maanantai 22. toukokuuta 2023

Aiheuttaako venäläiskapinallisten hyökkäys ongelman Ukrainalle?

Päivän uutinen kertoi Ukrainasta tulleen venäläisjoukon hyökänneen rajan yli Venäjälle. Hyökkäyksen syyksi on mainittu Venäjän joukkojen lisääntyneet hyökkäykset Ukrainaan. Hyökkääjät ovat Visegrad 24-kanavan mukaan puolestaan uhonneet, että "heidän tavoitteenaan on Moskovan punainen tori". 

Tämä käänne ei ole millään lailla järkevä Ukrainan eikä etenkään länsimaiden kannalta, koska Vladimir Putin voi käyttää sitä legitimoimaan venäläisten sotilaalliset operaatiot Ukrainassa ja muualla. Lisäksi on muistettava Kremlin tiedottaja Dmitri Peskovin yhdysvaltalaiskanava CNN:n haastattelussa tekemä linjaus: "jos maatamme kohtaa eksistentiaalinen uhka, niin (ydinaseiden käyttö) voi tulla kyseeseen".

On tietenkin selvää, ettei Ukrainasta tullut venäläisjoukko pääse ikinä punaiselle torille asti, eikä siksi aiheuta Putinille - saati itse Venäjälle - "eksistentiaalista uhkaa", mutta tosiasioilla ei ole ennenkään ollut merkitystä Putinin toimissa. Ja siksi nyt tapahtunut rajanylitys voi johtaa vähintäänkin Ukrainaan kohdistuvaan ydinaseuhkailuun. 

Toinen ikävä seuraus ukrainalaisille saattaa olla se, että länsimaissa yleinen mielipide kääntyy Ukrainan avustamista vastaan. Mikäli näin käy, vähenee Ukrainan saama aseapu, mikä vaarantaa maan puolustustaistelun venäläistä aggressiota vastaan. 

Siksi presidentti Zelenskiyn neuvonantajan kommentti, jonka mukaan Ukrainalla ei ole mitään tekemistä hyökänneen joukon kanssa, on järkevä. Nähtäväksi jää, uskotaanko sitä Putinin hallinnossa tai edes länsimaissa.

Toivon tietenkin, että Zelenskiyn neuvonantajan irtisanoutuminen venäläisjoukon hyökkäyksestä pitää paikkansa ja uskotaan kaikkialla Ukrainan rajojen ulkopuolella. Ja ettei kumpikaan edellä mainitsemistani ikävistä mahdollisuuksista siten toteudu, vaan venäläiset jättävät käyttämättä heille tarjotun propagandahyödyn ja länsimaat hyväksyvät venäläiskapinallisten hyökkäyksen jonkinlaisena kansannousuna Putinin hallintoa vastaan. 

Valitettavasti asia ei kuitenkaan ole kiinni minun hurskaasta toiveestani. Eikä edes siitä, että rajanylityksessä olisi sittenkin kyse Mainilan laukauksten toisinnosta.

10 kommenttia:

  1. Miten niin "uskotaanko sitä Putinin hallinnossa tai edes länsimaissa"?
    Moskovordorissahan ei uskota enää mitään muuta kuin putleristipropagandaa, joka saa alati psykoottisempia sävyjä.

    Lännellä taas ei ole mitään syytä olla uskomatta Zelenskyin ilmoitusta, ettei Ukrainalla ole mitään tekemistä tuon pulaakin kanssa.
    Joukko on joko omalla asiallaan tai sitten kyseessä on Ryssän "false flag" -isku.

    Todennäköisesti paljastuu pian jälkimmäiseksi;
    Ukraina kun ei tällaisella voi saavuttaa mitään, pelkästään menettää.
    Ryssän lavastukset sen sijaan ovat juuri tällaisia rävellyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukraina voisi pyytää asian puolueetonta tutkimista.

      Poista
  2. Ryssän omia tekosia. Haluavat nillittää "yhyy, ne lyö takaisin".
    Samaan aikaan teurastavat siviilejä umpimähkään ampumillaan ohjuksilla ja tykistötulella.
    Ukrainalle pitäisi vihdoinkin antaa kyky iskeä syvälle ryssän rajojen sisälle. Nythän puten barbaarit hilloavat johtamispaikat ja asevarastot parinsadan kilsan päähän kun lännen vätysjohtajat panttaavat pitkän kantaman aseita.
    Jos ryssä haluaa lähteä NATO:n kanssa hippasille niin siitä vaan.

    VastaaPoista
  3. Täytyy olla hieman eri mieltä professorin ajatusten ja toiveiden kanssa, näkisin että tuo operaatio on ollut länsimaiden tiedossa ja sillä on tukijamaiden täysi hyväksyntä. Tuota harjoiteltiin jo aikaisemmin pienemmässä mittakaavassa, mutta samoilla yksiköillä ja sillä on ainakin kolme Ukrainan asiaa edistävää ulottuvuutta;

    1. Näyttää venäläisille että nykyhallinnon vastainen oppositio on aseistautunut sekä motivoitunut.

    2. Pyrkiä sitomaan joukkoja pois puolustuslinjasta Ukrainan hyökkäyksen alla.

    3. Puhdas vittuilu, venäjää pilkataan käyttäen samaa retoriikkaa kuin nämä käyttivät Krimin miehityksen yhteydessä.

    Sitäpaitsi tuota on vaikea kääntää eksistentiaaliseksi uhaksi kun Pskov aivan oikein kertoi kyseessä olevan sabotaasi- ja tiedusteluyksikön operaatio.

    -Iosephus Phallos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onnistu, mahorkka haisee liikaa kirjoituksessasi.

      Poista
    2. Onkohan sulla ryssätutka säädetty vähän turhan herkälle?

      -Iosephus Phallos

      Poista
  4. Mitä ihmeen äimistelyä siinä on, että hyökkäyksen uhri yrittää pientä vastaiskua .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän siinä mitään olekaan, mutta nämä meidän putinistit yrittävät tehdä siitä jotenkin erikoisen asian. Ihan omituinen ajatus että sotaa ei saisi viedä vihollisen alueelle, tottakai saa, ja voittaakseen se pitääkin viedä. Ei se vihollinen muuten kypsy rauhaa tekemään jos se ei ota itsellekin riittävän kipeää. Siksi nämä lännen jeesustelut sodan eskaloitumisesta ovat aivan pöyristyttäviä. Totta helvetissä Ukraina saa ampua Venäjän puolelle.

      Poista
  5. Muistui mieleen kakkosrähinän aikainen kuvaus Suomen pommikoneiden liittymisestä venäjälle palaavien pommikoneiden perään. Oma kone tunnus oli selvillä. Melkoisen paljon tuhoa tuli ja haukkujakin
    Mutta koneet lähti kauemmas itään! Kohteena oli kai Tallinna, siksi haukut?

    VastaaPoista
  6. Ukrainan vastahyökkäyksessä ei ole periaatteessa oikeastaan yhtään mitään väärää. Ei voida pelata minkään ryssän pelisäännöillä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!