maanantai 12. helmikuuta 2024

Alexander Stubb, Suomen presidentti

Suomen kansa äänesti eilen presidentiksi Alexander Stubbin, joka oli vaaleissa Kokoomuksen ehdokkaana. Siksi on tullut aika todeta - edesmenneen Johannes Virolaisen (kepu) sanoin - että "kansanvalta on puhunut, pulinat pois".

Kuten tämän blogin aiempia merkintöjä lukeneet tietävät, ei uusi presidenttimme ollut ensimmäisellä kierroksella minun suosikkini, vaan kannatin häntä toisella kierroksella vain siksi, että vastassa vielä häntä huonompi vaihtoehto. Tämä ei kuitenkaan estä sanomasta seuraavia asioita siitä, mitä Wikipedia kertoo hänestä. 

Yksi. Stubb on entinen koulukiusaaja, mikä on äärimmäisen ikävä asia. Hänen kunniakseen on kuitenkin sanottava, että tässä asiassa hän on ymmärtänyt aikuistuttuaan pyytää anteeksi.

Kaksi. Edelleen saman lähteen mukaan Stubb suoritti alemman korkeakoulututkintonsa USA:ssa erinomaisella tavalla ja palkittiin vuosikurssinsa parhaana miesopiskelijana. Myöhemmin hän opiskeli myös Ranskassa ja Belgiassa sekä teki väitöskirjansa Britanniassa. Tämä kaikki tarjoaa hänelle hyvät lähtökohdat tehtäväänsä Suomen presidenttinä eli ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtajana kansainvälisillä "pelikentillä".

Kolme. Stubb on työskennellyt ennen ja jälkeen poliittista uraansa vaativissa työtehtävissä ulkopolitiikan ja tutkimuksen alalla sekä toiminut monenlaisissa kynän käyttämistä vaativissa tehtävissä. Myös tämä on nähtävä eduksi presidentin tehtävää hoidettaessa. 

Neljä. Stubb toi esille negatiivisen näkemyksensä Venäjästä jo tämän vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmmenellä, kun suomalainen nomenklatuura vielä kumarteli lipevästi kohti Moskovaa. Hänellä oli myös positiivinen näkemys Suomen liittymisestä NATO:on. On sanomattakin selvä, että nämä asiat ovat tässä päivässä ilmeisiä ansioita. 

Viisi. Stubb teki lyhyen poliittisen uran, jossa hän toimi monessa suhteessa ansiokkaasti, mutta teki myös pahoja virheitä. Ja onnistui lopulta tuhoamaan kannatuksensa jopa Kokoomuksessa ja katosi sen jälkeen päivän politiikasta takaisin akateemiseen maailmaan - tällä kertaa Italiaan. 

* * *

Edelle kirjoittamani kokoelma ei ole täydellinen eikä sellaiseksi tarkoitettukaan. Tässä tilanteessa - hänen saatuaan valtakirjan Suomen presidentiksi - toivon hänen kuitenkin oppineen virheistään ja pystyvän ammentamaan positiivisia asioita niistä seikoista, jotka ovat olleet menestyksellisiä. 

Ennen kaikkea toivon hänen valtionpäämiehenä huolehtivan siitä, että Suomen ja meidän suomalaisten elämä osana Euroopan Unionia ja NATO:a on elämisen arvoista. Eli tukevan arvojohtajana suomalaisen kulttuurin ja elämänmuodon säilymistä samalla kuitenkin hyödyntäen kansainvälisen talouden mahdollisuuksia sekä turvallisuusrakenteita hyvinvoinnin ja rauhan säilyttämiseksi täällä Pohjantähden alla. 

Sekä ohjaavan - edelleen arvojohtajana - suomalaista sisäpolitiikkaa ja yhteiskuntasuhteita sellaiseen suuntaan, että päätöksiä tehtäisiin tosiasioiden pohjalta ja vältettäisiin haaveisiin tai unelmiin perustuvaa politikointia. Ja ohjaisi tulevia hallituksia käyttämään veronmaksajilta kerättyjä rahoja ennemminkin suomalaisten hyväksi kuin - aiemman lupauksensa mukaisesti - törsäisi ne kehitysmaalaisten gepardihattujen sveitsiläisille pankkitileille.

Toisin sanoen toivon tulevan presidentin nousevan koko kansan johtajaksi, joka yhdistää suomalaiset arvoliberaaleista kansalliskonservatiiveihin. Sekä huolehtii osaltaan siitä, että Suomessa on turvallista ja hyvä elää myös tulevaisuudessa.

