tiistai 30. toukokuuta 2023

Viikon jännitysnäytelmä vaatii paljon poppareita

Viime viikon suuri jännitysnäytelmä oli RKP:n ja Perussuomalaisten välinen kissanhännänveto maahanmuuttopolitiikasta. Se ratkesi, kuten nyt tiedämme, Petteri Orpon voittoon ja reaktioista päätellen RKP:n vasemmistosiiven jonkinasteiseen tappioon. Hyvä näin.

Kuluvan viikon suuri jännitysnäytelmä liittyy puolestaan Ukrainan mahdolliseen vastahyökkäykseen maahan tunkeutuneita venäläisjoukkoja vastaan. Siihen suuntaan on ollut epäilyjä jo pitkään ja viimeksi eilen Ukrainan tiedustelupäällikkö vihjaisi operaation alkavan aivan lähiaikoina. Siis ehkäpä jo tällä viikolla.

Jos ja kun tämä hyökkäys alkaa, me tilanteita turvallisista kodeistamme seuraavat voimme kiinnittää huomiotamme kolmeen seikkaan. Niistä ensimmäinen on venäläisten sotilaiden taistelutahto - eli pyrkivätkö he puolustautumaan kaikin keinoin vai säntäävätkö pakoon kuin aropuput.

Toinen ja kolmas seurattavista asioista riippuvat ensimmäisestä. Jos kuitenkin oletetaan venäläisten pyrkivän yhtä urheaan vastarintaan kuin ukrainalais-venäläiset joukot aikanaan Raatteen tiellä, voimme toisena mielenkiinnon kohteena seurata kuinka tehokasta Ukrainalle toimitettu länsimainen aseistus on suhteessa venäläiseen. Eli onko se niin ylivoimaista kuin meille on uskoteltu, vai mahdollistaako venäläinen sotakalusto sittenkin merkittävän vastarinnan.

Jos sitten käy niin, että venäläiset luikkivat karkuun tai heidän kalustonsa on kelvotonta suhteessa Ukrainalle toimitettuun aseistukseen, tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, miten venäläinen yhteiskunta kestää tappion. Ja aivan erityisesti, horjuuko Vladimir Putinin asema, vai kestääkö se loppuun asti kuten tappiollisen sotansa viimeisinä päivänä itsensä hengiltä ottaneen Adolf Hitlerin aikanaan. 

Näitä odotellessa kannattaa kuitenkin varata paljon poppareita, sillä hyökkäyksen alkamispäivä on visusti varjeltu salaisuus - ja siitä päivittäin puhuminen todennäköisesti pelkkää psykologista sodankäyntiä. Tosiasia kuitenkin on, että ukrainalaisten on aloitettava hyökkäyksensä ennalta varoittamatta, mutta kesän aikana, sillä syksyllä se pysähtyy joka tapauksessa viimeistään maaston käydessä mahdottomaksi tehokkaalle sodankäynnille.

17 kommenttia:

 1. Mahdollisesti hyökkäys on jo alkanut, koska venäläisten varastot ja liikenneyhteydet räjähtelevät. Ukrainan komentaja sanoi, ettei tarkkaa alkamiskohtaa voi sanoa, koska hyökkäykseen ei lähdetä niin, että punainen nauha katkaistaan ja joukot ryntäävät eteen päin. Kyseessä on siis kiihtyvä prosessi.

  VastaaPoista
 2. Molemmin puolin tulvii propagandaa joten olen jo aikoja sitten päättänyt että en usko sodan kumpaakaan puolta. Toki olen Ukrainan puolella ja joka solullani toivon että voittavat sodan, mutta minä suljen silmäni ja korvani.

  VastaaPoista
 3. mä en oikein usko mihinkään "vastahyökkäykseen" kun noi rajat on betonoitu ja linnoitettu tappiin, siis kyseessä on pattitilanne ja kulutus sota ensimmäisen maailmansodan tapaan

  Niin vaikeaa kuin se olisikin, mun mielestä ton sodan vois lopettaa nykyisiin rintamalinjoihin rauhan sopimuksella, hah

  noin muuten, Jussi Halla-aho sisäministeriksi!!!!

  VastaaPoista
 4. Jos sota pysähtyy nykyisiin linjoihin, mikä on Neuvostoliiton aiheuttama seuraava konflikti? Kenen kimppuun seuraavaksi? Kato kun niille maailma ei riitä.
  Kovat on droonit kun lentävät Mockbaan asti.

  VastaaPoista
 5. Katkeraan loppuun asti siis. Suomessa sentään oltiin aikoinaan niin järkeviä että rauhaan pyrittiin koko ajan. Ukrainan utopistiset haaveet Krimin takaisin ottamisesta ovat sulaa hulluutta. Pelastaisivat sen mitä pelastettavissa on, niin kauan kuin on jotain pelastettavaa. Valtioden rajoilla ei ole mitään merkitystä, ainoastaan omalla kansalla on ja jos Ukrainan venäläisväestö jää rajan toiselle puolelle, niin tuloksena lienee eheämpi ja yhtenäisempi kansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukrainan pitäisi tehdä sopimus Putinin Venäjän kanssa? Kunnioittaisiko Venäjä kyseistä sopimusta? Kyllä. Kaksi viikkoa.

