikuta heihin millään tavalla ja 16 prosenttia vastasi, että se vähentää heidän haluaan tukea osavaltion eroa Yhdysvalloista.

Oma valtio ei sinänsä olisi uutta teksasilaisille, sillä osavaltio oli itsenäinen vuodesta 1836 - jolloin se irtautui Meksikosta - aina Yhdysvaltoihin liittymiseensä asti vuonna 1845. Lisäksi se kuului vuodesta 1861 Etelävaltioiden liittoon, mutta palautui sisällissodan jälkeen osaksi Yhdysvaltoja.

Tässä yhteydessä on hyvä huomata ero Teksasiin ja Suomeen - ja ylipäänsä EU:n alueelle - pyrkivien maahanmuuttajien välillä. Meksikon kautta USA:an tulevat ovat peräisin ympäri maailmaa ja maahan päästyään ryhtyvät tekemään töitä. Laitonta sellaista toki, mutta kuitenkin hankkimaan oman elantonsa itse.

Sen sijaan Suomeen saapuvat laittomasti rajojamme ylittävät humanitaariset pakolaiset ovat peräisin pääosin Afrikasta ja Lähi-idästä. Ja heidän tulemisensa motiivina - tai ainakin lopputuloksena - on siirtyminen sosiaaliturvalla eläjäksi. Toisin sanoen kantaväestön työn tuloksista nauttijoiksi.

Sinänsä en pidä todennäköisenä, että Teksasissa syntyisi kovin voimakasta itsenäisyysliikettä, enkä etenkään siihen, että se ihan aidosti ryhtyisi itsenäiseksi. Sen sijaan hämmästelen suomalaisten lammasmaista nöyryyttä humanitaarisen maahanmuuton edessä.

Siihen kohdistuneet protestithan ovat parhaimmillaankin olleet vain internetissä puhisemista ja pienimuotoisia mielenosoituksia siitä huolimatta, että maahamme kohdistuva humanitaarinen maahanmuutto on muodostunut sekä taloudelliseksi taakaksi että - suuremmissa kaupungeissa - yhteiskunnan turvallisuutta vakavasti horjuttavaksi tekijäksi. 


16 kommenttia:

 1. Kaksi toisiinsa liittyvää asiaa: poliittinen ehdottomuus (puoluesidonnaisuus) ja ideologinen asiaperspektiivi, ovat tympäisseet minua jo nuoruudesta lähtien.
  Nämä molemmat toki liittyvät toisiinsa.
  Tuolloin, lähihistoriassa, tämä ideologisuus/vihreys/vasemmistolaisuus olivat - rajallisella ajattelukapasiteetilla - (älyllisesti) tulkiten, laajakatseisuussymboliikkaa, jonka merkityssisältö taustoitti tuppuraisten, arhinmäkien etc. suhtautumista ja poliittista asennetta.
  Hyveellisyyssymbolinen asenne on tyhmä, mutta helppo tapa popularisoida omaa poliittista olemista.
  Hävettävää on se, että moinen asenne voidaan hyväksyä asiaperusteen korvikkeeksi.
  Näinhän on tapahtunut maahanmuuttopolitiikassa: uskonnollistyyppinen ideologia oikeamielisyydestä on sivuuttanut ilmiselvät tosiasiat.
  Eikä kyse ole vain taloudesta. Asiaan liittyy, usein harmaalla alueella olevaa, yhteiskunnallista asenneilmastoa, jolla on kansakunnan yhtenäisyyttä rapauttava vaikutus.
  Kun näitä ilmeisiä tosiasioita, taannoin, rautalangasta vääntäen, nettikeskusteluissa toi esiin, sai tuppuraisten vihanilmaisut niskaansa.

  VastaaPoista
 2. Ovatko rajavartiolaitos ja Migri tehokkaassa yhteistyössä siirtolaisten taustojen tutkinnassa?

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Iltasanomissa pohdittiin, mistä saada miljardien säästöt kotimaamme ongelmiin https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010225652.html.

  Miten olisi, jos kelatuet, lapsilisät yms. lakkautettaisiin kaikilta Välimeren etelä-ja itäpuolisilta, ei-etnisiltä "suomalaisilta" ja samoin kaikki maahanmuuttoon ja "kotoutumiseen" liittyvät julkiset virat. Vahtera voisi pikaisella laskutoimituksella arvioida säästöt. Nej, men härregåd mitä tulinkaaan ehdottaneeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi länsimaisiin arvoihin sopimatonta ja maineemme kärsisi, lisäksi plaa plaa plaa...

   Poista
  2. Käsittämätön artikkeli. Kaikkea säästökohdetta löytyy mutta ei sanaakaan maahanmuuton kustannusten säästämisestä. Tai siis ei mitenkään käsittämätöntä vaan juuri HS linjan mukaista.