55 kommenttia:

 1. 😐🙄😑🥱😴

  VastaaPoista
 2. Eli wef voitti vaalit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma12. helmikuuta 2024 klo 8.29

   Täsmälleen noin!
   Mutta koko WEF on pelkkää "salaliittotteoriaa" niille, jotka vakaasti ja järkkymättä uskovat "viralliseen totuuteen", jota mm. weffiläiset muiden ylimpien globalistirikollisten kanssa kontrolloivat, työkaluinaan mm. käytännössä koko valta- eli propagandamedia, Suomessa ennenkaikkea Helsingin-Brysselin Pravda.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma12. helmikuuta 2024 klo 8.58

   "Salaliittoteoriaa" pravda-uskovaisille Stubbin oppi-isästä Klaus Schwabista (Stubbhan aikoinaan kävi Schwabin 6-vuotisen "nuorten poliittisten johtajien" kurssin, jolle vain hyvin harvat ja valitut hyväksytään):

   ”Maailman talousfoorumin (WEF) perustajan Klaus Schwabin päivät voivat olla luettuja .
   Pascal Najadi , toisen WEF:n perustajan Hussain Najadin poika, puhuu ilmiantajana globalistisäätiön nykyistä huippukoiraa[top dog] vastaan ​​ja syyttää häntä ja muita johtajia "rikoksista ihmisyyttä vastaan".
   Najadi sanoo, että Schwabin ja hänen ystäviensä rikokset ovat niin suuria, että sekä Schwab että muut WEF:n johtajat, kuten Bill Gates , sekä Maailman terveysjärjestön (WHO), Big Pharman ja Big Techin johtajat on pidätettävä välittömästi.
   Yhteistyössä Schwabin kanssa Najadin isä perusti WEF:n vuonna 1971. Hän erosi vuosikymmen myöhemmin vedoten vastenmielisyyteen Schwabin dystopista visiota kohtaan ei-eliittisen ihmiskunnan tulevaisuudesta.
   Pascal Najadi on myös järkyttynyt siitä, että hänet ja hänen äitinsä huijattiin ottamaan "rokotus" Wuhanin koronavirusta (COVID-19) vastaan, väärennettyä "pandemiaa", jota WEF ja muut aggressiivisesti painostivat.
   Najadin mukaan hän ja hänen äitinsä kuolevat nyt injektioihin, jotka hänen mukaansa ovat "myrkkyä", jonka Schwabin kaltaiset työstivät maailmaan.

   "Paholainen asuu Genevessä", Najadi sanoo
   Yhdessä syyttäjien kanssa Najadi pyrkii saamaan Schwabin lopulta vastuuseen helvetin vapauttamisesta maailmalle. Hänen tapauksensa kiinnittää huomiota myös muihin globalistisiin elimiin, kuten Yhdistyneisiin Kansakuntiin (YK), jotka tekivät yhteistyötä pahassa [evil] suunnitelmassa.
   Tällä hetkellä WEF:n, YK:n ja WHO:n johtajat säilyttävät diplomaattisen koskemattomuuden, mikä tarkoittaa, että heitä ei voida syyttää ja tuomita – mutta Najadi haluaa, että diplomaattinen koskemattomuus peruutetaan ja sen jälkeen annetaan pidätysmääräys.
   Najadi on muuten sama kaveri, joka nosti kanteen Sveitsin pitkäaikaista pääministeriä Alain Bersetiä vastaan, koska se valehteli yleisölle COVID-injektioista. Tämä johti lopulta siihen, että Berset erosi tehtävästään viime kesäkuussa.
   Nyt tämän menestyksen myötä Najadi siirtyy YK:n isompiin kaloihin, Gaviin [Rokotusliittouma], WEF:iin ja WHO:hon.”
   https://www.globalresearch.ca/whistleblower-calls-wef-founder-klaus-schwab-arrested-over-crimes-against-humanity/5842050

   Jos Stubb olisi ajatellut Schwabin kurssista, että "tämä ei ole mun juttuni", niin hän ei olisi käynyt kurssia loppuun asti. Niinollen Stubb tulee presidentin virassaan soveltamaan kurssilla omaksumaansa, vaikka hän kuinka uskottavasti tahansa valehtelee asettavansa suomalaisten edun ja demokratian kaiken muun (kuten WEF- ja muiden ylimpien globalistirikollisten ohjeistamien asioiden) edelle.

   Poista
  3. Kuten itse totesit, tutustuit salaliittoteorioihin noin 15 vuotta sitten. Vilkaisin lähdeviitteitäsi ja kyllä, melko sakeaa tavaraa. Kukin uskoo mihin haluaa, sinä näihin globaaleihin salaliittoihin, minä en. Molemmat siis voimme sanoa olevamme yhtä naiiveja omassa uskossamme.
   Minä uskon siihen että Stubb oli vaihtoehdoista paras, etkä sinä käännä päätäni suuntaan tai toiseen.