   Poista
  2. 29051453, olet optimisti.

   Poista
  3. Venäläisetkö ne järjestivät laittoman vallankaappauksen Kiovassa 2014? Venäläisetkö ne pommittivat libyan ja Irakin kivikaudelle ja aiheuttivat siten meidän suuresti rakastaman matutulvan? Venäläisetkö levittävät tässä maailmassa saatanallista homo ja transukulttia?
   Joko seiskää suoraselkäisesti näiden länsimaisten arvojen takana, mutta jos oikeutetusti pidätte näitä asioita sairauksina, niin silloin vihollisenne on lännessä. Näistä asioista kyllä mielellään kitistään täällä, mutta siitä ei koskaan puhuta että mikä maa käyttää suunnatonta mahtiaan levittääkseen näitä sairauksia ympäri maailmaa. Putinin rikos ei ole se että hän hyökkäsi Ukrainaan, se on näille paskoille vain tekosyy. Putinin todellinen rikos on se että hän ei anna muuttaa maataan homodiscoksi.

   Poista
  4. Terveisiä sinne Nevan rannalle. Se muuten oli aikoinaan ruotsalainen kaupunki ja linnoitus...

   Poista
  5. Terhomatti Hämeenkorpi30. toukokuuta 2023 klo 19.47

   Koeta rauhoittua, jos vain voit!

   Poista
  6. Muistakaa kaikki sitten kertoa totuus lapsillenne kun ne tulevat koulusta mustien hakkaamina ja raiskaamina ja ne kysyvät että "Isä, mitä sä aikoinaan teit, kun ne lahtasivat näitä paskiaisia meidän maahamme?"
   "Ryyppäsin, vahtasin jääkiekkoa ja kutsuin kaikkia, jotka vastustivat mädätystä putinisteiksi."

   Poista
  7. "Isi miten sinä vastustitkaan näiden muslimien tuloa meidän maahamme?" " haukuin muita heitä vastustavia idiooteiksi, räyhäsin netissä että Putin hyvä ja länsi paha ja kaikilla musta kylki" "Mutta teitkö sinä jotain muuta?" "en tietenkään, enhän minä uskalla kuin räyhätä anonyyminä"

   Poista
  8. Sanoo mies joka itsekin räyhää anonyymisti XD.
   Ja jos tykkäät siitä mustasta kyrvästä perseessä niin silloin länsi on epäilemättä hyvä, koska sitä länsi edustaa. Mun näkökulmasta tuollainen liberalismi on sairasta paskaa.
   Ja kolmanneksi Putin ei ole hyvä, vaikkakin toki pätevämpi johtamaan maataan kuin dementikko pervo Joe Biden tai suuruudenhullu mummonnussija Macron. Oma suhteeni Putinin Venäjään on täysin neutraali. Hän ei ole tehnyt Suomelle mitään ja se on ainut asia, joka mulle merkitsee mitään. Amerikkalaiset sen sijaan levittävät kuvottavaa liberaalia paskakulttuuriansa meidän(kin) niskaamme, jos he rypeäisivät siinä vain itse niin omapahan olisi asiansa, mutta he ovat jostain syystä päättäneet että koko maailman on rakastettava monikulttuurista homodiscoa.

   Poista
  9. Heipä hei homodisko-mies. KGB ja Stasi nämä "aatteet" länteen ujuttivat. Rauhaliike oli tehokas pioneeriprojekti ja vihreät vieläkin tehokkaampi. Amerikkalaiset yliopistot ovat olleet hedelmällisiä levityskanavia. Venäjä esiintyy suoraselkäisenä kristillisen maailman pelastajana ja hyödylliset hölmöt lentävät lankaan. Sinun kirjoituksistasi näkyy läpi, ettet ole niitä, vaan aatteen soturi. Mahorkka tuoksahtaa...

   Poista
 6. Mahtavan isovenäläis-kommunistisen imperiumin, Neuvostoliiton loppuvuosina sanottiin, että ei ole sellaista Neuvostoliiton allekirjoittamaa kansainvälistä sopimusta, jota se ei olisi rikkonut.
  Tuskin muuta voi odottaa isovenäläisen imperiumin palauttamiseen tähtäävien imperialistien johtajalta Putinilta.

  VastaaPoista
 7. Vastahyökkäys alkaa, kun Sevastopolia on pommitettu rajusti Iso-Britanniasta saaduilla pitkän matkan ohjuksilla. Silloin yhteyksien katkaiseminen Krimille on mahdollista. Silta pitää jättää joksikin aikaa ehjäksi, että Venäläiset kerkeävät luikkia karkuun eivätkä jää tekemään turhaa vastarintaa Krimille.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!