   Hieman asian vierestä mutta jos ihmettelette miksi HS-linja on se mikä se on niin tässä Aatos Erkosta ainakin minulle uutta tuetoa:

   Yle Areena

   Erittäin salainen - Vakoilua Suomessa
   Jakso 10: Agentit mediassa

   https://areena.yle.fi/1-63625492

   Poista
  3. "Isä piti ainoaa poikaansa kyvyiltään mitättömänä"

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Aatos_Erkko

   Poista
 5. Suomessa ei ole sellaista mielenosoituskulttuuria kuin esim. Ranskassa on. Meillä tosiaan enemmän puhistaan omissa oloissa.
  Minusta kuitenkin tuntuu, että jotain heräämistä Suomessakin tapahtuu. Valtapuolueet ovat kokoomus ja perussuomalaiset.
  Näistä perussuomalaiset ovat se maahanmuuttokriittinen puolue ja sen kannatus kertoo siitä, että suomalaisten mitta alkaa täyttyä ja kukkaro tyhjentyä.

  Pohjimmiltaan jokainen tajuaa sen ettei elintasopakolaisten elättäminen ole meidän tehtävämme, vihervasemmistolla ja kepulla vaan on ollut vuosikymmenien saatossa syntynyt valta-asema.
  Nyt se valta-asema on kaatunut ja jopa pj. Saarikko on sen tajunnut ja heittänyt hanskat tiskiin. Natoon liittyminen oli yksi esimerkki, että vihervasemmiston valtakausi on ohi.

  Kun tästä kevät jatkuu ja tulee ilmi Suomen talouden karmea tilanne, niin viimeisetkin tajuavat sen ettei velaksi elämistä voi ikuisesti jatkaa vaan suunta täytyy muuttaa.
  Eli menoista täytyy säästää. Ja se käytännössä tarkoittaa esim. maahanmuutto-klusterin alasajoa koska esim. vanhusten hoidosta ei kuuri voida säästää. Sieltä säästetään mista se täytyy tehdä.

  VastaaPoista
 6. Taas on elintasopakolaiset "rikastuttamassa" maata ja kulttuuria. Pari videota kannattaa katsoa ja miettiä koska nämä mellakat alkavat Suomessa?
  Vai lopetetaanko elintasopakolaisten vastaanottaminen ja keskitytään suomalaisten elinoloihin...

  Ranskassa ja Ruotsissahan nämä mellakat ovat jo yleisiä ja nyt sitten Hollanti liittyy mukaan :(

  PT.media eilen

  Trojan hevonen räjähti Haagissa – afrikaanot aloittivat jättimellakan

  https://pt-media.org/2024/02/17/trojan-hevonen-rajahti-haagissa-afrikaanot-aloittivat-jattimellakan/

  VastaaPoista
 7. Muutama vuosi sitten eräs nykyään aika arvovaltainen poliitikko sanoi, että humanitaarisen maahanmuuttajien (90% nuoria miehiä tai partalapsia) motiivien kyseenalaistaminen on rasismia. Alkoiko se silloin tämä suurimittainen rasismi, jota Suomalaiset ja etenkin perussuomalaiset harjoittavat?

  VastaaPoista
 8. Joo, ei voi verrata USA:ta Pohjoismaihin, siellä ei aleta ketään elättään sosiaaliturvalla. Toki sairaat, vammaiset ja eläkeläiset saa jonkinlaisen säälisen perusturvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokkopa sitäkään, asu metrossa ja kuole jos et pysty elättämään itseäasi. Silti köyhistä maista tulevat haluaa kokeilla onneaan, no ne on sitä halpatyövoimaa mitä kokoomuskin haluaa.

   Poista
 9. Jos suomessa vastustat maahanmuuttoa, olet rasisti. Suomalaisen tulee hankkia maastamme hyvä koulutus ja muuttaa ulkomaille, kun ei halua elättää orjana afrikkalaisia joukkoja suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä hiukan karrikoiden Suomessa jokainen, joka ei ole vihervasemmistolainen, on äärioikeistoa, fasisti ja natsi. On myös merkillistä kuinka syvässä sosialismin ihanuus istuu.

   Poista
 10. Näin teksasilaisen perheen "adoptoimana" suomalaisena voin vahvstaa tuon tiedon työllistämisestä. Huumebisnes on oikein hyvää bisnestä ja kartellit tehokkaira työllistäjiä ja käyhän se ihmisten kotien ryöstelykin työstä. Tilanne rajalla on katastrofaalinen.

  VastaaPoista
 11. USAssa on menossa laskukausi, palveluihin perustuva taöous on hitaassa kierteessä alaspäin.

  Sellaiseenkin tietoon olen törmännyt että esim Etelä-Amerikasta lähtöisin olevia henkilöitä on jouduttu auttamaan rahalliswsti kotoa käsin kun työpaikkaa ei olekaan löytynyt ja vähät säästöt on syöty.

  On uslottu liian sinisilmäisesti esim somen julkaisuja joissa "kaikki menee hyvin".

  Matka viidakon läpi on hengenvaarallinen.

  Karuna Pettila

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!