   Poista
  4. Ota iisisti. Minäkin olen käynyt monia kursseja, ja monesta en muista muuta kuin sen, että luennoitseva konsultti oli löytänyt hyvän tavan rahastaa firman koulutuksesta vastaavia, julistamalla milloin minkin "matriisiorganisaation" autuudesta. Kyllähän järkevä ihminen pystyy kiertämään bullshitin, kun sellaista kohtaa.

   Poista
  5. Olen jo pitkään ajatellut, että miksi olen niin tyhmä, että haaskaan aikaani - jolle olisi huomattavasti parempaakin käyttöä - yrittämällä kaataa vettä hanhen selkään, vaikka tiedän sen varmasti valuvan siitä suoraan maahan.
   Mahtava on ylimpien globalistirikollisten hallitseman valta- eli PROPAGANDA-median ja "virallisen totuuden" voima joihinkin heidän hyödyllisiin idiootteihinsa. Kaikki TODELLISTA vaihtoehtomediaa edustavat blogit/sivustot ja kirjat ovat heille pelkkää "salaliittoteoriaa".

   Poista
  6. Yksi uskoo jumalaan, toinen muhammediin ja kolmas palvoo jotain muuta mielikuvitusolentoa. Lääkärituttua siteeraten "elämä on tappava tauti, joka tarttuu sukupuoliyhteydessä". Jokainen voi sairastamisaikansa käyttää mihin huvittaa, mutta ei sitä liian vakavasti kannata ottaa. Monttuun meistä ei kukaan saa mukaansa fyrkkaa tai vaihtoehtomediaa.

   Poista
  7. Taas täytyy muistuttaa itseäni, että miksi olen niin tyhmä, että haaskaan kallista aikaani kaatamalla vettä hanhen selkään...

   Poista
  8. Kuitenkin jatkat tuota fundamentalistisaarnaajan uraasi täysillä? jos et edes tiedä itsekään että miksi, niin sinulla on ongelma, mutta se ei ole se hanhi...

   Poista
  9. Hyvä, Kalergi-suunnitelma! Et ole ajatuksinesi yksin, mutta valitettavasti ainakin 80 prosenttia väestöstä on hyvää orjatavaraa, jolla ei ole kykyä yhteiskuntakritiikkiin. Siksi ymmärrän turhautumisesi, mutta pidä lippu korkealla.

   Poista
  10. Tarkoitatko että kaikki muut paitsi persuja äänestäneet ovat orjatavaraa? Mua ainakin puistatti Hesarin juttu ylöjärveläisistä, jotka kaipaavat Kekkosen aikaa.

   Poista
  11. Kiitos Anonyymi12. helmikuuta 2024 klo 13.05.
   On lohduttavaa ja rohkaisevaa kun näkee kirkkaita valonvälähdyksiä pimeydessä!

   Poista
  12. Najadin opetuslapset Suomessa näyttävät olevan tätä koronahuuhaa/convoy-sakkia. Najadin 1000-sivuinen kanne Pfizeria vastaan on kuin kverulantin valittajan käsikirjasta.
   Näkyy siellä äänitorvena olevan myös Tucker Carlson. Nyt on syvä kaninkolo! Mut hei, aikanaan Tabu-sketsisarjassa todettiin että "kaikkia meitä tarvitaan."

   Poista
  13. Tässä yksi ajankohtainen linkki mm. WEF:n toimintaan.


   https://m.youtube.com/watch?v=5_vWFa73C4M


   Kuuntelun jälkeen kannattaa gooflata nimet, saattaa löytyä jotain mielenkiintoista.

   Karuna Pettila

   .

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu.
  Vaikka kisan paras jäi valitsematta, olen sanoinkuvaamattoman tyytyväinen siitä, että Haavisto ja hänen vihervasemmistolainen klaaninsa ei päässyt linnaan.
  Stubb on toivottavasti saanut impulsiivisuuttaan kuriin, mutta täytyyhän se myöntää, että Stubbin cv on paperilla vertaansa vailla, ja juurikaan edustavampaa first ladya ei pysty kuvittelemaan. Toivottavasti Stubb on kypsynyt tehtävän tasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasvalta on saanut uuden presidentin puolison. Hurraa, hurraa, hurraaa.

   Poista
  2. Säästyttiin katastrofilta.

   Poista
 4. Onnittelut Stubbille ja suomalaisille. Saimme tärkeän torjuntavoiton kuten keväällä 1944. Valituksi tuli pienempi paha kun Iso-paha-Pekka jäi toiseksi ja Mestari sai pronssia.

  Samalla Suomi sai "Uuden Väyrysen". Alkuperäisen Väyrysen elämäntehtävä oli pyrkiä kalifiksi kalifin paikalle siinä onnistumatta.
  Samoin "Uusi Väyrynen" alias Iso-paha-Pekka tulee taas kuuden vuoden päästä yrittämään - neljättä kertaa - mutta siihen asti näillä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäministeriö tänään

   Esitys rajamenettelyn käyttöönotosta lausunnolle

   https://intermin.fi/-/esitys-rajamenettelyn-kayttoonotosta-lausunnolle

   Tiedotteesta poimittua

   Sisäministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle esitysluonnoksen rajamenettelyn käyttöönotosta. Rajamenettelyssä on kyse maahan saapuneiden turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittelystä tehostetusti rajan läheisyydessä.

   Esityksen tavoitteena on hallitusohjelman mukaisesti ottaa käyttöön EU:n menettelydirektiivin mukainen rajamenettely hyödyntäen täysimääräisesti ja tilanteen edellyttämällä tavalla direktiivin liikkumavara.

   Rajamenettelyssä on kyse turvapaikkamenettelystä. Sitä voidaan soveltaa EU:n ulkorajalla tai sen läheisyydessä tehtyihin turvapaikkahakemuksiin, joiden arvioidaan todennäköisesti olevan perusteettomia. Suomessa ulkorajoja ovat itärajan lisäksi esimerkiksi kansainväliset lentokentät.
   Lakiluonnoksen mukaan rajamenettelyä voitaisiin käyttää kaikissa muuttoliiketilanteissa, ei pelkästään laajamittaisen tai välineellistetyn maahantulon tilanteissa.

   Tavanomaisessa turvapaikkakäsittelyssä hakijoilla on mahdollisuus vapaasti liikkua Suomen sisällä tai muualle EU-alueelle. Rajamenettelyssä taas hakijoiden on oleskeltava rajalla tai sen lähellä hakemuskäsittelyn ajan. Käytännössä hakijan täytyy pysyä hänelle osoitetun vastaanottokeskuksen alueella.
   Menettelyn tavoitteena on tehostaa perusteettomien hakemusten tutkintaa ja kielteisen päätöksen saavien hakijoiden palauttamista. Lisäksi ehkäistään turvapaikanhakijoiden liikkumista jäsenvaltiosta toiseen.
   jne.
   ----------------------

   Suomessa tasavallan presidentti vahvistaa eduskunnan hyväksymät lait. Kun tämä laki tulee hyväksyttäväksi, on tosi hyvä, että pienempi paha eli Stubb tuli valituksi presidentiksi koska hänellä saattaa olla ymmärrystä tässä asiassa.
   Jos suurempi paha olisi tullut valituksi, hän tuskin olisi vahvistanut tätä vaan olisi todennäköisesti lähtenyt neliraaja jarrutukseen erilaisten "asiantuntijoiden" kanssa.

   Tässä on siis yksi esimerkki, että vaikka oma ehdokas olisi tippunut ensimmäisellä kierroksella presidentinvaalin jatkosta, on syytä äänestää toisellakin kierroksella.

   Poista
 5. Eihän Alexander Stubb ole ollut presidenttinä vielä päivääkään. Annetaan nyt miehen ensin hoitaa presidentille kuuluvia tehtäviä ennen kuin arvostellaan häntä.

  Minä uskon että presidentin toimi rauhoittaa Stubbia ja hänestä saattaa kehittyä vielä hyväkin presidentti maallemme.

  Joka tapauksessa hän on ainakin omilta elämäntavoiltaan hyvä esikuva Suomen nuorisolle. Muistakaamme nimittäin minkälaisen rapakuntoisen paksukaisen Suomi sai 30 vuotta sitten presidentiksi.

  Ja muistakaamme minkälaisen "palvelun" silloisen PUOLUSTUSVOIMIEN YLIPÄÄLLIKÖN poika suoritti isänmaan hyväksi!. Silloin kyllä oli IRVOKKUUS HUIPUSSAAN. Samaan aikaan kun presidentti kätteli linnan juhlissa Marskin Ritareita, niin presidentin poika..........

  Tosiasia on se, että ainakin lähtökohdat ovat tällä kertaa monin verroin paremmat mitä 30 vuotta sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Stubbin sotilasarvoon on kiinnitetty aivan liikaa huomiota. Onhan "kenraali luupiikki" ollut USAn ylipäällikkö, vaikka lusmuili kutsunnoista.

   Poista
  2. Niimpä! Toiset suorittaa siviilipalveluksen työministeriön maahanmuutto-osastolla mutta Stubbin poika suorittaa asevelvollisuuttaan kuten normaalit miehet.

   https://twitter.com/alexstubb/status/1705778520209650032?s=46&t=946lePAcQJ7sU_T4_0Foxg

   Poista
  3. Hyvin meidän media piti tuon pojan intissä olon piilossa, kuulin siitä vasta eilen illalla. Pelkäsivät varmaan että se(kin) toisi Alexille lisää ääniä...

   Poista
  4. Se on jo ennakolta selvää, että vihervasemmistolle ei tule Stubb kelpaamaan, mutta toivottavasti eivät enää uusia lakkoja kansanvaltaista demokratiaa vastaan tämän "virhevalinnan" takia enää järjestä. Mitään takeita ei kyllä ole, mutta mikäs ay-liikettä on pidätellyt ennenkään.


   Poista
  5. Toimittajien katkeruus ja kitkerä kommentointi eilen illalla oli musiikkia korvilleni. Todistivat jykevästi sitä mitä puolta ovat ja ettei media ole missään mielessä puolueeton vaan orgaaninen osa vihervasemmistoa. Todistivat sivistymättömyytensä haastattelemalla Haavistoa enemmän kuin uutta presidenttiä ja esittämällä negatiivissävyisiä kysymyksiä Stubbille. Sivistymätöntä käytöstä. Vaalit on käyty, pulinat pois toimittajatkin, tällä mennään.

   Poista
  6. Saatanan surkea paskahousu ja jokaisen isänmaallisen suomalaisen vihollinen valittiin presidentiksi. "Monikulttuurisuus on rikkaus, ei mulla muuta."-A. Stubb.

   Poista
 6. Tiukaksi meni vaali mutta vähemmän huono voitti. Huvittaa, koska olin ollut jo kaksi kuukautta puoluepoliittisesti järjestäytynyt, kun uusi presidenttimme syntyi. Olen vieläkin kotikunnassa neljäs varavaltuutettu.

  VastaaPoista
 7. Ei tarvitese nähdä päivääkään stuppia presidenttinä sillä olen kyllä selvillä tuon koko uralla tehdystä asioista ja en kyllä paljoa alkaisi kehumaan. Ei tule suomen kansaa noteeraamaan sillä tuon kansa on brysselissä. Aivan surkea matematiikan osaaminen ja tosiasioiden täydellinen kieltäminen, ei esimerkiksi tiedosta olevan 3 maailman nuorisojengejä alistuskulttureineen törkeästi pahoipitelemässä suomen nuorisoa. Jaksaa myös toistaa sanontaansa että ruotsi on maapallon turvallisin maa, vaikka tuolla räjähtelee pommit, käsikraanit ja aseet paukkuu lähes joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei tule suomen kansaa noteeraamaan sillä tuon kansa on brysselissä."

   Juuri noin, mutta sitähän hänen hyödylliset idioottinsa eivät usko, jotka "virallista totuutta" edustava valta- eli propagandamedia on perusteellisesti aivopessyt. Tuota ylimpien globalistirikollisten kontrolloimaa "virallista totuutta" puhtaimmillaan edustaa Suomessa Helsingin-Brysselin Pravda.
   Aatos Erkon aikaan Pravdassa oli usein suoria käännöksiä Financial Times'istä, joka oli rosvoparoni Rockefellerin - Bilderberg-sisäpiiriläisen - suorassa kontrollissa. Noista ajoista lehden linja on järkähtämättä pysynyt muuttumattomana, vaikka Erkko on ollut vuosia mananmajoilla.

   Poista
  2. IS:n haastattelussa herra kertoi haluavansa "avoimen, turvallisen ja kansainvälisen Suomen". Jos avoimuus ja kansainvälisyys tarkoittaa avoimia rajoja kaikenmaailman läpsyttelijöille, turvallisuus on mennyttä. Minä en tuohon helppoheikkiin luota.

   Poista
 8. Minä äänestin Stubbin puolisoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan, niin tein minäkin. Uskoisin, että järkevä puoliso tekee miehelle hyvää.

   Poista
  2. Minä taas äänestin Stubbin isän vaimoa, kun olin pikkupoikana ihastunut häneen.

   Poista
 9. No jopas oli professori höyli kehuskelussaan. Professori voisi pyytää signeeratun kappaleen kollegansa väitöskirjasta ja sitten arvioida sen sisällön meille taviksille.

  Positiivisena näen sen, että nyt vähenivät paineet lapsiperheiltä. Jos lapselle ei koulu maita eikä kertolasku suju, ei sillä väliä, Pisat ovat historiallisia turhekkeita. Koulussa voi harrastaa myös tärkeämpiäkin asioita kuin opetuksen seuraaminen. Tarjolla on liikunnallisesti kehittäviä harrasteita laidasta laitaan mukaan lukien toverilliset mittelyt välitunneilla ja miksei tuntienkin aikana.

  Alexin prof. kertoo pyytäneen anteeksi joitakin koulukauden kommelluksiaan, mutta onkohan näyttöä siitä, että olisi tekojaan tehokkaasti katunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten voi jatkaa opintoja yliopistossa kuten Haavisto, eli jättää ne kesken muutaman kuukauden jälkeen, mutta esiintyä myöhemmin professorina ja varakuvernöörinä.

   Poista
  2. "No jopas oli professori höyli kehuskelussaan." Kyllä, perussuomalaisesta kuoriutui kokoomuslainen yhdessä yössä. Jos on hyvätuloisessa eläkevirassa, globalisti Suomen maaherrana ei niin haittaa. Toista se on meikäläisellä reppanalla, jota ei Jellonakerhoon tai muihin herrapiireihin huolittaisi, vaikken kyllä menisikään.

   Tässä hypetyksessä pitää muistaa, että tuon juoksijan kannatus oli eka kierroksella vähemmän kuin aikoinaan Aatu-sedällä Saksassa.

   Poista
  3. En ole missään yhteydessä sanonut olevani perussuomalainen tai kokoomuslainen - saati että olisin edes vihjaissut olevani jonkin puolueen jäsen. On kuitenkin totta, etten usko karismaattisten tyyppien kehittelemiin salaliittoihin, kepulaisiin enkä vihervasemmistoon, joten edellä mainitsemasi puolueet vastannevat parhaiten omia poliittisia näkemyksiäni.

   Ne taas muodostan ennen kaikkea tutkittujen tosiasioiden pohjalle. Siis sellaisten, että tietyt maahanmuuttajaryhmät esiintyvät määräänsä suuremmalla osuudella epäedullisissa ja toiset ryhmät taas edullisissa tilastoissa. Tai että markkinatalous on aina toiminut paremmin kuin keskusjohtoinen suunnitelmatalous. Tai että rokotteiden avulla on maailmasta hävitetty isorokko ja useat muut kesytetty merkityksettömiksi.

   Stubbin osalta kirjasin ylös Wikipediatiedot, joissa oli paljon hyvää, mutta myös varoittavia virheitä. Ja siksi esitin hänelle toiveita siitä, mihin käyttäisi kansalta saamaansa valtaa - eivätkä ne sisältäneet Suomen uhraamista globalisteille, vaan hänen globaaleiden suhteidensa hyödyntämistä meidän suomalaisten eduksi.

   Poista
  4. Miten Stubb voisi käyttää suhteitaan suomalaisten hyväksi - ja mitä suhteita ja millä areenalla?

   Poista
  5. Todennäköisesti sama trolli:
   Anonyymi12. helmikuuta 2024 klo 9.16
   Anonyymi12. helmikuuta 2024 klo 9.18
   Anonyymi12. helmikuuta 2024 klo 11.53
   Anonyymi12. helmikuuta 2024 klo 12.34:

   Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
   Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response
   https://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

   Anonyymi12. helmikuuta 2024 klo 15.37:
   En ole maininnut putinisti Tucker Carlsonista mitään.
   Suosittelen sinulle tanskalaisen lääketieteen professori Peter C. Gøtzsche'n kirjaa "Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus".

   Professorillekaan, sokean fundamentalistisesta tieteisuskostaan (vai vai sanotaanko -uskonnostaan?)
   huolimatta ei näytä tulevan mieleenkään, että valta- eli propagandamedia voisi jättää joitakin olennaisia ja hyvinkin tärkeitä asioita kertomatta ihmisille, esimerkiksi, siitä mitä Klaus Schwab on kertonut mm. itse kirjoittamissaan kirjoissa kuten

   Die Vierte Industrielle Revolution
   by Klaus Schwab, Petra Pyka, et al. | 27 Jun 2016

   COVID-19: Der Grosse Umbruch Paperback – 25 Sept. 2020
   by Klaus Schwab (Autor), Thierry Malleret (Autor)

   Das Grosse Narrativ: Für eine bessere Zukunft Paperback – 21 Feb. 2022
   by Klaus Schwab (Autor), Thierry Malleret (Autor)

   puhumattakaan monista haastatteluista, joita hän on antanut eri tahoille. Niitä on esim. www.globalresearch.ca -sivustolla. (En ole samaa mieltä kaikesta, mitä sivusto kirjoittaa, kuten putinisti Tucker Carlsonin tekemä haastattelu Putinista. Siitä huolimatta katson, että ei ole aiheellista "heittää lasta pesuveden mukana viemäriin", koska sivustolla on suuri määrä erinomaisia artikkeleita.)

   Valta- eli propagandamedian tärkein valehtelun muoto on tietoinen vaikeneminen ihmisille tärkeistä asioista. Toinen yleinen valehtelun muoto on disinformaatio: 97% totta ja loput muunnettua totuutta.

   Professori näyttää uskoneen todeksi joka sanan, mitä Alexander Stubb suustaan suolsi ja erityisesti mitä hän lupasi vaalikampanjansa aikana. Hänen suuri vaalibudjettinsa viittasi siihen, että oli käytetty mm. huippuluokan propaganda-asiantuntijoita muotoilemaan
   hänen suuhunsa sovitettavat sanat, esitystapa, propaganda-sloganit jne. Suurella A-kirjaimella oli varmasti ihmisten alitajuntaan upotettuna suuri käyttäytymistä Stubbin eduksi ohjaava symbolinen merkitys.

   Umpimähkäinen "salaliittoteoria"-aseen käyttö ilman faktaperusteita on kaikkea muuta kuin "tieteellistä" eikä sen käytön pitäisi kuulua ns. sivistyneeseen väittelyyn.   Poista
  6. Hyvin kirjoitettu kokonaisuus. Salaliittoteoriaan uskovaksi luokitteminen on tapa ylenkatsoa Kalergi-suunnitelma nimimerkin kaltainen kriittinen pohdiskelu.
   Kukaan ajatteleva ihminen toisaalta tuskin voi kiistä sitä, että taloudellinen harvainvalta hallinnoida maailman valtioita keskittyy koko ajan yhä harvempien käsiin. Tällä ilmiöllä on vaikutuksensa, jota jokaisen olisi syytä tykönään ja elinpiirissään pohtia analyyttisesti.

   Poista
  7. Kiitos Anonyymi12. helmikuuta 2024 klo 19.52 - kirkas valonvälähdys pimeydessä!

   Poista
  8. "Hyvin kirjoitettu kokonaisuus. Salaliittoteoriaan uskovaksi luokitteminen on tapa ylenkatsoa Kalergi-suunnitelma nimimerkin kaltainen kriittinen pohdiskelu.
   Kukaan ajatteleva ihminen toisaalta tuskin voi kiistä sitä, että taloudellinen harvainvalta hallinnoida maailman valtioita keskittyy koko ajan yhä harvempien käsiin. Tällä ilmiöllä on vaikutuksensa, jota jokaisen olisi syytä tykönään ja elinpiirissään pohtia analyyttisesti."

   --

   Noin 150 globaalia yritystä pyörittää käytännössä kaikkea tuotantoa suoraan tai epäsuorasti.

   Nämä 150 yritystä kytkeytyvät läheisesti toisiinsa.

   Näitä rahoittavat kuorallinen maailman suurimpia pankkeja ja nämä hallitsevat puolestaan erilaisia rahastoja ja muita yhtiöitä jotka omistavat ja hallitsevat jono fyysisiä resursseja kuten raaka-aineita tai finanssiresursseja eli ennen kaikkea yritysten velkakirjamarkkinoita.

   Samat tahot omistavat näiden lisäksi valtioiden velkakirjamarkkinan ja käyttävät yrityisesti lyhyitä US-treasury bill-velkakirjoja "likviditeetin" lähteenä tai luovat niiden avulla mielikuvaa likviditeetistä. (Periaatteessa paras likviditeetin lähde on kuulemma 3 kk. bill).

   On hyvä huomata että myös vakuutusyhtiöt sekä Hedge-fundit ovat osa tätä rakennelmaa.

   Euroopassa noin 70 prosenttia luotoista on peräisin pankeista, USAssa luku on noin 30 prosenttia, joten rahoitusmarkkina on hyvin erilainen.

   Yksi Euron heikkoulsista on Saksan liian vähäinen lainatarjonta ja usein likviditeeton lähteenä käytetään Italian velkakirjamarkkinaa.

   Karuna Pettila

   .

   Poista
  9. Oikein hyvä, että Karuna Pettila rohkenit esittää tässä blogissa tietoa siitä, miten tätä maailmaa hallitaan ja millä taholla osa nukketeatterin naruista vetäjistä löytyy.

   Noista asioista löytyy tietoa valikoiduilta vaihtoehtomedian sivustoilta ja -blogeista - jotka tässä blogissa varsinkin eräs henkilö suuressa viisaudessaan ja kaikkitietävyydessään leimaa "salaliittoteoriaksi" suoralta kädeltä yrittämättäkään löytää faktaperusteita väitteelleen.

   Poista
 10. Heikki Porkan tavoin äänestin pitkin hampain yhtä ehdokasta. Jos tuo homous vaikutti niin paljon valintaan, olisi Pekka voinut ilmoittaa parantuneensa homoudesta. Ainakin Oprah-showssa Amerikoissa miespappi oli ollut uskoton vaimolleen ja vielä jonkun miehen kanssa. Kuitenkin vaimo antoi anteeksi, kun pappi ilmoitti parantuneensa. Oprah nyökytteli päätään, että ihme oli tapahtunut. Jos 30% äänistä meni tämän suuntautumisen takia Stubille, niin olisi kannattanut "parantua" ja vetää ylivoimainen voitto pressanvaaleissa.

  VastaaPoista
 11. Kun loppukilpailussa olivat mukana melkoisen pinnallinen touhottaja ja salakähmäinen islamisti, valinta oli lopultakin helppo. Aina voi toivoa, että Alexander aikuistuisi ja kasvaisi presidentin mittoihin, mutta kovin optimistinen en ole.

  VastaaPoista
 12. Mitä politiikka on? Päivänpolitiikkaa. Reagoimista vastan tuleviin tilanteisiin.

  Mitä yhteiskuntapoliittinen "keskustelu" on? Päiväkohtaisten tilanteiden kuvaamista ja selittämistä päiväkohtaisilla käsitteillä.

  Pelkkiä päiväperhosia. Ja politiikkaan ja poliitikkoihin pitäisi sitten suhtautua kuin heillä olisi oikeasti jokin käsitys siitä miten maailman asiat ovat.

  Toistan toistamistani: se, että kilpailevat poliitikot pidättyvät "poliittisen korrektiuden" peutteissa ja käyvät "herrasmiesmäistä" vaalitaistelua "hyvässä hengessä" ei ole demokratian voitto. Eikä sen vastakohta, siis että huutaisivat toisilleen iskulauseitaan kurkku suorana, myöskään olisi parempaa ajattelua.

  Vaan kumpikaan vaihtoehto ei merkitse sitä, että keskustelua käytäisiin edes oikean ihmiskuvan varassa ja todellisuutta oikein kuvaavin käsittein. Siitä kaikki "poliittisen korrektiuden" mukainen mussuttelu on niin kaukana kuin mikään inhimillinen olla voi.

  Siinä mielessä oli aivan sama, äänestikö joku näissä vaaleissa vai ei. Parempi ei voittanut, eikä hävinnyt. Tarjolla on vain poliittista stiiknafuulaa, keskiaikaisen skolastisen käsiterealismin nykyversio.

  No. Ovathan entiset vallanpitäjämme, ruotsalaiset, meitä vielä edellä kaikessa peittelyn taidossa. Siellä diskuteerataan niin kertakaikkisesti, ettei kukaan saa todellisuuteen mitään otetta. Mutta perässä tullaan. Ruotsin tiellä ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin. Kannattaa lukea keskittyen uudelleen.
   Kiitos, SO!

   Poista
  2. En ole puolesta enkä vastaan, vaan ehkä pikemminkin päinvastoin.

   Poista
 13. Kuinkahan esimerkiksi Kekkonen tai Mannerheim olisi pärjännyt tässä sirkuksessa, jossa yritettiin kaivaaa esiin kaikki nuoruuden synnit?


  VastaaPoista
 14. Juu stubbin negatiivinen näkemys korostui etenkin venäjän vallattua krimin ja kovin negatiivisesti stubb tekikin sitten sen jälkeen sopimuksen rosatomin kanssa uudesta ydinvoimalasta suomeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terhomatti Hämeenkorpi12. helmikuuta 2024 klo 19.53

   Kepu - Rehni se Venäläiset houkutteli tänne !

   Poista
 15. Meissä on se vika että anteeksianto puuttuu. Hjallis katuu julkisesti hankkeitaan neukkujen kanssa ja se on kansalle aika ok. Ja tiedän että häntä oikeasti v*tuttaa. Kuten Stubb eilen sanoi, moni toivoi hänen epäonnistumistaan pääministerinä. Annetaan nyt mahdollisuus eikä teilata vanhojen sanomisten perusteella. Mä näen että Alex on kasvanut ihmisenä ministeriajoistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se kasvu mielestäsi on näkynyt?

   Poista
 16. Stubbin mielestä viisi potenssiin kolme on seitsemänkymmentäviisi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!